- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bakın anneniz salatayı farklı yapıyor
ama konu sahibinin elti tüm aileyi balık yemeye çağırıyor ana yemek balık ve bunun için çağırıyor
belki sizin gelin de şikayetçidir
yani o gün sofrada hiç kıvırcık olmasa mesela
herkese havuçlu turpu salata olsa o da kıvırcık görmek zorunda kalmasa
birisinin bir şey sevmediğini bilsem onu yapmam inatla, sana da bunu ayırdık demek esasen o kişiyi kötü hissettirir "olması gereken bu" şeklinde bir dayatma hissi verebilir
görümcem ve nişanlısı bize geldi salata yapacaktım yemediği bir şey var mı dedim
sorarsan maydanoz der ama salataya katarsan da yer dedi
dedim katmam yani adam sevmiyorsa neden zorla maydanoz katayım maydanozsuz yerim bu gün
Yazdıklarımdan cok guzel ince yerlerı bulup elestırmıssınız, saygı duyarım. Oyle sızın yazdıgınız gibi kendısını kotu hıssettırecek bır durum yasamıyoruz cok sukur, aıle ıcı ilişkilerımızı bılemezsınız, havuc turp vs salatasınında kardeşim yani eşi yemıyor olay farklıbakın anneniz salatayı farklı yapıyor
ama konu sahibinin elti tüm aileyi balık yemeye çağırıyor ana yemek balık ve bunun için çağırıyor
belki sizin gelin de şikayetçidir
yani o gün sofrada hiç kıvırcık olmasa mesela
herkese havuçlu turpu salata olsa o da kıvırcık görmek zorunda kalmasa
birisinin bir şey sevmediğini bilsem onu yapmam inatla, sana da bunu ayırdık demek esasen o kişiyi kötü hissettirir "olması gereken bu" şeklinde bir dayatma hissi verebilir
görümcem ve nişanlısı bize geldi salata yapacaktım yemediği bir şey var mı dedim
sorarsan maydanoz der ama salataya katarsan da yer dedi
dedim katmam yani adam sevmiyorsa neden zorla maydanoz katayım maydanozsuz yerim bu gün
Amanınnnnnn iyiki yardım etmişsinHayır zaten bir yıllık evliyiz toplamda 4 5 defa gitmisligim vardir yardimim çok dokunur kadina yapmam belki ama salatasi bulasigi yaparım yani normaldede lafın gelisi dahi olsa sorulurdu zahmete koymazdom ama eşim yemek soylerdi yada yer gelirdim budafa çok duyarsizca sorulmadi
Karıştırdığınız bir nokta var. Mütemadiyen birbirlerine giden gelen geniş aile görüyorum böyle bir portrede. Hal böyle olunca nezaket, misafirperver olma dediğiniz bu davranışların yerini daha aile içi tutum ve davranışlar alır. Tabiki çekirdek ailenizde ki gibi olmaz ama sınırlar biraz daha genişler. Konu sahibi o evdeyken ilk kez balık yapılmıyor. Her seferinde balık yanında ona da birşey hazırlanmasını beklemek yerine onunda en azından kendi durumu için bir şeyler yapmasını beklemek çok normal. Veya gerçekten gitmeyecek. Bir sonraki yazınızda çoktan seçmeli bir soru hazırlamışsınız. Sanırım öğretmensiniz:) Handenin eşi "Hande balık pişirilen ortama girmek istemedi pek. Biliyorsunuz balıktan pek haz etmiyor. Size selamı var." derse elti o şıklardan birini söylemek durumunda kalmazKonuda son bikac kişinin yazdikaroni okudum.hepsi eltiyi savunmuş çok şaşırdım. Ben öğretmenim.coxuklata kültürümüzü değerlerimizi anlatiyorum misafirperverlik diyoruZ.boyle anneleri görünce üzülüyorum .çocukları da aynı yetişecek çünkü
biri kendi yiyeceği yemeği evde yapsın da götürsün demiş.biri aç dolabı kendine biseyler hazirla demiş.ev sahibi yapacak kardeşim.yapmasada soracak .ben yokum gibi davranamaz. Kötü bir niyeti yoksa ve sinsi değilse. Ben hem yemeğe yardım edeyim hem bulasiga .onlar beni sallamasin.cok açık ve net eltide kasıt var. Benim de eltim var.ispanaki börek sevmem bunu biliyo.borek yaptığında bana peynirli yapıyo 2 tane.kendi böreğini yapıp getirseydun demiyo.ha ben de ona karşı aynı davranıyorum .sevgi karsilikli. Ha bu konuda balığı ailesi eltiye yaptiruyo elti isteğe bağlı zorunli yapiyo balığı.bence bu da saçma.biz yapmıyoruz sen yap da bize yedir.ama konu açan kişinin talebi değil bu sonuçta.
Yalnız değilmişimBu konu bana bugün balık aldırttı![]()
İlk öncelikle misafirlik olayı çoktan ortadan kalkmış bu ailede çünkü balık yemekleri sürekli eltide yeniyor. Sizin dediğinize göre o zaman konu sahibi erken eltisine gidip pişirmeye vs ye de yardım etmesi gerekiyor. Çünkü artık aile içi bir yemek oluyor. Ama konu sabi o akşam ne hikmetse herkes masaya oturduğunda masaya oturmak istemiyor ve özel davet bekliyor.Ben öğretmenim.coxuklata kültürümüzü değerlerimizi anlatiyorum misafirperverlik diyoruZ
Üzülmeyin öğretmenim herkes çocuğunu kendince iyi yetiştirir. Ben sizinle aynı hayat bakışına sahip olmak zorunda değilim. Çocuğumu sizin değerlerinize göre yetiştirmek zorunda da değilim..boyle anneleri görünce üzülüyorum .çocukları da aynı yetişecek çünkü
Konu sahibini kimse yok saymıyor eşi geliyor soruyor yemeyeceğim tokum diyor. Bunu eşi o ortamda söylemiş olabilir ve kimse bir daha sormamış olabilir. Yahu çocuk gibi ıh yemeyeceğim çünkü bana sormadınız diye trip atan kadına kırmızı halı mı sersinler masaya buyur etmek için.ben yokum gibi davranamaz
ille eltinizi gomelim size hak verelim beklentisindesiniz. karsit goruslere karsi hep savunma halindesiniz. kendiniz de demissiniz onceleri de esiniz size disaridan yemek soylermis. yani bir duzen oturmus. kadin da bu sefer belki unutmus, belki durumu kaniksamis. altini arayip iliskinizi didiklemeye gerek bir durum degil.Naz yaomiyorum zaten kendinizi yerime koyun bi kere kadin özellikle beni cagiriyo yardimim cok dokunuyo çünkü salatasini ben yaparım bulasigini ben yikarim balik yaomiyom ama biseylerin ucundan tutmak istiyom ve kadinada hiç ek bir yemek yaotirmisligim olmuyo bazen soruluyo yedim derim bazen eşim yemek soyler bu defa çok duyarsizca sorulmadan yediler nezaketen sorulmasi gerekiyo
Valla takdir ettim ve imrendim eltin size , sende ona olması gerektiği gibi insani duygularla yaklaşmışsınız inşallah hep böyle giderŞu konuyu okuyunca aklıma tek gelen şey Allahtan ne eltim ne de ben sizin kadar nazlı niyazlı değilizde gül gibi geçinip gidiyoruz oldu, kaynım eltimi bize tanışma yemeğine getirdiğinde bilmeden kıza dokunan , iki ürünü sofraya koymuştum( yanlış anlaşılmasın bilerek olmadı, kaynım böyle birşeyden bahsetmedi, çok yenilen şeyler olduğu için benimde aklıma gelmedi), canım eltim bırakın kızmayı yemediği için birde mahçup oldu, bende sormadığım için ayrı utandım. Şimdi her seferinde ben dikkat ediyorum ama eltim bize erken geldiğinde yemeği beraber yapıyorsak dolapta onlar varsa yaptırıyor, ben sevmiyorum ama siz seviyorsunuz diye, bakın orta da bir davet yok, sadece siz evde balık yapmadığınız ve eşinizde balığı sevdiği için o yesin diye yapılan bir teklif var, yani ne yenileceğini biliyorsunuz, alın sizde sizinde yediğiniz ve balığa yakışacak bir sebze yemeği ya da ara sıcağı götürün, oturun sofraya, herkesin gönlü olsun. Aile samimiyeti budur. Bizde en azından böyle olur, biri çağırdığında diğeri de bir iki çeşit yapıp görürür o kişiye çok zahmet olmasın diye, bende işkembe yemem mesela eşim ve ailesi kazanına düşer o derece severler ve o pişince başka şey pişirmezler, bende sizin gibi afra tafra yapmak yerine başımın çaresine bakar, bir de üstüne eşimin işkembe aşkını karşıladıkları için dua ederim.
Böyle şeyler için aile ilişkilerinizi zedelerseniz çok mutsuz olur ve çok sorun yaşarsınız.
Ayrica herkese şunu sorayım.diyelim ki aynı olayda elti sizsiniz.herkes geldi ama bu arkadaş gelmedi.niye diye sorduğunuzda balık yemiyomus aç kalmamak için gelmemiş dediler.siz ne dersiniz
A)kendi biseyler yapıp getirseydi
B)kendine burda biseyler hazirlasaydi
C) niye ya ona da biseyler ayarlardik heralde
D)iyi etmiş.hakli bence de
Yaşlı miydi genç mi yasliysa acıdım kadına çünkü dedikleri doğru olabilir birde belki öyle şeyler yapmak elinden gelmiyor olabilir çünkü biz değil ama şu an 60 yaşlarında olan nesilden çoğu kişi çok acılar görmüş ve kocalarıda hiç yardımcı olmamış ..tamam yine kadına eziyet edenler var ama onlarınki kadar değil genel itibariyleErtesi hafta kurabiye getirmişti.Bir de bu kadın çok hassas ince fikirli gibi lanse ediyordu kendini sürekli.
Bu konu bana bugün balık aldırttı![]()
Umarım öyle gider, ama karakter olarak da huyu suyu iyi bir insan sağolsun. Ben aile içinde samimiyetten yanayım. Sonuçta kadın konu sahibini balık yaptım gelin diye çağırdığında telefonda konu sahibi ben balık sevmiyorum biliyorsun, hem sana da fazla zahmet olmasın bende şunu yapıp getiririm dese, o sofraya otursa emin ol çok mutlu bir akşam olurdu. Kaldı ki dediğim gibi orada bir davet yok, konu sahibinin eşi balı yesin diye çağırma var sadece. Her şey.bir tarafa konu sahibi eğer bu yüzden eşine tavır yapmışsa ki yapmış görünüyor, kocasının huzurunu ve severek yediği yemeğide zehir etmiş. Ayrıca eşinin kendi arasında teklif etmesine rağmen başkalarının yanında kendisi için dışarıdan yemek söylemesi için diretmesi de bana iyi niyetli bir davranış gibi gelmiyor, amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek anlaşılan.Valla takdir ettim ve imrendim eltin size , sende ona olması gerektiği gibi insani duygularla yaklaşmışsınız inşallah hep böyle gider
Ayrica herkese şunu sorayım.diyelim ki aynı olayda elti sizsiniz.herkes geldi ama bu arkadaş gelmedi.niye diye sorduğunuzda balık yemiyomus aç kalmamak için gelmemiş dediler.siz ne dersiniz
A)kendi biseyler yapıp getirseydi
B)kendine burda biseyler hazirlasaydi
C) niye ya ona da biseyler ayarlardik heralde
D)iyi etmiş.hakli bence de
Benim yazdıklarıma cevap verecekseniz alıntı yapabilirsiniz, çekinmeyin. Böyle gözden kaçırıyorum. İnşallah Türkçe dersini siz vermiyorsunuzdur. Misafirliğe eli kolu sallayarak gidilmez, öğrencilerinize bunu da öğretin. Güzel atasözlerimiz de var, misafir umduğunu değil bulduğunu yer.Konuda son bikac kişinin yazdikaroni okudum.hepsi eltiyi savunmuş çok şaşırdım. Ben öğretmenim.coxuklata kültürümüzü değerlerimizi anlatiyorum misafirperverlik diyoruZ.boyle anneleri görünce üzülüyorum .çocukları da aynı yetişecek çünkü
biri kendi yiyeceği yemeği evde yapsın da götürsün demiş.biri aç dolabı kendine biseyler hazirla demiş.ev sahibi yapacak kardeşim.yapmasada soracak .ben yokum gibi davranamaz. Kötü bir niyeti yoksa ve sinsi değilse. Ben hem yemeğe yardım edeyim hem bulasiga .onlar beni sallamasin.cok açık ve net eltide kasıt var. Benim de eltim var.ispanaki börek sevmem bunu biliyo.borek yaptığında bana peynirli yapıyo 2 tane.kendi böreğini yapıp getirseydun demiyo.ha ben de ona karşı aynı davranıyorum .sevgi karsilikli. Ha bu konuda balığı ailesi eltiye yaptiruyo elti isteğe bağlı zorunli yapiyo balığı.bence bu da saçma.biz yapmıyoruz sen yap da bize yedir.ama konu açan kişinin talebi değil bu sonuçta.