Kızlar merhabalar biz eltimle bugüne kadar hiçbi zaman anlaşamadık. Eltim gerçekten kompleksli birisi, sürekli benimle bi rekabet içinde. Benim kayınvalidemle dialoğum çok iyidir, kayınvalidem de ben de çok güleryüzlü, çok konuşkan, insanlarla çok çabuk kaynaşan bi yapımız var o yüzden senelerdir ilk tanıştığımız günden beri aramızdan su sızmadı.
Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Onu kötülemek için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın ama eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. Çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. o alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. Şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.
Kayınvalidem ve kayınpederim de eltimin bu soğukluğundan ve asık suratlılığından şikayetçiler ama "oğlumuz mutluysa bize laf söylemek düşmez" diyorlar.
Ben eltimle yakın olmak isterken, samimiyet kurmak isterken o her geçen gün daha da geri çekti kendini. Bayramda aradım açmadı, mesaj attım bayramın mübarek olsun diye cevap bile vermedi. Numaramı değiştirdim, sonra ona mesaj attım bu benim yeni numaram haberin olsun dedim cevap vermedi. Daha neler neler... Ona o kadar kırgınım ki ve buna rağmen bikez olsun ağzımı açıp hiçbişey söylemedim. Neden benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum. Benim ona hiçbi zararım dokunmadı bugüne kadar.
4 gün sonra doğum günü ama hiç içimden gelmiyor telefon açmak. Bugüne kadar bayram olsun doğum günü olsun bikere bile hiç aksatmadan kutladım ama hiç karşılık alamadım. Bu sefer hiç içimden gelmiyor doğum gününü kutlamak ama şunu çok iyi biliyorum ki kutlamazsam da ortalığı ayağa kaldıracak öyle bi yapısı var çünkü onun...
Sizce ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin...
Kızlar merhabalar biz eltimle bugüne kadar hiçbi zaman anlaşamadık. Eltim gerçekten kompleksli birisi, sürekli benimle bi rekabet içinde. Benim kayınvalidemle dialoğum çok iyidir, kayınvalidem de ben de çok güleryüzlü, çok konuşkan, insanlarla çok çabuk kaynaşan bi yapımız var o yüzden senelerdir ilk tanıştığımız günden beri aramızdan su sızmadı.
Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Kayınvalidem bugüne kadar eltimle beni hiç ayrı tutmadı ikimizi de eşit tuttu ikimize de aynı davrandı. Zaten öyle olması gerekiyor. Hatta sırf o kıskanmasın huzursuzluk çıkarmasın diye ailece hep beraber oturduğumuzda eltimle daha çok ilgilenir. Ben daha yakın oturduğum icin hergün kayınvalidemle görüşüyorum. Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum. Çünkü biliyorum ki ben ne zaman kayınvalidemlerde otursam bana olan nefreti daha da büyüyor. Kızlar kelimelerle anlatmakta yetmez eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. Çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. o alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. Şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.
Kayınvalidem ve kayınpederim de eltimin bu soğukluğundan ve asık suratlılığından şikayetçiler ama "oğlumuz mutluysa bize laf söylemek düşmez" diyorlar.
Ben eltimle yakın olmak isterken, samimiyet kurmak isterken o her geçen gün daha da geri çekti kendini. Bayramda aradım açmadı, mesaj attım bayramın mübarek olsun diye cevap bile vermedi. Numaramı değiştirdim, sonra ona mesaj attım bu benim yeni numaram haberin olsun dedim cevap vermedi. Daha neler neler... Ona o kadar kırgınım ki ve buna rağmen bikez olsun ağzımı açıp hiçbişey söylemedim. Neden benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum. Benim ona hiçbi zararım dokunmadı bugüne kadar.
4 gün sonra doğum günü ama hiç içimden gelmiyor telefon açmak. Bugüne kadar bayram olsun doğum günü olsun bikere bile hiç aksatmadan kutladım ama hiç karşılık alamadım. Bu sefer hiç içimden gelmiyor doğum gününü kutlamak ama şunu çok iyi biliyorum ki kutlamazsam da ortalığı ayağa kaldıracak öyle bi yapısı var çünkü onun...
Ben de bunu anlamıyorum, o kendini geri çektikçe siz niye yazıyorsunuz, msj atıyorsunuz arıyorsunuz? Tamam eşeğin hatrı yoksa sahibinin var da, artık bu konular bana samimi gelmiyor.
Sırf iyi niyet kumkuması görünmek icin bu kadar cabaya gerek yok.
Siz iyisiniz siz mükemmelsiniz o soğuk ve uzak duruyor, siz de öyle yapın.
Ben asla olmadığım biri gibi görünmeye çalışmadım bunca zaman inanın ki. İçim dışım birdir, kimseye yaranmak gibi bi çabam da olmadı asla. Ben bugüne kadar ailede gerginlik, huzursuzluk olmasın diye alttan aldım görmezden geldim bitakım şeyleri. Çünkü kayınpederim bu konuda çok hassas. Hayatı boyunca hiç anne baba nedir, aile nedir bilmemiş. İçindeki aile eksikliğini evlenince doldurmuş ve bu sebepten dolayı ailede hiçbi şekilde gerginlik, huzursuzluk olsun istemiyor. O sebepten dolayı bunca zaman hep idare ettim ama artık dayanamıyorum
yani ne desem ki açıkcası biri benim üstüme bu kadar gelse yakın davranacagım varsa da davranmam.yılışık derim yapışkan derim.lütfen karşınızdaki kişinin tercihlerine saygı duyun.siz öyle düşünüyorsunuz diye her yaptıgınız dogru değil.bence o kendini oldugu gibi kabul ettirmeyi düşünürken siz herkes beni sevsin modundasınız bilmem farkında mısınız?
dertsiz başına dert arıyorsun sende benim gibi yap umursama niye bu kadar dert edindin ki bunu babanın kızı değil ya
e arama tabii ki, ortalığı ayağa kaldırırsa da bugüne kadar hiçbir mesajıma aramama cevap vermedi dersin. ya da açıklama yapmazsın. seni sevmiyorsa niye bu kadar üstüne düşüyosun?
Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Kayınvalidem bugüne kadar eltimle beni hiç ayrı tutmadı ikimizi de eşit tuttu ikimize de aynı davrandı. Zaten öyle olması gerekiyor. Hatta sırf o kıskanmasın huzursuzluk çıkarmasın diye ailece hep beraber oturduğumuzda eltimle daha çok ilgilenir. Ben daha yakın oturduğum icin hergün kayınvalidemle görüşüyorum. Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum. Çünkü biliyorum ki ben ne zaman kayınvalidemlerde otursam bana olan nefreti daha da büyüyor. Kızlar kelimelerle anlatmakta yetmez eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. Çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. o alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. Şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.
Öncelikle hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Ama anlatamadığım bi nokta var sanırım, ben eltimin üstüne hiçbi zaman gitmedim. Yani benim sıcak kanlı diye tabir ettiğim durumu yılışıklık olarak görmeyin. Ben sadece kayınvalidemlere geldiklerinde hoşgeldiniz derim, o düzgün bi şekilde soru sorarsa cevap veririm. Ben kimseye gidipte yılışmıyorum. Zorla muhabbet etmeye çalışmıyorum. Aradığımda ya da mesaj attığımda bi cevap alamadığımda "neden cevap vermiyorsun?" diye üstüne gitmiyorum. Örneklerden yola çıkarak anlatmaya çalıştım çünkü biçoğunuzun gözünde insanlara kendini zorla sevdirmeye çalışıyormuş gibi bi izlenim yaratmışım ister istemez.
Bayramda aradığımda açmadı çok yoğunlardı o gün, ben de arkasından mesaj attım müsait değilsin herhalde bayramın mübarek olsun dedim. Cevap vermedi. Ama tutupta bunun üstüne "niye cevap vermiyosun canımmmmm ?" yazsam o zaman istediğinizi söylemekte haklısınız. yılışıkta diyin yapışıkta diyin hakkımdır. Ben bugüne kadar kayınpederim aile konusunda hassas olduğu için alttan aldım idare etmeye çalıştım. Buraya da sizinle derdimi paylaşmak için konu açtım ama karşılaştığım tepki beni gerçekten çok şaşırttı.
şimdi nişanlısın kayınvaliden ile bir olup eltini çekiştirmek çok eğlenceli
yüzüne gülüp arkadan konuşmayı sevenlerden değildir belki(senin şu an yaptığın tam olarak bu)
bazı insanlar tabiatı gereği soğuktur iletişimde zorluk çekerler
sen evlen ailenin içine gir bakalım kv ile aynı samimiyeti devam ettirebilecekmisin gör
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?