Eltim mi çok iyi niyetli ben mi kötü düşünüyorum???

Herkese merhaba
Dün başımdan geçen bi olayı anlatıcam şimdi sizlere.
Akşam nişanlımla telefonla konusurken yengesi girdi içeri. ikisi konusuyorlar eltinin ne dedigini duyamıyorum ama nişanlımın tamam yenge atarım whatsaptan dedigini duydum, sonra nişanlım bana şimdi sana whatsaptan bişeyler atcam gir bi bak dedi telefonu kapattık.
bana 2 pantolon, 1 mont,3 gömlek fotosu attı. eltim ben giymiyorum artık bunları ilyedaya at o begeniyosa ona vereyim demiş.
tabi ben çok sinirlendim. senin yengenin eskilerini neden giyeyim aç mıyım açıkta mıyım sadaka mı veriyor bana diye çıkıştım. nişanlıma göre de ben kötü düşünüyo muşum kardeş olarak görüyomuş begenirsem giyermişim diye düşünmüşmüş falan fişman.

evet ben de kuzenlerime artık bana olmayan, giymedigim kıyafetlerimi veriyorum. ama onlar benim kuzenlerim, ihtiyacları oldukları için vermediklerimi biliyolar ki öyle olsa bile kanımdan canımdan insanlar cekincek bişey yok.
ama biz daha yeni tanışıyoruz. telefonda hiç konusmadık. 1-2 defa whatsap konusmamız oldu sadece. bana yanlış geldi bu hareketi. hadi herşeyi geçtim madem beni kardeşi olarak görüyor gelip bana yazsın whatsaptan bana atsın begenirsen giy diye . nişanlımı aracı neden yapıyor. niyeti ne? ben mi abartıyorum? :kızgın:
Aranızda bir samimiyet yokken bunu teklif etmesi saçma geldi bana. Ama çok da abartılacak birşey değil fakar eltiniz iyi niyetli olsa bir görgüsüz gibi geldi bana aranıza mesafe koymanızda fayda var

Ben kendi ülkemin kültürüne sizden daha çok hakimim, merak etmeyin. Söylediklerinizi de zaten biliyorum. Bizde başkasına kıyafet vermek çoğu zaman aşağılayıcı bir eylem olarak görüldüğü için kültür farkı uçurum dedim zaten. Yazımın neyini alıntılayıp ne anlatıyorsunuz allasen...
bende akraba ve arkadaşlarımla çok yaptığımı hatta face de bununla ilgili grubumuz bile var ve sen hiç bişey bilmeden 50 100 kişilik çevrenden oturduğun yerden sallıyorsun diyorum.. çünkü benim lisedeki arkadaşlarımda da giysi alışverişi çoktu.ünide de adam gibi verdikten sonra gayet herkes alıyor

Kotu niyet yok bence. Ama gereksiz olmus. Takilmayin. Arayip nazikcr ben baskalarinin esyalarini giymem huylanirim. Teklifin icin sagol deyip tepkisini olcebilirsiniz. Baktiniz boyle 1 2 seyler yapiyo mesafe koyarsiniz.

Kotu niyet yok bence. Ama gereksiz olmus. Takilmayin. Arayip nazikcr ben baskalarinin esyalarini giymem huylanirim. Teklifin icin sagol deyip tepkisini olcebilirsiniz. Baktiniz boyle 1 2 seyler yapiyo mesafe koyarsiniz.
Konu sahibiyle muhatap olmadan nişanlısına gönderdiği için ben art niyetli olduğunu düşündüm, yanılıyor da olabilirim ama :KK43:

Bence müstakbel eltiniz sizi hemen kabullenmiş kendi içinde. İyilik yaptığını düşünmüş aklı sıra. Kötü niyet yok. Azıcık görgü noksanlığı var o kadar

keşke kendi ülkenin kültürüne hakim olsan da sonra böyle rahat konuşsan.....karşıdaki seni ezerek sana aşağılık muamelesi yaparak verirse kimse almaz amerikalı o aşağılanmaya maruz kalmadığı için onların pazar açık....bizde de kardeş yenge hala arasında giysiler dolaşır buralarda aşağılanma yok çünkü ama hiç samimi olmadığın bi komşu giyilmeyecek giysileri getirdiğinde yaygara çıkarırsın....insana iyilik yapacaksan onu ezmeden ve kimsenin haberi olmadan yapmalısın...onu rencide edip küçük düşürerek değil
Aynen öyle.Bizim de kardeşler arasında gezdi çocuk giysileri.Ben de yepyeni gibi olanları eltim aracılığıyla birilerine gönderdim,çünki bildiği ve çekinmeden rahat verebileceği insanlar olsun istedim.Kadınla sonradan karşılaştım,tanımıyordum,kendini tanıttı ve gönderdiklerim için teşekkür etti.Tabi ki böyle bir beklentim yoktu,tek amacım birilerinin işine yaraması.
Fakat,benim çocuklarım küçükken bir kadın ben aradı ve"bana çocuk eşyaları gönderdiler,sana da vereyim,eşin uğrasın bir ara"dedi.
Çünki ben o zaman çok eski bir evde oturuyordum,öyleyse yoksuldum,bana bu teklifi yapabilirdi.
Oysa çocuklarımı çiçek gibi giydiriyordum,ailem hediye alıyordu,kendim alışveriş yapıyordum hevesle ve ayrıca herşeyi dikiyordum da hazırdan daha güzel.Ve onlar bunu görüyordu.
Bu olaydan sonra daha da titiz davrandım kullanmadığım eşyaları paylaşma konusunda.

Back
X