Ellerim yandi!!

cileklimilkshake

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
312
1
16
K.K.T.C.
Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu hersey tencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile. (

GEÇMİŞ OLSUN....

HÜCRE YENİLEYİCİ KANTORON YAĞI

Antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevi yağ, daha bir çok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili.

Kantaron yağı hem kantaron bitkisinin, hem de zeytinyağının şifasını bünyesinde barındırıyor. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının, mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi modern araştırmalarla da kanıtlanmış durumdadır.

KANTARON YAĞININ ŞİFA ÖZELLİKLERİ:

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze
yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı;

*Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller

* İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur

*Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur

*Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar

*Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Güneş yanıklarında da kantaron yağından yararlanabilirsiniz . Yanık bölgelerinize sürdüğünüzde acınızın azaldığını hemen hissedeceksiniz. Yanıklarınız kısa sürede iyileşecektir.

Trafik kazaları sonucu meydana gelen iç yaralanma ve iç kanamalarda hem sürülerek, hem de dahilen içilerek kullanılır. Damar büzücü oluşu sebebiyle iç kanamaların durmasına yardımcı olur.

Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılır.

Pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için, cilt bakım yağı olarak yararlanabilirsiniz .

Kantaron yağı bebeklerin pişiklerinde de çok etkilidir. Yine bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Ağlayan bebeğin karnına kantaron yağıyla, sağ avuç içi kullanılarak hafif hareketlerle masaj yapılır. Masaj yaparken bebeğinize sevginizi hissettirmeyi de sakın unutmayın.

Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Yalnız bu rahatsızlıklarda 1/10 oranında ardıç veya kekik yağı (yada her ikisi de) eklenerek kullanılır. Ağrıyan bölgeye bu yağla masaj yapılır. Kısa sürede ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz. Değişik bitki kürlerinin yanı sıra, bu masajla hastalığınızı tamamen tedavi etme şansına sahipsiniz.

Dahilen kullanımda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Yine dahilen iç ve dış varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelliğiyle yapar.

Mide ağrılarında ve mide ülserinin tedavisinde de dahilen kullanılır.

Yaz-kış ayaklarını ısıtamayanlar kantaron yağından yararlanmalı. . Ayakları üşüyenler ayrıca bacak bacak üstüne atmamalı. Bu enerji dolaşımını kilitler ve ayakların üşümesine sebep olur.

Uyarı: dahilen kullanımlarda günde bir tatlı kaşığından fazla içilmesi uygun değildir.

Kantaron yağı 2-3 sene boyunca tazeliğini ve etki gücünü muhafaza eder.

annemin bacağı boydan boya yanmıştı onun derilerini de soydular.her gün sıcak suyun içine koyup derileri kendi yüzdü sonra,çok hafif bir iz kaldı bacağında çok şükür.Yine de başka başka dr gitmekte yarar var.

Canım çok geçmiş olsun.

Benim bacağım motor eksozundan yanmıştı.Üzerimde elbise vardı,sıcak egzoz çıplak deriye yapıştı.Ben önce antiseptik 1-2 krem sürdüm sonra doğal yollarla iyileştim.İzi kaldı ama egzoz yanığı diğer yanıklardan farklı izi kalır diyorlar,belki zamanla geçer zaten çok büyük değil.

Ben yaraya bazen yumurta sarısı ve tereyağı ve bazende omega-3 balık yağı sürdüm.Biliyorsun yumurtada omega-3 var ve bu madde deri yapımını hızlandırıyor ve yara çok kısa sürede kapandı beni en çok şaşırtan kabuklanma ve kabuğu atma süreci yaşamadan yanık kapandı.

Ancak önemli nokta yumurtayı ve tereyağını doğal bulmalısın.Köy yumurtası olmalı.

Dr.Aidin Salih'in Gerçek Tıp isimli kitabında yanıklar ile ilgili bölümden bu bilgilere ulaşmıştım kitapta yanık tedavisi için daha başka doğal karışımlarda var.

Allah acil şifalar versin.

offf çok geçmiş olsun, babamın da bacağı yanmıştı, soymuşlardı. soyulmazsa iz kalır diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim. çok kötü oldum

çok geçmiş olsun, iyi ki bebeğinize bişy olmamış karnınıza felan ,

biz yanığımız olduğu zaman patates rendeleyip koyarız sulu sulu o hem rahatlatır hemde acısı kalmaz hem iz kalmaz, kardeşimin üzerine çorba dökülmüştü göğsüne çocuktu , kaynardı taneleri deriye yapışıktı öyle temizlediler ama soyulmadı diye hatırlıyorum yani özellikle soymadılar üzerinde deri kırışıp toparlanmıştı onları hafifçe aldılar sadece ilaçları kullandık sonrada hep patates yaptık şükür bişy olmadı geçmişti , çok hafif iz kaldı ,

(yanıklarda hemen bunu yapıyoruz ama siz şimdi yapmayın yinede )

ama şimdi sizinkini soymuşlar o yüzden bişy diyemicem mikrop felan kapmaması için daha da özenli davranmak lazım, allah yardımcınız olsun,

cok gecmis olsun arkadasim. hamileligimin ilk doneminde ayagima kaynar su dokuldu:sonuc 2. derece yanik...esim acilar icinde acile goturdu beni. derim kabarmisti, doktor once o deriyi kaldirdi antibakteryel bir krem surdu ve sardi. hamilelerin icecegi bir agrikesici yazdi ve e vitaminli krem onerdi. esim her gun sargilarimi degistrip o antibakteriyel krem ve ara sirada e vitaminli krem surdu. bandaji degistirdi. yeni deri cikana kadar kesinlikle yarayi acik birakmadik ve 2 hafta sonra yeni deri cikti. yarani acik birakma ve kesinlikle yumurta yada vs seyler surme yarana. cig yumurtada bakteri olabilir doktorun onermedigi hic bir sey yapmayin. bende cok aci cektim ne cektiginizi anliyorum. ayagimda iz bile yok simdi.

Allahım acil şifalar versin çook geçmiş olsun...hem hamilee olmanız hemde kızgın yağın yanığı daha zorlu olur,Allah yardımcın olsun..sızısı kötüdür kızgın yağın,ufacık yanıkları beni mahvederken çooook üzüldüm.inşallah biran önce acıların geçer..

bende size Kantaron yağını önerecektim EmineCEYHAN20 arkadaşımız önermiş.gerçekten daha kısa sürede hem acısını-sızını geçiriyor hemde yaranın iyileşmesini çabuklaştırıyor.. attarlardan bulabilirsiniz..

Allahım vaktinde sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin inşallah..

Kesinlikle en güzel ilaç yumurta canım. Benim parmağım yanmıştı geçenlerde fırına yapıştım, çok acıyordu küçük olsa da. İlaç yoktu. 1 yumurta akını ayırdım parmağımı ona basılı tuttum 10 dkda acısını aldı. Yani toplam 1 saat tutmadım içinde, hiç olmamış gibi oldu kızarıklık bile kalmadan geçti. Ama kümes tavuğunun yumurtasıydı. Acil şifalar

Cokcokcok gecmis olsun.. rabbim daha kotulerden korumus seni.. birde yuzune gozune dokulseydi..? Yanigin acisi coktur.. iz kremi falan kulanabilirsin ilerde zamanla gecer izin.. hic takma bunu.. bende oyle cok yaktim kendimi krem falan kulandim izi bile gozukmuyor.

cok gecmis olsun,icim sizladi size Allah sifa versin bir an once insallah...ben yanik yerler icin kalendula krem kullaniyorum,kendimi feci yaktigim olmustur benim de fakat kalendula krem yuzumde bile iz birakmadi,nerde yasiyorsunuz?y.disi ise hemen markayi yazayim ozelden,tr ise alacaginiz kremin kozmetik degil tedavi amacli olmasina dikkat edin.

Geçmiş olsun.Geçen sene benzeri benim başıma geldi.Koluma geniş bir alana sıçradı yağ.Ama sizinki kadar hasar bırakmadıiHemen soğuk suya tuttum.Sonrada dr a.Merhamleyip sarılar.İz falanda kalmadı.

ablamın yanan bacagını soymuşlardı ,iz kalmaması için ,dedigin gibi en başa döndü çok acı çekti.aöma geçti...çaydanlığın döküldüğü yerde hiç iz kalmadı...

dilerim en kısa zamanda saglığına kavusursun,haline çok üzüldüm hemde hamilesin.

yaraların şu an açık oldugundan lütfen sadece dr unun dediği ilaçları kullan.mikrop kapabilir aksi taktirde.

yaraların iyileşme sürecine girdiginde--enfeksiyon olmazsa ve kabuk tutunca -- MADECASSOL öneririm.yara ve yanık izlerini çok iyi iyileştiren bir merhem ve eczanelerde satılıyor.

geçmiş olsun tekrar

İçim yandı...
Çok geçmiş olsun,Rabbim şifa versin tez zamanda inşallah.

çok geçmiş olsun canım ya
hamile olmasan ilaç önerebilirdim ama hamile oluşun düşündürdü beni
batikonla pansuman yap sargını açma sadece degiştirecegin zaman aç

Allah şifa versin ya,çok üzüldüm (
Çektiğiniz acıları tahmin edebiliyorum ama yine şükretmekte yarar var,o koca tencere karnınıza da dökülebilirdi...
İnşallah bu kabus bi an önce son bulur,bebeğinizi doğar doğmaz sarıp sarmalayabilirsiniz...Çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…