Elti evine ilk ve son gidis

Gelin hanım akıllıymış valla.
1 taşla iki kuş vurmuş.
Hem sizinle gidip gelme muhabbetini bitirmiş,hemde kayınvalidenin ayağını kesmiş.
Üzgünüm ama bence fırsat kolluyordu,ve buldu fırsatını. Gereğini yapti.
Kayınvalide ile yaşamaktan kurtuldu.
Olan size oldu.

Yemeğini önceden yapıp misafirle birlikte otursaydı boş yere benim evim çekil naraları atmazdı acemi terbiyesiz

Baslık nasıl ama:-)

Herkese merhabalar
Diger konularimda detaylar ama kisaca ozet geceyim..

Kaynım 3ay once evlendi. Elti hanım ultra mesafeli oldugundan mutevellit gidip gelme olmadi.. Daha dogrusu soyle oldu. Onlarin oldugu muhitte bi akraba nisani varmis kaynim onu haber vermek icin aradi hem bize gelirsiniz filan yapti yani yarim agiz davet etmis oldular. Oara esim yogun bir sekilde kurum sinavina calistigi icin nisana da onlarin davetine de icabet edemedik..

Esim sinavi atlatti bi haftasonu icin kaynimlari davet ettik. Kaynim geldi fakat esi gelmedi.. Niye gelmedi falan deyince kaynim kem kum yapti bilemiyorum artik:KK51:

Gelip gitme olmasin dert degil de kv tarafindan azar isiten paylanan taraf biz olduk:olamaz:

Kv sanki kizin hal tutumunu bilmiyor gibi esime yaziklar olsun gidip gelmiyorsunuz senin avukatin kuvvetli diye bana salca olunca aradim kv etegimdeki taslari doktum o bana ben ona telefonda tartistik:KK14:

Ogunden beri kv aramiyorum kus degiliz ama konusmuyoruz:KK70:

Tum bunlarin sonunda 1ay sonra kv ve kp memleketten bulundugumuz sehre gelecekler. Burada buyuk bir parantez acmam gerekiyor. Kv evini kucuk ogluna birakti esyalarini alip gitti. Aslinda soylemi kislari gelip evinde durmak yazlari koye gitmekti. Ama gelin hanimdan o isigi goremeyince laf aralarinda hep artik kisin geliriz biraz orda biraz burda kaliriz diye bende de kalma planlari yapiyorlar. Ne var bunda ikisi de evladi demeyin kizlar ben 5sene birlikte oturdum ve benden kotusu olmadi kv ile daha biarada olmaya tahammulum yok:cry:

Simdi cocuklari ozledik ayagina bende de kalmak isteyecekler bu durumda ne yapabilirim:KK42:

Ikincisi kv ler gelince eltimlere ilk defa gitmis olacagim. Tavrim tutumum nasil olmali resmi mi durayim yani misafir gibi oturup kilimi kipirdatmayayim mi yoksa burasi kv evi gibi mi takilayim:KK69:

Aslında normalde icim rahat etmez birileri hizmet ederken oturmak ama eltim gicik biraz elini herseye atiyor diye rahatsiz olabilir. Ote yandan kv de herzaman yapiyordu geline karsi tavirli diye yorumlayabilir:KK14:

Bir de soyle bir handikap var kv ile limoniyiz otursam ne konuscam elti ile mesafeliyiz mutfakta ne konuscam:işsiz:

Taktik bekliyorum kizlar bam bam bam:KK70:
Daha 1 ay öncesinden bu telaşına bakılırsa gayet de planlı programlı hareket edip eltiyi alt etmeye calisan sensin.

Çok ciddi kıskanıyorsun onu.

Kadın istemiyorsa istemiyor Seni, tek derdin kv sende kalması.
Inşaallah da sende kalır.

Yazık kız adına çok üzüldüm.
Senin gibi olsaydı politik davranip herkesin görebileceği mesafede kendine çevireceği olay çıkarırdı. Yazık ama.

Doğru söylüyorsunuz.gelin çok ayıp etmiş söyledim bunu.
Eltinin yazdıklarına bakılırsa iyi niyette olmadığını düşünüyorum.
O evin borcunu eşim ödedi,evde hakimiyet kuruyor,şimdi kavga çıktı kv benim başıma kaldı kv mi istemiyorum, olay herkesin gözü önünde oldu iyi oldu vs vs..
bu elti o eve giderken dolu gitmiş,gelin açma demesine rağmen inadına kapıya yapışıp açmış
( Konu kapı değil ) gelin bi patlama yaşamış kendini çok fena bi duruma düşürmüş.
Yine söylüyorum Nolursa olsun ben evime gelen birine böyle bi densizlik yapmazdım ama bu elti de hiç sevimli değil
Ben zaten hic bir eltinin birbirine iyi niyetli olduguna gormedim babaanneme gore kuma anlasir elti anlasmaz :) bu elti kotu niyeti zaten biyle birsey olsun istiyormus oda bunu yapmis gercekten artik burdaki gelinler yuzunden erkek evlat istemiyorum bu nedir ya kendi evimde beni istemeyecekler hepsini disari atarim

Doğru söylüyorsunuz.gelin çok ayıp etmiş söyledim bunu.
Eltinin yazdıklarına bakılırsa iyi niyette olmadığını düşünüyorum.
O evin borcunu eşim ödedi,evde hakimiyet kuruyor,şimdi kavga çıktı kv benim başıma kaldı kv mi istemiyorum, olay herkesin gözü önünde oldu iyi oldu vs vs..
bu elti o eve giderken dolu gitmiş,gelin açma demesine rağmen inadına kapıya yapışıp açmış
( Konu kapı değil ) gelin bi patlama yaşamış kendini çok fena bi duruma düşürmüş.
Yine söylüyorum Nolursa olsun ben evime gelen birine böyle bi densizlik yapmazdım ama bu elti de hiç sevimli değil
Ben zaten hic bir eltinin birbirine iyi niyetli olduguna gormedim babaanneme gore kuma anlasir elti anlasmaz :) bu elti kotu niyeti zaten biyle birsey olsun istiyormus oda bunu yapmis gercekten artik burdaki gelinler yuzunden erkek evlat istemiyorum bu nedir ya kendi evimde beni istemeyecekler hepsini disari atarim

Yaşı küçük müdür bilmiyorum da bu yaptığı saçmalık ama eşin de ortamı germeyebilirdi yani lafını sokar devam edebilirdiniz kalkıp gitmekle kardeşine olan olmuş

Aynen yani yangına benzin dökmüşler
Cici gelin şimdi de kv başıma kaldi diye üzülüyo
6 aylık gelin evine çöreklenmek çok doğal cünkü

Ben huyunu, suyunu bilmediğim, aramın da iyi olmadığı insanın kapısını "açma" diye uyardığı halde nasıl olsa yakınım diye kalkıpta hayatta açmam. Açıyorsam arkasından bir hır çıkacağını tahmin edip, bunu istiyorsam yaparım anca. Siz de biraz bilerek yapmışsınız bence. Kayınvalideye üzüldüm. Cazgır biri olsaydı sessiz kalmazdı herhalde. Ortada kalakalmış.
Guinea Pig sahibi birisi olarak profil resminizi çok beğendimmm :rolleyes::rolleyes:

Normal insanlar ilk defa gittikleri samimiyetleri olmadığı insanların evinde kalkıp kapı açmazlar. Terbiye ve görgü kuralıdır bu! Kapiyi acacak kadar yakin hissetseydin kendini gider salonda el el üstünde oturacagina mutfakta yardım ederdin yada yaninda otururdun.eltine en başından beri taktiğin belli her konun eltiyle ilgili. Insan 6 aydır nasıl gitmez eltisine bunuda anlamadım bu kadar mı zor eline ufak bir hediye alıp hayırlı olsun demek 1 saat oturmak sonrada kalk kadının kapısını aç.
Eltin yerden göğe kadar haklı.hakkını korumus bayılıyorum böyle kendini savunan insanlara.

Cok tabi kizim konuya yorumlari okumadin mi? Burada bile coklar:oha:

Neymis acma demis de açmış. Valla bana dese biri hani zahmet etme ben acarim diye dedigini dusunup yine acardim. Ne kadar yanlis bi seymis bu kapi acmak:KK53:
Avatarında ne hoşmuş :27: bir atasözü der ki Allah koca yerine akıl fikir versin :70:

O zaman o kayınvalide de yaşarken çocuklarının üzerine ev yapmayacak :) Öldükten sonra kime kalırsa kalsın ev öyle degil mi?Sonra istenmiyorlar.

Kendi cikarin icin bence altdan al...
Evet terbiyesiz ve buldumcuk bir gelininiz var... ama bu olayı ömürlük şansa cevirebilirsiniz...
Eltiye yardim olayi başlamadan biter...

Buna benzer olayi müstakbel KV bana yapdi. Elimdeki tabaklari cekip aldı... nişanlım tanik oldu tabiki.
O günden sonra kvye yardim olayi ortadan kalkdi. Yemekden sonra ben koltuğa geciyorum ve kahve servisimi bekliyorum. Kimse birşey diyemiyor

O zaman o kayınvalide de yaşarken çocuklarının üzerine ev yapmayacak :) Öldükten sonra kime kalırsa kalsın ev öyle degil mi?Sonra istenmiyorlar.
Valla yapmasin biraksin kiraa surunsunler ben zaten ailelerin cok fazla odun vermesini yanlis buluyorum

Eltiniz kayinvalideden bikmis.Surekli birlikte oldukları için.Size zaten bu yüzden ve belki başka sebeplerden bilenmis.Bunun kapı ile alakası yok.Bunu anlamak çok kolay.O ev de madem kayinvalidenin otursun.Digerleri ayrı eve taşınsin.Siz de madem bukadar sikayetcisiniz görüşmeyin.Kayinvalide torunlarını oğlunu görmek ister tabiki buna da karisamazsiniz.Cok kotu biri değilse gelip kalacak tabiki oğlunu al diğerleriyle görüşme ne guzel bu kafa nasıl bir şey acaba çok merak ediyorum.

Back
X