Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye Tarifi

ehilkadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
9
1
88
35
Bursa
Kurabiye tarifleri arasında güzel bir lezzete sahip olan elmalı kurabiye, kolay, tadı ve lezzeti şık olan bir tariftir. Malzemeler listesinde hamurun malzemesi, içine kullanılacak malzemeler olarak ayrılmaktadır.

İç Malzemeler;

-3 tane elma iyice yıkanıp rendelenecek
-1 su bardağı şeker
-Lezzet katması açısından fındık dövüp iç malzemeye katılacak.
-Bir tutam tarçın

Malzemeler ;

-1 paket margarin
-1 su bardağı şeker
-2 kabartma tozu
-1 su bardağı sıvı yağ
-Hamuru sert olmayacak derece de un katılacak.

Yapılışı ;

İç malzemelerimiz ile ilk aşamada içini hazırlayalım. 3 adet elmayı iyice rendeledikten sonra içine bir su bardağı şeker koyarak kısık ateşte kavrulacak. Daha sonra ise dövülmüş fındıkları ve tarçını içine katarak iç harcımızı hazırlamış olacağız. Şimdi gelelim asıl mesele olan hamura. Yumurta ile şekeri karıştırarak, margarini içine koyacağız. Sıvı yağı da içine koyduktan sonra un ile beraber kabartma tozunu da içine koy. Hamurun sert olmamasına dikkat edin. Yuvarlak yuvarlak bezeler haline getir ve daha sonra merdane yardımı ile aç. Açılan yuvarlak şeklinde ki hamuru, ortasından bıçak yardımı ile kes daha sonra kalan yarım daireleri ortasından sonra böldüklerini de ortasından bölüp hazırladığın harcı içine koy. Siz farklı bir şekil yapabilirsiniz ama bu şekil benim hoşuma gittiği ve genel bilinir şekil olduğu için ben bunu kullanıyorum. Bu aşamadan sonra pişirmek için yaptığınız kurabiyeleri tepsiye güzelce dizin ve fırında pişirin dikkat edin yakmayın. Afiyet olsun..

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
kbartma tozu çok değil mi bildiğim elmalı kurabiye çok kabaran bir kurabiye değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…