ayyy yazık canım yaaa sen yada annen güzelcene konuşsan ablanla sürekli sürekli belki düzelir yoksa olan ablana olur
canım benim ben evimde olan özelimi paylaşmak zorundamıyım
yarın bir gün kullansın diye
sende ona adı üstünde özel herkesle paylaşılmaz
bende duyuyorum seninle ilgili ama beni ilgilendirmediği için hiç konuşmuyorum bile de
bende hiç paylaşmam çatlasın dursun boş ver
Ya ne saçma yani karaktersizlik aynısında almalar eşyalarının falan...Bi de elti demek dost demek değil bu nasıl bi özgüven öyle...Bozmakla iyi etmişsin canım hep böyle ağzının payını verdikçe o da vazgeçer böyle davranmaktan diye düşünüyorumm...
Arkadaşlar biz eltimle tartıştık konuyu kısaca özetlersem, Eltim örneğin benimle ilgili ben ve eşimle ilgili bişey duyuyor herhangi bişey ve sonrada bana ona niye söylemememişim diye alınganlık yapıyor saçma sapan çocukca şeyler. O zaten duymuşda ben niye saklıyomuşum bişeyleri. Bende dedim yani sen biliyosun diye herşeyimi sana söylemek zorunda değilim dedim ne saçmalık anlamadım buna benzer bi kaç kere alındı en sonunda iş tartışma boyutuna gitti. Mesela benim birara eşimle bi sıkıntım olmuştu bunu kayınvalidemle paylaştık beraberce konuşalım diye ve konuştukda. Eltimde nasıl duyduysa bilmiyorum bi şekilde duymuş. Bende mesela onunla ilgili bişey olunca kulağıma geliyor ama ona bi güne bi gün bana niye söylemedin diye hesap sormuyorum böyle bi saçmalık olamaz yani herkez herkezle herşeyini paylaşmak zorunda değilki. O kadar meraklı bi insanki evime gelir nereye ne koymuşum onu bile merak eder. Benim aldıgım şeyin bi benzerini daha sonra onun evindede görürüm.Ben ömrümde böyle şey görmedim. Yeri gelir paylaşırsın ama çocuk gibi alınganlık yapmak neyin nesi. En sonunda sinirlerimi zıplattı benim. Boşuna demiyorlarmış kuma gemisi yürürde elti gemisi yürümez diye. Tabiki istisnalar hariç.
bence genelleme yapmamak lazım...ben şahsen eltimi çok seviyorum kardeş gibiyiz Allah bozmasınhatta eşimin ailesi tarafından en sevdiğim anlaştığım kişidir kendisi...bana çok iyilikleri olmuştur valla Allah razı olsun kendisinden ..... sizin eltiyle işiniz zormuş ama bence kafanıza takmamaya çalışın tavrınızı koyun...sizi biraz kıskanıyo sanırım en iyisi uzak durun fazla muhattab olmayın...kırıcı olmadan izah edin herşeyi sana anlatmak zorunda değilim gibisinden...
Bunun eltilikle bir ilgisi yok tamaman kişilik meselesi.
Bu sizin eltiniz değilde teyze kızınız yada kız kardeşiniz ablanız olsaydı daha farklı yaklaşırdınız olaya.
Eltınızı hangı sıfata koyduğunuza bağlı birde böyle düşünün.
elti seyince ilk akla gelen kıskanç bizi çekemeyen ara bozuculuk yapan kaynanaya yada eşimize yani kaynına yalakalık yapan olarak gelir hep aklımıza.
bizde eltiyizdir ama hep meleğizdir :) ayrıca yanlış anlamalar yüzünden çoğu kez sorun yaşarız adlarımız eltidir bi kere bizim yanlış anlama lüksümüz olamaz...
ben bunları aştım şimdi aramız güzel kayın validemin gelinleriyle :)
Mesela benim birara eşimle bi sıkıntım olmuştu bunu kayınvalidemle paylaştık beraberce konuşalım diye ve konuştukda. Eltimde nasıl duyduysa bilmiyorum bi şekilde duymuş. Bende
Boşuna demiyorlarmış kuma gemisi yürürde elti gemisi yürümez
1.eğitim şart diye boşuna denmemiş, eğitimsizlikten
2.kayınvalide-kayınpeder tutumundan ilgi diğerine biraz kaaydığında direk kopmalar başlıyor
3.erken yaşta evlenmek
4.eşlerin maddi durumundan doğan kıskançlıktan oluşan anlaşamamazlık (diğeri biraz daha zenginse kıskançlık başlıyor(
5.en önemlisi insanın karakteriyle alakalı..
biz eltimle çok iyi anlaşıyoruz bir problemimiz yok çok şükür ama etrafımda gördüğüm kadarıyla bu böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?