eltim

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
3 yil kadar once yeni bir ev aldik borc oduyoruz.ev alirken eltim ve kaynimada haber verdik ayip olmasin bize hic danismadilar demesinler diye.kaynim geldi evi gormeye eltim gelmedi.neyse ev alindi temizlige yardima geldi.ama hic bize oturmaya gelmezler hic arayip sormaz eltim ne zaman bir isi varsa o zaman arar.bende bu duruma uzuluyorum eskiden ben onu ara ara arardim halhatir ederdim.baktim kimse beni aramiyor bende aramalarimi kestim artik.gorumceme surekli gider ama.benim anladigim ozel davet bekliyorlarmis iyide ben onun evine kac kez gittim sahsen ozel davet edilmedim.eltim guzel yemek pasta vs.yapar.yemek konusunda iyidir evide her daim piril pirildir.ben calisiyorum sabah 6 da evden cikip 19:30 da eve giriyorum.cok yoruluyorum.hic guzel yemek vs.de yapamiyorum beceriksizim o konuda.cesaret edip dort dortluk bi sohra hazirlayip cagiramiyorum.gorumcem beceriklidir herhalde ondan surekli ona gidiyor bana gelmiyor.evlerimizde yakin aslinda cok uzuluyorum yakin olmayi isterdim.boyle sogukluk oluyor aileler arasinda.illa ozel davet mi gerekir onlara gidince kac kez sizde bir aksam buyrun gelin dedim ama tik yok.bide isi olunca aradiginda bize diyor hic gelip gitmiyorsunuz arayip sormuyorsunuz diye.ne yapmaliyim.aman bosver gelene kapi acik deyip bos mu vereyim.bilmiyorum.sevip deger verselerdi gelirlerdi diye de dusunuyorum.

Bence açık açık bu yazdıklarını söyle.
Belki o da darılmıştır davet beklediği için.

Hazırlığını önceden yap davet et bence. Davete de gelmezse yapacak bir şey yok. Fırında kürdan kebabı yapabilirsin önceden hazırlayıp dolaba köy onlar gelmeden fırınla o pisirken yanına pilav salata. Zeytinyağlı ve börek de önceden yapabilirsin. Belki davet bekliyordur çalıştığın icin

Bir akşam hazırlık yap çay'da demle ara eltini çay demledim bize gelin hep birlikte içelim sohbet edelim de zamanla aranızdaki o soğukluk gider aman aman bişey beklemez olur bir çay bile yeter, şimdi birbirinizden uzak oldugunuz için iyi agirlamazsam ayıp olur diye düşünüyorsunuz. Bence siz atın ilk adımı gerisi gelir, o da sizi davet eder

bence bir gün önceden hazırlıklarının çoğunu yapıp bi sonraki gun çağırın yemeğe deneyin daha sonra nasıl davranacağını soğuksa yine aynıysa sizde öyle yapın değilse davet bekliyordur gerçekten

Siz yoğun çalıştığınız için davet bekliyordur. O yüzden davet edin bakalım, gelirse gelir gelmezse de aman bosver gelene kapi acik deyip bosverirsiniz:) Bir de bu hazırlık kısmına çok kafayı takmayın, siz becerikli değilsiniz diye gelmeyen gelmesin zaten, yiyip içmeye mi geliniyor, sohbet muhabbete mi?

bu forumda okudum en naif elti sorunu, duygulandım vallahi. siz duygularınızı burada çok güzel ifade etmişsiniz bence eltinize de aynen böyle anlatın. ben sizin kadar becerikli hissetmiyorum kendimi mahçup olmaktan korktum herhalde ama banada gelin istiyorum de gitsin. elinden geleni yap. benim için gittiğim yerde misafirlikten çok güleryüz önemlidir. çoğu insanın da böyle olduğunu düşünüyorum. yine mesafe devam ederse elimden geleni yaptım de çekil köşene.

Anlastiginiz
Anlastiginiz biri ise bur kere mahsus bir hafta sonu davet edebilirsiniz sizin için geliyorsa yaptığınız ikrama bakmak bir çaya buyur edip pasta alıp fırına da bir börek gondeririseniz ikramınızda çeşitli olmuş olur meyve cerezde hazırlarsan göz de doldurur buyur ettikten sonra aynı şekilde davranırsa da mesafeni koy

"Siz de bir aksam buyrun gelin" bir davet cumlesi degildir. Davet ozel yapilir. İlle yemek olmasina gerek yok. Elinizde telefon var acarsiniz "x merhaba yarin aksam sunu bunu yaptim yemekten sonra sizi caya bekliyorum" dersiniz.
Bunu bir defa bile yapmadiysaniz ayip sizdedir. Ben de ayni sebepten gorumceme selami sabahi kestim. ikide bir cikip gelerek kendini bana zorla agirlattiriyordu cunku

çalıştığın için sana çat kapı gelemez . bu mümkün değil . düşünceli kadın ise böyle yapması normal . bir gün haber verirsin . bu hafta sonu cumartesi gün sizi bekliyorum dersin . görümceni de çağır h atta.
hazırlıklara gelince yap bi şeyler . nette çok tarif var. hatta kk da yemek yarışmalarından dolayı tarifler açık olarak bulunur .
yeni evli olup çalışınca tam ev hanımı gibi marifetli olunmuyor olabilir . bunu da anlayışla karşılarlar merak etme. çok kasma kendini o konuda

Riske girmeden en iyi yapabildiğiniz yemeklerde yapın tatlıyı hazır da alabilirsiniz üzerine çay kuruyemiş meyve. Ara ara yine çaya davet edersiniz ondan sonra bakarsınız duruma en azından siz en çıkmış olur

iyi yaptıgını düşündügün yemekler mutlaka vardır, onlardan yaparsın.
Belliki çalıstıgını düşundügü ićin heran gelip rahatsızlık vermek istemiyor

Yahu kafaya takma. İster gelsin, ister gelmesin. Zaten isten cok gec cikiyorsunuz, eve gelin yatin kafayi dinleyin.

İlla cagirayim diyorsaniz da arkadaslarin da dedigi gibi bir gun onceden hazirlayin bir kismini.

İnternette her turlu tarife kolaylikla ulasabilirsiniz, gerek anlatim gerek video. Bende hicbir sey yapamiyordum siz gibi ama internet sagolsun simdi baka baka yapiyorum

Artik guzel yemek yapmak marifet degil, internet ve zaman istiyor

Gelip gitseler, çalışıyorum zaten yoruluyorum bir de üstüne toplanıp geliyorlar, dersiniz diye çekiniyor olabilirler.
Ben de davet edilmeyi tercih ederim, öyle ayak üstü bir gün de siz gelin davet değildir.
Ayrıca akrabalık ilişkileri sıkı fıkı değil diye bu kadar canınızı sıkmayın, bazen böylesi daha iyidir.

aynen
usülen söylenmiş sözdür sizde buyrun gelin
arkadaşımızın dediği gibi bir akşam hazırlığınızı yapın ve birgün önceden veya bikaçgün önceden çağırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…