Eşimin ailesi hakkında ben mi abartıyorum?

Son 1 ay içinde eşimin ailesini kahvaltıya davet ettim. 2-3 kere falan çağırdım hatta ama bu sürede 2 kere eltime gitmişler banada sürekli bir bahane buluyorlar gibi geldi. Eşimde annemin ağrıları varmış alt kata bile inemiyormuş gelemeyecekler demişti bende inanmıştım meğer ikimiz aynı hafta çağırmışız ilk onlar söylediği için eltime gitmeyi tercih ettiler. Daha sonra kayınvalidem beni aradığında davet ettim şehirdışından oğlum geldi bırakmak olmaz o da gelmez gelemeyiz dedi. Hayır meraklısı olduğumdan değil ama kendi ailemi çağırdım geldiler eşimin gözünde ayrı gayrı olmasın kendi ailesini ağırlıyo benimkileri çağırmıyor demesin diye 2-3 kere çağırdım ama gelmediler. Abisi geldi gelemeyiz dedikten sonra tekrar eltime bebek görmeye falan gitmişler ama sorsan çok hasta çok halsiz. Şimdi de eşim biz gidelim görelim hasta annem diyor bende asla gitmeyeceğimi gelmek isterlersede kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu yüzden de eşim bana saçmalıyorsun abartıyorsun ben evlatlık görevimi yerine getireceğim diyor. Bende benim olmadığım yerde seninde işin yok diyorum aramızda huzursuzluk oldu şu an sıkıntı yok gibi ama ben çok bozuldum yani. Hamileyim birde o kadar ağırlamak istedim hoş sohbet edelim istedim hep bir bahane. Şimdi ben haksız mıyım abartıyor muyum? Bu arada eltimin arkasından demediğini bırakmadılar zamanında bebek olduktan sonra her şey unutuldu nedense
Abartiyorsunuz cidden. Cagirmissiniz üzerinizden gitmiş zaten sorumluluk. Siz niye gitmeyesinizki. Gidin. Birdaha da onlar gelelim diyene kadar davet etmeyin. Abartacak bir durum yok. Boşuna evliliğinizde de gerilim olacak. Değmez gercekten

Benim eşimin ailesi de bana gelmeye bayılmıyordu. Ama alakasız zamanlarda gelmeyi seviyorlardı. Atıyorum habersiz akşam sürpriz falan. Çağırırsın bahane bulurlar, alakasız hazırlıksızken gelirler. Sevmem öyle şeyleri.
Eşim seneler sonra yumurtladı. Rahat etmiyorlarmış. (farklı kültürden geliyoruz. Örneğin bize geldiklerinde masada yemek hazırlıyorum onlar yerde yemeye alışık, örneğin onlar masaya bıçak koymuyor ben koyuyorum gibi)
Ben de dedim ki ben oraya gittiğimde kendime özel hizmet beklemeyip uyum sağladıysam karşımdakinden de aynısını beklerim, o evde öyle bu evde böyle paşa gönülleri bilir. Bayramdan bayrama gidiyorum ben de, onlar da senede 1 2 geliyorlar en fazla. Yetiyor.
Böyle bir durum olabilir sizde de.

2 kere ben 1 kere eşim çağırdı hepsinde bahane bulurken eltime gidebildiler problem bana gelince nedense müsait olmamaları. Ama işleri düşüncede nedense kaynımı değil benim eşimi arıyorlar. Normalde zaten karışmıyordum ama küçük küçük bir sürü sorun olunca birikiyor işte
çağırma. eşinde farkındadır zaten karşına geçip de kendi anneni çağırdın benimkini çağırmadın diyemez.

Back
X