Eltim ve ben arasındaki adaletsizlik

Bizim komsu 8 sene once ilk gelinine ne taktiysa su an yeni gelini daha cok bilezik istedigi icin haksizlik olmasin eski gelin carlamasin diye eski gelinine de bilezik aldi
Kadin su an taş kaynatiyor o derece borca batti
Gelinler mutlu kv aç 🥴

Yeni geline yaranamaz o kv.
Ama takdirlik bi hareket bence.

Kaynim nisanlanacak bizden tüm altin inci alınmıştı. Onlardan alınmayacaktır.Ev alacaklarmış.Yani ev için altınlarını verecekmiş. Bizden almışlardı e bende evimin kredisini altinlarimla ödeyebilirdim.Bu apaçık adaletsizlik nisana bile gitmek istemiyorum gitmesem mi sizce.Esime konuyu acına ben sana alıyorum bilezik diyor.Derdim bilezik değil eşitsizlik.Bide kp demez mi sizde yardım edersiniz.Bende edemeyiz biz kendimiz zor geciiniyoruz dedim.Esim neden tepkisini koymuyor anlamıyorum tüm aileyle bağımı koparmak istiyorum
Altinlarinizi neden kayinbabaniza verdiniz ki ? Düğün yapıyoruz diye geri de odemezler

Altınlarla alınan ev size alınan değil mi? Sizin kullandığınız ev kimin üzerine? Diğer evlada borçsuz alınacak ev kimin üzerine olacak? Bunlara göre değişir durum..
Hayır biz kredi ödüyoruz kaynim bilezikleriyep kendine ev alacakmış ama bizim bileziklerini almışlardı yani kendimize altinlarimizla ev alamadik

Çok haklısınız. Sen gelinlerin arasında eşit ve adaletli davranacaksın ki sonradan araya soğukluk girmesin. Bu ölümlü dünyada insanlar hala nefislerinin peşindeler.. Corona pandemisi de depremler de bizi kendimize getirmedi. İnsanları birbirine düşman etmenin ne alemi var?

Çok haklısınız. Sen gelinlerin arasında eşit ve adaletli davranacaksın ki sonradan araya soğukluk girmesin. Bu ölümlü dünyada insanlar hala nefislerinin peşindeler.. Corona pandemisi de depremler de bizi kendimize getirmedi. İnsanları birbirine düşman etmenin ne alemi var?
Kime yaitirim yapıyorlarsa yaslanincada onlara giderler dedim eşime

Back
X