Elti eltiyi neden çekemez ???

ayyy yazık canım yaaa sen yada annen güzelcene konuşsan ablanla sürekli sürekli belki düzelir yoksa olan ablana olur

biz onla çok zıt karakterliyiz, çocukluğumuzdan beri var bu tür huyları, düzelmiyor. ailecek çok uğraştık. ben seviyorum eltisini, banada çok kızıyor :))

Evt canım mecbur değilimki herşeyimi anlatmaya resmen alınganlık yapıyo ya bilerek ortalık karıştırıyo ben anlamadım yanii Sonuçda bi arkadaşına anlatırsın ama eltine anlatsan oda gidicek kendi eşine söyleme ihtimali var sonuçta gelde anlat yani

Ya ne saçma yani karaktersizlik aynısında almalar eşyalarının falan...Bi de elti demek dost demek değil bu nasıl bi özgüven öyle...Bozmakla iyi etmişsin canım hep böyle ağzının payını verdikçe o da vazgeçer böyle davranmaktan diye düşünüyorumm...

Evt canım gerçekten bakıyorum evini benim gibi yapmaya çalışıyo eşyalarını aldıgım şeyin aynısından almalar falan insan sinir oluyo tabii. Evt söyledim gerekeni iyide yaptıgımı düşünüyorum canım umarım böyle davranmakdan vazgeçer ama insanların değişmeside çok zordur.

bence genelleme yapmamak lazım...ben şahsen eltimi çok seviyorum kardeş gibiyiz Allah bozmasın hatta eşimin ailesi tarafından en sevdiğim anlaştığım kişidir kendisi...bana çok iyilikleri olmuştur valla Allah razı olsun kendisinden ..... sizin eltiyle işiniz zormuş ama bence kafanıza takmamaya çalışın tavrınızı koyun...sizi biraz kıskanıyo sanırım en iyisi uzak durun fazla muhattab olmayın...kırıcı olmadan izah edin herşeyi sana anlatmak zorunda değilim gibisinden...

Elti eltiyle iyi olsa da bohçaları hamamda çekişirmiş..vallahi kumadan beterler

annemler 4 elti. yengelerimi çok severim. hele bir tanesi teyzem gibi, anne yarım. annemle kardeş gibiler.insan ne görürse öyle gidermiş ya ben eltiler annemler gibi sanırdım açıkçası. salakmışım. dedeme sırayla bakarlar, hak geçmesin diye. maddi konuda dedeme bişey mi alınacak 4ü eşit böler.... dedikodu oluyo ara ara tabi ama nerde olmuyor ki? aralarında ne olursa olsun dışarıya 4 kardeş gibiler... birbirlerinin çocuklarını öz yeğenleri gibi severler. başkalarına laf ettirmezler....

ben evlenirken eltimi ilk düğünümde gördüm. nişanıma bile gelememişlerdi. başka şehirlerdeyiz. oraya gidince de annemler gibi olalım diye çok yakınlık gösterdim.ama annemler gibi olamadık. aramaz sormaz. arkamdan yalan konuşmuş duydum yüzüne vurmadım. ben de aramam sormam. iyi olsun uzak olsun.

herkes aynı değil. her elti kötü değildir.

bazı kadın kardeşini, eltisini ileride de gelinini kıskanır. insanla alakalı.

canım bende aynen öyle söyledim zaten kendisine. Ama bazı insanlarda kişilik bozuklugu oluyor anlamak istemiyor malesef. En güzeli mesafeli olmak.

canım elti filan yalan..bu tamamen insanın karakteriyle ilgili.40 yasında eltim var bi derdim olsa koşar giderim abla gibi yardım eder akıl verir moral verir.bi tek bana mı ole.hayır özünda iyi bi kadın.bi de görümcem var.allah yarabbi.o da 39 yasında.zamanında eltimle yarısmıs hala devam ediyor.şimdi yeni hedefine kilitlendi ben varım. erken evlense cocugu olcak yaştayım nerdeyse..sadece alsa giyse yine ii.bi de dedkidosu yalancılıgı var ki hiç sormayın..kayınvalidemi de bana düşman etmek için elinden geleni yapıo..saolsun kayınvalidemde yeri gelio onunla bir oluo bana cephe alıo.ama kim kaybedio..kötülük yapann..kayınvalidem ya da görümcem beni kötülemeye kalksa aile de kaynım eltim hatta eltimin kzıı bile beni koruyo..bi de kocam sahip çıksaydı iidi ama bi o göremio..ne denir ki..Rabbim kötülerin yaptıkları kötülükleri ayagına dolandırsın kendi baslarına versin ..amin :)

Bunun eltilikle bir ilgisi yok tamaman kişilik meselesi.
Bu sizin eltiniz değilde teyze kızınız yada kız kardeşiniz ablanız olsaydı daha farklı yaklaşırdınız olaya.
Eltınızı hangı sıfata koyduğunuza bağlı birde böyle düşünün.
elti seyince ilk akla gelen kıskanç bizi çekemeyen ara bozuculuk yapan kaynanaya yada eşimize yani kaynına yalakalık yapan olarak gelir hep aklımıza.
bizde eltiyizdir ama hep meleğizdir :) ayrıca yanlış anlamalar yüzünden çoğu kez sorun yaşarız adlarımız eltidir bi kere bizim yanlış anlama lüksümüz olamaz...
ben bunları aştım şimdi aramız güzel kayın validemin gelinleriyle :)

şükürler olsun eltim yok elti eltiyi gerçekten her yönüyle kendiyle kıyaslıyor pasif olan elti aktif olanı kskanıyor....görümcemin eltisi kızcağızı elinden gelse boğacak nişanlı ama eltisinden çektiğini kimseden çekmiyor benim öle eltim olsa döwerim abla valla diyorum çok sabırlı bi kız benim görümcem yada böle durumlarda alttanmı alınıyor bilmiyorum...

bazı insanlar nedense kendilerininde bir elti olduğunu nedense unutuyorlar

herkes aynı değil ama eltiler genel olarak anlaşamıyor nedenini bende bilmiyorum ama açık yada gizli bir çekememezlik yada kıskançlık durumları oluyor.benim bir eltim var görünürde bir sorunumuz yok ama yıldızlarımız uyuşmuyor.bana karşı soğuk sohbet bile edemiyoruz çok umursamıyorum sende umursama canım boşver

Şimdii kendimden örnek vererek izah edimm..
3 eltiyiz..
Elti eltiyi bizde maddiyat konusunda çekemiyordu..
Yanii pek umursamıyordum ben çünki benim ailemdende gelirim var..

Eşlerimizin(kayınlar) işleri ortaktıı o onu aldıı ben bunu alamadım yok onun evine bu alındı yok o güne girdi yok o evine tadilat yaptırdı şu alındı vs vs vs..

Hep sömürüldüğümüz halde az görüşmeyi çare bulmuştum..

bizimki iş ortaklığındandı benim yaşadığım böleydi..
Bi tartışmam vs olmadıı görüşmediğimden olabilir ama sık görüşem belki olurdu

Eşim işten çekildi kaldı ikisi( 2 kaynım) görüşmüyorum napıyolar haberimde yok..
Kafam rahat..

Benim bir tane eltim var ve karşı dairemde oturuyor..

Biz iyi anlaşırız eltimle..işsiz kaldığım dönemde nerdeyse her dakika beraberdik,film izler kahve içerdik..

Hatta o gün hangimizde temizlik varsa beraber yapardık

canım nerden duycak k.valideler hepimize sen benim kızımsın deyip ötekisin atıp tuttuğu icin bu hale geliniyor bence.
eve elti gemisi yürümüyor ii olsa da bi gün kötüleşebilir.

bizde 3 eltiyiz çokta iiydik saçma sapan mevzular alınganlıklar kıskançlıklar derken
eeeeee sizi mi çekcem dedim ne zamandır görüşmüoum hatta önümüz bayram mağlum oflamaya başladım yine karşılaşcam die.
görüşmeyince kafam o kadar rahat ki çünkü dedikodu olmuo yani.
keşke ii anlaşılıp görüşülse çünkü eşlerimizinde arası açılıo kardeşler bile zamanla birbirine düşman oluo etraftan duyuoum yani

benim henüz eltim yok fakat günün birinde illaki olacak çünkü eşimin erkek kardeşi var olduğu zaman nasıl olacak onun ve benim tutumuma bağlı herşey karşılıklı...fakat ben çevremde henüz eltileriyle iyi geçinen seven kimseleri görmedim.annemde 3 eltiler ama üç eltide birbirleriyle görüşmüyor.ayda yılda bir yada hiç..annemden kaynaklı değil onlar saygısız annem büyük elti ve ne bayram ne seyran arar sorarlar,gelmez gitmezler,bende zaten yengeleri sevmiyorum...k.validemde 3 elti onunda eltileriyle arası yok sevmiyor oda,görüşmüyorlar.biri ile çok yakın daha birbirlerine gelip gittiklerini görmedim.eşlere yani kardeşlere de yansıyor bu durum onlarda görüşmüyorlar birbirleri ile
kötü bi durum ya bende mi eltimle böyle olucam acaba?? gerçi benden çok çok küçük olacak en az 13 yaş kadar:))
çünkü kaynım benden 13 yaş küçük.

benimde var bi tane yarabbim böyle insan olmaz olsun kıskanç dedikoducu fitneci yalancı daha ne anlatayım allah görsün

1.eğitim şart diye boşuna denmemiş, eğitimsizlikten
2.kayınvalide-kayınpeder tutumundan ilgi diğerine biraz kaaydığında direk kopmalar başlıyor
3.erken yaşta evlenmek
4.eşlerin maddi durumundan doğan kıskançlıktan oluşan anlaşamamazlık (diğeri biraz daha zenginse kıskançlık başlıyor(
5.en önemlisi insanın karakteriyle alakalı..
biz eltimle çok iyi anlaşıyoruz bir problemimiz yok çok şükür ama etrafımda gördüğüm kadarıyla bu böyle...

Ben bunların hepsine katılıyorum güzel tespit..
benimki hepsi bir arada nerdeyse..

2 eltimde köyde doğmuş büyümüş ,2side ilkokul mezunu, 2side evlilik yaşı tutmadan evlendi(büyüğü mişş o benden önce evlendiğinden mişli konuşim) küçük eltimin nikahı evlendikden 2 sene sonra kıyıldı yaşı tutmuyordu..
maddi durummm evettt eşlerimiz ortak iş yaptı ama benim kendi ailemden de gelirim vardı her daim onlara göre çok iyidi durumum..,
Karakter konusu yinede hiç tartışmam olmadı laf da soksalar alttan aldım az görüşüp böle mesafe koydum..

vee benim küçük eltim benden 4 yaş küçük ve 2 çocuk doğurdu 1 de düşük yaptı..

Bana sürekli doğursana doğursana diyordu her seferinde 1 tane oğlum var takmıştı bana doğurmuyorum bi daha diye..

Anlıcanız böyle eltileriniz varsaa görüşmeyin olsun bitsinn valla çok rahat oluyo başınız ağrımıyoo
yok efendim onu dedi bunu dedi niye böle dedi niye surat astı hiççççç yok...

Keyfinize bakın yhaa yesin başını öyle sizden bi haber merakdan kudursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…