Elti Elti Başımın Derdi...

Allah yardımcın olsun canım.....inan başlarda çok seviyordum içtendim ama o tavırlar beni buz gibi soğuttu kendinden...araya kimler girmediki barıştırmak için ama içim bi türlü soğumadı...sırf zayıfladım diye bu kadar fesatlanılırmı...demekki benim kilolu halim onu mutlu ediyormuş buda meydana çıktı...kardeşler arasındaki muhabbete ge lince kaynım iyidir saftır temiz kalplidir arasıra kadının fitnesine gazına geliyor ama görmezlikten geliyorum eşimin ve ailesinin hatrı için...bize gelir gider hizmet ederim...ama karısının yüzünü görmeye tahammlm yok.kayınbabam ve kayınvalidemi çok severim ve sevilirim.evliliğimde 5. yılımı devirdim bir saygısızlığım olmadı.onu şimartan görümcemdi ewde bekar bi görümcem vardı bunlar sıkıfıkıydı arada bişey yokken ben kayınvalidemlere gittiğimde oturdukları odanın kapısını sesli bi şekilde çarpyolardı sahte kahkahalar atıyorlardı cahil insanlar diyorum sadece...neyse oda ewlendi gitti 2 ay önce şimdi bu ortada kaldı yalnız kaldı...onu pohpohlayacak kimse yok artık.keşke hiç eltim olmasaydı:(haa bide aynen ben daha önce ewlendim 7 aykadar...oda ewlenince ailesi benim ewime geldi baktılar ben ne almışım aynısını onlarda aldı..sinir oldum.mutlaka hayatımızda böyle insanlar olacak şimdi hiç umursamıyorum eşimle paso geziyoruz hafta sonları hiç ewde durmuyoruz kaynımda onu hiç gezdirmez kuduruyodur adamın başının etini yiyordur eminim..öyle basit kişiliklerle uğraşacak zamanım ve sabrım yok yani canım...
Benim kaynımda iyiydi.İşleri güçleri yapınca canımlardı.Önceleri böyle değilmiş eltimle tanışınca huyu suyu baya değişmiş.Herneyse canım elbet olacak böyle insanlar ama takmıcaksın.Bu olaydan sonra daha neler neler öğrendim bi bilsen.Herşeyde bir hayır vardır çıktı işte :)

Yok canım asla Rabbim düşürmesin şükürler olsun elim ayağım var canpare arkadaşlarım var hepsi sabırsızlıkla bekliyor zaten sağolsunlar.Der mi der herşey beklenir böyle insandan.Ama gün gelir devran döner.Ben ve sevdiklerim iyi olsunda gerisi yalan.Ama insanın kanına dokunuyor.Nişanlım diyor dövüceksin sandım diyor yok dedim haklıyken haksıza dönmem asla.Zaten son laflarımla dövmüş kadar oldum ağlattım çıktım.Helal etmedim hakkımı bundan ötesi varmıdır bilmiyorum canım.

Birde böyle sinsi insanlar böyele durumlarda gözyaşlarının arkasına sığınmıyorlarmı...illet oluyorum....

konu sahibi öncelikle sizi tebrik ediyorum size karşı yapılan nankörlüğe karşı sessiz kalmamışsınız.iyi bir ders vermişsiniz.
tam tersinide yapabilirdin, sessiz kalıp kocana ağlanıp dururdun ama ben ona iyilik yaptım, o böyle yaptı. diye
(öyle olur ya hep kocaların başının eti yenir):)
yıllarca dert olurdu yani içinizde:)
öz güvenin harika ve ayrıca benim eltim senin yaptığının çeyreğini yapsaydı bana kardeşimden ayırmazdım
ama Allah böyle insanlardan korusun bizi nankör fesat insanlardan
senin için rahat olsun emin ol yaptığından son derece pişman ve utanıyordur...

konu sahibi öncelikle sizi tebrik ediyorum size karşı yapılan nankörlüğe karşı sessiz kalmamışsınız.iyi bir ders vermişsiniz.
tam tersinide yapabilirdin, sessiz kalıp kocana ağlanıp dururdun ama ben ona iyilik yaptım, o böyle yaptı. diye
(öyle olur ya hep kocaların başının eti yenir):)
yıllarca dert olurdu yani içinizde:)
öz güvenin harika ve ayrıca benim eltim senin yaptığının çeyreğini yapsaydı bana kardeşimden ayırmazdım
ama Allah böyle insanlardan korusun bizi nankör fesat insanlardan
senin için rahat olsun emin ol yaptığından son derece pişman ve utanıyordur...

Teşekkürederim canım:13: Nişanlımı hiç yıpratmaya değmezdi inan ki.O an en doğrusu buydu ve iyi kide böyle oldu.Kafam rahat içim rahat.Bu tip insanlar iyilikten anlamadığı gibi utanma duygusundanda yoksunlar malesef :)

her zmn bunu bılır bunu soylerım ınsanlara ıyılık yaramıyor arkadasım bız ne kadar samımı ve ıyı olmaya calısırsak calısalım ınsanlar suıstımal edebılıyorlar bunu goruncede ınsan kabuguna cekılıyor halıyle benden tık ote gıtmez eltı konusu uzak dur derım

Teşekkürederim canım:13: Nişanlımı hiç yıpratmaya değmezdi inan ki.O an en doğrusu buydu ve iyi kide böyle oldu.Kafam rahat içim rahat.Bu tip insanlar iyilikten anlamadığı gibi utanma duygusundanda yoksunlar malesef :)

Rica Ederim Canım :) bende 8 aylık nişanlıyım.Ama Toplam 4 yıllık beraberliğimiz var. ilk zamanlar hep ağlanırdım sızlanırdım boşuna adama dert yanardım
bana şunu dedi bunu dedi böyle yaptı oda yeri geldi destek oldu yeri geldi köstek:)
ama adam napsın sonuçta erkek ne diyebilirki gidip dövemez ya sonuçta abisinin eşi :)
baktım böyle olmuyo tabiki sana yapılan nankörlük gibisiyle karşılaşmadım o yapmadı (şimdilik ilerde bilemiyorum)
ama ufak tefek dengesizlikleri oldu oluyoda ama artık bende inceden lafımı sokuyorum nişanlımada dert yanmıyorum kafam rahat şimdi herkesin nabzına göre şerbet vermeli:) geçte olsa anladım takmamak:)
bence biz eşlerimizle iyi olalım gerisi Teferruat . :))

okudum,kusura bakmayın suç baştan sona sizde.
daha nişanlısınız,evin gelini olsanız(ki bence bu da doğru değil ama) bir yere kadar ama şu durumda kendinizi elti için niye bu kadar hırpalıyorsunuz?
onun temizlemediği evi temizlemek,yapmadığı işlerini görmek de nesi?değil elti,başka kimse için bu konumda bunları yapmamalıydınız.
eltinizin yaptığı terbiyesizlik,ona bir şey diyemem ama siz de şunu unutmayın,boşa dememişler 'el gemisi yürür,elti gemisi yürümez.'
böyle yaparsanız evlilik hayatınız boyunca çook kullanırlar sizi,insanlarla mesafenizi koruyun.

aynen katılıyorum, buldumcuk olmuş gibi kendini paralamaya gerek yok herkes evinide temizler gelinliğinide bulur ama konu sahibi her yükü almaya hevesli olduğundan tepesine binmiş tabi

aynen katılıyorum, buldumcuk olmuş gibi kendini paralamaya gerek yok herkes evinide temizler gelinliğinide bulur ama konu sahibi her yükü almaya hevesli olduğundan tepesine binmiş tabi

Arkadaşım hevesle ne alakası var yardım dedi ettik gel dedi gittik elimizden geldiğince yaptık ettik sonucunu gördük paralamaya adam arıyosunuz resmen:ssz:

Son düzenleme:
Rica Ederim Canım :) bende 8 aylık nişanlıyım.Ama Toplam 4 yıllık beraberliğimiz var. ilk zamanlar hep ağlanırdım sızlanırdım boşuna adama dert yanardım
bana şunu dedi bunu dedi böyle yaptı oda yeri geldi destek oldu yeri geldi köstek:)
ama adam napsın sonuçta erkek ne diyebilirki gidip dövemez ya sonuçta abisinin eşi :)
baktım böyle olmuyo tabiki sana yapılan nankörlük gibisiyle karşılaşmadım o yapmadı (şimdilik ilerde bilemiyorum)
ama ufak tefek dengesizlikleri oldu oluyoda ama artık bende inceden lafımı sokuyorum nişanlımada dert yanmıyorum kafam rahat şimdi herkesin nabzına göre şerbet vermeli:) geçte olsa anladım takmamak:)
bence biz eşlerimizle iyi olalım gerisi Teferruat . :))

Aynen canım benim yaşadıklarımdan yazdıklarımdan ders al.Ve sakın altta kalma bi hatasınımı gördün tak tak söyle sok lafını:41:

canım belli ki nişanlın ve ailesi kimin ne olduğunu biliyor o yüzden hiç canını sıkma...valla ben olsam sanırım o sinirle o herkesin içinde dediyse ben de derdim ama bu yanlış olurdu tabi sen iyi ki yapmamışsın...daha sonra kırıldığını belli etmişsin terbiyesizlik yapmış seni evinden kovarak da kendi kalitesini ve insanlığını belli etmiş zaten...yani diyeceğim o ki boşveeerr salla gitsinn onu kafana bile takma sen zaten ona yapman gerekenden fazlasını yapmışsın iyilik anlamında eee durum buyken böyle bi insana daha fazla bişey yapmaya gerek yok..
ahh bu eltiler benim nişanlım da 4 erkek kardeşin en büyüğü bakalım benim eltiler nasıl olacak :23: Allahım sen bize kötü elti nasip etme :22::96:

canım belli ki nişanlın ve ailesi kimin ne olduğunu biliyor o yüzden hiç canını sıkma...valla ben olsam sanırım o sinirle o herkesin içinde dediyse ben de derdim ama bu yanlış olurdu tabi sen iyi ki yapmamışsın...daha sonra kırıldığını belli etmişsin terbiyesizlik yapmış seni evinden kovarak da kendi kalitesini ve insanlığını belli etmiş zaten...yani diyeceğim o ki boşveeerr salla gitsinn onu kafana bile takma sen zaten ona yapman gerekenden fazlasını yapmışsın iyilik anlamında eee durum buyken böyle bi insana daha fazla bişey yapmaya gerek yok..
ahh bu eltiler benim nişanlım da 4 erkek kardeşin en büyüğü bakalım benim eltiler nasıl olacak :23: Allahım sen bize kötü elti nasip etme :22::96:

Canım mesafe en güzeli.Bırak soğukkanlı desinler ama kafan rahat olsun çok içli dışlı olmak ileride üzülmek demek.Rabbim sana cici cici içi neyse dışı o eltiler versin.Rengi belli insandan korkma.

aman canım kafaya takdıgın seye bak boşver kimseye hal ettiğinde fazla deger vermiceksin ne demişler inci etme incitirler ..... o yüzden kimseye mutlu etmek için kendinden ödün verme bırak uzak dur o kızdanda her seyi yapar böyleleri bizdede bir benzeri vardı dügün zamanı aman kapı çarpmalar, annemlere surat asmalar bilezik onda fazla bende az demeler bu arada amca gelinleriyiz biz öz eltimde değil :D hiç kaile bile almıyorum muhatabım bile olamaz sırf bana sirin görünmek için utanmasa bi yerlerimi öpecek o derece o yüzden herkes hakettiği sekilde karşılık görrür muhatap olma​

benimde eltim olurmusun :):40:

Bizimkiler kardeş olucaksa neden olmasın:35: İşin şakası arkadaş gibi bir eltim olmasını çok istemiştim eltiden daha çok dost gibi ama işte olmadı neyse zaten iyi ki olmadı:ssz:

aman canım kafaya takdıgın seye bak boşver kimseye hal ettiğinde fazla deger vermiceksin ne demişler inci etme incitirler ..... o yüzden kimseye mutlu etmek için kendinden ödün verme bırak uzak dur o kızdanda her seyi yapar böyleleri bizdede bir benzeri vardı dügün zamanı aman kapı çarpmalar, annemlere surat asmalar bilezik onda fazla bende az demeler bu arada amca gelinleriyiz biz öz eltimde değil :D hiç kaile bile almıyorum muhatabım bile olamaz sırf bana sirin görünmek için utanmasa bi yerlerimi öpecek o derece o yüzden herkes hakettiği sekilde karşılık görrür muhatap olma​

Canım şunu o kadar iyi anladım ki ne kadar uzak o kadar iyi kafan rahat:ssz:Ben nişanlımla şuan çok ama çok mutluyum şükürler olsun:nazar: İlişkimizin bile içine etmeye başlamış onu anladık beni şuraya götürün buraya gidelim perdeci parkeci muslukçu :53: ama şuan sadece biz varız nişanlım ben ve hayallerimiz:16:

Merhaba kızlar,
Direk konuyu sizlere yazmak istiyorum.Biz eltimle 5 yıldır tanışıyoruz.Düğününe kadar canciğer gıptayla bakınan bir elti ilişikimiz vardı.Herkes bize baktıkça şaşıp kalıyordu.Eh tabi ara ara sürtüşmelerimiz oluyordu ama ben olur böyle şeyler deyip öpüp birşey yokmuş gibi devam ediyordum.Keşke ozaman daha tepkimi belli etmeyi bilseydim.Nişanı oldu kendi nişanım gibi koşturdum.İşim olsada iptal edip yardıma gidiyordum.Benim nişanım ondan önce olmuştu hiç yardım görmedim arkadaşlarım sağolsun ama sormadı bile ben yinede yardımına her daim koştum(Benim nişanım onlardan önce oldu diye çok söylenmiş meğer altınlar azalcakmış onların nişanında) ondan önce zaten akadaşıda yoktu hiç ben arkadaş olayım dedim.Zaten arkadaş ilişkilerimide kıskanıyordu ama ben yine gıgımı çıkarmadım.Ahhhh beeenn aaaahhh kızıyorum şimdi kendime.Düğün zamanı ev yaptılar mimari bilgim var diye benle gel hergün mesaj şurda işim var gelirmisin?nolur gel elticim gel.ben kıramadım 5 ay deli dana gibi onunla koşturdum gelinliğini bulamadı yine ben araştırdım buldum.Başı ağrıdı heryerde gece gece ilaç aradım.O zayıfladı bende onla koşuşturmaktan zayıfladım.Ama hepsini içimden gelerek yaptım yardımım olsun diye.Ev temizlenir ben gelmeden başlanmaz sonra işimiz çıktı deyip kaynımla giderler evi ben temizlerim.Eh dedim olsun mis gibi afiyetle oturun.Çeyiz taşınır ben yerleştiririm banane ki dimi?Sonra kına gecesi gelir kızların başörtüleri hani kola takılır poşeti elime tutuşturdular alın dedim sen dağıt dediler.Bende yanıma gelene taktım benim 9 yaşında kardeşim var o da özenmiş ablacım banada takarmısın dedi bende taktım.Neyse kına bitti şen şakrak bitti herşey.Düğünde bitti koştur babam koştur nişanlımla sanki biz evleniyoruz.Düğünden 1 ay sonra nişanlımın anneannesi yemeğe çağırdı hepimizi yedik içtik.Oturduk kına resimlerine bakıyorduk.Sonra eltim demesin mi nişanlımın kız kuzenlerine sizin kollara başörtü takıldı mı?kızlar takıldı dedi.O da hıımmm iyi bari en azından siz muzdarip olmamışsınız kardeşime takılmamışta küçüklere bile takılmış dedi.Ben bizde öyledir evhanesinden birine takılmaz dedim.Kayınvalidemde bakakaldı.Neyse ben eve geldim içim kırıldı resmen öyle herkesin içinde imalı imalı söyleyince.Mesaj çektim x abla ben şu kardeşine eşarp konusuna takıldım.Keşke daha önce tek iken söyleseydin.Küçük derken kardeşimi mi kastettin?Eğer öyleyse gerçekten çok kırıldım.Neyse iyi akşamlar dedim yolladım.Tık yok ararım meşgule atar ertesigün.Nişanlımda yanımda.Sonra açtı dedim mesajıma cevap vermedin normalde işi olunca zırt zırt mesaj çeker sabahın köründe arar beni.Aaaaa benim böyle küçük şeylerle kafa yorucak zamanım yok dedi kapatıyorum dedi kapadı telefonu.Madem küçük bişeydi millet arasında niye dile getiriosun. Benim şalterler attı tabi.Aldım eşarpları nişanlımda geldi benimle.Kapı zilini çalıyoruz bir 15 dk açmadı sonra açtı.Nişanlımı görünce sarardı.Aaaa telefonumda kapandı şarjı bitti galiba diye sallıyo.Girdim eğer dedim kardeşin gelseydi abla banada takarmısın deseydi ben kolumdakini çıkarıp takardım ona o kalabalıkta nasıl aklıma gelsin herkesin içinde mi söylemen gerekiodu dedim.İşte yazıklar olsun dio dedim asıl sana yazıklar olsun işte şu iki kardeşe yazık(Nişanlımla kaynımı kasttedio)dedim niye yazık onlar kardeş karıştıma onları mesele bizim meselemiz onların değil.İşte nişanlıma ben seni seviyorum bugüne kadar snin hatrına sustum dedim ne yaptım ben sana iyilikten başka söyle ne kötülüğümü gördün.Yüzüm burda işte dedim kalktı bişey diyemedi halıyı düzeltio koridordaki falan.Nişanlım çok ayıp abla aşkım sende bağırma dedi.Nişanlımın karışmasınıda istemedim açıkçası abisinin hanımı sonuçta.Sonra bu birden çık evimden dedi.Kalktım ayağa güldüm vericek cevabın yok di mi?Yüce Rabbim yukarda sana yaptığım tüm iyilikler çabam haram zıkkım olsun hayrını göreme dedim.Yemeği içmeyi nimeti kastetmiyorum kesinlikle onlar helal olsun ama iyiliklerim asla.Eşarplarıda attım çıktım.Nişanlıma vermeye çalışıo.Nişanlım alamam ben dedi.Bende bağırdım aşağıdan al dedim kardeşinin koluna tak.Haaa bide insanların yüzüne gülüp arkasından konuşma dedim.Onca iyiliğimi yardımımı 5 kuruşluk başörtü için silip attı.Diyemez miydi olsun unutmuştur onca iyiliğini gördüm kızın bi başörtü için laf deydirmeye söylemeye değmez diye. Akşamda kayınvalidemi arıyormuş çığıra çığıra anlatıyormuş.Kayınvalidem ben karışmam demiş.Ama evden koymakta ne demek demiş.(ev kayınvalidemin üstüne).Ben bişey anlatmadım açıkçası kayınvalideme nişanlım anlatmış.Önceden kayınvalidemi bana çekiştiriodu şimdi beni ona hesabı.Şimdi yüzüne bakmıyorum.Aynı ortama girmemeye özen gösteriorum.Sizce bundan sonra tavrım ne olmalı?Ömürboyu böyle mi devam etmeliyim???Şimdiden sağolun kızlar biraz uzun oldu ama ::31:
ne çok yakın nede cok uzak olun mesafeli olun eltinize ve kaynanıza insanları asla tanıyamazsınız ve küslükte fazla inat etmeyin.bu tip insanlardan hersey beklenır

Bizimkiler kardeş olucaksa neden olmasın:35: İşin şakası arkadaş gibi bir eltim olmasını çok istemiştim eltiden daha çok dost gibi ama işte olmadı neyse zaten iyi ki olmadı:ssz:

eltineden kaynanadan görümceden ne arkadaş olunur nede akraba herzaman çıkar meselesi olur siz düşünmezsiniz ama karşıdaki herzaman bunu düşünür ve ona göre davranır,,,

Eltiden kardeş olmaz beklentiye girmek hata, ama bir eşarp konusu bu kadar büyümemeliydi sizdede hata var.Yaptığınız iyilikleri başa kakmak en sinir olduğum şey yapmasaydın kardeşim kim zorladı seni.İçinden gelerek yapmışsın neden dile getiriyosun.Başka dertmi bulamadınız 1 m bez için fırtına koparmaya ne gerek var.İkinizinde yaptığı çok yanlış.

Eltiden kardeş olmaz beklentiye girmek hata, ama bir eşarp konusu bu kadar büyümemeliydi sizdede hata var.Yaptığınız iyilikleri başa kakmak en sinir olduğum şey yapmasaydın kardeşim kim zorladı seni.İçinden gelerek yapmışsın neden dile getiriyosun.Başka dertmi bulamadınız 1 m bez için fırtına koparmaya ne gerek var.İkinizinde yaptığı çok yanlış.

Başa kakmak değil arkadaşım şurda yazıyoruz ki neymişiz nelere uğramışız insanlar anlasın buarada birikmişlik denen bişey vardır bilirsin.Susarsın gıgını çıkarmazsın ezmeye başlarlar herkesin yapı meselesi.Elti diye bakarsan karşıdaki insana hiçbişey tabi olmaz eltisiyle kardeş gibi olanlar yok mu sanıyosun var tabi ki Allah bozmasın Rabbim devamını hep böyle getirsin.Herşey çabayla olur çabasız ne olmuş ama karşılıklı sevgi saygıyla.Ayrıca yaptığım iyiliği ister kakarım ister kakmam sonuçta karşımdaki benim canımı ne zaman yakacağını hesapladıysa bende nerden yakacağımı bilirim.Kim zorladı demişsin ya evet çoğunu içimden gelerek yaptım nerden bilebilirdim karşımdakinin beni enayi gibi gördüğünü.Orda kırmızıyla belirttiğim cümlenin cevabını verseydin daha yararlı olurdu benim için:34:

mesaj tekrarı...............

Son düzenleme:
Back
X