Reçeller - Marmelatlar elma reçelimm

perininkizi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
923
14
118
İçel Mersin
ilk kez yaptım heyecanlıyım:)
tarifi leyla'nın yeri'nden aldım
kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum resim benden :)

1,5 kg iyi cins elma

6 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

2 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı vanilya

elmaları 4'e bölüp kabuklarını ve içini temizleyin, elmaların reçelinizin içinde hangi şekilde görünmesini istiyorsanız o büyüklük ve şekilde doğrayın, su dolu bir kabın içine koyun ki siz şerbetini hazırlayana kadar kararmasın...

bir tencereye 6 bardak şeker, 4 bardak su koyup karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan itibaren, 5-7 dakika daha kaynasın, elmaları sudan çıkarıp süzün ve kaynayan tencereye atıp, yumuşayana kadar pişirin, elmalar iyice pişip yumuşayınca limon suyunu ve vanilyayı katıp, 5-10 dakika daha kaynatın, köpüklerini üzerinden kaşıkla veya kevgirle alın. tencereyi ocaktan indirip soğuduktan sonra sabah kahvaltılarını şenlendirebilirsiniz...

afiyet olsun

Eklentiler

• $100_3882.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 133
ellerine sağlık çok güzel gözüküyor

eşim reçel hastasıdır ,elma reçeli aklıma gelmemişti hiç deniyeyim bende

merhaba perininkizi, blogumdan aldığın elma reçeli tarifini yapmışsın çokta beğendiğini yazmışsın, bunu diğer arkadaşlarla da paylaşmışsın, övgün için teşekkür ederim. bende yeni tatlar eklemeye devam ediyorum. kendim yapıyorum, beğenirsem paylaşıyorum.
LEYLA'NIN YERİ - Blogcu yani leylanın yeri her zaman tüm hanımların uğrak yeri olmaya devam edecek...
sevgiler
lates

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…