Eltim ve Ben

siz neden şu an oturdugunuz evin tadilatını kendiniz yaptırmıyorsunuz ? şu an durumunuz uygun değilse bile sonra yaptırabilirsizniz... sonuçta kira ödemiyorsunuz size de ev verilmiş. kayınvalde kendi imkanıyla küçük dediğiniz evi yaptırmış oturmuş, kendi evinizi de siz yaptırın ?

Konu sahibinden cevap bekleniyor hala :))

Kayınvalidenizin gidin elini öpün size büyük evi bırakıp kendi 65 m2 ye geçtiği için.

Eşiniz çalışmıyor mu orasını anlamadık. 10 yıl da eşya için çok zaman değil cnm eskimez o kadar çabuk çoluk çocuk olmadan. İnşallah siz de şöyle bir borca girip güzel bi tadilat yaptırırsınız. işiniz kolay valla ev hazır kira yok. Eşya alması kalmış.

Eltinize de kıskançlık yapmayın. Aranız bozulmasın. en yakınınızdaki insanlar onlar. Yarın öbür gün önemli günleriniz olucak. Eltimiz de kardeşimiz bi yerde

This

Evi istemeyen esimdi..ki biz gecseydikte tadilat yapilmayacakti o eve..yindde ben gecelim hani annenlere yuk olmayayim dedim..hasa cok sukur ediyorum..allaha sukur evim var kirada degilim ne durumda olanlar var.ayrica kayinpederlerimin durumu yerinde hala..durumu olmasa bile ortak olmasi en azindan ortada haksizlik olmasin diye kayinpdderimin isi uzerine almasi gerekmez mi. Durumlari olmasa inan uzulmem..hani imkani yok yapamadilar derim..sadece haksizlik var gibi geliyor.sizce dedim.lutfen suclama yapmayin.birsey yaptigim yok benim.

Anlatamiyorum.. esimabisinden ayrilip yeni bif is kurmaya calisiyor..o yuzden durumu yok.cocugumuz oldu dogal gazjmiz yok.oysa eltime evlenirken dosendi..bankada altinlari varmis kayinvalidemin anlatip duruyor.bari torunun icin yap hani..durumumuz oldugunda oderiz.esimde abisiyle ortakligi bozmayacakti ama abisinin patron gibi davranmasindan bikmisti ondan ayrildi.

Karun kadar zenginde olsalar yine de kayınvalideniz size daha fazla destek olmak zorunda değil, eşiniz abisiyle olan işten kendi rızasıyla ayrılmış, Allah kuracağı işte muvaffak etsin, işleri rast gitsin, para kazanınca evinizi baştan aşağı tadilat yaparsınız, inanın insanın kendi alın teriyle yaptıkları başkalarının yaptırdıklarından daha haz verici.

Şuan kendinizce haklısınız.İçinizde ukte kalanları 2. defa eltiniz yaşıyor şuan..
Kayınvalideniz ve kayınpederiniz adaletli davranmalı bence.
Bende kısmetse seneye evlenicem ve bir oturma teklifi sunuldu.Düşündüm kabul etmedim.Tamam ailesini çok seviyorum ama ben küçüklüğümden beri kendi evimin hayalini kuruyorum..Siz gene dayanmışsını 1 sene.
Kulağıma gelen bilgilere göre biz bir otururuz 2 sene sonra ev alınır veya kira (kirayı eşin ailesi öder) diye planlandığı.. ve eltim şuan merkezde kirada ama evinde herşeyi var eksiği yok arada mutfak alışverişi bile kv tarafından yapılır gene memnun değil ev istiyor, sanırım alınacakta. !
Şuan kayınvalidemin oturdugu ev erkek arkadaşımınmış..Bizde burdaki evi istemiyoruz muhit olarak.Erkek arkadaşım annesine ''Bu evi abime verin bana ev alın'' demiş ama sanırım abisine söz verilmiş. Kesin değil gerçi..
Yanş işler karışıyor :))) Bence ailenin çok titizlikle adaletli davranması lazım.Ben malda mülkte değilim ama hakettiğim şekilde yaşamak hakkım diye düşünüyorum.Eminim ki sende böyle istiyosun...

Niye herşey erkek ailelerinden beklenir ki ? Birde yapılır yaranılamaz.

Bu arada hiç kendi ailenizden bahsetmemişsiniz yada bahsettiniz ben mi göremedim.

Kayınvalide ev verdiyse, kendi ailenizde tadilatı yaptırsaydı olmuyor muydu ?

Aileler çocuklarına eşit davranır ama eşit davranmak zorunda değildir. Diğer oğlunu yada eltinizi sizlerden daha çok seviyorlardır. Onlar sizlerin umursamaz olduğu konularda ilgilidirler vs. Böyle uzar gider.

Herşeyin eşitliği çocuklar masumluğunu kaybetmeden öncedir, masumluğunu kaybedip çıkar peşinde koşan evlatlar sanmıyorum ki eş muamele görsün.

Son düzenleme:
valla kıskançlığını anlıyorum..kıskançlık demeyelimde haksızlık olduğunu düşünüyosun.bak mesela erkek arkadaşımın abisi geçen yıl evlendi.kız tarafı çok varlıklıydı ama nişan yemekleri dahil tuvalet terliğine kadar kaynanamlar aldı.bir iğne getirmedi bir çatal bile.biz almayız alcaksınız dediler bunlarda paşa paşa yaptı.3 gün gidip kız evinde yemek bile yaptı.a dan z ye bütün evi döşediler.bir iğne bile almadı kız tarafı.ben nişanlanıyorum yakında annem aldıkları takımdan tut a dan z ye yarısını veriio yüklemim die ama hepsini benimkinin üstüne yıktılar.yaparız ama parasını her ay ödiceksin bize.biz almasak kötüyüz aldıkça daha da istiolar.bende diyorumki bazen ona yaptılar da ben bu kadar fedakarken neden bize böyleler.kocana laf anlatma hiç anlamıyolar ailesini savunur.haksız kıskanç olan sen olursun.

bende herkes gibi düşünüyorum evinizi kendiniz tadilat yaptırın belki herşey bi anda olmaz ama yavaş yavaş yaptırın. bence bunda kıskanılıcak bişey yok

bu haksızlıkları siz değil eşiniz düşünsün. sonuçta ayrım yapılıyorsa bu ayrım sizin şahsınıza değil, oğullarını ayırıyorlar. Kocanız bütün bunları sorun yapmıyorsa siz de boşverin gitsin.
Hem kayınvalidenizden çok fedakarlık bekliyorsunuz. 65 metrelik evi tadilat ettirdi, gelin evi gibi süsledi diye kıskanmışsınız resmen. Niye o kadının da güzel eşyalarla oturmaya hakkı yok mu, yaşlı diye eşyası da mı yaşlı olacak? ya da siz gençsiniz diye eşyanız yeni olmak zorunda mı? Bunlar nasip işi.

Kayinvalidem iyi esyalari aldi goturdu..yani esyalari komple bize de birakmadi..dogum oldu ben sezeryanli halimle 10 gunluk lohusayken gittim ev toplamaya..annem calisiyordu malesef haftada bir topladi..ne annemin ne babamin maddi duruju iyi degil.yinede yatak odasi ve bebek odasi yaptilar.evime yakin diye lohusayken teyzemde kaldim.inanin girilcek durumda degildi ev kv tasindiktan sonra.
annem temizledi ben gittim geldim halam geldi 40ima anca toplandi ev oyle ciktim.mevluttede kayinvalidem su olmamids bu olmamis soylendi.agrima gitti.allahtan baharda dogum yaptim.ya kis olaydi.

Eşinizin ailesinin mal varlığının hesabını yapıyorsunuz,
kusura bakmayın da bunu eşiniz yapmazken sizin yapmanız gerçekten çok abes.
Her şey mal mülk değil.

Mal onlarınsa hangi evlada neyi ne kadar verecekleri konusunda da tek söz sahibi onlardır.
Size laf düşmez.

Son düzenleme:
Tamam ogullarindan birine haksizlik yapsinlar o zaman.ama bana gelip soylenmesinler lutfen durumumuz yok alamadik desemde nedense anlamiyorlar..aa sunu almalisiniz bunu yapmalisiniz..eltimi iste bjndan kiskaniyorum.kadin parmaginda oynatiyor..iste kotu olmayinca kotu oluyorsun..kotu olunca senden guzeli yok.)):

Benim düğünüm olmadı üstüne kiradayız üstüne evime bir kırık iğne almadılar . Sana almışlar sonuçta sende fesatlık yapıyorsun. Haline şükret. Ya kirada olsa idin ya düğünün bile olmasaydı. Ben böyle şeylere çok kızıyorum üzgünüm .

Dugunumu kvler yapmadiki esim yapti..durumu olmasa anlicam.ya benim onlara lafim yok en azindan cadaloz kvlerden degil cok sukur.ben sadece haksizlik yapildigini dusunuyorum.

Kardesler arasi haksizlik en nefret ettigim durumdur boyle bi durum varsa konu sahibi hakli.. normalde yapmak zorunda degil ama birine yaptiysa. aynisini yapmak zorunda oburune de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…