• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
caım çok geçmiş olsunn benimkide davul fırın ama seninki gibi değil profiterolüde mi onda pişiriyosunn kekleri falann bende iş çıkışı arabaşı yapcamm bizim buralarda arabaşı derleerr

sağolasın canımcım,valla kafam ne isterse onu pişiriyorum davul fırınımda ama genelde büyük tepsi ile yapmak istediklerimi pişiriyorum..)

elossaaaa patlican sarmayi yapmak uzere mutfaga giriyorum gazam mubarek olsun :18: resimlerle geri donecegim :) guzel olursa ben yaptim kotu olursa elosaaa sen yaptin :)))

hehehhe sen çok yaşa emi:)))))

Elossa harika tariflerin var gercekten firsatim oldukca topigine göz atiyordum yazmak bugüne kismet oldu ilk firsatta denemeyi düsündügüm tarifler var güzel tariflerin icin tesekkürler ellerine saglik :)

canım çok teşekkür ederim,hoşgeldin mutfağıma senden de paylaşım bekliyorum ona göre:)

elossa cim bende dukan diyeti yapiyosun diye artik tarif vermezsin sanmistim. o yüzden girmiyordum meger hala döktürüyormussun :))

süpersin canim yaa agzim sulanarak bakiyorum resimlere. corlu da yasadigimdan daha bi yakin hissediyorum kendimi sana :)) yazmasamda hergün girip nbakiyoroum ne yapmissin diye.
hepinizi öpüyorumm :16:

canım benim çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma:)
çorluda olmana sevindim buluşalım bi günn:)

elossacım şimdi pekmezli kekini yapıyorum resmini eklerim canım

evettt merakla bekliyorum resmiii:)))

elossacım hasta mısın geçmiş olsun canım

keki çıkardım sanırım unu az koydum cıvık oldu çıkardım soğuyor şeker girmiyor dimi şekersiz giibi geldi tadı :50:soğusun bakayım nasıl olacak ama yine yapcam heheheeh:52::52::52::52:

sağol canımm resim nerdeeeeeee:)

canım tariflerini deneyeceğim.daha yeni gördüm .hayırlı olsun tatlım.:56:

sağol tatlım hoşgeldin mutfağımaa:16:

elossa sultan lokumuna eşim bayıldı :56:
noralde pek tatlıdan hoşlanmaz ama bunu yedi de yedi valla :1:

senin verdiğin ölçünün yarısını kullanarak yaptım:8:

ama çok çok güzel olmuş kiiiii,çok teşekkür ederim kiiiii:)))
paylaşmana çok sevindim canım,kocişinin beğenmesinede:)))

elossa
sultan lokumu tarifini denedim
arkadaşlarım gelmişti
tadına bakan kağıdı kalemi aldı eline:1::1:
sağolasın takipteyim
bende mutfağı çok sevenlerdenim
yemesek iyi ama napalım hamur işleri yapmayı ve yemeyi çok severim
:17::17:

ay canım ya çok sağol,bayağı tutuldu bu tarifim,yenileri eklemeye başlıyımyavaş yavaş ben en iyisi:)

Bu da benim pırasalı peynirli böreğim...:16:Eki Görüntüle 571926

Üstekiler peynirli baklava yufasıyla yaptım
:56:
Altında da pırasalı olanlar var normal yufkayla yaptım... tek bunu çekebildim.
:30:. oda sofrada eşim saldırmadan önce...:52:

üfffffffff harika görünüyorr ellerine sağlık canımm,paylaşmana çok sevindim nefis görünüyorlar ya..ben pırasaya bayılırım,kıymalıya zaten bayılırım,hepsine bayılıyorummmmmmmm:1::16:

elossa çok geçmiş olsun, dikkat et kendine
dün aşı için sağlık ocağına gittim
tartıldım tabi bu arada.
hemşirem bi ayda 1 kilo almışsın dedi.
tabi küsuratları da not alsaydı, yaklaşık bir buçuk kilo aldığımı görcekti :1:
zaten ben kendime 2 kilo sınırı koymuştum.
ve ve ve
akşam yaş pasta aldık hemen :46:
akşam bir orta boy dilim, bu sabah da kocaman bir dilim yedim :56:
acaba diğer ay için ne ödül koysam kendime :27:

canım benimm çok teşekkür ederim,senide kutlarım ayrıcaa:))
bu arada ödülü paylaşıcaktık haniiiiii:1:

geçmiş olsun elossacığım
sarımsak kokmasın istiyorsan yut şekerim çiğneme
ALLAH şifa versin cümlemiz kourusun AMİN

canım çok sağol teşekkür ederim,valla çatır çatır yedim sarmısakları:))))

Elossa çok guzel bir topic olmus yemek pasta yapmasini bilmiyorum sayende ögrencem :)

sağol canım benim hoşgeldin mutfağıma,sndende paylaşım beklerim ona göre:):16:

elossa gecen gun patlıcan sarmayı denedim cok guzel olduuu:46:

wowww ellerine sağlık o zaman canımm,ama hani resim nerdeeee:1:

elossa çok hasta sanırım, buraya uğramadığına göre :50:
bebeğim haftasonu ayağa zor kalktım gibi bişe oldu,Allah razı olsun eşimden o olmasa asla atlatamazdım..Rabbim başımdan eksik etmesin,kıvrandı durdu dibimde,kirpiğim oynasa gözümün içine baktı..resmen öksürmekten öldüm bittim,baş ağrısından,göğüs ağrısından kıvrandım,ısınmak desen nerdeee asla ısınamadım...kombi en yüksekte yanıyor eşim artık t-shırt/şort modunda dolaşıyor sıcaktan ama ben üst üste eşofmanlar,çoraplar çetikler mahvoldum..ısınamadım gitti.
ooffff aşka geldim bak gördünmü:))

elossa gecmis olsun nasil oldun:16:

canım çok şükür daha iyiyim şimdi,ama öksürük kesilmedi:47:

elossacım buda benim yaptığım sultan lokumcuklarım $IMG411.webp
eşimde bende bayıldık tarif için tekrar teşekkrler:16::16::16:

canımm ellerine sağlıkk ne güzel olmuşlar,beğenmenizede çok sevindim:)
paylaştığn için muckk:)

tşekkr ederim cnm saol , denemeye çalışıyorum tariflerini hepsi bibrbirinden güzel seninde ellerine saglık:16::16::16:

elossa cnm hafta sonu annemleri yemeğe alcm ne önerirsin az öz sofra olsun çorbası ana yemeği salatası bide hafif tatlısı olsun yeterr

Elossacim ailem corluda yasiyor. Bende uc seneoncesine kadar corluda yasiyordum. Ama uc senedir ask ulkem almanyadayim
Insallah tatile gittigimde kismet olursa gorusuruz coookisterim

ARAP AŞI

MALZEMELER

ÇORBASI İÇİN;

tavuk
tavuk suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 kuru soğan ve 3 diş sarmısak rondodan geçirilecek
150 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

HAMURU İÇİN;

1 su bardağı un
4 bardak tavuk suyu(bulunmayan tablette kullanabilir)
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI..
ilk önce hamuru için 1 su bardağı un ile 1 bardak et suyunu veya normal suyu iyice çırpıyoruz..tenceremize 4 su bardağı et suyunu koyup tuzunu ekleyip kaynatıyoruz..kaynamaya başladığında un karışımını ekleyip iyice karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.bu arada koyulaşıyor endişelenmeyin,kıvamlaşması gerek..pişen hamurumuzu ıslattaığımız tepsimize döküp soğumasını bekliyoruz..buzdolabında 45 dakika 1 saat arası tam soğumuş oluyor..

çorbamıza ise tavuklarımızı iyice diderek başlıyoruz...sonra tavuk parçalarımızı tavuğu önceden haşlamış olduğumuz suya ekleyip sürekli kaynatıyoruz,ne kadar çok kaynarsa o kadar iyi...
sos tenceremize ise rondodan geçirdiğimiz kuru soğan ve sarmısağımızı alıyoruz..tereyağ,kuru nane,pul biber,karabiber,domates ve biber salçalarımız ve tuzumuzu ekliyor üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edip iyice pişiriyoruz.ve kaynamakta olan tavuklu tenceremize bu sosu ekliyoruz..ocağın altını kapatmıyor beraberce yaklaşık 15 dk daha kaynatıyoruz..
bu arada dolabımızda soğumakta olan hamurumuzu çıkartıp isterseniz dilimleyerek,isterseniz öylece bırakarak çorbamızın yanında servis ediyoruz..
afiyet olsunn:)

Eki Görüntüle 559258 Eki Görüntüle 559259 Eki Görüntüle 559260 Eki Görüntüle 559261 Eki Görüntüle 559262 Eki Görüntüle 559263 Eki Görüntüle 559264 Eki Görüntüle 559265 Eki Görüntüle 559267 Eki Görüntüle 559268 Eki Görüntüle 559266 Eki Görüntüle 559270 Eki Görüntüle 559269 Eki Görüntüle 559274 Eki Görüntüle 559275 Eki Görüntüle 559276 Eki Görüntüle 559277 Eki Görüntüle 559278 Eki Görüntüle 559279 Eki Görüntüle 559280 Eki Görüntüle 559281 Eki Görüntüle 559271 Eki Görüntüle 559272 Eki Görüntüle 559273 Eki Görüntüle 559282 Eki Görüntüle 559283 Eki Görüntüle 559284 Eki Görüntüle 559292 Eki Görüntüle 559294 Eki Görüntüle 559293 Eki Görüntüle 559285 Eki Görüntüle 559287 Eki Görüntüle 559288 Eki Görüntüle 559289 Eki Görüntüle 559290 Eki Görüntüle 559295 Eki Görüntüle 559302 Eki Görüntüle 559300 Eki Görüntüle 559298 Eki Görüntüle 559297 Eki Görüntüle 559296 Eki Görüntüle 559299 Eki Görüntüle 559301

Alıntı bir söylem;
Arap Aşı -kesinlikle - tahta kaşıkla yenir. Çok çok kaynatılır, hatta yemek yenirken bir yandan çorba kaynamaya devam eder. Demir kaşıkla zaten yiyemezsiniz, ağzınız yanar. Hamurundan kaşığınıza alır, çorbaya daldırırsınız. Hamuru çorbanın içina kaçırırsanız, bir dahaki sefere Arap Aşı'nı yapma sırası sizdedir. Yani cezanızı çekersiniz :))

bende kayseriliyim :D

banlıydım giremihyordum canım :9:

merhabaa :16:

soğuklar için tavuk çorbası yap diyorlar ama tarif veren yok bildiğiniz tarif varmı :9:

soğuklar için tavuk çorbası yap diyorlar ama tarif veren yok bildiğiniz tarif varmı :9:

2 tarif verebilirim
tavuğu haşlıyorsun suyuna birazını didip kaynar halde iken şehriyesini ekliyorsun tuzunu ekliyorsun ben grip isem bol karabiber ekiyorum şifa niyetine. seviyorsan servis ederken de maydanoz ekleyebilirsin üstüne

2. tarif yine tavuğu suda haşlarken yarım haşalandıtan sonra tavuğu çıkarmadan şehriye ve küp küp patates ekliyorsun yine tuzunu tabi böyle de çok lezzetli oluyor.
Ben ekstra bir malzeme eklemiyorum tavuksuyu çorbaya tadı kaçar gibi geliyor.

elossacım nihayet yüksük çorbasıı yaptımmm

$2012-12-11 18.26.21.webp

tarif şöyle:

ya mantınızı önceden hazırlayıp benim gibi dondurucudan hoooop çıkarıyorsunuz ya da ev yapımı mantı alıyorsunuz. (Benim mantım biraz unlu olyor çorbada yoğunluk seve)
nohut haşlıyorsunuz.
bir tencerede biraz yağ ile salça kavurun suyunu ekleyip tercihen içine bir kemik atın(orjinali kemik suyuyla yapılıyor çünkü)
kaynayınca mantısını ekleyip mantının pişmesine yakın nohutunu ekleyin. Baharatlarını ekleyin.(tuz, k.biber, pul biber)
bir kaç taşım kaynatıp altını kapatın. az yağda nanesini kavurup ekleyin.
(benim mantım unlu oluyor çorbaya kattığı yoğunluğu seviyorum. yoğun çorba sevenler biraz un ekleyebilir çorbaya)
Serviste tercihe bağlı nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

afiyetttt olsun efendim:56::56::56::56::56::56::56:

daha dün yaptım bilsem yazardım buraya :) yayla çorbasını tavuk ile yaptım.
tavuk kalça but aldım, kaynattım etini ayırdım parçalayıp içine atmak üzere.
1 çay bardağı pirinç az su ile haşladım ve biraz kabarması için bekledim.
sonra tavuk suyuna biraz da normal sıcak su ekledim ve bu pişmiş pirinçleri içine attım.
terbiyesini hazırladım, 5-6 kaşık yoğurt, 1 yumurta, 3 kaşık un, 1 limon suyu...
sıcak sudan terbiyeye az az ekleyerek yoğurdu kesilmeden çorbaya karıştırıyoruz, birden dökersek kesiliyor. ve asla bu aşamalarda tuz kullanmıyoruz.
son olarak 1-2 kaşık tereyağı eritip hafif kızdırıyorum ve içine pul biber, nane ekliyorum ve çorbaya katıyorum. artık tuzu ekleyebiliriz.
ve şahane çorbamız hazır :)

Back
X