SON DURUM: sayfa 14te
Ben Nişanlıyım. Elti adayı benim, eltim 1.5yıldır evliler.
Dün akşam tüm aile otururken tartışmaya başlamış elti adayım eşi ile. Hoplamış, zıplamış, delirmis. Boşanacağımz diye tutturmuuuş. Kv., teyze herkes şok ağlamış kv sinirden. O ara nişanlımda evindeymiş iyi ki!
Abisi hemen nişanlımı aramış "mutlu musun boşanıyoruz" demiş. Sinirle bağırıp çağırıp küfretmiştir.
Aileiçi sorununu benim-bizim üzerimize atmaları çok kırdı beni. Uyuyamadım gece.
Huzurlarını ben bozmuşum gibi aktarıyor. Abide de ağırlık yok. Bizi suçlamaya. Olayı bize bağlamaya ne hakları var.
Babaanne, kv, hala, teyze siz gelin konuşun. Sizlik durum yok diyor.
Bunlar karı koca bize atıyor suçu. Aranızdaki sorunu hangi hakla bağlarsınız bize. Haklı görünmek için sanırım. Beni mi kötü göstermek derdi.
En sevmediğim kadın türü o da geldi eltim oldu. İleride de çok sorunlar çıkartacak gibi. Ben aile sorunlarına alışkın değilim. Ailece kendi halimizde yaşarız biz kimseye karışmayız.
Bugün gidip konuşalım madem öyle dedik. Abisi gelmesinler. Yine sorun çıkartabilir demis esi için. Anlamadım bu kadını. Derdi neyse.
Her şey 1 ay öncesi oldu. Onlarda otururken. Bebekleride var. Kv de kalıyordu bebek gece gündüz hastaydı o ara gece kv bırakamıyordu gelini çalıştıği için. Neyse konuyu açtılar yine bende kalıyor evleri soğuk vs dediler. Hep diyorlar bunu zaten. Bende düşünemedim alınacaklarını. Gayet gülerek "gece ağlayacak nisanlımı uyandiracak bebek. annesi babası ile kalsın" dedim gulustuk.(oldu mu şimdi tek derdimiz buydu yanlış anlatmak evet!) Gerci nisanlimin horlamasi uyandirir cocugu dedim.
Bundan dolayı nişanlimada tavır almıslar konusmuyorlarmış 1 aydır.
Akşamda olay çıkartıp benim kurdugum bu cümleye bagliyorlar. Ben oyle cumle kurdum diye sorunlar buyümüş sözde. Eşi ile arası da bozulmuş vs vs.
Biz öncesi konusacaktik ama hiç biraraya gelmedik. Evlerinede gitmek istemedim. Özür dilenecek bir durum yoktu. 2haftasonu gittiğimde de evde yoklardı zaten abiler.
Hangi kafayla bana bağlıyor sorunu anlamış değilim. Var mı böyle eltiler. Ayılıp bayılmalar numaralar kıskançlıklar.
Beynim yandı. Evlenmeden neler yaşıyorum. Evlenmesemm mi? Sorunlu aile korkuyor insan.
güncel: Gidip konuşmak istedik boşanmayı neden bana nasıl bağlıyor derdi neymiş diye?
Konuşmak istemedi. İstemiyor.
Adımı dahi duymak istemiyor. Yüzümü görmek istemiyor. Adım geçince çıldırıyor.
Ne nişanlımın nede benim olduğu ortamda bulunmak istemiyormuş. Görüşmek istemiyormuş.
Selam versem almazmış. Kaçarmış o ortamdan.
Eşi büyükmüş nasıl olurda kardeşinin ayağına konuşmaya gidermiş kızmış kocasına sen büyüksün ayağına gitme.
Sadece benim dediğim bu laf değil olur olmadık gereksiz her şeyi saçmalamış.
Abiside görüşşme taraftarı değil zaten. Eşi ne derse o.
Düğünümüzee bile gelmeyecekmiş (düğün seneye) (kim öle kim kala) abiside düğünde görünür gidermiş.
Eşine diyor kardeşin seni hiç aramıyor ki evleri karşılıklı dairede.
Kızın karın ağrısı başka hasetliğinden hepsi.
Bu kadar büyütelecek bir şey yok.-tu
Sülalenin çoğunluğu kıskançlığından yapıyor diyor.
Kimseyide konuşturmuyor kendi bağırıp çağıracak. Çirkinleşmiş iyice.
Ben beni biliyorum onu da biliyorlar.
Haklı haksız davası gütmüyorum size.
Herkes kendine yakışanı yapıyor.