• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim - Kaynım demeye utanıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarın birgün onlarda da bir şey olursa sen demezsin. Her şey insanlar için. Sorarlarsa mazeretin hazır. Valla kimse kusura bakmasın bu işler karşılıklı. Ben hastanede kaldım sadece kaynım aradı. Sonrasında eltimin annesi katarakt ameliyatı olmuştu bu sefer de ben aramadım. Kayınvalidem görümcem sorsa diyecektim. Ki onlar da fark etmişlerdir zaten. Boşversene.

Siz de çok sağlıklı düşünen biri değilsiniz, eşiniz zaten ne olursa olsun hep tek taraflı bir sorumluluk hissediyor kendi tarafına. Normal konuşmada bile boşanma lafı açılması bir şeylerin iyi gitmediğini gösteriyor.

Böyle bir olay sonrası tüm derdiniz elti ve kayın mi?
Nasıl haber göndereyim ne yapayım falan. Hiç gerek yok böyle şeylere. Elbet konu açılır ya da bayram seyran bir araya gelinir orada, mesafeli olur konuşmazsınız. Daha ne yapacaksınız? Konuya hırsla yaklaşmayın manası yok. Zaten aranızın iyi olduğu insanlar değillermiş.
Eşinizin de arada kalacağı bir şey yok. Lafı olursa sizin arkanızda olsa yeter. Bunu da yapsın bir zahmet.Ondan sonra isterse abisiyle yine görüşsün.
Ama bu mevzu içinde boşanma lafını edilmez, sizinde bir dengeniz olsun.

yakın zamanlarda ablam ölümden döndü hala yoğun bakımda ciddi anlamda ölüyodu doktorlar fiş çekmek için imza bile istedi. Şükür atlattı sayılır bende kendime geldim öyle yazıyorum yoksa günlerdir zayıfladım saçlarımda beyazlar çıktı öyle etkilendim. Hala daha toparlanmış değilim

Ne kaynım aradı ne de eltim
Allah ablanıza şifa versin, sizleri bir daha böyle üzüntülerle sınamasın inşallah🙏

Görüyorsunuz değil mi? Hayat hem hiç ölmeyecekmişiz gibi çok uzunmuş gibi hem de bir anda sona erecekmiş çok kısaymış gibi, dünya bir nefeslik.

Hal böyleyken sabaha çıkacağımızın garantisi yokken, elti kayın gibi kişileri kafaya takmaya değer mi?

Eşinize yapılan hata gibi de görmeyin, eşiniz kendine hata yapıldığını düşünüyorsa bununla başa çıkabilir yüzleşebilir yaşta.

Siz kendi hayatınız, ailenizin sağlığıyla ilgilenin gerisini boşverin.

bilmem , aralari yoksa gitmeyedebilir. enistemin kardesinin basina ne gelse gelsin benim kulagima gelmez mesela. dugun sureci haric bebek mevludunde gordum bitti. bebek dedigim de ortaokula baslayacak. yani herkesin aile iliskileri cok yakin degil.
konu sahibi de ilginc hem sevmiyor hem konusmuyor hem onca acinin icinde cetele tutmus kim aradi kim aramadi hesap yapiyor. samimiyetsiz geliyor bana böyle şeyler. acı senin acın, yaşa acını. yasiyorsa ablan şükret dua et yani. niye seni aramadi diye insanlari arayip kavga edesin? sil komple hayatindan (ki zaten sildigin birileri) omurluk görmezden gel yani. herkesin yakin akrabalarinin basina neler geliyor, herkes kayiplar yasiyor, hepsini ariyor muyuz? sirf "aman aramadi demesin bu da" diye samimiyetin olmayan insanlari arayip "canim cok uzuldum allah sifa versin" diyip kapatsa görevini yapmis mi olacak?
Eniştenin kardeşi değil ki mevzu konu sahibinin kaynı ve eşi ablasını aramasını istemiyor anladığım kadarıyla beni neden arayıp da bi geçmiş olsun denmedi diyor. Seninle aynı düşünmüyorum bende beklerdim üzerinden zaman geçince ilk zamanlar tabiki kim aramış kim aramamış takmam ama, hastalık, ölüm vs önemli mevzular insanlık yapar yine de arardım ben ne kadar sorun yaşamış olursam olayım ha konuşmam görüşmem orası ayrı. Aramadıysa yine çok anlam yüklemem herkes kendine yakışanı yapar der geçerim. Ha bu arada onun ailesinin yada onun başına bişey gelse ben ararım.
Bi arkadaş vardı bildiğim kadarıyla hiçbir sorunumuz vs olmadı ama eşimle eşi yakınlardı doğum yaptığımda ne eşi beni nede eşi eşimi arayıp hayırlı olsun demedi, üzerinde durmadım vardır bir karın ağrısı söylesin o vakit dedim. Geçenler de onun sağlık sorunu olmuş kulağıma geldi geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Benden bişey eksilmedi haliyle ama belki insanlık görüp az utanmıştır bunu da böyle düşünsün diye yapmadım karakterim böyle.

Eltim ve kaynımla 5-6 senedir görüşmüyoruz
Bildiğiniz hiç bir iletişim yok, eşimle kardeşi görüşüyormu onu bile bilmiyorum. Okadar yoklar benim için.
Değil eltimin kardeşinin rahatsızlığı duymak, kendisi yoğun bakımda olsa duyarmıyım bilmiyorum. Duysamda umrumda olmaz oda diğer konu tabii
Bende görüşmüyorum eşimin ailesinden kimseyle ama ablası kanser olmuştu duydum, her ne kadar kötülük görmüş olsam da ara ara dua ettim onun için küçük bir kızı var çünkü üzüldüm. Konuşacak durumda olsaydık da geçmiş olsun derdim. Ama ben hiç tanımıyorum ne konuştuk ne yüzyüze geldik

Benim eşimin ailesi de böyle asla bişey de arayıp sormazlar ama iş onlara gelince sürekli aranmak isterler.ben ne ararım nede beklentim var.aramizda hiçbir sorun yok ama huyları böyle.ne mutlu günlerimde nede zor gunlerimde hayatimin hiçbir yerinde bı değerleri yok.gozum asla onları aramaz çünkü zamanında aradı boş çıktı.sizde alışın sıra elbet onlara da gelecek sizde onlara o şekilde davranın.

Öncelikle çok geçmiş olsun sağ Salim güzel haberler alın inşallah 🙏

Asosyal değilimdir ama,o sıkıntı stres arasında kim ararsa arasın açamam,zaten kötü bir haber mı gelecek diye yüreğim ağzıma gelir,akraba vs. telefonu başkasına falan veririm dillendiremem, açıkçası kimseyle laf anlatamam,herkesin yapısı farklı ama dünya durur benim için, bu olayları felâket olarak nitelendiririm, iyimser tarafım ağır basmaz,kimse aradı aramadı demem Gönül koymam,sizde bir nebze belki rahatlamak belki de moral motivasyon istediniz ama , boş verin,kime ne yapsak çoğu zaman heba olur, yarın bir gün de,sen yapmadın ama ben yaptım diye üzülmemek için kılınızı kıpırdatmayin, Allah'ın izniyle herşey güzel olsun inşallah

Eniştenin kardeşi değil ki mevzu konu sahibinin kaynı ve eşi ablasını aramasını istemiyor anladığım kadarıyla beni neden arayıp da bi geçmiş olsun denmedi diyor. Seninle aynı düşünmüyorum bende beklerdim üzerinden zaman geçince ilk zamanlar tabiki kim aramış kim aramamış takmam ama, hastalık, ölüm vs önemli mevzular insanlık yapar yine de arardım ben ne kadar sorun yaşamış olursam olayım ha konuşmam görüşmem orası ayrı. Aramadıysa yine çok anlam yüklemem herkes kendine yakışanı yapar der geçerim. Ha bu arada onun ailesinin yada onun başına bişey gelse ben ararım.
Bi arkadaş vardı bildiğim kadarıyla hiçbir sorunumuz vs olmadı ama eşimle eşi yakınlardı doğum yaptığımda ne eşi beni nede eşi eşimi arayıp hayırlı olsun demedi, üzerinde durmadım vardır bir karın ağrısı söylesin o vakit dedim. Geçenler de onun sağlık sorunu olmuş kulağıma geldi geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Benden bişey eksilmedi haliyle ama belki insanlık görüp az utanmıştır bunu da böyle düşünsün diye yapmadım karakterim böyle.
bilmem, ben de cocugu olana ayrica mesaj atmiyorum "hayirli olsun" diye. atmak mi gerekiyor? storisine kalp atiyorum bence yetiyordur 😅
herkesin colugu cocugu annesi babasi hastanelik oluyor yasim ve cevremin yasi 35 oldu, bundan dogal birsey yok. herkesin ailesinin sagligini takip mi edecegim? duysam bile "allah sifa versin" derim gecerim yuzyuze gelmediysek (yuzyuze gelecegim samimiyette birileriyse cicek alip gecmis olsuna giderim ama)
benim de ananem 90inda yilin belli zamanlari hastanede, bazen refakatci kalirim kimseden gecmis olsun beklemem. dedem vefat etti birileri aradi mi beni hatirlamiyorum bile. aradilarsa da aramadilarsa da onemli degil yani. "ayip olmasin" diye aranan samimiyetsiz telefona, "yazmak lazim" diye yazilan samimiyetsiz cagriya ihtiyacim yok. ben de sirf ayip olmasin diye kimseyi aramiyorum acikcasi.

bilmem, ben de cocugu olana ayrica mesaj atmiyorum "hayirli olsun" diye. atmak mi gerekiyor? storisine kalp atiyorum bence yetiyordur 😅
herkesin colugu cocugu annesi babasi hastanelik oluyor yasim ve cevremin yasi 35 oldu, bundan dogal birsey yok. herkesin ailesinin sagligini takip mi edecegim? duysam bile "allah sifa versin" derim gecerim yuzyuze gelmediysek (yuzyuze gelecegim samimiyette birileriyse cicek alip gecmis olsuna giderim ama)
benim de ananem 90inda yilin belli zamanlari hastanede, bazen refakatci kalirim kimseden gecmis olsun beklemem. dedem vefat etti birileri aradi mi beni hatirlamiyorum bile. aradilarsa da aramadilarsa da onemli degil yani. "ayip olmasin" diye aranan samimiyetsiz telefona, "yazmak lazim" diye yazilan samimiyetsiz cagriya ihtiyacim yok. ben de sirf ayip olmasin diye kimseyi aramiyorum acikcasi.
Bilmem hayırlı olsun da der insan yani nihayetinde bir zamanlar yedik içtik onun çocuğu olduğunda üstümüze düşeni yaptık ama doğru olanı sen yapıyorsundur ben insanlara fazla anlam yüklerim zaten sonra totomun üstüne otururum hiç şaşmaz

Geçmiş olsun öncelikle..
Eltiniz zaten arkanızdan iş çevirmiş aranız açılmış. Neden aramasını falan beklediniz ki? Belki de içten içe üzülüyorsunuz aranız açık diye. O kadar değer verdiğiniz biri miydi?
Görüşmeyi kestiğim birinden kim olursa olsun asla hiçbir şey beklemem, hatta aramaması benim için daha iyi olur. O samimiyetsiz görüşmeyi yapmak zorunda kalmam en azından. Kaynınız konusunda samimiyetinize bağlı olarak haklı olabilirsiniz tabi ki ama bu konu için de eşinizi darlamanız anlamsız.

Bende görüşmüyorum eşimin ailesinden kimseyle ama ablası kanser olmuştu duydum, her ne kadar kötülük görmüş olsam da ara ara dua ettim onun için küçük bir kızı var çünkü üzüldüm. Konuşacak durumda olsaydık da geçmiş olsun derdim. Ama ben hiç tanımıyorum ne konuştuk ne yüzyüze geldik
Ben eşimin ailesinden eşim dışında kimseyle görüşmüyorum yıllardır. Uzun zamandırda farklı ülkelerde yaşiyoruz, o yüzden benim haberim olmaz sanırım.

Ben eşimin ailesinden eşim dışında kimseyle görüşmüyorum yıllardır. Uzun zamandırda farklı ülkelerde yaşiyoruz, o yüzden benim haberim olmaz sanırım.
Konu ile alakalı değil ama bu durum çok rahat değil mi ajsns prime bir evlilik hayatı resmen😅

Allah ablanıza şifa versin, sizleri bir daha böyle üzüntülerle sınamasın inşallah🙏

Görüyorsunuz değil mi? Hayat hem hiç ölmeyecekmişiz gibi çok uzunmuş gibi hem de bir anda sona erecekmiş çok kısaymış gibi, dünya bir nefeslik.

Hal böyleyken sabaha çıkacağımızın garantisi yokken, elti kayın gibi kişileri kafaya takmaya değer mi?

Eşinize yapılan hata gibi de görmeyin, eşiniz kendine hata yapıldığını düşünüyorsa bununla başa çıkabilir yüzleşebilir yaşta.

Siz kendi hayatınız, ailenizin sağlığıyla ilgilenin gerisini boşverin.
Güzel geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.
Ben bu beklentiyi pek anlayamıyorum maalesef. Ben biriyle pek gorusmuyor olsam hem haberini almam hem de kardesi falan hasta olsa ya da vefat etse pek umrumda olmaz. Açıkçası görüşüyor bile olsam kardeşimin esinin ablasının haberini almazdım sanırım.
Zaten görüşmediğim, sevmediğim biriyse yani yalandan ilgileniyor gibi yapmam. Eşiniz de sizi illa görüşün diye diretmiyorsa kavga etmeye, boşanmaya gerek yok. Görüşmeyin olsun bitsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X