Elti olayi

Sizde her zaman özel birsey beklemeyin yani. Çok açsanız peynir ekmek isteseydiniz. Balığın yanındaki salatadan yeseydiniz. Ben pek sevmem öyle siz yapmıyorsunuz diye sürekli elti mecbur gibi yapacak size de birşey ayarlanacak... Ya gitmem eşim tek gitsin ya da ortama uyum sağlayıp tok giderim. Çok açsam da isterim başka şey. Bunu dert etmeniz garip geldi.
Hayır zaten çok aç deildim benim derdim sadece sormalari hic mi biri dönüp sen açmışım deilmisin diye sormaz ayriyetten bizi davet eden onlar ben gitmek istemedim sahsen eltim kendi ısrar etti gel gel diye sonuç itibaro ile misafor çağrılıyor ama sorulmuyo bile bu

Olabilecek secenekler.
Eltınız sızı cagırıyor ama kendi isteğiyle çagırmıyor bundan dolayı rahatsız ve bunu bir sekılde belli etmıs ( ki bana gore de her seferinde size ozel bırsey hazırlamak zorunda degil 7 kat yabancı degil aıledensınız)
Yada yemedigınızı unuttu ekstra bırsey hazırlayamadı ki oyle olsa bile insan yemedigınızi gorunce sorar diye dusunuyorum

Ben olsaydım bende yapmazdım sana özel bişey. Her defasında balık oldugunu bile bile gidip özel bişey beklemek de ne bileyim. Ya siz de götürün bi ikram bişeyler yada alın peynir ekmek yiyin kasmayın bu kadar aile arasında.

Sürekli aynı olay tekrarlanıyorsa eltısı her seferinde ayrı yemek zorunda degil bencede he belki bilinclı bile yapmamıs dalgınlıga gelmıstır. Onu bırak evime gelen misafire balık yapacaksam ben herkesin sevip sevmediğini ogrendıkten sonra bir balık menusu ortaya cıkarırım😊

Sürekli aynı olay tekrarlanıyorsa eltısı her seferinde ayrı yemek zorunda degil bencede he belki bilinclı bile yapmamıs dalgınlıga gelmıstır. Onu bırak evime gelen misafire balık yapacaksam ben herkesin sevip sevmediğini ogrendıkten sonra bir balık menusu ortaya cıkarırım
Bence olayda haset var.elti : "aman her seferinde balığı bn yapıyorum gelin gelip yardım da etmiyo.bide hanımefendiye ayrı yemek yapalım oldu. kendi basini yesin modunda."normali nedir peki. Canım balıkla uğraştım yemek yapamadım ayrı atistirmalik kahvaltılık var. Kusura bakma demek.ha bunu da demiyorsa .umursamadan oturup öküz gibi yiyosa benden uzak ailesine yakın olsun .hiç benlik değil.esim de beni düşünmeden oturup yiyosa o da öküz

Saçma bir durum. Eşinizin ailesi sevmediğinizi ve yemediğinizi bildiği halde size hickimse hiçbirşey demeden gerçekten sofraya mi oturdular . Peki eşiniz ne diye insan içinde sormuyor da tek başınayken soruyor . Ben de sizin gibi bu tür konularda hassas biriyim. Ve Kim olsa düşünülmek ister kalkıp kendiniz hadi bana şunu söyleyin diyemeyeceginize göre. Ben olsam bende karşı taraftan bir hareket beklerim bir düşünce nezaket . O kadar insan yemek yerken siz gerçekten öylece oturdunuz ac değilim dediniz ve eşinizde umursamayıp bunu oturdu mu? Bence istemiyorum deseniz bile ayrı olarak dışarıdan birsey söylenmeliydi veya onlara yapılırken size de ayrı bir yemek yapılabilirdi. Bende asla kırmızı et yemem ve bunu eşim dahil eşimin ailesi de bilir o gece et varsa bana ayrı birşey yapılır . Sizin durumunuzu anlayabiliyorum. Ayrıca siz balık yemiyorsunuz balıktan başka birşey yenemezmiydi? Büyük ayıp edilmiş bence .
Evet eşimin o an herkesin icinde soylememesine bende bozuldum ama tatsiz olmasin diye soylememis bana mesaj olarak cok ısrar etti ama benim moralim bozuldugu hiçbir şekilde istemedim zaten aç ta deildim tek derdim neden dusunulmedim sorulmadı bile ya yedin mi bisi diye sorulmasi bile yeterliydi bende o gece ikramliklarini yemedim icmedim anladi
İç sesim (Balık neden sevilmez ki ya dün bizim komşulardan biri Balık yapmış kokusu bize geldi. nasıl canım çekti eşime Balık aldırıp bende yapicam 🤣🤣🤣)

Konu sahibi bidahakine siz de bir şey yapıp götürün. Hem sofrada çeşit olur hem siz de o ortamda kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
Ilk defa olduysa kırgın olduğunuzu belirtin.
Ben ev sahibi olsam üzülürdüm sizin ac kalmanıza .
Bir şeyler teklif etmeliydi yapmadı mı ?
Hayir hiçbirisi sormadi

Bence olayda haset var.elti : "aman her seferinde balığı bn yapıyorum gelin gelip yardım da etmiyo.bide hanımefendiye ayrı yemek yapalım oldu. kendi basini yesin modunda."normali nedir peki. Canım balıkla uğraştım yemek yapamadım ayrı atistirmalik kahvaltılık var. Kusura bakma demek.ha bunu da demiyorsa .umursamadan oturup öküz gibi yiyosa benden uzak ailesine yakın olsun .hiç benlik değil.esim de beni düşünmeden oturup yiyosa o da öküz
😂Sevmediğim eltımse ben yapmak isterdim ama yapamam ya evime geliyorsa bırsey yemedigını gorunce illa sorar insan valla sabah sabah bir oyle dusunup onu haklı buluyorum bı boyle dusunup onu haklı buluyorum en iyisi herkes kendi evinde yesin 😏

Her seferinde elinizi kolunuzu sallayarak gidip bir de özel yemek bekliyorsanız sinir olmuş bu sefer de size özel bir şey yapmamışlardır. Haklılar sanki.
Deiller ben balık sevmiyorum ama gidiyom kokusuna ragmen yardimim oluyo kadina salatasini yapıyorum bulasiklarini yıkıyorum çok yardimim oluyo sorulmasini beklerdim yani yemek deil derdim düşünce

Balıkla uğraşmak zor bence ve sızde elınızı kolunuzu sallayarak eli boş gidiyorsanız sürekli eltınız artık bozulmuştur. Siz sevmıyorsunuz diye balık işi hep kadında ee anladığım normalde yapılıyormuş soruluyormuş ee yani artık sürekli eli boş gidip bırde ayrı özel yemek beklemek saçma o zaman ya eşiniz gider ya da gidersınız tok bır şekılde elinizde ikramınızla orda yer çayınızı falan içerdiniz. Bence sürekli özel bir yemek beklemek saçma geldı.
Şöyle ben balık sevdiğim taktirde gidiyom ve yardimim çok dokunuyo salatasini yaparim bulasiklarina yardım ederim ve hiçbir zaman özel bisi yapmadiki bana balığın yanina bi iki kere ben tok gittim bir kere orda eşim yemek söyledi bir kere onun eşi hem bana hem kendi esine soyledi ama soruyolardi bu defa sadece sormadoklarina takıldım ben

Monaco prensesi misiniz Allah aşkına ? Herkes etrafınızda pervane mi olacak ? Eşiniz sormuş işte. Balık ihalesi hep eltiye kalıyor belli ki... Balık kolay birsey değil yani. Ayrıca size yemek mi düşünecek ? Zaten balığın önünden çorba, yanında salata ve başka seyler de vardır . Onlardan yeseydiniz . Ben olsam her seferinde eltime özel birsey yapmam kusura bakmasın. Sizde en azından kendinize birsey yapıp götürebilirsiniz.

Eltiniz olsam 1-2 hadi ayıp olmasın diye yapardım da,her seferinde ekstra yemek yapamam valla eltime.
Kimse kusura bakmasın.
Kadın evinde agırlıyor,bi zahmet yemeginizi götürün.
Balık bulasıgı diye bisey var.
Bide eltim ne yer diye düsünemicem valal😂
Haklisiniz eltim bisi yaomiyo zaten hic bisi soyleler normalde bunuda çoğu zaman eşim soyleer bir defa tek kaynim soylemistir eltimo artı bir zahmete sokmadim artı benim gidim onun işine gelir salatasi olsun bulasigi olsun yardimim çok dokunuyo

Monaco prensesi misiniz Allah aşkına ? Herkes etrafınızda pervane mi olacak ? Eşiniz sormuş işte. Balık ihalesi hep eltiye kalıyor belli ki... Balık kolay birsey değil yani. Ayrıca size yemek mi düşünecek ? Zaten balığın önünden çorba, yanında salata ve başka seyler de vardır . Onlardan yeseydiniz . Ben olsam her seferinde eltime özel birsey yapmam kusura bakmasın. Sizde en azından kendinize birsey yapıp götürebilirsiniz.
Eltim hiç bir zaman yanina yemek yapmadı ya ben tokum derdim hiç kirilmazdim da çünkü soruluyo bende caresine bakmisimdir yada eşim disardan soyyluyo benim oraya gitmem onun isine yariyo salatasina bulasigina elimden ne geliyosa yaparım dusuncesiz biri deilm arti corba bile yoktu ve sorulmadi bana yedin mi yemedin mi

Ben olsaydım bende yapmazdım sana özel bişey. Her defasında balık oldugunu bile bile gidip özel bişey beklemek de ne bileyim. Ya siz de götürün bi ikram bişeyler yada alın peynir ekmek yiyin kasmayın bu kadar aile arasında.
Şöyle düşünün benim zaten gidisim eltimin işine geliyo çünkü salatasi olsun bulasigi olsun yardimim oluyo normalde tok giderim zahmete koymam sorarlardi sadece bende yedim derdim alinmazdim hic yada aç oldugum zaman yine sorduklarinda eşim bana bisi soylerdi tatlı tatlı gecerdi eltime zatan simdiye kadar bana ozel bisi yaotirmadim yanlış dusunmeyin kadin zoruna gitmiş olsaydi bana gel diye yazmazdi ozellikle sadece duyarsizca bana sormadan acmisin tokmusun yediklerime bozuldum o kadar

Ben onları da sizi de haklı buldum. Yani her zaman başka bi şey yapılırmış ona alıştığınız için muhtemelen aç da gittiniz. Bu sefer başka bi şey olmadığını bilseniz belki gitmezdiniz bile, herkesin siz yokmuş gibi oturup yemesi kırıcı olmuş bence de. Ama öte yandan onlar da haklı. Hem tüm aileye balık pişirip çağır, hem de her seferinde birisi için ekstra bi yemek daha yap. Nereye kadar yani. Üsenmeye başlar insan bi süre sonra. Ben de olsam amaan o da ya gelmesin ya salata falan yesin, ya da kendi yemeğini alsın gelsin ben mi uğraşcam derdim. İki tarafı da kendince haklı buldum. Bi dahakine siz de bi çeşit götürün bence.

Balık yemeyen ve pisiremeyen biri olarak yorum yazıyorum.
Bizde de ya gorumcem yapar ya da annesi balığı gorunce bile midem bulandigi icin. Ha bana özel illaki biseyler yapılır ama ben zaten hem kendi yemeğimi götürür bazen de evden yer giderim sonuçta insanlar biseyler yapmak zorunda değiller benim icin.
Sizde artik alışmış olmanız lazim boyle şeylere alinganlik yapmayin
Sizin beni anlamanız gerek o zaman normalde zaten evde yer giderim ha niye giderim ayıp olmasın diye çünkü elti kendi yazar bana bana Özel hiçbir zaman bisi yaotirmadim zaten kadina sorarlardi ben yedim derdim yada eşim bana bisi soylerdi yerdim bu defa hicbisi sormadilar ona bozuldum

Eltim hiç bir zaman yanina yemek yapmadı ya ben tokum derdim hiç kirilmazdim da çünkü soruluyo bende caresine bakmisimdir yada eşim disardan soyyluyo benim oraya gitmem onun isine yariyo salatasina bulasigina elimden ne geliyosa yaparım dusuncesiz biri deilm arti corba bile yoktu ve sorulmadi bana yedin mi yemedin mi
Size nezaketen soracağı ekstra yemeği yoktur. Bende balık önüne çorba falan hiç yapmadım. Balığın yanında salata, turşu soğan gibi şeyler yenir o kadar. Birde balığı kızartıyorsa o esnada salata bile zor çıkıyor. Kaldı ki başka bir yemekle uğraşsın.

Sizin beni anlamanız gerek o zaman normalde zaten evde yer giderim ha niye giderim ayıp olmasın diye çünkü elti kendi yazar bana bana Özel hiçbir zaman bisi yaotirmadim zaten kadina sorarlardi ben yedim derdim yada eşim bana bisi soylerdi yerdim bu defa hicbisi sormadilar ona bozuldum

Bi lere sormuşlar ben yedim.demissin

Başka zaman bi kere daha sormuslar ben tokum demissin

Eeee şimdi niye sorsunlar oturmuyorsa elbet toktur yemiştir senle mi uğraşacağız

Sofra ortada yiyosan ye yemiyorsan zaten toksundur

Kesinlikle bende yapmazdım

Size nezaketen soracağı ekstra yemeği yoktur. Bende balık önüne çorba falan hiç yapmadım. Balığın yanında salata, turşu soğan gibi şeyler yenir o kadar. Birde balığı kızartıyorsa o esnada salata bile zor çıkıyor. Kaldı ki başka bir yemekle uğraşsın.
Salatayi ben yaparim bulasiklarini ben yıkarım o ara çayı o demler hicbir zamanda ek bir yemek yapturmadim ona ve her defasini gitmemi istiyo özellikle yaziyo

Bi lere sormuşlar ben yedim.demissin

Başka zaman bi kere daha sormuslar ben tokum demissin

Eeee şimdi niye sorsunlar oturmuyorsa elbet toktur yemiştir senle mi uğraşacağız

Sofra ortada yiyosan ye yemiyorsan zaten toksundur
Ortada sadece balik var. Oturmayacagini biliyolar nezaleten sorulurdu bence

Back
X