Arkadaşlar 7 senelik evliyim,kayınvalimde altlı üstlü oturuyorum,evlendiğim ilk senelerde kayınpederimle birtakım sorunlar yaşadık,küstü bana,konuşmadı üstelik birlikte yiyip içiyorduk o dönem,hatamın ne olduğunu hiç bilemedim sadece küsüyordu, kayınvalideme sorduğumda ne olduğunu birşey sölemiyordu,sonraki yıllar öğrendim ki kayınpederimin benle küsmesinin altında kayınvalidemin rolü varmış(evin içinden bizzat olaya tanık olan kendi yakınlarından duydum)a kayınvalidem kendini hep arka planda tutmayı başarmıştı,öyle şeylere küsüyordu ki kayınpederim çocuk olsa yapmaz bunu neyse o günleri aştık çok şükür çocuğum oldu ve artık o sorunları geride bıraktık,tabi ben olayları bildiğim için artık kayınpederimin bana küsmesine fırsat vermemeye çalıştım ve çok şükür 3 senedir böyle sorunlar yaşamıyorum.Şimdiki sıkıntım ise bizim üstümüze kaynım evlendi ve benden çok farklı yaşıyorlar,ben kayınvalidemin kapısını kullanıyorum o diğer kapıyı,ben 5 sene kayınvalidemle yedim içtim o eşi yokken asla onlarla yemek yemez,yani bizden çok farklı kendi hayatlarını yaşıyorlar aslında takdir ediyorum onları,olması gereken de bu benim eşim bana bunları çok görmüştü,ne mutlu onlara evlerini ayrı tutuyorlar,bu konuda sıkıntım yok aksine tebrik ediyorum bile,ancak şimdiki izlenimlerim,kayınvalidem yeni gelinin bütün hatalarını kayınpederime karşı ört pas ediyor,en ufak bir hatasını dillendirdiği anda bir başkası,kayınvalidem onu savunuyor,yani bende tamtersi bir rol üstlenmişti,tamam acemiydi acemiliğini bende attı belki,geçen gün bayramda yeni gelin saçını başını yaparken evinde ben kayınvalidemin evini silip süpürüyordum üstelik 3 yaşında çocuğum olduğu halde,kısacası ağızlarına bir bal çalıp çıkıyor işin içinden ve şu an çok değer görüyor,ne mutlu görsün tabiki oda bir başkasının evladı horlanmaya gelmedi elbetteki iyi davranılması gerek;
benim sorunum kayınvalidemin bana göstermediği tölöransı ona fazlasıyla gösteriyor olması;
geçen eltime anneleri gelmiş ve beni çağırmadılar ne kayınvalidem ne eltim,üstelik eltime ben sürekli güleryüzlü ve yakın davrandığım halde o bana hiç gelmiyor kapımı açmıyor,geçen çocuğum rahatsızlandı 5 dk uğramadı,bense her arkadaşlarım geldiğinde onu çağırdım;üstüm müsait değil dedi gelmedi.annelerini iftara çağırdım anneleri de iftarıma gelmedi.eltim kaynanama karşı iyi ama bana mesafeli,üstelik ben çok güleryüzlü ve samimi biriyim yapı olarak..
kısaca bilinçli bir tavır içinde eltim bana;çözemedim sebebini.
şimdi yorumlarınıza çok ihtiyacım var,ben nasıl bir tavır takınmalıyım yada ben nerde yanlış yapıyorum?
şu an sağlıklı düşünemiyorum...
teşekkür ederim şimdiden...[/QUOTE
Genellikle gözlem yaptığım kadarıyla bu tür konularda kayınvalidelerin rolü çok önemli...Kv niz sizin aranızı bulmak yerine tamamen açmak için ve bilhassa uzaklaştırmak için çaba sarfettiğini görüyoruz...fakat burda da sizin gereksiz çaba sarfetmeleriniz var...kim için ne için...uzak durun ve mesafeli olun...gereksiz konuşmalara girmenin anlamı yok...kafanız rahat olur...