- 3 Haziran 2013
- 4.859
- 997
- 178
- Konu Sahibi cileklimilkshake
-
Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu herseytencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile.(
merhabalar yanığınız için nasıl bi tedavi uygulamıştınız acaba..bende ellerimi ve kolumu yaktım malesefne kadar sürede iyileştiniz izi kaldı mı merak ettim
Ben kaynar suyla yanmıştım.
Su toplamıştı derim.
Birkaç gün geçer diye bekledik; ama geçmezmiş tabii öyle.
Yanan derimi aldılar. O su toplayan yerler gitti. Düz, açık pembe oldu derim.
Sardılar. Ama ertesi güne o sargı kurudu ve açılırken aşırı acıdı.
Bu işlemi acilde yaptırmıştım.
Direkt dermatoloğa yani cildiye doktoruna gitmiş olsaydım bunu yaşamazdım.
Sonra bi daha sargı olmadı.
Cildiyeci kurutmak için bir ilaç verdi. Onu kullandık her gün ve kremler sürüldü. Birkaç haftayı buldu iyileşmesi. Gayet de fena yanmış olmasına rağmen neredeyse hiç iz yok. Arada bi kantaron yağı da sürüyordum ama çok da düzenli yapmadım. Kendiliğinden gitti zamanla. Bir kısmım derin yanmıştı, orada biraz iz var sadece. Hiç rahatsız edici bir yanı yok benim için. Geçer zamanla çoook derin yanık değilse.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu herseytencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile.(
her sargı değiştirilirken benimde yapışıyor deriler sargıyaaçamayız dediler enfeksiyon kapar daha kötü olurmuş 2.derece yanıklarım doktor kırmızılık uzun süre gider sonra kararma olur yavaş yavaş düzelmeye başlar ama iz kalır dedi inşallah bende en az izle atlatırım.. çok kötü bi durum gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?