Elti-Görümce Savaşı İsimli Çirkin Video ve Pohpohlanan Rekabet Ortamı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

naylonprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
161
395
33
36
Merhabalar,

"Bir derdim var" evet. Ve bu dert tam da şu an bunları yazarken baktığım ekranın tam karşısında.

Bu siteye hemcinslerimle dayanışmak, içinden geldiğimiz sınıf/kültür/yöre ne olursa olsun dertlerimizin ne kadar ortak olduğunu görmek, bunlara çözüm üretmek veya kendiminkilere çözüm aramak için giriyorum. Bu siteyi bir kadın dayanışma platformu olarak görüyorum. Çünkü görüyorum ve inanıyorum ki, şiddet, eşitliksiz ilişkiler, toplumsal baskı ve daha nice sorunlar öyle veya böyle hepimizin derdi ve biz birbirimizin ilacıyız, birbirimize emanetiz.

Fakat bugün sayfayı açtığımda gördüğüm video karşısında şok oldum. "Elti-görümce savaşları" isimli bir video çekilmiş, millete mikrofon uzatarak "hangisi daha kötüdür" diye soruluyor ve insanlardan birini seçmesi isteniyor. Milletin "Elti daha kötüdür çünkü çekemez" veya "Görümce çok beterdir Allah saklasın" falan demesi, bunun üzerinden bir eğlence veya güldürü içeriği oluşturulması planlanmış. Hem bu videonun içeriği, hem de bu videoyu sabit bir şekilde ekranda sürekli görmek oldukça sinirimi bozdu.

Kadınlar arası rekabetin, arzu ettiğimiz dayanışma ortamının bir öteleyeni olduğunu düşünüyorum. Biz birbirimizin kurdu değiliz. Elti/görümce bilmemne arası çekememezlik, ailenin ve bilhassa erkeklerin yarattığı bir zemindir. Kadınlar bunun mesulu değildir. "Hangisi daha kötüdür" şeklinde kadınları otomatik olarak haset ve kıskanç varlıklarmış gibi göstermek, dayanışma ortamımıza zarar veriyor ve rekabet kültürünü besliyor diye düşünüyorum. Toplumun yüklediği bu tür saçmalıkları aşmaya çalışmamız gerekirken, böylesi bir videonun site tarafından desteklenmesi, ana sayfaya konması beni çok rahatsız etti.

Hepimizin birinin görümcesi veya eltisiyiz, yahut olabiliriz. Bunlar bizi otomatik olarak haset ve kıskanç yapmıyor ve yapmayacak. "Hangisi daha kötü" şeklinde direkt olarak kadın öznesine yöneltilen bir soruyu oldukça zararlı buluyorum. Videonun mizah saikiyle çekilmiş olmasının da, dayanışma kültürüne verilen zarar bakımından bir fark yarattığını düşünmüyorum.

Sözün özü, bu gibi içeriklerden rahatsız olanlar var mı? Kimler rahatsız oldu, kimler olmadı? Bu konuda bir sözümüz varsa bu başlık altında bunu tartışalım mı?

Kac gündür bende ekranda bu videoyu görüyorum ama hic açıp izlemefim ve suanda içeriğinin böyle oldugunu duymak açıkçası benim de sinirimi bozdu.
O video ne ki sevgili üye?
Kadin buraya derdini yazıyor,oteki kadinda kendince ona hakaret ediyor,alaya aliyor ve ya asagiliyor
O bahsettigin haset kiskanc vs laflarini da sarf ediyor
Kadin dertlesmeye geliyor dert sahibi oluyor kısacası bu bir derdim var bölümünde.
Polemiklere girmiyorum bile, saf salak siteyi bilmeyen biri olsam bende bugun az kalsin uçuyordum 😁 su videoyu bir izleyeyim

Benimde görümcelerim ve kaynimla sorunum yok. Bahsettiğiniz videoyu görmedim. Onun icin üzerine yorum yapamayacağım

Allah başka dert vermesin 😂 açmaz izlemezsiniz olur biter bunu dert edinip sırtında taşıma bacım.

Burayı tekil dertlere çare bulmanın da ötesinde, bütünlüklü olarak bir kadın dayanışma platformu olarak da gördüğümden, bunu önemsiyorum. O kadar kadın gelmiş birbirinin derdine çare buluyorken, böyle bir rekabet kültürünün üretilmesi en başta bize ayıp.

Kimse durup dururken ben eltimle kötü olayım hayatıma bi ekşınnlık katsın veyahutt görümcemle bi ağız dalaşına gireyim canım sıkıldı şeklinde yaklaşmıyor.

Herkes bi kötülük görmüş ki kendisine soru yöneltildiğinde yine kendi hayatını göz önüne alarak cevap veriyor. Sanmıyorum yani o videoyu izledikten sonra eltiyle görümceyle arası iyi olanların hemen bi rekabet ortamına girip arayı bozmak isteyeceğini.

Kimse durup dururken ben eltimle kötü olayım hayatıma bi ekşınnlık katsın veyahutt görümcemle bi ağız dalaşına gireyim canım sıkıldı şeklinde yaklaşmıyor.

Herkes bi kötülük görmüş ki kendisine soru yöneltildiğinde yine kendi hayatını göz önüne alarak cevap veriyor. Sanmıyorum yani o videoyu izledikten sonra eltiyle görümceyle arası iyi olanların hemen bi rekabet ortamına girip arayı bozmak isteyeceğini.

Endişem, o videoyu izledikten sonra birinin eltisiyle kavga etmeye başlaması değil. Bu denli direkt bir sonucu zaten hiçbir video sağlayamaz herhalde :)

Endişem, o video gibi içeriklerin yayılması neticesinde, "karı kavgası" "kadın kıskançlığı" "kadınlar kıskanç olur" gibi algılara eklenecek olan sayfa. O bir sayfayı eklememeliyiz. Bunun parçası olmak rahatsız ediyor.

Video toplumda var olani ortaya koymus ,burada acilan 10 konudan 9 u elti gorumce kv. Bunlarin olmamasi icin evliligi kaldirmak gerekir zira evlenmeden once kv sorunu olabilecegini bilmiyordum, herkesi iyilik melegi saniyordum 😂

Hayır, 10 konudan 9 u aile olmayı beceremeyen erkek..
Denge kurmayı bilmeyen, eşine saygı duymayan erkek.
Eşi izin vermedikçe esin ailesinin kadın üzerinde bir hükmü olamaz.

Endişem, o videoyu izledikten sonra birinin eltisiyle kavga etmeye başlaması değil. Bu denli direkt bir sonucu zaten hiçbir video sağlayamaz herhalde :)

Endişem, o video gibi içeriklerin yayılması neticesinde, "karı kavgası" "kadın kıskançlığı" "kadınlar kıskanç olur" gibi algılara eklenecek olan sayfa. O bir sayfayı eklememeliyiz. Bunun parçası olmak rahatsız ediyor.
hıc bu acıdan dusunmemıstım aslında haklısınız dogruya dogru

Videoyu izlemedim ama o elti görümce diyenler varya kendileri de elti veya görümce veya kaynana ya da

kaynana adayı.Empati önemli.

Sayende videoyu acip izledim 😂 cok guzel bi yere deginmissin ama dusunulmemis olabilir. Elti ve gorumce zede olaraktan cidden bazi yapilarin degismesi dusuncesindeyim cok haklisin

Videoyu izlemedim ama o elti görümce diyenler varya kendileri de elti veya görümce veya kaynana ya da

kaynana adayı.Empati önemli.
:D o konunun anketı var eltım dıye ısaretledım
bende eltıyım gorumceyımde halayımda
ama eltımın bana ve dıger eltıme yaptıklarımı yazsam burdan roket atarsınız ona :D kol kırılır yel ıcınde kalır benım eltım kendı akrabalarımı rezıl etmek ıstemıyorum ama bu dedıgınıze ıstınaden ben ne oldugumun farkındayım tum akrabalarımla da aram ıyıdır bu bahsettıgım malum eltım ıyı olsun dıye haklı olmama ragmen gıdıp ben ozur dılerım bıle dedım sırf rahatlasın bır gevsesın dıye :D mesela yanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X