• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ile aile tanışması

Miyusaxx

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
67
34
8
32
Merhaba hanımlar gelecek hafta eşimin abisinin kız arkadaşının ailesi ile tanışmaya gideceğiz.
Benimle tanışmaya geldiklerinde yarım kilo tatlı ile gelen kayınvalidemler şimdi eltim için kaliteli bir yerden tatlı almak, güzel bir çiçek yaptırmak ve daha ne götürsek acaba diye düşünmekle meşguller.
Asla kıskançlık değil yaptığım. Bana bütün evlilik sürecinde her hevesimi kursağımda bıraktılar. Örneğin isteme günüm gösterişli olmayan 100 liralık üstelik kendim ödememe rağmen buna ne gerek vardı diyen insanlar bunlar.
Siz olsaydınız darılır mıydınız? Lütfen rica ederim kıskançlık demeyin. Eltimde yeni gelin adayı. Dilerim her şey gönlünce olsun. Ben zaten bana yakışan gibi davranıp her şeyden ayrı güzel bir pasta yaptırıp götüreceğim. Hatta götüreceğim şey için sizden fikir almak içinde yazdım aslında.

Ben zaten bana yakışan gibi davranıp her şeyden ayrı güzel bir pasta yaptırıp götüreceğim. Hatta götüreceğim şey için sizden fikir almak içinde yazdım aslında.
Ben su kisma takildim . Icinde kirginlik varken neden pasta goturmek zorunda olan sen oluyorsun. Birak ne goturulecegini kocan dusunsun. Gereksiz anlayisli gorunmeye cabalamalar ileride daha cok kopmaniza neden olabilir. Sorun bir pastayla bitmez cunku...

İnsanın elinde değil, elbette alınırsın.
Belki sana da doğumunda güzellik yapıp telafi ederler

Siz ilk tanışmada ne getirdikleri unutmamış ve dile getirmişsiniz ki , onlarda bu durumdan ders çıkarıp kendilerine yine söz gelmesin diye uğraşıyorlar zannımca.
Bu durumda alınmazdım ben olsam.

İlk tanışmada eltime ayrıca birşeyler alma çabasına ve düşüncesine de hiç girmezdim şimdiki aklımla..

Ben su kisma takildim . Icinde kirginlik varken neden pasta goturmek zorunda olan sen oluyorsun. Birak ne goturulecegini kocan dusunsun. Gereksiz anlayisli gorunmeye cabalamalar ileride daha cok kopmaniza neden olabilir. Sorun bir pastayla bitmez cunku...
Kırgınım evet ama o kızın ne günahı var diye düşünüyorum. Oda her genç kız adetlerle güzelliklerle gelin olmak ister. Bende çok istemiştim. Çok kırıldım ama ne yapayım. Kötü demesinler dışlamasınlar diye susuyorum. Yada ne yapacağımı bilmiyorum

Kırgınım evet ama o kızın ne günahı var diye düşünüyorum. Oda her genç kız adetlerle güzelliklerle gelin olmak ister. Bende çok istemiştim. Çok kırıldım ama ne yapayım. Kötü demesinler dışlamasınlar diye susuyorum. Yada ne yapacağımı bilmiyorum
Ne goturulecegini dusunmemekle baslayabilirsin.

Siz ilk tanışmada ne getirdikleri unutmamış ve dile getirmişsiniz , onlarda bu durumdan ders çıkarıp kendilerine söz gelmesin diye uğraşıyorlar zannımca.
Bu durumda alınmazdım ben olsam.

İlk tanışmada eltime ayrıca birşeyler alma çabasına ve düşüncesine de hiç girmezdim şimdiki aklımla..
Kıza karşı iyi niyetimi göstermek amaçlı düşündüm bir şey götürmeyi. Hatalı mıyım bilmiyorum ki ne yapsam. Ve asla karşı tarafa dile getirmedim böyle yaptınız diye. Gerçekten sustum bu zamana kadar. Yetmez gibi kayınvalidem telefonda kendi söyledi sana yarım kilo tatlı getirmiştik çiçek almamıştık demi diye.

Ben iki geline eşitlik muhabbetini tuhaf buluyorum. Yani ne bileyim. Kocaman farklı insanlarsınız. Tavır farkı vardır, yakınlık farkı vardır, değer farkı bile normal geliyor bana.
Hiç bu yönden değerlendirmedim şuan düşünüp cevap vermek istiyorum. Böyle olsaydı bu kadın hep beni konuşup iyi deyip överdi. Dürüst akıllı namuslu kızım gibi diye. O kızı istemiyordu hiç. Birden böyle olmaları beni çok şaşırttı. Çiçek tatlı yetmedi daha ne götürsem diye telaş içinde

Kıza karşı iyi niyetimi göstermek amaçlı düşündüm bir şey götürmeyi. Hatalı mıyım bilmiyorum ki ne yapsam. Ve asla karşı tarafa dile getirmedim böyle yaptınız diye. Gerçekten sustum bu zamana kadar. Yetmez gibi kayınvalidem telefonda kendi söyledi sana yarım kilo tatlı getirmiştik çiçek almamıştık demi diye.
Savaşta değilsiniz neden iyi niyet göstergesi yapma gereği duydunuz? Eşinizin ailesi ne gerekiyorsa alsın siz sadece yanlarında teşrif edin. Fazla iyi niyet yarın pişmanlıklara sebebiyet verebilir.

Savaşta değilsiniz neden iyi niyet göstergesi yapma gereği duydunuz? Eşinizin ailesi ne gerekiyorsa alsın siz sadece yanlarında teşrif edin. Fazla iyi niyet yarın pişmanlıklara sebebiyet verebilir.
Hep böyle elti çakışmaları olur ya duyuyorum ona karşı iyi niyetli istekli göründüğümü bilsin istedim. Yada ne bilim iyi niyetle işte. Kimseyi kırmak üzmek istemiyorum birazda bana yapılmadı oda ben gibi üzülmesin istiyorum oda daha yolun başında genç kız sonuçta. Vallahi bilmiyorum bende ne yaptığımı

Ben hiç kendimden örnek vermeyeyim.

Sen ne kadar iyi niyet göstermek istesende karşı taraf ancak kendi görmek istediğini görüyor.

Hep böyle elti çakışmaları olur ya duyuyorum ona karşı iyi niyetli istekli göründüğümü bilsin istedim. Yada ne bilim iyi niyetle işte. Kimseyi kırmak üzmek istemiyorum birazda bana yapılmadı oda ben gibi üzülmesin istiyorum oda daha yolun başında genç kız sonuçta. Vallahi bilmiyorum bende ne yaptığımı
Siz çok ince düşünceli bir insansınız anlıyorum. Yine de aradaki mesafeyi korumak iyidir. Iyi niyeti güler yüzünüzle gösterin, hediyenin de zamanı gelir. Hem bence genç kızımız da gittiği aileyi daha iyi tanır.

Siz çok ince düşünceli bir insansınız anlıyorum. Yine de aradaki mesafeyi korumak iyidir. Iyi niyeti güler yüzünüzle gösterin, hediyenin de zamanı gelir. Hem bence genç kızımız da gittiği aileyi daha iyi tanır.
O zaman en iyisi biraz kendimi geri planda bırakayım ben teşekkür ederim cevabın için

Hiç bu yönden değerlendirmedim şuan düşünüp cevap vermek istiyorum. Böyle olsaydı bu kadın hep beni konuşup iyi deyip överdi. Dürüst akıllı namuslu kızım gibi diye. O kızı istemiyordu hiç. Birden böyle olmaları beni çok şaşırttı. Çiçek tatlı yetmedi daha ne götürsem diye telaş içinde
Şöyle söyleyim; eltim çok istenen, resmen oğullarına yalvaracak kadar istenen bir gelindi. (Ben eşimle o dönemde de birlikteydim yakın şahidim.)
Eşimin ailesine sevgililik kavramı tuhaf geldiğinden ben oğulları istediği için tamam denilen gelindim.
Bahsettiğiniz gibi benim tanışma, isteme, ıvır zıvır her şey de bir tık daha özenildi. Ama tek sebebi oğullarını mahçup etmemekti.
Bu eltimi benden değersiz ya da istenmemiş kılmıyor. Aksine tum aile için çok kıymetlidir.
Belki sizinkiler de etkileme amaçlı böyle hareket etmişlerdir.

Tanışmada pasta değil, hiçbir şey götürme, götürmemelisin diyorum.

Haa, daha ileride elti adayını söz kesildikten sonra kayınbiraderinle beraber evinize yemeğe alırsın, ardından o sizi , yani seni ve eşini ailesinin evinde yemeğe davet ettiğinde o zaman güzel bir pasta ile gidersin. Ama şimdi hem anlamlı değil hem de gereksiz olur.

Şöyle söyleyim; eltim çok istenen, resmen oğullarına yalvaracak kadar istenen bir gelindi. (Ben eşimle o dönemde de birlikteydim yakın şahidim.)
Eşimin ailesine sevgililik kavramı tuhaf geldiğinden ben oğulları istediği için tamam denilen gelindim.
Bahsettiğiniz gibi benim tanışma, isteme, ıvır zıvır her şey de bir tık daha özenildi. Ama tek sebebi oğullarını mahçup etmemekti.
Bu eltimi benden değersiz ya da istenmemiş kılmıyor. Aksine tum aile için çok kıymetlidir.
Belki sizinkiler de etkileme amaçlı böyle hareket etmişlerdir.
Doğrudur. Zaten ben eltim olacak kız için her şeyin en güzelini diliyorum. İçten söylüyorum bunu. Herkes iyisini güzelini ister. Ama kayınvalidemlere çok kırgındım dahada kırıldım. Asla yüzlerine vurmadım vurmamda. Düğün gününe kadar her şeyde hevesim kursağımda kaldı. Ve ben o dönemlerde her şeye o kadar hevesliydim ki. Para pul değil niyetim yemin ederim. İstesem Gül bahçesi serer önüme eşim çok şükür. Sadece bugün cam kırığı yüreğimi kesti sanki öyle oldum bir an. Her şeyin üstünü çizip atmıştım olmamış gibi gene benimsemiştim onları. Ama hem telaşa düşüp hemde sanada sadece yarım kilo tatlı almıştık demesi öldürdü beni kayınvalidemin

Back
X