Elti olayi

Eltime saydırmıyorum diyorsunuz ama konu başlığınızın elti olayı olması bana ilginç geldi açıkçası. Bence gereksiz yere ilgi beklentisi içindesiniz. Merak ettim siz eş ailesini ağırlıyor musunuz eltiniz gibi, eltiniz hangi aralıklarla ağırlıyor, siz hangi aralıkla ağırlıyorsunuz?
Genel olarak ben daha çok agirlarim

Birşey sorcam. Evdeki insanları sofraya çağırdığınızda, misafir olmasına bile gerek yok, evdeki biri sofraya gelmiyorsa, mesela “Ayşe sen niye gelmiyorsun, aç değil misin?” Diye sormaz mısınız ya? Anlamadım ki ben! Bunun elti olup olmamasının ne önemi var.
Bende bunu demeye calisiyorum

Birşey sorcam. Evdeki insanları sofraya çağırdığınızda, misafir olmasına bile gerek yok, evdeki biri sofraya gelmiyorsa, mesela “Ayşe sen niye gelmiyorsun, aç değil misin?” Diye sormaz mısınız ya? Anlamadım ki ben! Bunun elti olup olmamasının ne önemi var.
Herkes sofraya oturup o niye oturmuyor peki???? premsescilik mi oynamak istemiş canı?

Genel olarak ben daha çok agirlarim
Aranızdaki samimiyeti ilişki durumunu bilemem ama iyisinizdir, hoşsunuzdur aranızdaki hukuk böyledir, bir kereye mahsusu böyle bir durum olmuştur- belki iyi değil, morali bozuk- hoş görmek lazım, yok her zaman böyleyse ya gitmeyin ya da giderken yiyeceğinizi de götürün ya da dışardan söyletin bence.

simdi ortami tam olarak bilemiyoruz,
benim aklimda kalabalik bir aile canlandi,
balik da eger kizartma veya izgara seklinde yapildi ise pisen tava yeniyor sekilde de olabilir.
hani bir cumbur cemaat durumu, orada kimse kimseyi davet etmez, davet bekleyen de ac kalir zaten.

bilemiyorum, ben genis ailede buyumus bir insanim, bu curcunada ilgi alaka bekleyenlere hep gulmusumdur bu sebeple.

ama tabi ki aile kulturune ve tarzina gore de degisecektir bunun normal olup olmamasi.

bir de benim annem vejetarjendir, hatta vegana cok yakindir beslenmesi, misafirliklerde veya disarida ne kadar zorlandigini tahmin edersiniz. Ama ben annemin hic bir zaman ben ac kaldim dedigine sahit olmadim. Hic bir sekilde et yemegine laf soyledigini de duymadim ornegin.

yemege davet ettıgım ınsan soframa oturmuyorsa kafası ıyı degıl heralde dıye dusunurum ya da kafası cok ıyıdır :) zira normalde ınsanlar yemege davet edıldıgı sofraya oturur zaten ayrıca herkese tek tek davetıye verılmez kı :)
bır ınsana zorla ye allasen ye ölümü gor yemezsen seklınde hıc zorlamam zorlanmamalı , orada menu balık, yemege davet edılmısler konu sahıbı gecıp sofraya oturmuyor ben zaten balık da yemem dıyor aç da degıldım zaten dıyor ama benı pohpohlamadılar dıyor asıl garıp olan bence bu

aslolan seyı goremıyorsunuz konu sahıbı trıp yapmak ıcın o sofraya oturmuyor ekstra kendısıne ozel menu hazırlanmadıgı ıcın

Konu sahibinin balık yemediği tüm aile tarafından bilindiği için sofraya çağırmamışlardır.

Konu sahibi
Konu sahibinin balık yemediği tüm aile tarafından bilindiği için sofraya çağırmamışlardır.
kı normalde yemese de balık oldugunu bılerek davete ıcabet edıyorsa yıne de sofraya oturması gerek nezaketen
bır salata yer pılav yer olur bıterdı
sofraya baktıkı gercekten sadece balık var bana nıye ekstra bırsey yok dıye trıplenıp gectı koseye ıstedıkı eltısı canım nıye gelmıyorsun gelsene dıye sorsun buda benım balık yemedıgımı bılıyorsunuz masada yıyebılecegım baska bırsey yok desın derdındeydı kımse sormadıgı ıcın sinirli
halbukı sorması gereken kısı esı sormus ama derdı o degıl ıste :) ondan sıkıntı yapmıs

Bizim geleneklerimizde eve gelen her kim olursa olsun tok bile olsa açmışım diye sorulur. Bilmiyorum siz sofraya oturdunuz salata filan yediniz onunla doyduğunuzu mu düşündüler acaba. Birdaha ki sefere balık varsa gelmiyorum diye bilirsiniz veya diğer arkadaşların söylediği gibi kendiniz götürebilirsiniz ya da peynir ekmek istersiniz ev sahibinden.

kı normalde yemese de balık oldugunu bılerek davete ıcabet edıyorsa yıne de sofraya oturması gerek nezaketen
sofraya baktıkı gercekten sadece balık var bana nıye ekstra bırsey yok dıye trıplenıp gectı koseye ıstedıkı eltısı canım nıye gelmıyorsun gelsene dıye sorsun buda benım balık yemedıgımı bılıyorsunuz masada yıyebılecegım baska bırsey yok desın derdındeydı kımse sormadıgı ıcın sinirli
halbukı sorması gereken kısı esı sormus ama derdı o degıl ıste :) ondan sıkıntı yapmıs
İllaha "güzelim nerenin düşesisin " dedirtmemek lazım arkadan

guncellemenizi okudum daha da garip geldi durumunuz.

sadece 4 kisi olan sofrada bir insan nasil bana sorulmadi diyebiir hala aklim almiyor.
Hani kalabaliksiniz diye dusundum ben, duymadiniz etmediniz, ya da kendinizi yabanci hissettiniz vs ne ise.

Hadi sofraya dendi, e baska ne denebilir ki ???

soyle oldu ise hak vereyim, esinizin adi Ahmet, "Ahmet canim kardesim hadi sofraya gel 3umuz guzelce balik yiyelim"
boyle dendi ise hos olmamis.
ben hala 4 kisinin oldugu sofrada sizi ayrica nasil pohpohlamalilardi anlayamiyorum, aciklar misiniz?

bir de annemden bahsettim vejetarjendir diye, hic ailecek birinin evine et yemege cagirildigimiz da olmamistir, annem yapmiyorsa babam yapardi pisirirdi alirdi ne ise. Sizin durum bana halen boyle bir acayip geliyor. Sorun sizde diye demiyorum yanlis anlamayin ama birinin bu balik gecelerine bir dur demesi sart sizin durumunuzda gibi.

Merhaba Arkadaşlar konuyu yanlış anlayanvarkadaslar var adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar eşimin ailesi dedigimde kv ve oğlu kalabalik bir aile deiliz yaniiii balık ta eltim severek yapar bazen yapmadoklarinda kendi arar birilerini alın da yapak diye ve bizide cagirirlar bi kac kere reddettim ısrar edildi ve normalde sevmedigimi bilirler sorarlar açsan bisi soyleyelim eltime ayriyetten bişi yaptirmisligim yok hiç balıkla ugrasiyo zaten bide bana yemek yap demem sorulur acsam bisi soylenir biter genelde size afiyet olsun der cekilirim yani yedim derim çok nadirdir disardan soylemeleri ama nezaketen sorulur yani dun aksama gelirsek herkes oturdu eşim dahil kimse bana dönmedi bile sorulmado lafın gelişi olsa bile sen bisi yedin mi esim sonrasında yazdı bisi soylim ye yok dedim canim istemiyo buna bozuldum sadece sormadiklarina o yüzden konu actin birdahakine ne tepki versem diye fikrinizi almak istedim çoğu arkadas beni haksız bulmuş olabilir bu arada kv çoğu zaman gelmez o gecede yoktu çünkü izmire hasta ziyaretine gitmisti 4 kisiye balık yapıldı yani burda kalabalık aileye yapiyo zaten diye abartan insanlar olmuş ben kendimi haklı goruyorum insan bir sorar bisi kaybetmez yakin uzak farketmez misafir olarak gitmissin artik bu balık her hafta yapilmaz yanii sürekli balik yapilmiyo
elti olayı yazmışsınızda eltinizin ne suçu var balık sağlıklı ve yenilmesi gerekiyor siz sevmiyorsunuz diye size göre hareket edemezler sizde gittiğinizde birşeyler hazırlayıp götürürseniz aç kalmazsınız.ayrıca ben kv ya gitsem sevmediğim yemek varsa kimsenin kalkıp bana yemek hazırlamasına gerek yok ben kalkar kendim kahvaltılık birşeyler yerim.öncelerde sormuşlar hep

Konu baya dokunmus yorumunuzu yaptığınıza göre cikabilirsiniz artik gelen arkadaslara ben cevabimi veriyorum

Konu baya dokunmus yorumunuzu yaptığınıza göre cikabilirsiniz artik gelen arkadaslara ben cevabimi veriyorum
başka emrınız ?

truman sendromu yasıyorsunuz yanı dunya sızın etrafınızda donuyor kısıler sureklı sıze hızmet etmelı pohpohlamalı ne ıstıyorsanız onu yapmalı arzusundasınız şifa dılıyorum sıze

Bence daha çok eşi evde balık yiyemediği için elti abi vs gelsin x burda yesin balığını diyorlar. Ben normal yemek daveti olarak düşünmedim. Konu sahibi gitmeyebilir bence çözüm bu. Çünkü balık yemeye davet ediyorlar. Elti neden başka yemek yapsın ki?

Back
X