• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti...

kiskanmak mi yoksa size yapilmayanlarin eltinize bir hevesle yapildigini gorup uzulmek mi ???

bır ınsanın neselı ve mutlu olmasından mutlu olmanız gerekmıyor mu ?
aılede herkesın yerı ayrıdır bırını sever dıgerını daha az sever dıye bırsey yok hepınız sonradan dahıl oldunuz bırınız dıgerınızden ustun olamaz
benım kazanılmıs saygın kazanılmıs yerım var aılede dıyorsunuz da
nıye bu askerlık mı :)
sızın ılk gelın olmanız sızı buyuk ev yapmaz

benım bır eltım var aynı yastayız ama esımın abısıyle evlı
habıre ben buyuk evım dıyor
bosanmıslardı benım dugunumden 1 hafta sonra barısıp tekrar evlendıler allahta mutlu etsın
nıkahlarında tanıstım ılk kendısıyle
bana benden once evlendın dıye sevınme bızım gecmısımız var dedı mesela :KK70:
bana kucuk gelın dıye hıtap edıyor bırıyle tanıstıracagı zaman ısmım yerıne kucuk eltım dıye tanıstırıyor falan ...

lutfen sakın bu tarz seyler yapmayın olur mu
eger ıyı nıyetle yaklasırsanız guzel arkadas olursunuz bırbırınızı desteklersınız
benım 2 eltım var bu bahsettıgım eltımden cok cekınırım korkarım resmen
2sene konusmadık kendısı hatalıydı ben küstüm
ama oyle huzursuzluk yasattı kı küslügü daha kotu barı ben altdan alayım barısalım herkes nefes alsın dedım bayramda evıne gıttım bır hatam olduysa da kusura bakma gergınlıgımıze herkes mutsuz dedım
kucuk olarak ayagıma gelmıssın buyuk olarak affetmek duser bana dedı mesela :KK70:

yanı guc gostergesı degıl sızın ılk gelın olmanız
herkesın de kısmetı farklı
onunkı kolay olmus dort dortluk olmus olabılır oyle de gorunebılır
sız bunun ıcın mutlu olmalısınız benım gozumde kaldı en azından onun gozunde kalmadı dıye sevınmenız lazım

farkında olmanız guzel bırsey aslında bu soyledıklerıme dıkkat edın lutfen gercekten eltı savasları tum aıleyı huzursuz edıyor
Benim kazanılmış saygı dememin sebebi başta hiç ve şu an kısmen bana ve mahremime saygı duyulmamış olması... Gerçekten bir mücadele ile ayrı bir ev ve aile olmanın saygısını kazanmak zorunda kaldım... Bu günlerimin eski günlere kıyasla aslında daha iyi olduğunu söylemek için kullandım... Hiç bir karşılıklı sıkıntımız yok şu anda... Onda güzel olan şeyleri taltif etmeyi söylemeyi de severim... büyük olmak konusunda eltinizin hatasına düşmem umarım

Aranızdaki zaman farkı ile ilgili bu durum. Şu anda organizasyonlar, sosyal medya, gelin programları derken iş iyice detaya bindi. Emin olun 2 3 sene sonra da onunkiler eski kalacak. Kıskanmak yerine şu anınızı güzelleştirmeye bakın.
Doğrudur şu ana kadar düğünüm evim tam istediğim gibi oldu diyeni duymadım

kiskanmak mi yoksa size yapilmayanlarin eltinize bir hevesle yapildigini gorup uzulmek mi ???
Bu da olabilir sanırım.... Bende ne eksikti de bana eksik oldu hissi sanırım... Beklentilerin yüksekliği karşısında yıkılan heveslerin enkazları

Kiskanclik insanin en ilkel duygusu ve herkeste var olan bisey.Onemli olan bunu yatistirabilmek,kontrol altina alabilmek.Siz de umarim bunu yapiyorsunuzdur.

Büyük gelinim küçük 2 kaynım var ..
ben 10-12 yıllık evli oldugumda büyük ihtimalle ortan a olan evlenir .
Bana hiçbirşey yapılmadı ona yapılsın isterim.
Geçmşi geriye alamazsın .
Ama tabıı benım umrumda olmayan şey seni üzer buda karakter meselesi azcı relax yahu ..
Yazık kızın hiçbir suçu yok .. yenı evlii ohhh yapsın be isterse

Bu da olabilir sanırım.... Bende ne eksikti de bana eksik oldu hissi sanırım... Beklentilerin yüksekliği karşısında yıkılan heveslerin enkazları
yapacak bir şey yok bende zamaninda bir cok kisiye yapilanlari gordukce kendimi dusundum dusundum sonra baktim aslinda fazlam varmis evimde huzurum varmis

Büyük gelinim küçük 2 kaynım var ..
ben 10-12 yıllık evli oldugumda büyük ihtimalle ortan a olan evlenir .
Bana hiçbirşey yapılmadı ona yapılsın isterim.
Geçmşi geriye alamazsın .
Ama tabıı benım umrumda olmayan şey seni üzer buda karakter meselesi azcı relax yahu ..
Yazık kızın hiçbir suçu yok .. yenı evlii ohhh yapsın be isterse
Ben de bunu çok söyledim ama şu an elimde olmayan şeylerin mücadelesindeyim umarım siz aynı soğuk kanlılıkla atlatırsınız... Çünkü şimdiye kadar kimsenin hiçbirşeyini kıskanmadım ve şu an bu hallerin şokunu yaşıyorum

• Beğen
Reactions: H E
Ben de bunu çok söyledim ama şu an elimde olmayan şeylerin mücadelesindeyim umarım siz aynı soğuk kanlılıkla atlatırsınız... Çünkü şimdiye kadar kimsenin hiçbirşeyini kıskanmadım ve şu an bu hallerin şokunu yaşıyorum
Bilmyorum belki kaynımı çok sevdiğim içindir .
Küçük kaynım evlendiğinde 4 yaşındaydı . Büyük kaynımda 11 😂
İkiside evladım giibi oldular ☺️

ben evlendigimde benden once 3 eltim evlenmisti.onlara yaptiklarinin hci birini bana yapmadilar beni hic onemsemediler.esim sagolsun elinden gelen herseyi yapti ama onlar bi igneyi bile cok gorduler.simdi konusuyoruz ama hic kiymet vermiyorum onlara cunku dugunde olsun dogumumda olsun hic bisey gormedim onlardan.

En azından farkındasın.Kendimi buldum yazıda. Ben de küçük gelinüm.Eltimin hırsını kıskançlığını o kadar belli ediyor ki huzursuzluk çıkmasın diye kendimi pasife çekiyorum. Durduk yere triplere girip abimide doldurmaya başlıyor.Ama ben ona bir şey yapmadım.İkimizinde evi ayrı. Bence ailende huzur varsa sevdiklerin yanındaysa detaylara takılma derim

Umarım en kısa zamanda atlatırım çünkü sadece beni yıpratıyor ve yoruyor
Kizmaniz gereken eltiniz değil ki kv deniz empati kurun eltinizin yerine kendinizi koyun bence sizinki kıskançlık değilde zamanında aynı şeyleri yasayamamis olmanız sizde bundan sonrasını yaşayın

bana yapılanların temel dayanağı da kızımıza bu yapılmadı cümlesi idi... ama aynı kız, eltim kocasının akrabası söz duymayayım diye.... eltime herşeyi yaptırdı kayınvalidemlere
Kesin yalandır kızımıza yapılmadı ifadesi ben öyle gördüm yani üç bilezik yaptılar sadece dediler sonradan öğrendim ki evlerinin üstüne kat çıkmışlar adan zye herşeyi yapmışlar boşver üzülme bana kıymadıkları her türlü çıktı onlardan emin ol onlarda bunu yaşamıştır

bunlar insani normql duygular. basa cikabilmek icin kendinizi iyi hissedeceginiz isler yapin. sosyal yardim projelerine katilim yogun olun vs.ve onemlisi iyilik ve guzellik dileyin eltinize karsi samimi olun. cunku samimi olunca aile icindw birbirine cok destek oluyor eltiler cevreden goruyorum. bu hislerinizi bastirip kizkardesim olsa sevinirdim sevineyim diyin. siz de evliliginizi tazeleyecek kucuk tatiller surprizler hazirlayin. boyle boyle asacaksiniz.

Ben ikinci gelinim eltim kayınvalidemle oturuyor ve ayrı oturmasına izin vermemişler ama şimdi ben ayrı oturacağım umarım o da böyle düşünmüyordur çünkü ben şiddetle karşı çıkıp reddettim beraber oturmayı kendi aynı şeyi yapmamış.Acab o kendi düşüncelerini daha mı çok belli ediyor siz biraz sessiz kalmışsınız gibi.

Bence kıskançlığı bir an önce bırakmaya çalışıp kendi evliliğinize bakın,kıyaslamaktan vazgeçin. Çünkü bir zaman sonra eltinize zarar vermeye başlayıp kul hakkına gireceksiniz. Ama isteyerek ama istemeden. Yolunuza bakın evliliğim,hayatım ve kendim için ne yapabilirime kanalize olun. Mutlu olacaksınızdır ve başkalarının hayatları gözünüze batmayacaktır.

Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Öncelkle tebrik ederim,su kendinize olan öz elestirilerinizden.
Aynı durumu ben değil ama benden 8 ay sonra evlenen kardesimde esim yasadı:)
Onların maddı olanakları genisti,ben 1000 tllik gelinlkle evlendim 6 sene önce.
İndrimden beğendim aldm,
Kardesimin kınalğı 3000 tl idi sadce.
Onun evini esyasını görunce kendini yetersiz hissetti esım.Hep konusarak ikna ettim.
duğun borcu vs öderken bide buna sıkılmasın diye.
Her evliliğin kendi dinamiği var,eltinizinde sizde görup özendığı seyler mutlaka vardır..
Kendi adıma ben kvdemle hep mesafeliym,hic yuz göz olmadık.
Saygı cervesinde iletisimimiz var.
Kardesim 2.aydan beri kvde ve eltisinin sinsilikleriyle uğrasıyor:(
Önemli olan ic huzur,esya vs gelip gecici..
Esinizle iliskinizi cocuk yıpratmıstır evet,ama o da en buyuk sukur sebebi inanın..

Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Bu itirafınız ve açıkyürekliliğinizden dolayı sizi tebrik ederim. Kendinizin farkındasınız bu nedenle düzeltebilirsiniz, bir de kıskandığını kabul etmeyip karşı tarafa çamur atanlar var düşünün ne kadar çaresiz bir durumdalar. Ayrıca kıskanmak yalnızca kendi kendinize eziyet etmek, kıyaslama yapmayın, kendi canınızı yakıyorsunuz sadece.

Back
X