Elti ve kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Smge54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2020
37
-81
1
40
Evliyim ama kaynanam beni dışlıyor eltimi üstün tutuyor elticik memur olunca iyice havalandi harika mutlu giden bir hayatı var ama sürekli benimle yarış halinde tabi memur olması benimde işimin olmaması beni uzuyor her zaman her yönden hep bir adım önde tamam olsun ama neden benimle bu kadar uğraşıyo kaynanam emrinde bi dolu meslekli arkadaşı harika bir şehirde yasiyo bense doğuda eşi memur kendide benimse eşim memur değil derdi ne acaba bi kere bile arayıp sormaz mecburi olan zamanlardada konuşunca bana sorar eder ona gore resmen plan yapar kaynanam ise hep elticik aşşa elticik yukarı nasıl yapicam bilmiyorum benimse tek bir arkadaşım bile yok herşey kötü gidiyo eşim yüzünden görüşmek zorundayizda lütfen bana fikir verin valla kafayı yicem ya

mesajin geneline bakinca sizin onunla bir derdiniz var gibi?

tavsiyem; okul okuyun acik ogretimden, meslek edinin.. ugras bulun.. arkadas bulun.. kitap okuyun, ruhunuzu egitin. kendi hayatiniza odaklanin.
Işte bakın gerçekten hiç bi sorunum yok geldiğinde bana karşı suratı 5 karış kaynanayla muhabbete girip beni dislamalar aynı ortamda küs gibiyiz açıkçası onunla arkadaş olmak isterdimde ama olmak istemiyo hep bi mesafesi var....ayrıca önlisans mezunuyum okulu okudum ama iş sahibi olamıyorum aslında eltimde değildi kaynanam saolsun kardeşi savcı eltimi memur yaptılar ben ise dislaniyorum elimi attigim her iş her sınav kuruyo bunalıma giriyorum artık

Kıskanmaktan vazgeçerek başlayabilirsiniz. “Elticik” sizi aramak zorunda değil. Unutmayın ki; siz de onun için “elticik”siniz.
Aşırı derecede hayatımın içinde herşeyi benimkiyle kıyaslar bu durumda o kıskanç olmuyormu ayrıca madem ben kiskandim neden sorun hep ondan kaynaklı cikiyo tamam aramak zorunda değil ama bu kadar hayatıma müdahele etmek zorundada değil anlatmak istediğim buydu ama neyse

acik ogretimden tamamlayin, cocuk gelisimi vs guzel bolumler var.. cabalayin calismak istiyorsaniz vazgecmeyin. kendinizi onunla kiyaslamayin. herkes kendi hayatini yasiyor. istemiyorsa sen de mesafe koy eltiyle arkadas olmaya gerek yok zaten.

acik ogretimden tamamlayin, cocuk gelisimi vs guzel bolumler var.. cabalayin calismak istiyorsaniz vazgecmeyin. kendinizi onunla kiyaslamayin. herkes kendi hayatini yasiyor. istemiyorsa sen de mesafe koy eltiyle arkadas olmaya gerek yok zaten.
Zaten mesafe koydum ama sorun şu ki o hep benimle alakadar yani kaynanamı salmak istiyor üzerime ama izin vermiyorum eşim malesef annesine çok inaniyo buda sorun ayrıca yaş 34 de doğru gidiyo meslek konusundada umutlarim tukeniyo artik ha bu arada eltim kendi cabasiyla birşey olması kaynanamı yağladı hem baya bi el ayak öptü kendimi kıyaslamıyorum da bugün bebeği için hayırlı olsun demek için aradım kendini baya bi övdü havalandı yok memurlara izin var da yok memurum ya rahat oluyo diye zırt pırt hava atmasi bozdu moralimi aklınca küçük görüyo beni

sinir olmayacak gibi degilmis.

Sende onun gibi yap çok kolay bişey bence ben olsam yapardım kendini böyle yaparsan onun yanında daha çok ezilirsin kendini ona kabullendirmeye çalışma bırak o seni kabullensin ...!

Sende onun gibi yap çok kolay bişey bence ben olsam yapardım kendini böyle yaparsan onun yanında daha çok ezilirsin kendini ona kabullendirmeye çalışma bırak o seni kabullensin ...!
Ne yapmalıyım anlamadım biraz daha açık ifade edersen sevinirim :))

Bi arkadaş sormuş sizde ön lisans okuduğunuzu söylemişsiniz örneğin lisansı hangi meslek üzerine yaptınız mesleğinizin ağırlığından bahsedin ve sonuna da ekleyin ben evde çocuğumu büyütüp mesleğimi yapmak istiyorum eşimde aynı şeyi düşünüyo çocuğumun suan bana ihtiyacı var bi bakıcıya çocuğumu bırakmam ben vs diyin eşinizle yaptıklarınızdan bahsedin akrabaları 2 şer kişi olmak şartıyla malum korona var evinize davet edin çok şık bi sunum hazırlayıp onların da görebileceği yerden paylaşın ortamlara giderken şık giyinin onların yanına giderken ya böyle anlatmakla olmaz ki bunların üzerinden düşünün zaten aklınıza gelir suan aklıma başka şey gelmiyo bu söylediklerim çok basit şeyler mesela belki bazı bayanlar yanlış da anlayabilir dediklerimi sakın anlamayın arkadaşa bunları diyorum ama karşı tarafta ne kadar memur da olsa hala gelişmemiş bi beyin var arkadaş bunlsrı yapsa bile onun artık pes demesi için yeterli olucak ben okuduklarımdan sayın eliticik hakkında böyle bit kanaate vardım yanlış bişey dediysem şimdiden kusura bakmayın

Öncelikle kendinize acimayi ve ondan aşağıda görmeyi bırakın.Kv kimi severse sevsin aralari nasıl ilgilenmeyin.Su korona belasi gitsin.Gidin meslek edindirme kurslarina katilin.Meslek edinin ve oturup kara kara düşüneceğinize o kişiliği zavalli eltinizin havasini çekeceğinize bir yerlerden baslayin.Hayatta herkes ayni sanslara sahip olamıyor ama çabasiz da bir şeyler olmuyor demi?Cabalayin.

Ne yapmalıyım anlamadım biraz daha açık ifade edersen sevinirim :)
Zaten ben hep oralardan vurmaya çalışıyorum çok beceriksiz kızı doğdu doğalı hep kresteydi o cocugadaayrı üzülürdüm inan bakıcı bile tutmadı sabah 7 akşam 5 kreşe verdi daha bir bucuk yaşında çocuğu ....bebeği olacakmis hayırlı olsun diye aradım geçen çalışmanın zorluklarından söz ettim bende o memurlukla havalanınca...başlarda iyi bi döküldü ama sonra baktı bana prim veriyo geri çekildi hemen korona olamasa yine çalışma zor değilde bilmem nede ....kendi kv için anne gelip bakacak ikinci çocuğa vs yapınca bende kv ve k.pederimin bana dokuz ay boyunca kırdığı fındıkları söyledim tabi önce sus pus sonra lafı değişti....geçen yaz bize geldiler harika yemekler ve pastalar yaptım k.peder övdüde övdü...kv de öyle yarim yamalak güzel olmuş dedi tabi bunun surat 5 karış ne güzel olmuş dedi ne ellerine sağlık özellikle k.peder içli köftemi övdükçe suratı yerlere düştü hayır insan bi yalandanda olsa evet güzel olmuş der ama bu tamamen sustu ve en son ayakkabısını giyip tam aşağı inmek üzere iken her şey çok güzeldi ellerine sağlık dedi yine asikbi suratla ve yine az bi ses tonuyla yani demem o ki oda benim evde oturuyo olmamı cekemiyo resmen her fırsatta soyluyo yemeklerimin övülmesine dayanamiyo ama haklısınız bende bu şekilde vurucam madem öyle bundan sonra Bende durmam kısasa kısas

Inanın benim kadar çaba gösteren olmamistir bu hayatta yaşım 33 20 yaşımdan beri kpss ye giriyorum önlisans mezunuyum bölümüm nerdeyse alım yapmiyo kızım doğunca inanın bırakın kursu markete bile zor gidiyorum ki 2 nci bir bebek planımız daha var bu durumda daha da zor olucak o dediginiz kurslar olursa memurluk yada daha iyi bir iş için bırakmak istiyorum kızımı ama benim sorunum kv ile görüşmek zorunda kalmak mesela geçen akşam evlerindeyiz oturuyoruz sürekli onun adıyla seslenir ya bana yine bana emel dedi sonra simgeye çevirdi yani bu kadına tahammülüm yok yazık eşimde diyo ki valla sana emel dedi bende sasirdim ama korkuyorum yine annen diye başlarsın diye....evet eşimin de çoğu yerde suçu yok ondanda ailesiyle görüşmemesini istiyorum oda bi yerde olmuyo her seferinde o kadını çekmek beni sinir ediyo aslında onlarla görüşmesek yada kv temcit pilavı gibi diğer eltiyi öne sürmese yine gidecek birşeyler ve bu kadar sinirlenmicem ama damarıma damarıma basiyotek çare duymamak o kadını zaten çok şükür nerdeyse görüşmuyo gibi birseyim ben...eşim çoğu kez kizimida alıp yanlız gidiyo k.pedere ayıp oluyo ama yapicak birsey yok

Valla aklıma eltim geldi :) :) İlk evlendiğimiz zaman kiradaydık evi dayadık döşedik sonradan geldi eve eşyalara bakmaya tabi yalnız değil akrabalarla. Mesela bu güzelmiş güle güle kullanın dediğini hiç duymadım. Söylediği aaa tv baya büyükmüş :) yani devamı gelmiyor. Sonra ev aldık yeni evimizde yemek masasını falan almıştık. Geldi gördü aaa nasılda koltuklarının rengine uydurmuşsun bu kadar yine :) En son bir kaç ay önce geldiler. Mutfak ve koridorun halılarını değiştirdim. Halıları değiştirmişsin hıııımmmmm bende düşünüyorum zaten değiştirmeyi dedi. Yani güle güle kullan , güzel olmuş diye bir tabir yok kadında :) Hepsi aynı boşverrrrr :)

Bencede böyle devam et asıl o seni çekemiyor hem evini çekip çeviriyorsun hem çocuk bakıyosun hemde okumuşsun kültür bakımından aynısınız ama senin elticik daha büyümemiş oda zamanla oturur yerine çünkü bi zaman sonra yorulacak ve pes diyecek

Kendini ezikleyen bir kadın profili görüyorum.
Muhtemelen eltiniz sizin kafanıza taktığınız bu konuları umursamıyor bile.
Haklı.
Neden umursasın?
Siz neden umursuyorsunuz?
Neden eltinizi kıskanıyorsunuz?
Bu zamanda memur olmak kolay değil emek istiyor.
Başkalarını kıskanıp kendinize acımayı bırakıp kendiniz için bir şeyler yapın.

Kendinizi bu duruma düşüren sizsiniz.
Belli ki farkında olmadan baya kendinizi ezik hissediyorsunuz eltinizin yanında. İş konusunu kompleks yapmışsınız.
Kendinizce o çalışarak yoruluyor ben evde oturuyorum vs şeklinde rahatlatmaya çalışıyorsunuz zihninizi.
Eltinizin ukalalık yapıyor ise bu elbette yanlış ancak ona bu kozu belliki siz veriyorsunuz.
Bir insan duruşu, oturuşu kalkışı üslubuyla kendisine güveniyle hiçbir şey yapmadan üstünlüğünü belli edebilir.
Ama kendine acıyan bir insan bunu yapamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…