Eltim hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var

Eltinin senden uzak durması illaki senden hoşlanmadığı veya kıskandığı anlamına gelmez bence. Ben de sevmem elti samimiyetini. illa ki bir sorun çıkar. Kayınvalideme de mecburen daha yakın davranırım. Ama yine de mesafeli olmayı tercih ederim. Beni soğuk bilirler. Bu benim işime geliyor. Sevmem öyle gitme gelme.
Belki o da bunu yapmaya çalışıyor. Sana karşı bir kabalığı olmamış ki. Ben eltinin yerinde olsam aynı davranırım.Arkadaşlarım, ailem gelince niye çağırayım . Çağırmasını da istemem. Gitmem de . Asla kıskanç bir insan değilim. Bence kıskanç olduğunu, doldurulduğunu, senden hoşlanmadığını düşünme. Aynı apartmanda yaşıyorsunuz mesafayi korumaya çalışıyor.
Ona karşı kendini doldurma. Bu karaker meselesi de olabilir. Ne yapalım sevmiyoruz fazla akraba samimiyetini. Karşılaşınca iyi günler der geçersin.

sadece ilk sayfayı okudum ama anladığım kadarıyla eltin mesafeli davranıyor..
siz ise henüz evine ve çevresine alışmadığı için ona yakın davranıyorsunuz kim olsa aynısını yapar.
bende ilk gelinim bendede bu gibi sorunlar olmasada benzeri oldu, ben aynı apartmanda olduğumuz için bir arkadaşım gelse hemen çağırırdım çağırmak zorunda hissettiğim için, fakat sonra baktım ki hep ben hep ben,
dedim keyfi bilir altı üstlü oturmamıza rahmen ne iniyordum ne o çıkıyordu hem kafam rahattı hem huzurum boşverdim, ilk gelinim diye yapmam gerekenleri yapmadım o nasıl davranıyorsa bende öyle davrandım sonra sevilip sayıldım benden iyisi olmadı mesafeli davran canım boşverrr hatta o sizi çağırsa bile müsait değilim vs gibi bahaneler bulki ona ayılıp bayılmadığının farkında olsun:))

uzaktaki daha değerli olurmuş. Şimdi siz hep beraber yaşıyorsunuz ama yapı olarak eşinle sen eltin ve kaynından daha farklısınız. Onlar sizden dahada uzak dediğin gibi kendi hayatlarını yaşıyorlar ve kaynan dahada ilgilenmek istiyor. Nedir bunun sebebi evli değilim bilmem ama benim anneminde eltileri var. Burdan yola çıkacak olursam bizimde bir yenge diğer yengeyle anlaşamıyor, aralarında karakter,eğitim ve kültür farkından dolayı olduğunu düsünüyorum. Allaha sükür benim annemle her ikiside geçiniyor annem aynı senin gibi sıcak ve sohbeti hoş birisi...ama bence sana soğuk davranıyorsa davet etmiyorsa sende her yere çağırma onu ;)

Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;

benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..

kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.

şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?

şu an sağlıklı düşünemiyorum...

teşekkür ederim şimdiden...

kayınvalideniz şuan eltinizi de size karşı dolduruyo olabilir onda da geçliğin verdiği cahillik varsa inanıyodur belkide. ben yazılanların hepsini okumadım ona göre konuşuyorum şu anda bunu da belirtiyim. önemli konu sizin eşinizle bu konuda bi anlaşmaya varmanız bence yani eşinizin size destek olması ve sizinde bağımsız bir hayatınızın olduğunu ailesine anlatması ve buna göre davranması lazım

boşverrr canım ya eltini büyük ihtimalle kayınvaliden doldurmuş evet sana yapılan bir haksızlık var ama boşver ne yapacaksın sen eltinin ilgisine muhtaç değilsin ki... napacaksın herkes farklı bir alem, o zaten bir gün kayınvalidenin gerçek yüzünü görüp sana haksız yere böyle davrandığını anlayacaktır. sen bunları kafana takma bence, evet biliyorum insan sinir oluyor ama senin için önemli olan eşin sen ve çocuğun olsun gerisi gerçekten boş

Eltinin senden uzak durması illaki senden hoşlanmadığı veya kıskandığı anlamına gelmez bence. Ben de sevmem elti samimiyetini. illa ki bir sorun çıkar. Kayınvalideme de mecburen daha yakın davranırım. Ama yine de mesafeli olmayı tercih ederim. Beni soğuk bilirler. Bu benim işime geliyor. Sevmem öyle gitme gelme.
Belki o da bunu yapmaya çalışıyor. Sana karşı bir kabalığı olmamış ki. Ben eltinin yerinde olsam aynı davranırım.Arkadaşlarım, ailem gelince niye çağırayım . Çağırmasını da istemem. Gitmem de . Asla kıskanç bir insan değilim. Bence kıskanç olduğunu, doldurulduğunu, senden hoşlanmadığını düşünme. Aynı apartmanda yaşıyorsunuz mesafayi korumaya çalışıyor.
Ona karşı kendini doldurma. Bu karaker meselesi de olabilir. Ne yapalım sevmiyoruz fazla akraba samimiyetini. Karşılaşınca iyi günler der geçersin.

merhaba arkadaşım;
öncelikle yorumun için teşekkür ederim;
insanların birbirlerine mesafeli durmak istemelerini anlayabilirim;
bu kişisel bir tercihtir elbette;
ancak aynı apartmanda yaşamanın ve bir aile olmanın getirdiği bir takım sorumluluklar vardır ki,
bunlar mesafe çerçevesinde bile gerçekleşebilir;
Örneğin bayramda bayramlaşmak;
hastalıklarda bir geçmiş olsun demek için 5 dk uğramak gibi...
Bunlar bırakın elti akraba olmayı;
İnsan olmanın verdiği birtakım zorunluluklardır bence....

Ben eltim arkadaşı gelince beni çağırsın demedim,
sadece kayınvalidemi çağırıp beni çağırmaması yadırgadım ama buna bile saygı duymayı öğrendim..:34:

neyse ben bu durumu atlattım zaten.....şimdi böyle bir sorunum yok...:32:

sadece ilk sayfayı okudum ama anladığım kadarıyla eltin mesafeli davranıyor..
siz ise henüz evine ve çevresine alışmadığı için ona yakın davranıyorsunuz kim olsa aynısını yapar.
bende ilk gelinim bendede bu gibi sorunlar olmasada benzeri oldu, ben aynı apartmanda olduğumuz için bir arkadaşım gelse hemen çağırırdım çağırmak zorunda hissettiğim için, fakat sonra baktım ki hep ben hep ben,
dedim keyfi bilir altı üstlü oturmamıza rahmen ne iniyordum ne o çıkıyordu hem kafam rahattı hem huzurum boşverdim, ilk gelinim diye yapmam gerekenleri yapmadım o nasıl davranıyorsa bende öyle davrandım sonra sevilip sayıldım benden iyisi olmadı mesafeli davran canım boşverrr hatta o sizi çağırsa bile müsait değilim vs gibi bahaneler bulki ona ayılıp bayılmadığının farkında olsun:))

tüyoların için sağol....uygulayacağım...:1:

uzaktaki daha değerli olurmuş. Şimdi siz hep beraber yaşıyorsunuz ama yapı olarak eşinle sen eltin ve kaynından daha farklısınız. Onlar sizden dahada uzak dediğin gibi kendi hayatlarını yaşıyorlar ve kaynan dahada ilgilenmek istiyor. Nedir bunun sebebi evli değilim bilmem ama benim anneminde eltileri var. Burdan yola çıkacak olursam bizimde bir yenge diğer yengeyle anlaşamıyor, aralarında karakter,eğitim ve kültür farkından dolayı olduğunu düsünüyorum. Allaha sükür benim annemle her ikiside geçiniyor annem aynı senin gibi sıcak ve sohbeti hoş birisi...ama bence sana soğuk davranıyorsa davet etmiyorsa sende her yere çağırma onu ;)

sağol canım yorumun için;
Ben bana yakışanı yaptım;
Bitti........:51:

kayınvalideniz şuan eltinizi de size karşı dolduruyo olabilir onda da geçliğin verdiği cahillik varsa inanıyodur belkide. ben yazılanların hepsini okumadım ona göre konuşuyorum şu anda bunu da belirtiyim. önemli konu sizin eşinizle bu konuda bi anlaşmaya varmanız bence yani eşinizin size destek olması ve sizinde bağımsız bir hayatınızın olduğunu ailesine anlatması ve buna göre davranması lazım

eşim ayrı bir başlık konusu....:1::1::1:

boşverrr canım ya eltini büyük ihtimalle kayınvaliden doldurmuş evet sana yapılan bir haksızlık var ama boşver ne yapacaksın sen eltinin ilgisine muhtaç değilsin ki... napacaksın herkes farklı bir alem, o zaten bir gün kayınvalidenin gerçek yüzünü görüp sana haksız yere böyle davrandığını anlayacaktır. sen bunları kafana takma bence, evet biliyorum insan sinir oluyor ama senin için önemli olan eşin sen ve çocuğun olsun gerisi gerçekten boş

sen eltinin ilgisine muhtaç değilsin ki...

ne güzel söylemişsin.....
evet bunun farkındayım...

sağol yorumun için...:34:

bende ilk gelinim 1 tane kaynım var bekar
bu tarz konuları o kadar çok duydumki kendimi şimdiden hazırlıyorum :))
kaynım evlenirse onun karısına bana göstermedikleri sevgiyi ilgiyi gösterecekler diye
nedense hep böyle oluyor sanırım ilk gelin çok sıkıntı çekiyor ama diğerleri daha farklı sevgi görüyor gibi.

KESİNLİKLE KATILIYORUM İLK GLİNDE HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN KAYIN VALİDEM şimdi herseyi çok iyi biliyor.
7 senedir eşimin ailesine ve abilerine gösterdiğim saygının sadece birparçasını istedim eltimden saygı ya sevmesede saygı bekledim
İstemeye gittiğimizde hoşgeldin bile demedi bende birdaha gitmeyi düşünmüyorum.yokmuş gibi yaşıyorum kuduruyor geliyor eğer yanımda eşim varsa nasılsın canım falan diyorum eşim yoksa hiç oralı olmuyorum .böylece eşimde bana hak veriyor

KESİNLİKLE KATILIYORUM İLK GLİNDE HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN KAYIN VALİDEM şimdi herseyi çok iyi biliyor.
7 senedir eşimin ailesine ve abilerine gösterdiğim saygının sadece birparçasını istedim eltimden saygı ya sevmesede saygı bekledim
İstemeye gittiğimizde hoşgeldin bile demedi bende birdaha gitmeyi düşünmüyorum.yokmuş gibi yaşıyorum kuduruyor geliyor eğer yanımda eşim varsa nasılsın canım falan diyorum eşim yoksa hiç oralı olmuyorum .böylece eşimde bana hak veriyor

eşim varsa nasılsın canım falan diyorum eşim yoksa hiç oralı olmuyorum .böylece eşimde bana hak veriyor

vayyyy taktiğe bakkkk...:32:

bence eltin en doğrusunu yapmakta.
sen çok iyi gelin oldunda ne olduki canım. en doğrusu mesafeli ilişkiler kurmaktır. bir saygısızlık yapmıyorki kadın. kendi annesi gelmiş kendi misafiri seni yada kayınvalideni çağırmamakta haklı.

çünkü adı üstünde onun misafiri. senin yada kayıvalidenin değil.

bence ilişkilerde saygı çerçevesinde böyle olunması en doğru.
yani sana özel bir misafir gelse sen herkezi çağırmaktan keyif alıyormusun.

bende olsa çağırmazdım.

bence eltin en doğrusunu yapmakta.
sen çok iyi gelin oldunda ne olduki canım. en doğrusu mesafeli ilişkiler kurmaktır. bir saygısızlık yapmıyorki kadın. kendi annesi gelmiş kendi misafiri seni yada kayınvalideni çağırmamakta haklı.

çünkü adı üstünde onun misafiri. senin yada kayıvalidenin değil.

bence ilişkilerde saygı çerçevesinde böyle olunması en doğru.
yani sana özel bir misafir gelse sen herkezi çağırmaktan keyif alıyormusun.

bende olsa çağırmazdım.

sağol canım yorumun için;
Her türlü bakış açısını okumak keyif veriyor...
:34:

ah bu kadınlar!!! birbirimize kol kanat gerip savunup koruyacağımız yere kuyularımızı kazarız.büyükler büyüklük göstermeyi bilmez küçükler küçüklükk valla bak bu kadınların bu huyarına çok kızıyorum.kaynana ne diye kötü davranırkii aksine sevmeli yürekten ki oğluda gelinide onu başta taç yapsın aynı şey gelin içinde geçerlii ama yok anam yok yanii sen iyi olsanda karşındaki elti,kaynana ille fenalık yapcak.bu bir hükmetme duygusu almış başını gidiyor.canım sen dooğru yoldasın.insanlığını yapki ne şin,ne kaynanan,ne eltin sana gerçek bir suçlama yapamasın en önemliside vicdanın rahat olsun.baktın işler yoluna giriyor ne güzel büyük bir aile olursunuz kardeşler birbirini,eltiler birbirni anne baba hepsini tutar destek ve dayanışma içinde gider hayat.ama yok fesatlık peşinde herkes eşin sana kalkıpta bir laf söz edemez aksine derki benim karım üstüne düşeni yaptı ama anlamadılar artık yapmasada olur.ben onun arkadasındayım diyorsa olay bitmiştir.artık senin için eşin tektir ailesi bitmiştirr.boşverrrrrrrrrrrrrr senin ailen ikinizede yeter artar bileee.

bende evin küçük geliniyim eltim banada çok kötü davrandı.beni insan yerine koymadı bile 1 yıl nişanlılığım boyunca ne aadılar ne sordular artık evliyim yine aynı.beni sokakta görse slm vermezdiki aramızda husumet olucak bişey yok çünkü hiç konuşmamış tanışmamıştık.ama ben üstüme düşeni yaptım.tüm ailede en küçük olmama rağmen büyüklük yaptım evimi açtım yedirdim içirdim muhabbetimi yaptım.şimdi kendisi yaptıklarından pişman ama sorarsan gerçekçimi orasını hala çözmüş değilim.ama bu saatten sonra bana allahın kulu sen eltine kötü davrandın diyemez.çünkü tüm sülale biliyor nasıl davrandığımnı fakat bende artık resmiyim.sadece eşim var gerisi önemli değil yılda 3-5 gün görücem oda bi şekilde geçer gider bi eltim varmış gibide gelmiyor zaten.ama isterdim abla kardeş gibi olmayı ama işte büyük gelin küçük gelin muhabbeti değil bu sadece insanlık meselesi.bazıları insanlıktan nasibini alamamış ne yazıkki yapıcak bişey yok !!!

arkadaşlar adı üstünde elti.

tabiki düşman olmayacağız saygı çerçevesinde görüşeceğiz.

ama kimse beklemesin abla kardeş gibi olmayı olamazsınız.
kayınvalide öz anneniz gibi oluyormu. elti de kardeş olamaz. hepsinin bir sıfatı var. bizim olduğu gibi biz de geliniz.
herkez yerini ve saygısını bildikten sonra sorun yok.

ne gelirse başa iyilikten gelir. doğru olan saygı düzey, ohhhhhh mis

ah bu kadınlar!!! birbirimize kol kanat gerip savunup koruyacağımız yere kuyularımızı kazarız.büyükler büyüklük göstermeyi bilmez küçükler küçüklükk valla bak bu kadınların bu huyarına çok kızıyorum.kaynana ne diye kötü davranırkii aksine sevmeli yürekten ki oğluda gelinide onu başta taç yapsın aynı şey gelin içinde geçerlii ama yok anam yok yanii sen iyi olsanda karşındaki elti,kaynana ille fenalık yapcak.bu bir hükmetme duygusu almış başını gidiyor.canım sen dooğru yoldasın.insanlığını yapki ne şin,ne kaynanan,ne eltin sana gerçek bir suçlama yapamasın en önemliside vicdanın rahat olsun.baktın işler yoluna giriyor ne güzel büyük bir aile olursunuz kardeşler birbirini,eltiler birbirni anne baba hepsini tutar destek ve dayanışma içinde gider hayat.ama yok fesatlık peşinde herkes eşin sana kalkıpta bir laf söz edemez aksine derki benim karım üstüne düşeni yaptı ama anlamadılar artık yapmasada olur.ben onun arkadasındayım diyorsa olay bitmiştir.artık senin için eşin tektir ailesi bitmiştirr.boşverrrrrrrrrrrrrr senin ailen ikinizede yeter artar bileee.

bende evin küçük geliniyim eltim banada çok kötü davrandı.beni insan yerine koymadı bile 1 yıl nişanlılığım boyunca ne aadılar ne sordular artık evliyim yine aynı.beni sokakta görse slm vermezdiki aramızda husumet olucak bişey yok çünkü hiç konuşmamış tanışmamıştık.ama ben üstüme düşeni yaptım.tüm ailede en küçük olmama rağmen büyüklük yaptım evimi açtım yedirdim içirdim muhabbetimi yaptım.şimdi kendisi yaptıklarından pişman ama sorarsan gerçekçimi orasını hala çözmüş değilim.ama bu saatten sonra bana allahın kulu sen eltine kötü davrandın diyemez.çünkü tüm sülale biliyor nasıl davrandığımnı fakat bende artık resmiyim.sadece eşim var gerisi önemli değil yılda 3-5 gün görücem oda bi şekilde geçer gider bi eltim varmış gibide gelmiyor zaten.ama isterdim abla kardeş gibi olmayı ama işte büyük gelin küçük gelin muhabbeti değil bu sadece insanlık meselesi.bazıları insanlıktan nasibini alamamış ne yazıkki yapıcak bişey yok !!!

evet suu vicdanım rahat;
Ben bir elti değil abla olarak gerekeni yaptım...
Ben insanları tanımadan mesafe koymayı beceremem..
Heleki sıfatlarından ötürü asla bunu yapmam,
Anlaşamadığım noktada mesafemi koyarım.
Ben eltimi bir elti olarak değil ailemize yeni katılan bir aile ferdi olarak gördüm...
Çünkü yapı olarak ben böyleyim...
Ama o da böyle,olsun sağlık olsun...
Kaybeden ben olmam...

Back
X