Elti kayınvalide sorunsali

İşte onlar yapıyor bizde aman iyi olalım, sorun çıkmasın dedikçe ezmek istiyorlar.insanlıktan anlamıyor çoğunluk,keşke iyi davranılsa güzelce sohbet edilse ama yok üstünlük kurma merakı varya.
Aynen öyle , ben büyük gelinim ben kocadım artık ben herşeyi bilirim herkesi bilirim ben benim eşim benim çocuklarım yani hiç sevmediği ve anlaşamadığı kv ve kp le ben geldikten sonra anlaşma yollarını bulmuş eşiyle bile yani iyi bişeye vesile oldum diye sevindim yani

Akıl verme dediginiz durumu bende yaşamıştım. Kayınvalidemin aklı kalıyordu.her gün tembihlerdi sadece yemek yapma çorbasız olmaz vs. Diye.. Hergün yemek anlatırdı şunu yap falan. Eltimde çok becerikli hala da öyle. Çok stres olurdum . Ama gerek yokmuş o kadar stres olmaya. Bence yeni evli olduğunuz için normal. Benimki bıraktı artık o konuşmaları. Kafanıza takmayın. Akraba gününe de istemiyorsanız gitmeyin.

eltim anne,baba demeyen, aranmadikca aramayan, yeri geldiğinde lafını söyleyen, eşinin basit düşündüğünü kendi gözünün yükseklerde olduğunu açık açık her fırsatta kayınvalideme karşı dile getiren biri. yani öyle yazdığınız gibi özellikleri fazla yok. bende tam tersi cevap vermeyen söz dinleyen tamam diyen biriyim. beni üzende aslında o yani ben böyle davranirken niye böyle diye düşünüyorum
İşte hayatım işin sırrı bu 😃 bu tarzların kıymeti daha çok biliniyor digerleri nasılsa çantada keklik. Zor olanla da kadın yağ yakacak ki araları iyi olsun 😃

Hemen hemen benzeri şeyleri bende yaşadım. Farklı ulkelerdeyiz. Çocuğum doğdu full hız devam. Yaklaşık 2 senemi aldı bu durum diyebilirim. Daha yakın olsak daha çabuk biterdi. Ben sizi anladım. Fazla bişey değil çocuk yerine konulmak istemiyorsunuz.
Iyi niyetle yapıldığını düşünün geçin en iyisi. Kendine akıl veriyor. Öbür elti ile çok vakit geçirmişlikleri olduğundan kızı gibi benimsemiştir. Sizin durum daha iyi inanın mesafe candır

Tek yapman gereken dişini göstermen özellikle topluluk içinde bildiğin her konuda onları bastır akıl ver iş öğret kendini beğenmiş davran ve samimi ol. Alttan alta lafını sok bırak ama bana kalırsa akrabalar ve kayınvalide elti az görüşmeye bak. Pısırık durma asla kv akıl verdiği zaman ben böyle yapıyorum sizde bildiğiniz gibi yakın de gitsin.

Daha ne istiyorsun Allah'tan yahu. Ne güzel işte kendi kendine takıl. Sonradan hayatına giren insanlara ihtiyacın mı var? Evlilik öncesi çevren neyse, onlarla takılmaya devam et.

Ben de küçük eltiyim. Aşırı mutluyum dışlanmaktan ajsjsjsj.
Küçük eltilere ,sonradan gelen gelinlere karşı böyle bişey var nedense

Eltiniz kayınvalideye para falan veriyorsa, ihtiyaçlarını alıyorsa göz boyamak için ondandır yağ çekmesi

bu kadar can ciğer olmanın sonunu açıkçası pek iyi görmüyor ve tahmin edebiliyorum. siz kendinizden ve duruşunuzdan asla ödün vermeyin, iyi/kötü bir tepkide veya tepkisizlikte bulunmayın, kayınvalidenizle ne kötü olun ne de yaranmaya, iyi olmaya çalışın. onlar mıç mıç ilişkisi ile anıladursun,siz asil duruşunuzla :)

Oh canıma minnet derim ya ne işim var öyle topluluklarda her türlü sorumluluğu eltine at geç işte daha ne istiyorsun

Kayınvalide ile akraba ziyareti bu kadar arzulanan bir şey miydi ya? Ben bu forumda hep aksini okudum. İşin içine elti girince mi değişiyor işler acaba?

Bana böyle elti kayınvalide, görümce bacanak ilişkilerini kıskanmak anlamsız geliyor. Canıma minnet, benden uzak birbirlerine yakın olsunlar.

Son düzenleme:
Benim eşim de iki erkek kardeş. Biz evlendiğimde eşimin abisi 5 yıllık evliydi. Eşimin sevgililik dönemlerimizde anlattığı kadarı ile eltimin ve kayınvalidesinin arası hiç iyi olmamış. En son eşimin abisi 3 yıllık evliyken, annesine demiş ki benim eşimi sevmiyorsan beni de sevme, bana sarılma. Sanırım bu konuşmadan sonra kayınvalidemim çok değişmiş. Ben evlendiğimde eltimin 2 yaşında çocuğu vardı ve kayınvalidem onlardan farklı şehirde otursa da bakıcılara güvenilmez diyerek onların çocuğuna bakıyordu. Torunu ve ilk gelini o kadar kıymetlisi idi. Benim ektim de ilk evlendiğimizde adeta beni kıskandırmak için elinden geleni yapıyordu. Eltimin adı x olsun. Her fırsatta x şöyle güzel yemek yapar. X çok iyi araba kullanır. X in evi tertemiz. X in aldığı her şey çok güzeldir. X yaparsa her şey doğrudur. X herşey in en iyisini yapar gibi... İlk başlarda bana da garip gelirdi. Ben daha modern ve sade şeyler tercih ederken, eltim ve kayınvalidem alaturka şeylerden hoşlanır. Ben yemek yapmak, sürekli misafir çağırmak gibi şeylerden pek hoşlanmazdım.Hiç çizgini bozmadım ama. Başkalarını mutlu etmek için de uğraşmadım. Allahtan ikisinden de çok uzak bir şehirde oturuyordum. Ben hiç mi hiç takmadım. Mesafemi hep korudum. Eltime de iyi davrandım. Senede 3-4 kere görüyordum zaten.Ben hemen çocuk yapmadım. 3 yıl bekledim. Biraz gezip tozup öyle çocuk düşündüm. Eltimin çocuğunu hiç kimselere güvenmeyen kayınvalidem, ben hamile olduğumda çok iyi bakıcılar var demeye başladı. Sanki kendine çocuk baktırmayı düşünüyordum ben de. Çocuklarıma da bakıcılara baktı.Hiç kimseye minnet etmedim. Evet çok zorlandım. Neler yaşadım ama kendi ayaklarımın üstünde durdum. Ben takmayınca eltim de değişti. Hatta eltim kayınvalideme öyle bir mesafe koydu ki, bayramlarda bile 2.gün 5 dk uğrar o kadar. O özenle baktığı torunu şimdi babaannesinin yüzüne bile bakmıyor. Hayatınızın en güzel zamanlarını kendinize zehir etmeyin. İnanın kimse için değmiyor. İlerde bu konuları kafaya taktığınız için bile şaşıracaksınız. Gerçekten de mesafe candır. Lütfen hamileliğinize, bebeğinize ve eşinize odaklanın. Hayat böyle şeyleri kafaya takmayacak kadar kısa...

herkese merhaba. 25 yaşında okul öncesi ogretmeniyim, bir de eltim var 30 yaşında fen bilgisi öğretmeni. eltim 4 yıllık evli ben 4 aylık evliyim. ama kayınvalidemle falan daha sevgililik dönemlerinden yani nerdeyse 7-8 yıldır tanışıyoruz. sevgililik nişanlılık dönemlerinde çok iyiydi aramız kayınvalidemle, hoş yine iyi sayılır ama. şöyle ki eltimin 2 yaşında çocuğu var, bende 3bucuk aylık hamileyim. kayınvalidem her gün eltimin çocuğuna bakmak için onlara gider, eltim ders verir falan. ama evlendiğimizden beri şöyle bir durum var, eltim sanki kauinvalidemin öz kızı, ben gelinim bunu hissettiriyor yani bana. ona kızım kızım peşinde dolanır bana her görüşmemizde akıl verir alttan laf sokar. eltimin adı yeşim. işte bana gelir yada benim aileme işte yeşim benim gibi yemek yapmayı öğrendi, yeşim hiç şu konuda bu konuda kusur etmez, napsin oda işte kızcağız falan konuşma tarzı hep böyle. gelir benim ailemin yanında yeşim bizim biricigimiz gozbebegimiz falan der. dikkat ediyorum eltimlerdeyken kayınvalidem havadan sudan gülüş cümbüş sohbet ediyor, ama bize geldiğinde bana sürekli akıl veriyor, eşimin adı Serkan, Serkan şöyle sever, serkan böyle sever, aaa Serkan öyle şeyi hiç sevmez. benimde var sevdiğim sevmediğim şeyler ama benim annem bunu eşime böyle ayar verir gibi anlatmaz hiç. ben istiyorum ki bize geldiğinde bizde normal insanlar gibi havadan sudan konuşalım ama yok insan her gün akıl verip, alttan alttan laf carpitir mi? yapıyor işte. dün misafirim vardı eltim ve kauinvalidemi de çağırdım, eltim sonradan geldi kauinvalidemi görseniz kapıya benden önce koştu falan ay Allah'ım gülesim de geldi. yani o böyle hep el üstünde ben hep laf soylenebilen, akıl alma gereksinimi duyan biriyim sanki. eltimle aramız iyi mesela ama kauinvalidemin bu tavırlarını o da farkında olduğu için o da mesela yeri geliyor kayinvalidemin onla aynı fikirde olacağını bildiği için eleştiri yapıyor bana kayınvalidemde hemen destek oluyor tabi. ortak akraba topluluklarinda mesela benle ilgilenen yok hep kendi aralarında sohbetler, kayınvalidem işte eltimin sırtını sivazlar, iltifatlarda bulunur, her gittiği yere eltimi de götürdüğü için akrabalarla eltim tabi daha iyi ben mesela otururum bir köşede öyle. aslında ben ona karşı iyiyimdir, ailemde çok iyidir onlara karşı. hiç bir konuda sıkıntı yaşatmadık, olamayan şeyler oldu normal karşıladık falan yani öyle bizlik bir durum yok. kayinvalidemin eltimi aşırı fazla sahiplenip beni hep dışta bırakmasından çok sıkıldım, ben hep küçük bir çocuk gibi akıl verilen öğüt verilen, eltim olgun biri olarak lafı dinlenen ailede durum bu. ve çok rahatsız oluyorum ben artık. mesela yarın bir akraba günü var bende gidicem kime nasıl davranacagimi bile bilmiyorum, onların gülüş cümbüş sohbet edip benim bir köşede oturmamda üzüyor beni artık.
Bence haklısın hem de baya haklısın. Bos bir sevgi gösterisi ve bos bir öğüt selalesi olmus. Biraz daha üstüne gelirseler bence açık açık konus. Bu bu hareketlerinin farkindayim neden diye.

Back
X