- 1 Şubat 2011
- 6.681
- 159
- 363
KAKAOLU ŞEKERPARELERİM...:)
MALZEMELER;
1 paket oda sıcaklığında margarin veya kase margarin (ben yeni çıkan zeytinyağlı Birma margarini denemek için kullandım ve sonuç harika)
4 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
aldığı kadar un
ŞERBETİ;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
YAPILIŞI;
ilk önce şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz arkadaşlar.
daha sonra tüm malzemelerimizi kabımıza alıp ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıdımızı serdiğimiz tepsimize bikaç cm aralıkla yerleştiriyoruz.
üzerine isteğe göre fındık,ceviz eklenebilir..
170 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat üserleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz şerbetini ekliyoruz.
şekerpareler çok sıcak,şerbetimiz soğuğa yakın ılık olmalıdır.
bu malzemeler ile epeyce şekerpare çıktığından ben tek parçadan pişirmek için davul fırınımı kullandım tepsisi büyük olduğu için..
küçük mini fırın kullanırsak 2-2,5 tepsi yeterli oluyor arkadaşlar.
kakao sevmeyenler aynen bu ölçü ile kakaosuzda şekerparelerini gönül rahatlığı ile yapabilirler,harika bir lezzet..
afiyet olsun:)
MALZEMELER;
1 paket oda sıcaklığında margarin veya kase margarin (ben yeni çıkan zeytinyağlı Birma margarini denemek için kullandım ve sonuç harika)
4 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
aldığı kadar un
ŞERBETİ;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
YAPILIŞI;
ilk önce şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz arkadaşlar.
daha sonra tüm malzemelerimizi kabımıza alıp ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıdımızı serdiğimiz tepsimize bikaç cm aralıkla yerleştiriyoruz.
üzerine isteğe göre fındık,ceviz eklenebilir..
170 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat üserleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz şerbetini ekliyoruz.
şekerpareler çok sıcak,şerbetimiz soğuğa yakın ılık olmalıdır.
bu malzemeler ile epeyce şekerpare çıktığından ben tek parçadan pişirmek için davul fırınımı kullandım tepsisi büyük olduğu için..
küçük mini fırın kullanırsak 2-2,5 tepsi yeterli oluyor arkadaşlar.
kakao sevmeyenler aynen bu ölçü ile kakaosuzda şekerparelerini gönül rahatlığı ile yapabilirler,harika bir lezzet..
afiyet olsun:)