Eltim ve Ben

minikbalikasya

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
349
51
323
35
İzmir
Elimde degil eltimi kiskaniyorum !! )): size de aciklayayim haksiz miyim karar verin.kayinpederimin dort tane evi var.birinde kendileri digerinde esimin abisi oburunde biz oturuyoruz.diger ev de kirada.kayinvalidemin evine gelin gittim basta.bir sene oyle yasadim.sebebide kirada olan ev satilacakti oyle ev alacaktik.su an bizim oturdugumuz evde oturuyorduk.kirada ki evlerden biri merkeze yakin ama cok ufakti 65 m2 kadar..cocugumuz olursa sigamayiz dedik.diger evde merkeze asiri uzakti esim ise zor gidip gelirdi.bizde evlerden birini satalim ev alalim dedik ondan bekledik..dogumuma yakin kayinvaliden kacarcasina ufak olan eve tadilat yaptirdi mobilya aldi cikti.gorseniz evi yeni gelin evi gibi..tabi benimde esyam vardi ama kayinvalidemle yasadigim icin mobilya almamistik..10 senelik mobilyalari kullaniyoruz su an..mutfagimiz berbat gomme dolabimiz kirik..oysa eltime evlenirken herseyleri aldilar..mutfagini bile yaptirdilar..oysa bizden bir sene once evlendi.evlenirken esimin abisinin ustune dikkan acmislardi..tabi esimde ordaydi ama dukkan nedense abisinin ustune kaldi..simdide abisinden ayrilip kendi birseyler yapmaya cabaliyor.o yuzden birsey isteyemiyorum ama...haksizlik var mi yok mu sizce? Esimin dedigi gibi kuruntu mu yapiyorum delirmek uzereyim..): onlara hrrsey var bize avucunu yala mi oldu? ):

Kayınvalideniz iyi yada kötü hepinize yardımcı olmuş ev kirası ödetmemiş Bunu yapmayan umursamayan kayınvalideler var.. Siz hamileyken ev düzmüş eve geçmiş geçsin kadının kendi parası kendi evi sonuçta.. Eltinizi kıskanmanız falan yanlış. Eşiniz çalışmıyor mu evinizi istediğiniz şekilde tadilat yaptırsın. Neden sürekli bu kadar kayınvalideden beklenti anlamadım.. Bu kadar çok beklenti içinde olursanız kayınvalidenizin o kadar çok eviniz üzerinde söz sahibi olmasını sağlarsınız...

65 m2 lik evi siz beğenmemişsiniz. küçük bulmıuşsunuz. ama kv niz içini yaptırıp oraya taşınmış. sizin küçük bulduğunuz evde yaşamayı kabul etmiş. kendi evi içini gelin evi gibide düzer. para onun, ev onun.
abisinin üstüne dükkan açmış olabilirler. demekki o zaman durumları iyimiş. ama size yapamıyorlarsa demekki artık o kadar iyi değil durumları. zaten çok iyi olsa sizin beğenmeyip küçük bulduğunuz eve gidip yerleşmezlerdi. sizede oturdukları evi bırakmışlar. ne güzel işte. daha ne olsun. sizde yavaş yavaş eşya alırsınız. kredi alın,yaptırın içini.
aileler artık daha ne yapsınlar ellerinden geleni yapmışlar.

Son düzenleme:

O zaman sizde elinizi çabuk tutup ilk hak size tanındığında gitseydiniz siz yaptırıp döşeyip otursaydınız kv geçince kıymete bindi bak en azından sizi ev sahibi yapmışlar onu yapmayanlarda var bulmuş bunuyorsunuz bence. Evin orası kötü burası kötü evim olsun kümesten olsun diye yakınan insanlar var ev kötü olsun paran olur yaptırırsın insanoğlu memnuniyetsiz şükürsüz malesef

ne kadar şükürsüz olduk ya
hep daha fazlası, daha fazlası... afedersiniz de mezara mı götüreceksiniz...
içinizde ki haset duygusunu yok etmeye çalışın bir an önce...
kismeye değil kendinize zarar verirsiniz.

ev vermiş eltisine de ev vermiş ama ondan 1 sene önce evlenmiş o evi düzmüş bunlara nie düzmedi eltisine yaptığı gibi onun derdi bu ne olursa olsun elti eltiyi kıskanıo ben bu yüzden istememiştim oyüzden tek gelin oldum heralde :) ben ii olsam o olmaz o olsa belki ben böle giderdi ama herşey eşit yapılsa bence bu tarz şeyler hiç yaşanmaz.

Beğenmediğiniz eve kayınvalideniz taşınmış.
Size eski-yeni farketmez dayalı döşeli ev vermişler.
Diğer geline de yeni eşyalı ev vermişler.
Tek fark bu.
Bence Allaha şükredin, eşinize de hiç bu konuları açmayın. Bu saatten sonra yeni mutfak mı istiyorsunuz ? Kendiniz çalışıp birşeyler yapmaya çalışın.

Tamam eltinize daha fazla şey yapılmış olabilir ama kira parası vermiyorsunuz en azından .
400 500 lirayla evinizi tamir ettirebilirsiniz .
Kadın daha ne yapsın ki anlamadım .

Vay bee...Biz de karı koca çalış çabala gırtlağa kadar borç bir şeyler yapıp yaşamaya bir mal mülk sahibi olmaya çabalıyoruz...Allah'a şükür Allah ailelerimize yük olmaktan esirgesin bizi.Bu yaşa kadar büyütüp okutup iş sahibi yaptılar bizi.İyi ki paralarını buna harcamışlar.Allah muhafaza ev, dükkan falan alsalarmış kardeşimle biz de böyle mi olurduk ki? Şimdi mal yok ortada ama alın teri var yağımızla kavruluyoruz.Mal yok dert yok en güzeli
Arkadaşım eltinle kıyaslayınca kendini evet kırılıyor olabilirsin.Ve fakat esasında kv. ler size hiç bir şey de vermeyebilirler öyle bir mecburiyetleri yok.Yani gönül koyabilirsin tabi adaletsizlik var diye ama beklenti içinde olma ...Annem de benzer şeyler yaşadı.Çok içerledi üzüldü falan filan.Ama sonunda; mal sahibi değil ama yeri geldiğinde söz ve gurur sahibi oldu

Arkadaşlara katılıyorum kayınvalideniz size ev vermiş kira parasıda almıyor,gelinlerinden yada damatlarından verdikleri ev için kira parası alan ailelerde var, evinizin tadilatınıda aylık 400 yada 500 lira ödeyerek taksitle siz yaptırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Eltinize tum olanaklarini sunmuslar. Kayniniza dukkan acilmis, ama esinize bir sey yok. Ikisinin ustune yapsalarmis.
Kv kendine yeni esya alip gidene kadar. Eski esyalarini goturseymis. Diger geline ne yaptiysa aynisini sizin esyalarinizi alirken de yapsaymis.

Sen haklisin arkadasim. Kim olsa uzulur, kiskanir. Senin kizdigin sey haksizlik yapmalari. Yoksa sen ille de bize ev verin is kurun esya alin demiyorsun. Onlara var ama bize neden yok diyorsun.

Haklisin sonuna kadar.

Son düzenleme:
Ben 70 m ev için 7 yıldır borc oduyorum....ustelik maasım hep borca gidiyor...calışmadıgınız halde evi kucuk diye begenmemişsiniz....valla birde calışsa bazı bayanlar herhalde tavırları nasıl olurdu...ama coook sukur halimden okadar memnunumki..asla eşimin ailesinden bir beklentim olmadı..zaten eşimi buyutmusler ..ellerinden geldigince okutmuslar....bana hiçbirşey yapmaya mecbur degiller....kayınvalidemde benden cok esya alır...tabiki alcak...bu yasa gelmişler gonullerince yasayamamıslar...keşke elimden gelsede birazda biz onlara yardımcı olsak....hayatta herşeyi kendiniz yapın....asla baskalarından beklemeyin...inanın evimi kendim aldııgm için bana suan saray gibi geliyor...demekki hazır bulsaydım begenmezdim...5000 tl araba aldık...ayagımızı yerden kesiyor...oda eşimle ikimizin alın teri....bana mercedesgibi geliyor valla...işimizi goruyor....

kıskanma ve haset huyunuzdan kurtulmaya bakın ,ileride bu huyunuz bunla sınırlı kalmaz çocuklarınız olduğunda başka boyuta gelir,ilk o doğurdu ben doğurdum ona şu alındı benimkine bu ,onu şurdan öptüler benimkini burdan.. daha beteri bu evladınıza yansır anlamazsınız bile, bak amcanın çocuğuna sınıf başkanı olmuş vs gibi ve o çocuk hep kıyaslanmayla büyür neticede bir birey olduğunda size düşman kişiliği oturmamış sağlıksız olur vebalide size olur

farkındaysan kocanın ve senın kendinize ait bir geliriniz yok

ben öyle anladım

kocan şu an işsiz gibi sen çalışıyorum yazmamışsın

ne bileyim azcıkta kendi imkanınızla birşeyler yapsanız?

Kadın siz küçük evi beğenmediniz diye kendi evini size bırakıp 65 m2 ye kendi geçmiş, siz hala onlardan bir şeyler bekleme peşindesiniz. İçini yaptırmış, size bıraktığı evin içinide mi yaptırmalıydı, o kadarı da fazla değil mi? Biraz da kendi yağınızla kavrulun. Çocuğuna evlerinden vermeyip üzerine kira alan aileler bile var. Şükredin halinize. Sürekli eltinizle kendinizi karşılaştırırsanız hep mutsuz olursunuz.

peki sen ne yapılmasını isterdin???yani kayınvaliden sizi doğum olucak diye başka eve taşınırken sizin evi de yenilemesini mi isterdin?

ayrıva dükkan onun yada bunun üstüne ayrım yapmadan beraber çalışıp beraber kazanmıyorlar mı??? yani abisi eşinize burası benim çık burdan mı demiş???

yada kayınvaliden yaptırdığı eve buyur sen geç demesini mi isterdin???

vay be ne k.valideler var helal olsun kadına..izin verinde sizin beğenmediğiniz eve yeni eşyalarda alsın rahat rahat otursun bi zahmet kendi parasıyla yapıyor istediğini alır verir.evlatlarına hesap verecek değil.

insanlar kendi yağlarında kavrulmayı ne zaman öğrenecek acaba?

Son düzenleme:
bir söz var kesin biliyosunuzdur:

Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz
Dünya ne sana ne de bana kalmaz
Sultan Süleyman'a kalmadı
Böyle hiçbir kitap yazmaz.

boşverin böyle gereksiz kıskançlıkları,Allah başka dert vermesin.ne diyim daha bilemedim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…