benim de eltim olacak maalesef ve korkmuyor değilim... en iyisi erkek kardeşi olmayan birisini koca olarak seçmek :) şaka bir yana da hakikaten eltisi olanlar bir yazsın niye bu kadar sorun oluyor herşey? benim ablamında öyle eltisi, sürekli bir kıskançlık bir yarış var sanki...noluyorsa :S
eltinize ne canım allah allah dediğin gibi herşeyi paylaşmak zorunda değilsin ki kıskanç dedikodu insanllarla heleki hiç eşin ne diyor bu duruma peki? boşver sen hiç takma anlatmada zaten
benim eltimde evime geldiğimde karıştırır hatat beğenemdiği şeylerin yerini değiştirir bir gün bakarım mutfakta ki herşey değişmiş bir gün bakıyorum solonum dekorunu en son konuştum şimdi karışmıyor
eltinize ne canım allah allah dediğin gibi herşeyi paylaşmak zorunda değilsin ki kıskanç dedikodu insanllarla heleki hiç eşin ne diyor bu duruma peki? boşver sen hiç takma anlatmada zaten
benim eltimde evime geldiğimde karıştırır hatat beğenemdiği şeylerin yerini değiştirir bir gün bakarım mutfakta ki herşey değişmiş bir gün bakıyorum solonum dekorunu en son konuştum şimdi karışmıyor
Önyargı ve şartlanma;
Elti sıfatının önüne başka anlamlar yükleyerek bir rekabet havası estirmek;
Kişilik meselesi..İşin özü kişinin iç dünyasında gizli...
Bende bunu yeni farkettim,İnsanları sıfatlarından ötürü yargılayanları tanıdım;
Baştan anlamak istemedim ama sonradan kabul ettim...
Sorun şu;
Bir gün insan virgülü kaybetti... O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün "ünlem işareti"ni kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Bir süre sonra "soru işareti"ni kaybetti ve soru sormaz oldu. Hiç bir şey ama hiç bir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat ne dünya ne de kendi umrundaydı. Bir kaç yıl sonra "iki nokta üstüste işareti"ni kaybetti ve davranış sebebini başkalarına açıklamaktan vazgeçti. Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız "tırnak işareti" kalmıştı. Kendine özgü tek bir düşüncesi yoktu. Son olarak "nokta"ya gelindiğinde düşünmeyi ve konuşmayı unutmuş durumdaydı. Kandevski
Eltini önemseme...
benim eltim yok ama ablamın var. ablam eltisini çok kıskanıyor. eltisi ablamla uğraşmıyor ama ablam hep kötülüğünü istiyor. hatta kadın erkek çocuk yaptı diye ablam kahroldu :). neden böyle yapıyorsun dediğimde öyle cevaplar veriyor ki anladım yarış yapıyor onla. kaynanasına yaranmak için dicem, kaynanayla arası kötü. anlamadım gitti. eltiside pek iyi bir kadın, bizim ki cadı.
Ablanın çocuğu varmı ? Varsa kızmı ? Çok merak ettim şimdi ?...... :)
benim eltim yok ama ablamın var. ablam eltisini çok kıskanıyor. eltisi ablamla uğraşmıyor ama ablam hep kötülüğünü istiyor. hatta kadın erkek çocuk yaptı diye ablam kahroldu :). neden böyle yapıyorsun dediğimde öyle cevaplar veriyor ki anladım yarış yapıyor onla. kaynanasına yaranmak için dicem, kaynanayla arası kötü. anlamadım gitti. eltiside pek iyi bir kadın, bizim ki cadı.
canım benim eltide öyle..evlendiğimden beri yapmadığı kıskançlık kalmadı..benim eltinin derdi beni istemiyor ben değil başkasıda olsa çekemicekmiş başkasına da yapçakmış demekki..çünkü tek gelin olmak herkesi yönetmek derdi..tek onun çocukları olsun sevilsin herkes ona deli olsun baş üstünde tutsun istiyor..benimde gelinliğim olmak üzere herşeyime aklına gelen herşeyime karıştı bana doğum kontrol hapını bile yutturmaya kalktı çocuğum olmasınmış düşün..nitekimolmadı bizim çocuğumuz ve lafarıyla delirtiyor beni..ben eltimin hamileliği ve benim çocuğumun olmayışı diye konu açmıştım orda zaten anlattım..azönce geçyo önümden gülüyo karnına bakıyo elliyor..ellesin rabbim bana da nasip edr birgün..canım eltilerin hepsi bir değil tabi niceleri var kardeş gibi..ama napçan ille çürük yumurta çıkıyor çürüklerde bize denk gelmiş kullanmayacan olcak bitçek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?