zannediyorsunuzki bu durum evlendikten sonrada böyle gidecek şimdi sizi ayrı bir yere koyduğunu zannettiğiniz kayınvalideniz bakın nasıl değişecek birisi iyilik kumkuması yazmış sizin için doğru söylemiş ister içinizden gelerek yapın ister şirinlik olsun diye yapın evlendikten sonra onca iyiliğinize karşın ikinizede aynı gözle bakıldığını görünce bakalım ne düşüneceksiniz
Ben kayınvalidemle eltimin dedikodusunu hiçbi zaman yapmadım. Eltim bigün kayınvalidemi arayıp "badeyle de aranızdan su sızmıyor maşallah, ne kadar da çabuk pabucum dama atıldı" diyip telefonu suratına kapattı. Anne ne oldu? diye sorduğumda o da anlattı haliyle. Melek gibi bi kadın, kimse hakkında kötü konuştuğunu görmedim bugüne kadar. Eltimin o tavrından sonra kayınvalidem çok üzüldü ve bana dediği şey aynen şu oldu;
"Ben bugüne kadar ikiniz arasında hiçbi zaman ayrımcılık yapmadım, kötü konuşmadım konuşturmam da. sadece seninle daha sık görüştüğüm için daha çok muhabbetimiz var ama bu demek olmuyor ki seni ondan daha fazla seviyorum. Ikiniz de eşitsiniz benim gözümde" dedi. Ben de dedim ki "anne boşver o zaman bundan sonra aradığında benim burda olduğumu olabildiği kadar söylememeye çalış boş yere kalpler kırılmasın" dedim. O bizim eltim hakkında ilk ve son konuşmamız oldu o gün kayınvalidemle.
Kısacası ben hiçbi zaman eltimin yüzüne gülüpte arkasından kötü konuşmadım. Kimseyi aptal yerine koyduğum yok. Off neyse yaa ben niye kendimi savunuyorum ki burda... Nasıl düşünmek isterseniz düşünün bunca şey arasında kalkmış size çocuk gibi kendimi kanıtlamaya çalışıyorum.
Ben kayınvalidemle eltimin dedikodusunu hiçbi zaman yapmadım. Eltim bigün kayınvalidemi arayıp "badeyle de aranızdan su sızmıyor maşallah, ne kadar da çabuk pabucum dama atıldı" diyip telefonu suratına kapattı. Anne ne oldu? diye sorduğumda o da anlattı haliyle. Melek gibi bi kadın, kimse hakkında kötü konuştuğunu görmedim bugüne kadar. Eltimin o tavrından sonra kayınvalidem çok üzüldü ve bana dediği şey aynen şu oldu;
"Ben bugüne kadar ikiniz arasında hiçbi zaman ayrımcılık yapmadım, kötü konuşmadım konuşturmam da. sadece seninle daha sık görüştüğüm için daha çok muhabbetimiz var ama bu demek olmuyor ki seni ondan daha fazla seviyorum. Ikiniz de eşitsiniz benim gözümde" dedi. Ben de dedim ki "anne boşver o zaman bundan sonra aradığında benim burda olduğumu olabildiği kadar söylememeye çalış boş yere kalpler kırılmasın" dedim. O bizim eltim hakkında ilk ve son konuşmamız oldu o gün kayınvalidemle.
Kısacası ben hiçbi zaman eltimin yüzüne gülüpte arkasından kötü konuşmadım. Kimseyi aptal yerine koyduğum yok. Off neyse yaa ben niye kendimi savunuyorum ki burda... Nasıl düşünmek isterseniz düşünün bunca şey arasında kalkmış size çocuk gibi kendimi kanıtlamaya çalışıyorum.
İmza
Herkes samimi olmak zorunda değil
Mizaç denilen bir şey var
şu dereyi görmeden paçayı sıvayanlarada cok sinir oluyorum ha. sen daha nişanlısın gelin ata binmiş ya nasıp demiş, sankı o nişanlı sen on yıllık gelın kıvamına burunmussun
masallah sen eltını nişanlınla ( nişanlınında tavrı hıc hosuma gitmedi eltin için şöyle söyle bunu say der gıbı senı fıtıllemesı cok enteresan ) kaynananla kayınbabanla cok fazla takmıssınız sız bır araya geldıgınızde en buyuk sohbet konunuz anladımgım kadarıyla eltın e o da bunun farkında demekkı sınırı cızmıs
Kızlar merhabalar biz eltimle bugüne kadar hiçbi zaman anlaşamadık. Eltim gerçekten kompleksli birisi, sürekli benimle bi rekabet içinde. Benim kayınvalidemle dialoğum çok iyidir, kayınvalidem de ben de çok güleryüzlü, çok konuşkan, insanlarla çok çabuk kaynaşan bi yapımız var o yüzden senelerdir ilk tanıştığımız günden beri aramızdan su sızmadı.
Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Kayınvalidem bugüne kadar eltimle beni hiç ayrı tutmadı ikimizi de eşit tuttu ikimize de aynı davrandı. Zaten öyle olması gerekiyor. Hatta sırf o kıskanmasın huzursuzluk çıkarmasın diye ailece hep beraber oturduğumuzda eltimle daha çok ilgilenir. Ben daha yakın oturduğum icin hergün kayınvalidemle görüşüyorum. Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum. Çünkü biliyorum ki ben ne zaman kayınvalidemlerde otursam bana olan nefreti daha da büyüyor. Kızlar kelimelerle anlatmakta yetmez eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. Çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. o alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. Şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.
Kayınvalidem ve kayınpederim de eltimin bu soğukluğundan ve asık suratlılığından şikayetçiler ama "oğlumuz mutluysa bize laf söylemek düşmez" diyorlar.
Ben eltimle yakın olmak isterken, samimiyet kurmak isterken o her geçen gün daha da geri çekti kendini. Bayramda aradım açmadı, mesaj attım bayramın mübarek olsun diye cevap bile vermedi. Numaramı değiştirdim, sonra ona mesaj attım bu benim yeni numaram haberin olsun dedim cevap vermedi. Daha neler neler... Ona o kadar kırgınım ki ve buna rağmen bikez olsun ağzımı açıp hiçbişey söylemedim. Neden benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum. Benim ona hiçbi zararım dokunmadı bugüne kadar.
4 gün sonra doğum günü ama hiç içimden gelmiyor telefon açmak. Bugüne kadar bayram olsun doğum günü olsun bikere bile hiç aksatmadan kutladım ama hiç karşılık alamadım. Bu sefer hiç içimden gelmiyor doğum gününü kutlamak ama şunu çok iyi biliyorum ki kutlamazsam da ortalığı ayağa kaldıracak öyle bi yapısı var çünkü onun...
Sizce ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin...
Şu hiçbişey bilmeden yargısız infaz yapanlara da çok sinir oluyorum "haa"(!)
Benim 6 seneye yakındır ilişkim var ve şuan nişanlıyım evet. Eltim diye bahsettiğim kişi de kaynımın 3 senedir hayatında ve aralarında sadece söz var. Kim 10 yıllık gelin kıvamına bürünmüş bi daha düşünün isterseniz?
Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, kimilerinin kocası/sevgilisi gibi abisi/kardeşi uğruna ezdirmiyor hiç değilse benisiz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.
ayyyy eltim eltim diyince ben de sandım ki evlisin bi evlen gir aralarına ondan sonra kim nedir daha iyi anlarsın sana tavsiyem sende fazla kaynanacı olma senin durumunda bi antipatik geldi bana,evli değilsin bişey değilsin sürekli evlerine girip çıkma taş yerinde ağırdır
ayyyy eltim eltim diyince ben de sandım ki evlisin bi evlen gir aralarına ondan sonra kim nedir daha iyi anlarsın sana tavsiyem sende fazla kaynanacı olma senin durumunda bi antipatik geldi bana,evli değilsin bişey değilsin sürekli evlerine girip çıkma taş yerinde ağırdır
Benim 6 seneye yakındır ilişkim var ve şuan nişanlıyım evet. Eltim diye bahsettiğim kişi de kaynımın 3 senedir hayatında ve aralarında sadece söz var. Kim 10 yıllık gelin kıvamına bürünmüş bi daha düşünün isterseniz?
Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, bi laf edecekse kendi çekinmeden eder zaten. Siz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.
Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, bi laf edecekse kendi çekinmeden eder zaten. Siz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.
Aynen canım hahahahshaAy kimse evli değilmişmişahhahahaha herkes gelin #direngelin :)
Ay kimse evli değilmişmişahhahahaha herkes gelin #direngelin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?