Eltilerle samimiyet

Merhaba
Biz 3 eltiyiz. Görümcem de var. Herkes aynı şehirde bir biz ayrı şehirdeyiz. Eltilerimle aramızda bir problem yok, hiç bir tartışmamız olmadı ama eşim aramızda bir soğukluk olduğunu seziyormuş. Uzakta olduğumuz için yeterli samimiyet kurulmuyor ondandır dedim ama eşim ısrarla sorun nedir diye sorup duruyor.
Mesela eltilerimle hiç telefonla özellikle birbirimizi aramayız. Aile whatsap grubunda arada hep beraber yazışırız o kadar.
bu yaz evlenen eltimin hamilelik haberini aldık geçen ay. Eşim çok mutlu oldu. Bir hediye paketi yaptık yolladık. İçine unisex renklerde kıyafetler çoraplar battaniye havlu falan koyduk. Kargo da ulaşmış geçen hafta ellerine. Bir teşekkür etmediler, eşimi de aramadılar. Tamam teşekkür için yapmadık, gene alır gene yollarız dert değil de ne bileyim insan bir kargo geldi falan der.

siz ne düşünüyorsunuz, sizce sırf eşimin gönlü olsun diye daha fazla mı görüşmeliyim? Buluştuğumuz dönemlerde hiç bir sorunumuz olmuyor. Ama eşimin ısrarından da bıktım
En en guzeli mesafedir, kötü olunmaz. Arkadaslik komsuluk degil bu. Tadi kacti mi duzelmesi zor. Kargo olayindan anladigim kadariyla adabi muaseretten cok haberi olmayan bir insan eltiniz. Mesafe iyidir bu tip insanlarla. Esiniz cok karismasin bence. Eltiler asiri samimi oldu mu kaynana gorumce dedikodusu yapiliyor. Veya aldiginiz gezdiginiz gozlerine batiyor laf yapmaya basliyorlar. Genel konusuyorum tabi sizi ve sizinkileri tanimiyorum. Ama ben kararinda iliskileri severim. Ben de aramam eltimi ayrica lafini bilmez biridir. Beni soguk buluyor mesafeli buluyor dile getirmis ama pek memnun oldum. Lafini bilmez biriyle dost olmaktansa onun bayilmadigi biri olmayi yeglerim. Bu arada ben de olsam aldik tesekkur ederiz aramasi beklerdim.

Bu hatayı benim eşim de yaptı zamanında. İlla görüş, illa git gel diye diye baskı kurdu. Düşünsenize yüzüme bile bakmayan bir elti bozuntusu yüzünden evliligimin ilk aylari hep kavgayla geçti. Sonuç olarak, bir gün yeter be dedim, elti ve piyonu kocasıyla kustum. Konuşmuyorum. Oh be. Eşiniz de fazla karışmasın. Kendi işlerine baksın. O karıştıkça herşey daha kötüye gider.

Ben eşimin yada bir başkasının kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğime karışmasından nefret ederim. Zamanında babam yaptı ters tepti. Bu arada bir eltim var aynı şehirdeyiz, ne ben ararım ne o arar. Beni aramayan insanın peşinden koşmam.

Eşine ne?
Kendisi gönlünden geleni yapsın ama fazla tatava yapmasîn. Kadın işine giren erkek hiç sevmem

Yengemlerle aynı şehirdeyiz annemin bir tane eltisi var araşırlar birbirleriyle bazen annem bazen yengem arar, yengem soğuk kadındır kimseyle samimi olmayı sevmez fakat annemle çok iyidir kendi ailesiyle bir problem yaşasa anneme koşar birbirlerine yardım ederler 18 yıldır şaşmaz. Aralarında bir problem olsa ki ne babam karışır ne amcam onları bağlamaz. Herkes kendi halinde. Annem halamla çok sıkıntı yaşadı mesela babamda gelip neden böylesin şöylesin diye sormadı darlamadı.

Cidden yapı meselesi her şey. Eşiniz sizi çok darlamıs bence eşiniz değil de kv veya görümce sorduruyor olabilir mi? Veya bir şey mi duydu da böyle sürekli darlıyor ihtimalleri de düsünmek lazım.

Ama bunca şeyin üstüne şöyle bi’ nezaketen teşekkür edilmiyorsa mesafe her iki taraf için sağlıklı olacaktır.

Zamanında görümceme yaptığım hediye kutusu geldi aklıma 🤣🤣🤣 bebeği olacaktı konuşmadığımız görüşmediğimiz halde ona toz kondurmuyordum neler aldım neler nevresimden çocuk tabak setine oyuncak emzik ayakkabı birsürü şey bunun yanında birde bebek küpesi bakıyordum eşime bile atmıştım nasıl bunu mu alsam diye kendi düğün takımdan verip alacaktım.Doğuma çok birşey kalmamıştı konuşmak için adım attım onun tavrını görünce değmeyeceğini anladım.Bende aldığım herşeyi kuzenime verdim kızı oldu çok sevindi memnun kaldı.Eşimlede sadece çeyrek yolladım düğünde ona çeyrek verdi diye hepsi bu iki ay sonra yine çocuğu olacak çöp yok... Hep ben adım attım değmedi vazgeçtim bende ne hali varsa görsün gerçekten o beni kaybetti insanlar değişmiyor neyse o fazlası yok.

Zamanında görümceme yaptığım hediye kutusu geldi aklıma 🤣🤣🤣 bebeği olacaktı konuşmadığımız görüşmediğimiz halde ona toz kondurmuyordum neler aldım neler nevresimden çocuk tabak setine oyuncak emzik ayakkabı birsürü şey bunun yanında birde bebek küpesi bakıyordum eşime bile atmıştım nasıl bunu mu alsam diye kendi düğün takımdan verip alacaktım.Doğuma çok birşey kalmamıştı konuşmak için adım attım onun tavrını görünce değmeyeceğini anladım.Bende aldığım herşeyi kuzenime verdim kızı oldu çok sevindi memnun kaldı.Eşimlede sadece çeyrek yolladım düğünde ona çeyrek verdi diye hepsi bu iki ay sonra yine çocuğu olacak çöp yok... Hep ben adım attım değmedi vazgeçtim bende ne hali varsa görsün gerçekten o beni kaybetti insanlar değişmiyor neyse o fazlası yok.
Anlattıklarınızdan sonra aklıma sey geldi, kardeşim en yakın arkadasıyla kavga etmiş etmeden önce ona hediye almıs elbise falan. Kavga ettikten sonra elbiseyi giyip bana fotoğrafını atmıştı “abla güzel olmus mu ona almıştım ama iyi ki arkadaslıgımız bitms ben kullanırım” demişti 😂😂😂😂😂😂 ne gülmüştüm o gün.

Değmeyecek insanlar icin cabalamamak gerekiyor.

Hediye cok cok ince bi dusunce.
Bence herkes dusunup yapmaz bunu.
Cidden ayip etmisler, cok ayip.

Anlattıklarınızdan sonra aklıma sey geldi, kardeşim en yakın arkadasıyla kavga etmiş etmeden önce ona hediye almıs elbise falan. Kavga ettikten sonra elbiseyi giyip bana fotoğrafını atmıştı “abla güzel olmus mu ona almıştım ama iyi ki arkadaslıgımız bitms ben kullanırım” demişti 😂😂😂😂😂😂 ne gülmüştüm o gün.

Değmeyecek insanlar icin cabalamamak gerekiyor.
Aynen ya değmeyecek kişiler hayatımızdan çıkınca bir huzur geliyor 🤣🤣🤣

Günaydın
Kargo ulaşmış geçen hafta ellerine, kayınvalide söyledi.

ben de halimden memnunum böyle bayramda seyranda yılda 2-3 kere görüşmek bence de kararında. Sırf aynı aileye gelin geldik diye, arkadaşlık geçmişimiz olmayan kişilerle sohbet etmeye çalışırsam telefonda çok yapmacık olurum

Esinin gonlunu yapmaya calısırken saygı görmeyeceksın. Hediye almıssın tesekkur gelmemis buna incinecegıne adamın derdine bak. Eltınle kanka olmak zorunda degılsın, Esine söyle kadın islerine karısmasın kardesıyle olan kendi dıyaloguyla ilgilensin.

Esımın gonlu esim derken bir gun, buna da hıc cumle kurmuyorum habıre arıyor hediye yolluyor diye sagda solda anlatılırsan cok uzulursun.
Erkek kafasi azrail kendi ailesinden olsa ömrüme ömür katıyor der😆

Benim de eltim var. Ama bana abla gibidir sağolsun çok severim. Farklı şehirleydeyiz öyle mıç mıç değiliz kesinlikle ama bir sıkıntım olsa hemen msjlaşırız. Eşlerimiz yılda 2 kez falan konuşur sanırım ama biz eltimle daha çok haberleşiriz. Ama çok kişilikli bir insandır. Asla dedikoduya gıybete girmez. Sohbet hep kendimiz veya çocuklar hakkındadır. Oğlumu kaynımdan daha çok sever benimser. Allah razı olsun nişan düğün zamanı da hep ilgilendi sordu etti. Bence karşınızdaki insanın kişiliği ne gerektiriyorsa ona göre yaşayın. Ama gönderdiğim hediyeyi aldığı halde aramayan birini de aramam yani.

Karşılıklı mesafeli bir ilişki var, şimdi en azından mesafeli olsa da görüşme oluyor. Onların da samimi olmak gibi bir derdi yok anladığım kadarı ile. Samimi olmaya çalışırsanız bu sefer ilişkiler bozulabilir. Gönderdiğiniz hediyeye de teşekkür gelmemesi de zaten çok samimi olunacak insanlar olmadığını gösteriyor. Bence eşiniz iyi giden bir durumu bozmaya çalışıyor.

Gönderdiğiniz hediye blucin bir teşekkür bile etmeyen insanlarla daha fazla ne samimiyet kurabilirsiniz ki?Evet teşekkür için göndermediniz ama insan bir arar yani.

Tamam samimi olmak zorunda değilsiniz ama gönderilen hediyeye insan bi teskkur eder nasil aramadılar yaa bu kadar mı insanlar duygusuz saygısız olmuş yuh yanii ..

Eşinizin yaptigi yanlis sizin eltinizle olan iletisiminize saygi göstermeli.Kendi kardesi ve kardesinin hanimi bir tesekkure bile gerek gormezken sizi elestirmesi ,daha yapici olmaya ikna etmesi vs.cok sacma.iletisim karsilikli gelişir.Siz hediye gondererek aslinda iletisim kurmussunuz peki karsi taraf ne yapmis.Hic bir sey.Peki esiniz bu duruma ne diyor kardesinin arayip bir tesekkur etmemeside mi sizin sucunuz veya eltinizin aramamasi.Bence esiniz bu yapilani görsün bu cok büyük bir hareket bana göre.Kimsenin tesekkurune ihtiyacimiz yok ama bazi davranislar da bundan sonra nasil davranacagimizi belirler.Sahsen benim boyle bir durumda bana tesekkur edenle etmeyene farkli frekansim olurdu ,tesekkure ihtiyac duydugumdan degil bana nasil baktigini gordugumden dolayi.Esiniz de sizi degil biraz da karsi tarafin ne yaptigiyla ilgilensin.Dusunsun bakalim kendi esine nasil davraniliyor ve kardesi esine sizin adiniza baski yapiyor mudur.

Bir eltim köyde biri merkezde evimiz arası 15 dk yürüyerek.
Aramam
O da beni atamaz.
Ama görüşürüz akşama oturması vs.
Ama mesafeli.
Şimdi hamile minik bir oğlu var. Ben de evdeyim bu sene bebekten ötürü.
Yüzde bir milyon bebek olunca ben gidicem yanına 2 3 gün gelen misafirleri siz bebeğe bi yaklaşmayın bakalım yapıcam.
Seve seve yaparım.
O da bana yaptı.

Back
X