• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
canim cok guzel gorunuyor ellerine saglik ..

tarif icinde cok tesekkur ederim canim ya ben bu pastayi pastanede gorsem alirim yani o kadar seviyorum bi kendim ugrasip da yapmadim. deneyim barii :56::56:

Sağoll canımm. Bence krem şanti yerine pasta kreması ile de olabilir sanki onun tarifine göre hazırlarsın pasta kremasını. Ben öle de denicem bir ara derim sana hangisi gzel oldu diyee. Ben muzunuda faza koymuşum iki sıra yapmıştım ama sırıtmadı yanii muz her türlü gider. şimdiden afiyet olsunn..

Ztarımm çok az kaşmış canımm bebeğini kucağına almana Mşallah sağlıkla gelir inşallah malum görüşemedik seninle de girmediğim için birtakım yerlere.. Haber ver emi gelişmelerden..

Günaydın hanımlar

Nihayet resim ekleyebiliyorum :56:

Portakal soslu kek

$20121223_164140.webp

Pırasalı gül börek, peynirli börek ve portakal soslu kek

$20121223_172028.webp

Un kurabiyesi

$20121226_234437.webp

$IMG_3985.webp $IMG_3989.webp

Tüm arkadaşların yeniyılını kutluyorum. Dilerim geçmiş yılları aratmayan güzel bir yıl geçirirsiniz.:16:
Elossa verdiğin tariflerden yaptım. Tekrar teşekkür ederim tariflerin ve emeğin için.
Çok beğenildi yaptıklarım. Kremalı patatesi de yapmıştım ama onun resmini çekmemişiz.

not: İlk defa fotoğraf ekliyorum. Dilerim gönderebilmişimdir:17:

Eki Görüntüle 593804 Eki Görüntüle 593805

Tüm arkadaşların yeniyılını kutluyorum. Dilerim geçmiş yılları aratmayan güzel bir yıl geçirirsiniz.:16:
Elossa verdiğin tariflerden yaptım. Tekrar teşekkür ederim tariflerin ve emeğin için.
Çok beğenildi yaptıklarım. Kremalı patatesi de yapmıştım ama onun resmini çekmemişiz.

Ayy çok mutlu oldum. Fotoğrafları eklemişim:1:

Bu daa benim yılbaşı sofram mütevazı bir sofra.

Eki Görüntüle 593280

Günaydın hanımlar

Portakal soslu kek

Eki Görüntüle 593476

Eki Görüntüle 593477

Un kurabiyesi

Eki Görüntüle 593478

kızlar ellerinize sağlık
paylaşılanlar çok şık ve de güzeller :nazar::nazar::nazar::nazar:

sağol canım gelebilsne keşke başımın üstünde yerin var. bu arada sultan lokumu ya da şöyle muzlu falan rulo pasta tarifin var mı..

sağol canım benimm,evet var tabisi ama geçmi kaldım cvp yazmakta bilemedim kii:(

Canım ya ben bugün aktar bulamadım haliyle mahlep alamadım onu yapamıcam o yüzden. Küçük bi yerde yaşıyorum aktar yokmuş sanırım yeni taşındık zaten pek bilmiyorum. Neyse Derinx in salçalı tuzlu kurabiyesini gördüm onu yapıyım diyorum canım çok sağol valla her sorumu cevapladın çok teşekkür ederim.

canım rica ederim aşkolsunn,Derinin kurabiyesi nefiss kesinlikle denemelisin cnm

makarna salatası yerine mercimekli köfteye karar verdim canım :34::34::34::34::34::34:

oh oh çok sevdim ben bu işi,gerçi ikisinide severim:) sen yap ben geliyorum cnm:)

gunaydın kıslarrrr ohhhh sabah sabah ıcımı actınız ıstahımı actınız vallaaaaaaaaaaaaaa

selam canımm:)

elossam senden ogrenecek çok sey varrr nerden baslasam bılemıyorum tek tek okumaya calışyorum:9:

canım benim heryerden başlayabilirisin:)

Tariflerin yanında aralarda verdiğiniz bilgilerde çok iyi oldu benim için.
Çünkü henüz 4 aydır mutfakla haşır neşirim.
Çok hızlı ilerlemiş topik hangisi not alacağımı şaşırdım maşallah:nazar:
Dua alıyorsunuz benim gibi tecrübesizlerden
Elinize,emeğinize sağlık.

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederim övgü dolu sözlerine utandıımmmm:)

Pizzayi firina verdimmmmm,mercimegide verseydim keske :60:
Simdi icinde pisiyorlar ve ben onlari yiycem biraz sonra :56:

eheheheheheh:)))))))

elossa geldin mi şekerim evine

evet hayatım:)

elossa hayranınım şekerim bende senden vişneli cheesecake tarifi istiyorum burçak bisküviyle yapılandan

bnde senin hayranınım hayatımm,ama geçmi kaldım cevap yazmaya hala tarif istiyorsan bi el salla bakimm:)

canımm tebrık ederım yılın üyesi olmussun ayrıca en paylasımcı uye de olmussun tebrıklerrr:16::16::16:

canımsın çok teşekkür ederim,3 ankette birinci olmak güzel bişimiişş:))
bide yılın üyesi olunca koltuklarım kabardıııı:)

Tatlı olarak muzlu rulo pasta yapıcamm menüm tamamdırr.. :21:

oy oy harikasın canım ellerine sağlıkk

işte peynirli böreğim mercimekli köftem ve ıslak kekim resimleri

sultan lokumunu yapamadım elossacım çünkü rahatsızdım ancak bunları yaptım ama yanına sütlü kadayıf ve hazır kurabiyelerdende aldım

Eki Görüntüle 591556 Eki Görüntüle 591558 Eki Görüntüle 591557

offffffffffffffffffffffff ekrana yapıştım desemmmmm:)
ellerine sağlık canım harika görünüyorlar paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim
bu arada çok geçmiş olsun canım acil şifalar olsun inşallah....

elossa sayende mutfağının abonesi oldum bakmadan geçemiyorum ellerine sağlık.resimli olmasıda müthiş bişey bu kadar uğraştığına inanamıyorum süpersin canım.yeni yılda da tüm iyilikler güzellikler seninle ve ailenle olması dileğiyle. :46: :71:

canım benim çok teşekkür ederim çok mutlu oldum,uğraşıyorum valla zaman buldukça atıyorum kendimi mutfağa:))
senden de paylaşım bekiyorum ona göree:)
güzel dileklerin çok çok teşekkür ederim hepberaber inşallah canımm...

Günaydınn.. Ben dünden baya bişey hazırladım akşam az birşey kaldı. Tarhana yaptım, paçanga sardım, tavuğu haşladım, rulo pasta yaptım muzlu, sarma ve rus salatası hazır aldım vaktim yoktu. Eve gidince de tavuğu soslucam fırına atıcam, iç pilav, patates ve paçanga böreğinin kızarması, yeşillik ve kırmızı biber salatası, çorbanın ısınması falan var o kadar.

oyyyyyyyyyy kaçırdım bu güzelim menüyü deseneee:(((
ellerine sağlık canım eminim harika olmuşlardır...

Canımsınnn ,iyi seneler canım benimmm...

musmutlu bir sene olsun hepimizi için inşlhhh

elossam hamsili pilavı yaptım tarifi biraz kendi çapımda değiştirdim ama enfes oldu
bugünde sultan lokumunu yaptım
hemen resimleri ekliyorum:10::10:

aminn inşallah canımm,ya çok güzel olmuşlar ama bensiz nasıl yedin bakiimmm:)))
şaka bi yana nefiss görünüyorlar hayatım ellerin kolların dert görmesin süpersin...
paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederim hayatım

elossa yine kayıplardaa :44:

geldim canım:)
evet canım azıcık öyle oldu tatildeydik,arada açtım ama çok kalmadım KK da bikaç mesaj yazdım çıktım

şu sultan lokumunun tarifi kaçıncı sayfada ya da bilenler bana yazabilir mi. Ben muzlu rulo pasta yaptım kremşantili ama tarifte kremşantiliydi ancak pasta kreması ile yapsam daha mı güzel olurdu burada tarifi var mıydı bilmiyorum başka yerden aldım tarifi bir dahakine pasta kreması yapıp denicem tatmadım daha akşam tadıcam nasıl oldu acaba.

canım 36. sayfada

kızlar lahana turşusu yapmak istiyorum
böyle kıtır kıtır

yarım kilodan az lahanam var
zaten 2 kişiyiz anca yeriz

daha önce hiç lahana turşusu yapmadım, daha doğrusu turşu yapmadım :)

turşuda usta olanların yardımlarını bekliyorum

üzüm sirkesi, elma sirkesi, limon tuzu, ne ararsanız var şu an elimde :D sarımsak bilmem ne :D
hatta biraz havuç da katsam mı diye düşünmüyo değilim

cam bidonda yapmayı düşünüyorum

yaptığında paylaşırmısın canım merak ettim bakim nasıl olucak

merhaba elossa
yemek tarifleri ararken buldum sizi cok begendim ve uzun zamandır takipteyim
kadınlar kulübünü senelerdir bilirim takip ederim ama hiç üye olmak geçmemişti aklımdan
sizin sayenizde üye oldum ve sayfanızda artık bende varım
bizim gibi mutfakla haşır neşir olan ev hanımlarına cok faydanız oluyor
sevgiler

merhaba canımm,hoşgeldin mutfağıma....:)
çok teşekkür ederim sayemde KK bir üye daha kazandı pirim isterim durun beniiii:))))))
şaka bi yana canım aramızda olmandan mutluluk duydum senden de paylaşımlar beklerim zaman zaman ona göre:)

canımm çok teşekkürler hepimizin kutlu olsun inşallah..

Tarif Elossa'ya aittir. Resimler de bana:56:

Malzemeler:
* 2 su bardağı iri boy irmik
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı çok pekmez az su karışımı

Üzeri İçin:
* 1 kase soyulmuş yer fıstığı(badem, fındık)

Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 paket vanilya
Yapılışı: İrmik, vanilya, kabartma tozu ve şekeri iyice kuru olarak karıştırın, sonra yoğurdu ekleyin iyice karıştırın, borcamın dibini pekmez su karışımı ile iyice ıslayın, malzemenin tamamını dökün elinizi pekmezli su ile ıslayarak güzelce düzleyin, üzerine biraz daha pekmezli su sürün bıcakla dilimlere ayırın,180 derecede ıstılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırını kapatın..Soğuk şerbeti üzerine dökün kapattığınız fırına tekrar koyun ve 10 dk.fırında bekletin, soğuduktan sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

Eki Görüntüle 592862 Eki Görüntüle 592863

way way waayyyyyyyyy:)
ellerine sağlık canım nefis nefissss....
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim tadını beğendinmi bakim:)

Tarifler süper artık bende takipteyim hatunlar:56::56::56:

hoşgeldin canımm,çok teşekkür ederim..
senden de paylaşım beklerim zaman zaman emi:)

Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...

canım benim çok teşekkür ederim hepimiz için geçerli olsun tüm güzel sözlerin inşallah...
pastan harikaa çok şeker çookkkkk
ellerine sağlık canım paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim

wowww
ye beni diyorlar hangisinden başlasam kiii:)))
ellerine sağlık canım nefisler nefiss
paylaşım içinde çok teşekkür ederim benim tariflermi peki,eğer benim tariflerse pizza hamuru nasıldı beğendinmi canım

Bu daa benim yılbaşı sofram mütevazı bir sofra.

Eki Görüntüle 593280

canım yaa daha ne olsunn,maşallahh bereketli olsun sofran
her biri harika görünüyor ellerine sağlık valla ben çok beğendim
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım

ben artık turşu ustası oldum diyebilirim her sene 50 kilo fasulye 50 kilo da karışık turşu kuruyorum.sana şöyle diyebilirim 5 kiloluk cam kavanoz için lahanaları sıcak su ile şöyle bir karıştır.sonra soğusunlar.sarımsakları soy bütün kalsınlar.turşuluk tuz kullan canım o iyi oluyor.sonra kavanoza biraz lahana,üstüne 6 sarmısak bütün halinde biraz tuz serp böyle 5 kat yaparak kavanozun yukarısına çıkmış olursun.en son suyuna 1 çay bardağı sirke.bir tatlı kaşığı şeker ekle en üste tuzunu ekle umarım anlabilmişimdir ben böyle yapıyorum çok güzel oluyor canım hazır turşudan bile güzel oluyor.Bu arada içine havuç katmanı tavsiye ederim harika oluyor.Eki Görüntüle 593281 bu benim yaptığım turşum :16:

harika olmuş hazır gibi ellerinize sağlık:16:

ay ay ellerinize sağlık hanımlar ne güzel görünüyor turşularrrrr:)

Günaydın hanımlar

Portakal soslu kek

Eki Görüntüle 593476

Eki Görüntüle 593477

Un kurabiyesi

Eki Görüntüle 593478

canım merhabalarr
ya sen neler yapmışsın hep sevdiklerim varrr:)
ay bazılazaaaammm:)
ellerine kollarına sağlık paylaştığın içinde çok çok teşekkür ederim canım bayıldım nefis görünüyorlar,bi ben eksiğim ordaaaa:))

elossacım yoğurt çorbasına yumurta katıyor musun?:44:

canım evet 1 tane ekliyorum terbiyesine

Bana sormamışsın ama yine de cevap vermek istedim. Ben 1 yumurta ekliyorum

bende bende:)

canım benim güzel dileklerine çok teşekkür ederim inşallah hepimiz için öyle olur....
tariflerimi beğenmene çok sevindim canım nefis görünüyorlar her biri..ellerin kolların dert görmesin paylaştığın içinde çok teşekkür ederim canım
içli köfte canım çekti şimdi gördünmüü:)))
kremalı patates benim can kurtaranım oldu artık:))

Ayy çok mutlu oldum. Fotoğrafları eklemişim:1:

ehehhe:)))

Ben de onu farkettim. En yakın zaman da birşeyler yazda iyi olduğunu bilelim Elossa

geldim hayatım yılbaşı ayırdı bizi:)

Ben de bugüüün kısır yaptım...
Baya da çok yapmışım hadi gelin:4::4::4::4::16::16:

Elossacım merhaba :31: Topiğini uzun zamandır takip ediyorum. Maşallahın var gerçekten :nazar: Burada senin tariflerini deneyen arkadaşlar gibi ben de boş durmadım bugün siftahı pizzayla yaptık eşimle :1: Bakalım fotoğraf eklemeyi becerebilecek miyim :1:

BU pişmeden önce

$2013-01-02 19.46.22.webp

Bu da piştikten sonra

$2013-01-02 20.11.29.webp

Son düzenleme:
bu sitede bi tek çete varsa o da bu grup, lideri de Elossa'dır :)
Selamlar Elossa, ellerine sağlık :)

eline sağlık canım, çok güzel görünüyorlar, kivili pasta güzelmiydi:34:

elossacım pizza kendi tarifimdi
senin pizza tarifin kaçıncı sayfada canım ona da bakayım :38:

Back
X