• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ellerim yandi!!

çok geçmiş olsun, MEDİKİL diye bir tıbbi kil var ve bana doktorum yazmıştı kolumdaki yanık için. Her eczanede bulunmuyor, arayıp sipariş vermek gerekiyor cevrenizde biyerde yoksa..hem ağrıları alıyor hemde yanığım mikrop kapmadan çok çabuk iyileşmesini sağlıyor. Tamamen doğal, sitesi Medikil Detoks Terapi Sağlık ve Kişisel Bakım Ürünleri sitede yanıkla ilgili bişey demiyor ama hammaddesi bentonit kili, araştırdım gerçekten bir çok tedavide kullanılan bir madde. Bu sitede makaleler var Detoks Tedavisi Nedir Bentonit Ayak Banyosu Detoks Nasıl Yapılır? mutlaka deneyin derim

Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu hersey :( tencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis:(
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile. :((

merhaba, internette dolaşırken açtığınız bi konuya denk geldim geçen eylül ayında ellerinizi yakmışsınız aynı durum benim başımada geldi 2 haftadır pansuman yapılıyor.. ellerim kolum dirseğimin üzerine kadar yandı malesef:( derilerimi soydular benimde.. şimdi durumunuz nasıl acaba nasıl bi süreçten geçtiniz..iz kaldı mı ellerinizde morale ihtiyacım var çok mutsuzum:( cvp verirseniz çok sevinirim...

Çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha vermesin. En yakın zamanda iyileşmenizi dilerim.
Ben de kantaron yağı çok etkili diye duydum, umarım yaranıza tesirli bir merhem olur.

Çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha vermesin. En yakın zamanda iyileşmenizi dilerim.
Ben de kantaron yağı çok etkili diye duydum, umarım yaranıza tesirli bir merhem olur.

teşekkür ederim çok kötü bi durum gerçekten gecelerce uyuyamadım acısından yaralarım iyileşsin kantaron yağını deneyeceğim

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm bebiğini sağlıkla sıhatle kucağına alırsın inşallha
bana elma krom içeren bir krem vermişti izim kalmadı ama bu tedaviyi yaralar kapanıp kahverengi iz kalnca vermişti

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm bebiğini sağlıkla sıhatle kucağına alırsın inşallha
bana elma krom içeren bir krem vermişti izim kalmadı ama bu tedaviyi yaralar kapanıp kahverengi iz kalnca vermişti

teşekkür ederim banada contractubex isminde bi krem önerdi doktorum umarım en az izle atlatırım bu durumu:(

cok cok gecmis olsun arkadasim.
Burda cok guzel kremler var vede tedavi ediyor bilemiyorum orda var mi ?

Benim başıma gelmisti aynısı, sag elimin ustune bir tencere kızgın yag dokuldu. Aninda soguk suya soktum belki 45 dakika cikaramadim. Cikardigim an sanki alev tutuyolardi elime. Ne bicim bir aci sizi xok cok iyi anliyorum. Sonra arkadaşım bepanten aldi geldi yarim tüpü surdum ve 2saat sonra falan aglaya aglaya doktora gittik. Elimi bandajladilar ve doktor anlatti şimdi yaralarin su toplayacak cerrahi mudahaleyle patlaticaz falan diye. Ölüyodum korkudan. Ertesi gun pansumana gittim açtılar ve hicbi şey yok. Bi cizik bile yok. Bepanteni evinizden eksik etmeyin. Hele çocuğunuz falan varsa. Şimdi tobe haşa bepantene tapiyo gibi falanim.

Merhabalar. Sali günü kızartma yaparken ellerimi yaktim. Bi anda oldu hersey :( tencere devrildi üzerime. Cekilen dayanilmaz acilardan bahsetmek bile istemiyorum. Üstelik 8 aylik hamileyim! Hergun pansuman olup ellerimi bandajliyolardi düne kadar, agrilarim da gecmisti üstelik. Pansuman yaparken hemsire artik drun görmesi gerektigini, bandajın cıkarilip cikarilmayacagina karar vermesi gerektigini soylemesi uzerine plastik cerrahla gorustuk. Vee doktorumuz ellerimin yanik derilerini soydu ve bandajladi. Agrilarim tekrar basladi. Size bunlari acik kalan tek parmagimla yaziyorum. Birkac drla daha gorustum kesinlikle soyulmamasi gerektigini soylediler. Yaralar kolayca enfeksiyon kapabilirmis:(
Hicbi isimi goremiyorum haliyle 2elim de bandajli. Cok pismanim soyulmasina izin verdigim icin, cok aci cekiyorum. Sanki tedavinin en basina donduk! Aranizda ya da cevresinde boyle bisey yasayan var mi??? Morale ihtiyacim var uyuyamiyorum bile. :((

yumurta akının yanığı tamamen geçirdiğini ve izi yok ettiğini biliyorum istersen bi araştır..:26:

Benim başıma gelmisti aynısı, sag elimin ustune bir tencere kızgın yag dokuldu. Aninda soguk suya soktum belki 45 dakika cikaramadim. Cikardigim an sanki alev tutuyolardi elime. Ne bicim bir aci sizi xok cok iyi anliyorum. Sonra arkadaşım bepanten aldi geldi yarim tüpü surdum ve 2saat sonra falan aglaya aglaya doktora gittik. Elimi bandajladilar ve doktor anlatti şimdi yaralarin su toplayacak cerrahi mudahaleyle patlaticaz falan diye. Ölüyodum korkudan. Ertesi gun pansumana gittim açtılar ve hicbi şey yok. Bi cizik bile yok. Bepanteni evinizden eksik etmeyin. Hele çocuğunuz falan varsa. Şimdi tobe haşa bepantene tapiyo gibi falanim.

malesef benim yandığı gibi su topladı:( tenim çok hassas kabardı hemen yanan derileri komple alıp sardılar kolumu..herkes yağ yanığının iz bırakıcağını söylüyor:( çok üzgünüm:(

malesef benim yandığı gibi su topladı:( tenim çok hassas kabardı hemen yanan derileri komple alıp sardılar kolumu..herkes yağ yanığının iz bırakıcağını söylüyor:( çok üzgünüm:(

O bandaja sararken cok fazla krem sıkıp bagliyolardi bende. Cok gecmis olsun dert etmeyin lutfen. Tip cok ilerledi her seyin bi caresi var. Belki siz de benim gibi olursunuz ki hemen mudahale edildiyse iz kalmaz ya. Sikmayin canınızi tekrar cok gecmis olsun. Allah bebisinize de saglik sihat versin.

O bandaja sararken cok fazla krem sıkıp bagliyolardi bende. Cok gecmis olsun dert etmeyin lutfen. Tip cok ilerledi her seyin bi caresi var. Belki siz de benim gibi olursunuz ki hemen mudahale edildiyse iz kalmaz ya. Sikmayin canınızi tekrar cok gecmis olsun. Allah bebisinize de saglik sihat versin.

umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim

cok gecmis olsun arkadasim. hamileligimin ilk doneminde ayagima kaynar su dokuldu:sonuc 2. derece yanik...esim acilar icinde acile goturdu beni. derim kabarmisti, doktor once o deriyi kaldirdi antibakteryel bir krem surdu ve sardi. hamilelerin icecegi bir agrikesici yazdi ve e vitaminli krem onerdi. esim her gun sargilarimi degistrip o antibakteriyel krem ve ara sirada e vitaminli krem surdu. bandaji degistirdi. yeni deri cikana kadar kesinlikle yarayi acik birakmadik ve 2 hafta sonra yeni deri cikti. yarani acik birakma ve kesinlikle yumurta yada vs seyler surme yarana. cig yumurtada bakteri olabilir doktorun onermedigi hic bir sey yapmayin. bende cok aci cektim ne cektiginizi anliyorum. ayagimda iz bile yok simdi.

amazingamazing sizinde başınızdan yanık olayı geçmiş hangi kremleri kullandınız hatırlıyor musunuz ve ayağınızdaki kızarıklık kahverengilik ne kadar sürede geçti acaba cvp yazarsanız çok sevinicem

doktorunun bır bıldığı vardır elbet Allah acil şiflar versin herşey güzel olacak .Allah beterınden saklasın melegınede kavusman dileğiyle

Ben dermatoloğa gitmiştim yanığım için.

Derim soyulduktan sonra bir daha da sarmadılar.
Sardıklarında, o bezi çıkarırken çok acı veriyordu.
Sonra da geçti gitti çok şükür.

merhabalar yanığınız için nasıl bi tedavi uygulamıştınız acaba..bende ellerimi ve kolumu yaktım malesef:( ne kadar sürede iyileştiniz izi kaldı mı merak ettim

Back
X