Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Canımsınnnn her zaman bekliyorum bende gelecem inşallah :)
Aminnn canım.
Hadi bakalım kolay gelsin hoş sana zor gelen bişey var mı ki :)
EFSANE geri dönüyor yaşasın.Merakla bekliyorum canımcımmm :16:

inşallah canımın içii:16:
efsane hep burada da,totosunu kaldıramıyor bi türlü:1:
gerçi bir sürü mutfak sayfamız var,sağosunlar arkadaşlar harıl harıl çalışıyorlar o yüzden içim rahat,boşta kalmıyor buralar:34::nazar:
öptüm kuzucumm Allaha emanet:16:

inşallah canımın içii:16:
efsane hep burada da,totosunu kaldıramıyor bi türlü:1:
gerçi bir sürü mutfak sayfamız var,sağosunlar arkadaşlar harıl harıl çalışıyorlar o yüzden içim rahat,boşta kalmıyor buralar:34::nazar:
öptüm kuzucumm Allaha emanet:16:

Herkes senden tarif bekliyor yemek bekliyor şekerim Sensiz boş buralar :)
Bende seni öpüyorum canım :16:

hayatım inşallahh,şeker bayramı sana şeker gibi sonuçlarıda beraberinde getirsin inşlhh:16:
canım ufaktan hareketlenirim inşlh,üstümdeki kasfet giderse:)

ooyyyyy çokk severim canımm,ellerine sağlık nefi görünüyorr,benim tarifimmi yoksa kendine ait bir tarifmi.
ayy nasıl canım çektiii:):16:

canımm harika görünüyorlar yaa vallahi bayıldımm,üstelik ilk kez yapmana rağmen gayet muntazam görünüyorlar maşallah sanaa:nazar:
kabak salatam bizim favorimiz,çok lezzetli bir tariftir kendileri,beğenmenize ayrıca mutlu oldum canım:16:

Cokk tesekkurler Ellosa, senin saende oldu iste :71:Devami da gelcek insallah ;)

Arkadaşlar merhabaa:16:
Bu sıcak havada dondurma harika gider di miii? :)
Evde yapabileceğiniz,HARİKA! bir tarifle geldim koşa koşaaaaa,eşimde arkadaşlarımızda B A Y I L D I L A R !
Kesinlikle öneririm,hem sağlıklı,hem kolay,hemde içinde ne olduğunu bile bile gönül rahatlığıyla yiyebilir,ikram edebilir,çocuklarınıza yedirebilirsiniz:34:
Ben yine aşk kadını olarak kalpten vazgeçmeyip,kalp silikon kalıplarımı tercih ettim:1:
Sizler evinizdeki herhangi bir silikon kalıbınızla da yapabilirsiniz:34:
Hemen tarife geçiyorum;
Bu arada ben bu ölçüleri X2 olarak arttırdım,çünkü dondurmamı hazırlarken,akşam bikaç arkadaşımızın bize çaya geleceğini öğrendim ve hemen malzemeleri 2 katına çıkarttım:1:
ben sizlere normam malzemeyi vereyim,çünkü X2 hali epey oluyor:52:

EV YAPIMI DONDURMA

MALZEMELER;

1,5 BARDAK SÜZME YOĞURT
2 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KREMA
100 GR BİTTER ÇİKOLATA
3-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ÇİKOLATA SOSU

YAPILIŞI;

Kremayı ve süzme yoğurdumuzu ayrı kaplarda mikserle iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra ikisini aynı kapta buluşturup bikaç dakika daha çırpıyoruz.
Çikolata hariç diğer tüm malzemeleride ekliyor yine homojen kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Bitter çikolatalarımızı benmari usulü eritip silikon kalıplarımıza 1 yemek kaşığı koyuyor daha sonra silikon fırçamızla kalıpların etrafını iyice çikolata sürüyoruz.
Daha sonra dipfrizde 10 dk bekletip çikolatalarımızın donmasını bekliyoruz ve çıkartıyoruz.
Her bi çukura hazırlamış olduğumuz dondurmamızdan dolduruyoruz ve en son olarak her kalıba çikolata sosumuzdan bolca sıkıyoruz(nefiss oluyor):56:
Sonraaaa afiyetle yemek için dipfrizimizde donmalarını bekliyoruzz(bu kısımda ççookk sabırsızlanabilirsiniz dikkattt):52:
Veeeeee...
En son an harika arkadaşlarr,o çikolata sosu dondurmanın içinden akarkennn,mest olmak ne demek bi daha yaşıyorsunuz:52:
Afiyet olsunnn:16:

$Tufan -0006.webp $Tufan -0008_001.webp $Tufan -0012_001.webp $Tufan -0014_001.webp $Tufan -0016_001.webp $Tufan -0020_001.webp $Tufan -0018_001.webp $Tufan -0022_001.webp $Tufan -0023_001.webp $Tufan -0025_001.webp $Tufan -0070.webp $Tufan -0071.webp $Tufan -0077.webp $Tufan -0074.webp $Tufan -0075.webp $Tufan -0076.webp $Tufan -0084.webp $Tufan -0085.webp $Fotoğraf0741.webp $Fotoğraf0740.webp $Fotoğraf0742.webp $Fotoğraf0746.webp $Fotoğraf0749.webp $Fotoğraf0750.webp $Fotoğraf0751.webp $Fotoğraf0752.webp $Fotoğraf0753.webp $Fotoğraf0754.webp

Bunlar ise tamamen doğaçlama yaptığım bi sunum:)
Evde frambuazım vardı biraz,damla çikolatalar ile birlikte artan dondurmalarımı boş bir kapaklı kaba aktardım...Benmari usulü erittiğim bitter çikolatalardanda 3 yemek kaşığı kadar kalmıştı onları ekledim...Bi miktar çikolata sosu sıktım frambuazlarımı ve damla çikolatalarımıda içine boca ettim bikaç kez karıştırıp doğru dipfrize...:)
Nefistii nefisss,şiddetle öneririm! :)
Afiyet olsun:16:
$Tufan -0087.webp $Tufan -0104.webp $Tufan -0090.webp $Tufan -0092.webp $Tufan -0095.webp $Tufan -0096.webp $Tufan -0099.webp $Tufan -0100.webp $Tufan -0102.webp $Tufan -0107.webp

Son düzenleme:
Ne yaptın sen kadınnnnn :)
Aştın sen kendini artık düğmelerimi ilikleyip saygıyla eğiliyorum önünde :)
Harika görünüyor bayıldımmmmmm şekerim.
Ahhh aşk sen nelere kadirsin :) Dondurmayı bile aşkla sunuyor hatun :nazar:
En yakın zamanda denemem lazımmmmmm

Ne yaptın sen kadınnnnn :)
Aştın sen kendini artık düğmelerimi ilikleyip saygıyla eğiliyorum önünde :)
Harika görünüyor bayıldımmmmmm şekerim.
Ahhh aşk sen nelere kadirsin :) Dondurmayı bile aşkla sunuyor hatun :nazar:
En yakın zamanda denemem lazımmmmmm

Bebeğim benim farkım buu:52:
Şaka bi yana beğenmene çççookk sevindim canımsınnn,kesinlikle denemeni öneririm çok memnun kalacaksın bak görr:16:
Tabiiki normal dondurma lezzetini beklememeliyiz ama ççook keyifli bir tarif,yapınca paylaşmazsan küserimmm:1::16:
Ahh aşkkk,ne cadı bişisin sen böyleeee:1::nazar:

Bebeğim benim farkım buu:52:
Şaka bi yana beğenmene çççookk sevindim canımsınnn,kesinlikle denemeni öneririm çok memnun kalacaksın bak görr:16:
Tabiiki normal dondurma lezzetini beklememeliyiz ama ççook keyifli bir tarif,yapınca paylaşmazsan küserimmm:1::16:
Ahh aşkkk,ne cadı bişisin sen böyleeee:1::nazar:

Hiçte şaka bir tarafa değil gerçekten farkın buuuuu :)
Sen yaparsın da beğenilmez mi.
Mutlaka deneyecem ve paylaşmaz olur muyum hayatım :)
Ahh aşkk iyi ki var :) :16:

Elossa dönüşün muhteşem olmuş:)Çok iştah açıcı görünüyor dondurmalar.Sunum da harika.Eline sağlık.Devamını bekleriz:)

Hiçte şaka bir tarafa değil gerçekten farkın buuuuu :)
Sen yaparsın da beğenilmez mi.
Mutlaka deneyecem ve paylaşmaz olur muyum hayatım :)
Ahh aşkk iyi ki var :) :16:
canım dostumm sağol bitanem seni çok seviyorum ve en kısa zamanda bekliyorum sunumunuu:16:

Elossa dönüşün muhteşem olmuş:)Çok iştah açıcı görünüyor dondurmalar.Sunum da harika.Eline sağlık.Devamını bekleriz:)

sağol canımm,çok mutlu oldum beğenmene:):16:
aslında ben hep buradayım sadece paylaşımlarımı durdurdum bir süre rehavetim gitsin diye bekledim:))

canım dostumm sağol bitanem seni çok seviyorum ve en kısa zamanda bekliyorum sunumunuu:16:

sağol canımm,çok mutlu oldum beğenmene:):16:
aslında ben hep buradayım sadece paylaşımlarımı durdurdum bir süre rehavetim gitsin diye bekledim:))

Bende seni seviyorum dostum :16::16::16:

Elossaaaaaam hiç mi üşenmedin sen bu dondurmayı yapcam diyeee :))) Vala ben dolaptan alıp yemeye usenyrm bazen o derece :)

Elossaaaaaam hiç mi üşenmedin sen bu dondurmayı yapcam diyeee :))) Vala ben dolaptan alıp yemeye usenyrm bazen o derece :)

üşenmedim kuzucumm:)))
ben basit şeylerle uğraşmam biliyon:34:
gel ben sana yediririm bundan,hemde bayılırsınn:))))

Back
X