Elti olayi

Buradaki arkadaşların yorumunu çok saçma buldum balık sevmeyen birini yemeye cağırıyosun ve sevmediğini biliyorsun ona hiç bişey yapmıyorsun çok büyük kabalık yapmış eşinizin ailesi ben olsam çok kırılırdım ama belli etmezdim o an ve eşim sorduğunda güzel bir yemek sipariş ettirirdim yerdim bi dahakinede gitmezdim

Balıkla uğraşmak zor bence ve sızde elınızı kolunuzu sallayarak eli boş gidiyorsanız sürekli eltınız artık bozulmuştur. Siz sevmıyorsunuz diye balık işi hep kadında ee anladığım normalde yapılıyormuş soruluyormuş ee yani artık sürekli eli boş gidip bırde ayrı özel yemek beklemek saçma o zaman ya eşiniz gider ya da gidersınız tok bır şekılde elinizde ikramınızla orda yer çayınızı falan içerdiniz. Bence sürekli özel bir yemek beklemek saçma geldı.

Son düzenleme:
Boyle bir duzen kurulmus hic birsey yapmadan oturup yedilerse ayip etmisler ama sizde her defasinda bos gitmekle ayip etmissiniz. En azindan kv orta yolu bulabilirdi
Bir daha gitmeyin gitmeyin diye yapmislar ama duzen kuran da onlar anlamadim
Bende balik pisiremem once gidip yerdik simdi satip pisirip veren yerden eve aliyoruz tovbeler olsun hamsinin kokusunu duysam midem bulaniyor yillardir yemedim ama kendi anneme bile gitmedim kaldiki eltime gidecegim

Eltiniz olsam 1-2 hadi ayıp olmasın diye yapardım da,her seferinde ekstra yemek yapamam valla eltime.
Kimse kusura bakmasın.
Kadın evinde agırlıyor,bi zahmet yemeginizi götürün.
Balık bulasıgı diye bisey var.
Bide eltim ne yer diye düsünemicem valal😂

Aklıma geldi şimdi benim eşim ailesini eve davet edince kuzu tandır yaptırmıştı
Hatta küçük eltim kuzu yemiyor diye köfte sipariş etmişti
Vay be ne dusunceliymis 🤣

yani sürekli eltiniz yaptığı için belki sizden de bir şeyler beklemişlerdir bilemedim.
sormamaları hoş değil ama eşiniz sorduysa da söylersiniz, sonucta herkes biliyorsa ve her seferinde soruluyorsa belki onlar da balık yaptıklarında artık senin yemek söyleyeceğini düşünüp her seferinde senin yerine düşünmek istememişlerdir. sen söylemeyince de eşinin sorduğunu ve başka bir şey yemek istemediğini düşünmüşlerdir. eşiniz de zaten sormuş. ben her seferinde bana özel sormalarını beklemem açıkçası

Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar normalde bana Özel bişi de yaptirirlar gittigimizde ama dün akşam gittik hepsi sofraya oturup yediler kimse bana sormadı açmışın sana bişi soyleyelim mi felan çok sinirlerim bozuldu çok gücüme gitti kimsenin beni dusunmemesi eşim kimse yokken sordu birtek canım istemiyor dedim ama ev halkı kimse sormadı siz olsaydınız ne yapardiniz
Balık pişirilen yere tok giderdim

Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar normalde bana Özel bişi de yaptirirlar gittigimizde ama dün akşam gittik hepsi sofraya oturup yediler kimse bana sormadı açmışın sana bişi soyleyelim mi felan çok sinirlerim bozuldu çok gücüme gitti kimsenin beni dusunmemesi eşim kimse yokken sordu birtek canım istemiyor dedim ama ev halkı kimse sormadı siz olsaydınız ne yapardiniz
Ben olsaydım bende yapmazdım sana özel bişey. Her defasında balık oldugunu bile bile gidip özel bişey beklemek de ne bileyim. Ya siz de götürün bi ikram bişeyler yada alın peynir ekmek yiyin kasmayın bu kadar aile arasında.

canım bir iki kere nezaket gostermısler ama artık birazda sen dusunsen keske biseylerı . Eltin okdr misafir ağırlayacak bide üstüne diger gelıne ayrı yemek yapacak . Gir mutfaga istedigini hazırla . Bende kuru fasulye sevmem mesela esimle abim cok sevdıgı ıcın yengem de ben yapmadıgımı bildigi için yapr bizi de cagırır . Oturur sofraya yiyebilcegım bise varsa yerım yoksa mutfakta kendıme biseyler hazırlarım kımseye yük olmam aileyız sonucta kımden cekıncem .

Balık yemeyen ve pisiremeyen biri olarak yorum yazıyorum.
Bizde de ya gorumcem yapar ya da annesi balığı gorunce bile midem bulandigi icin. Ha bana özel illaki biseyler yapılır ama ben zaten hem kendi yemeğimi götürür bazen de evden yer giderim sonuçta insanlar biseyler yapmak zorunda değiller benim icin.
Sizde artik alışmış olmanız lazim boyle şeylere alinganlik yapmayin

İlk kez bir davete gidiyor olsanız haklısınız. Ancak aile içinde devamlı olarak yapılan balığın tüm yükünü her seferinde eltiniz çekiyormuş zaten. Balık işi zordur. Onunla uğraşırken birde başka bir yemekle mi uğraşsın. Siz ya tok gidecektiniz, yada siz evinizde birşeyler yapıp götürecektiniz. Veya kendinize oradan ekmek peynir gibi aparatif birşeyler hazırlayacaktınız.
Bizde de eşimin ailesinde balık işi genelde bendedir. Bende eltinin yerinde olsam ekstra bir yemek yapmam.

kadin onca insani doyurmus, hizmet etmis. balik yapmak da en sevilmeyen işlerdendir.

millet açken kimsenin gozu sizi gormemistir. gayet normal. sizi dusunmesi gereken tek kisi dusunmus. digerlerinin ogle bir sorumlulugu yok. bir daha naz yapmayin, bulup bisiler doyurun karninizi.

Siz de mi öyle bir eltisiniz . Sizin evinizde durum ne olursa olsun . Misafir sonuçta. İ kenarda otururken .siz oturup yiyecek misiniz .hiç bişey sormadan
Sürekli aynı olay tekrarlanıyorsa eltısı her seferinde ayrı yemek zorunda degil bencede he belki bilinclı bile yapmamıs dalgınlıga gelmıstır. Onu bırak evime gelen misafire balık yapacaksam ben herkesin sevip sevmediğini ogrendıkten sonra bir balık menusu ortaya cıkarırım😊

Back
X