Elleriniz,ayaklarınız şişiyor mu?

denizcb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2008
143
0
96
47
Ankara
Herkese selam,

Kızlar önceden ellerim ince ve uzundu.Ama şimdi şişko şişko duruyorlarsenağlama
Özellikle de sabahları açıp kaparken bile zorlanıyorum.
Ayaklarım ve bacaklarım da sanki artık bana ait değiller gibi.
İşten eve dönünce eşim yere oturuyor ve var gücüyle çekip çıkarmaya çalışıyor çizmeleri.
Akşamları ayaklarımı hep yukarda tutmaya çalışıyorum ama sabaha kadar yine şiş şiş oluyor.
Umarım kalan 1 ayda daha da fazla şişmem.
Sizde durumlar nasıl?CADIARZU

canım drum her kontrolde ödem-şişme varmı diye bakıyor yok diyor..
ama sanki bi kaç gündür parmaklarım sosis gibi geliyor bana. benimde ince ve uzun parmaklarım ama ayaklarımda şişme yok psikolokik olarak şişmiş hissediyoda olabilirim ellerimi..
ama şişmeler sende var sanırım tuzu kesmelisin..

maşallah banaaa bi yerim şişmedi sadece göbüş... zaten 9 kilo aldım sanırım bundan sonrada çok kilo almam

bende de ödem falan yok ama bugün yüzümde şişlik oldugunu farkettim. arkadaşlarda dedi bence son ayımızdayız ondan bu şişlikler normal.

bende de hiç olmadı şişlik
yüzüklerim parmağımda hala
e bundan sonra da olamaz değil mi?
sadece 2 gün varken

benimde şişlik yok henüz ama şimdi pınar altuğu izledim yüzü davul gibi olmuş

son üç ayda dr.um banatuzu yavaş yavaş azaltırsan şişme olmaz demişti ben zaten çok tuzlu yiyen biri değilim şişiyorsanız tuzu azaltın belkide faydası olur gerçekten

bende de şişlik yok ayaklarım ve ellerim normal. doktor söylemişti arkadaşlar az ya da fazla tuz şişlik yapıyormuş

valla bende ellerimi bir kac gundur sis hissediyorum, ama ayaklarim sanirim halen normal ebatlarinda sukur.Bilmiyorum tuzla bir alakasi varmi yokmu ama ben surekli tuzlu biseyler yemis gibi susuyorum ve cok su iciyorum.

arasıra ellerim acıyor kapatıp acarken falan şişiyor yani.ama ayaklarım aynı olsa gerek ayakkabılarım falan oluyor hala rahatlıkla.ama sandalye koltukta fazla oturunca ve de fazla yürüyünce ayaklatım kütük gibi oluyor basamıyorum bile.

kızlar hiç sormayın valla sabahları ellerim çok feci oluyor,ve yüzümde:( doktor hamilelikte ayak şişmaesi normaldir ama el ve yüz belirgin bi şekilde şişiyorsa dikkat etmen gerekir dedi.tuz yasak artık:( ama ellerim öyle böyle değil kızlar yani şişmesi geçiyor bi süre sonra ama hareket kabiliyeti sıfır,sürekli bişeyleri elimden düşürüyorum.parmaklarıma kramp giriyor kitlenip kalıyor açamıyorum.özelliklede sağ elim daha fazla.napalım artık şunun şurası 1 ay kaldı sabır diyorum.bu arada bu şikayetlerede KARPAL TÜNEL SENDROMU deniyormuş

KARPAL TÜNEL SENDROMU
Hamilelik sırasında vücutta fazla sıvı tutulumunun yol açtığı şikayetler yanlızca ellerde ve ayaklarda görülen şişlikler ile sınırlı değildir. Bu fazla sıvı ellerde ve bileklerde ağrı ve güç kaybı ile karakterize karpal tünel sendromu adı verilen bir rahatsızlığın da nedenidir. Karpal Tünel Sendromu (KTS) hamile kadınların %25-30'unda görülür.

Belirtileri
Hamile bir kadında aşağıdaki yakınmalar ortaya çıktığında KTS açısından değerlendirilmesi gerekir:
# Küçük parmak dışında kalan parmaklarda uyuşma ve keçelenme
# Bilekten kola doğru uzanan ani ve keskin ağrı
# Parmaklarda yanma hissi
# Özellikle sabahları görülen kısmı şişlik ve el krampları
# Başparmakda güç kaybı
# Eşyaları sık sık elden düşürme
# Uykudan el ve bilek ağrısı ile uyanma
# Araba kullanmak gibi aktiviteler sırasında elde uyuşma

Bu belirtilerin ortaya çıkması karpal tünel sendromunu düşündürmekle birlikte her zaman KTS tanısını koydurmaz. Eklem iltihabı, boyun fıtığı, median sinirin omurilikten ayrıldığı bölgede meydana gelen sıkışmalar gibi diğer durumlar da benzer yakınmalar yaratabilir.

Önlemler
Hamilelikte kaprpal tünel sendromu oluşmasını engellemek için bazı önlemler almak yarar sağlamaktadır:
# Su tutulumunu azaltmak için tuz alımını kısıtlamak
# El bileğinin uzun süre aynı pozisyonda tutulmaması
# Düzenli aralıklarla el bileğini dinlendirmek
# Uzun süre tekrarlayıcı karekterde hareketler yapmamak
# Obesite karpal tünel sendromu için bir risk faktörü olduğundan kilo verilmesi
# KTS'yi önlemeye yönelik egzersizler.

ben de şanslılar arasındayım, hiiç şişlik nedir bilmedim, hiçbir yerim şişmedi göbeğim dışında be yaawww çok mutluyum, hatta pınar altuğa bakıp eşim sen ne güzel bir hamilelik geçiriyorsun, şuna bak hertarafı şişmiş diyor beni çok mutlu ediyor

ah bende iki gündür öyle bi şişlik oluştuki anlatamam kıslar. geçen ay teyzem ayakkabılarım olmuyor diye ayakkabısını vermişti onları giyiyordum rahat rahat . dün ve bugün onlara bile girmiyor ayaklarım. hiç bişeyim olmuyor. incecik narin ayaklarım oldu davul gibi... korkmaya başladım artık

kızlar hiç sormayın valla sabahları ellerim çok feci oluyor,ve yüzümde:( doktor hamilelikte ayak şişmaesi normaldir ama el ve yüz belirgin bi şekilde şişiyorsa dikkat etmen gerekir dedi.tuz yasak artık:( ama ellerim öyle böyle değil kızlar yani şişmesi geçiyor bi süre sonra ama hareket kabiliyeti sıfır,sürekli bişeyleri elimden düşürüyorum.parmaklarıma kramp giriyor kitlenip kalıyor açamıyorum.özelliklede sağ elim daha fazla.napalım artık şunun şurası 1 ay kaldı sabır diyorum.bu arada bu şikayetlerede KARPAL TÜNEL SENDROMU deniyormuş

Vidi evet benim deözellikle sağelim daha fazla şiş.Doktorum normal diyor.
Hatta kendisi bile hamileyken ayaklarının iki numara büyüdüğünü söylüyor. Fırsat buldukça ayaklarını havaya kaldırıp en az 15 dk. dinlen dedi.
Ama ellerimin ve ayaklarımın eskiince ve uzun hallerini çok özledim beeen.senağlama

ayaklarımdaki sisliklerin sebebi albümin olabilirmiş kıslar....tuzu kesmediğim icin olmuş.. aman siz dikkat edin.

bende acayip sistim kizlar kendimi taniyamiyorum hele yüzüm bacaklarm ve ayaklarim cok sisti
botumu bile kapatamiyorum artik .....

Back
X