• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimden aldığım tepki

Merhaba arkadaşlar.eltim yeni doğum yaptı yani yeni dediğim 3 ay önce .Dün misafirleri gelecekti bende ikigundur yardıma gidiyorum.hazirliklarini yaptım.cocuguna baktım helal hoş olsun.Kendisi birşey dokunmuyor kısır yaptım yanındaki tava hafifi sıcaktı mutfak bezinin birini alıp onunla tutarak tepsiye boşaltım.mutfak bezi dolap kapağının üzerinde asılıydı o sıra iş yaparken bezi fırının üzerine koydum.bana oradan alaycı bir tavırla ne yapıyorsun onun yeri orası dgl fln gibi hoş olmayan gereksiz bir laf söyledi bende bu kadar işin arasında o an onu dusunemeyecegiimi.isim bitince yerine koyacagimizi söyledim.sonra bir iki parça ocağın kenarına kısır dökülmüş haliyle.o kadar az mı dikkatli bakmadan görünmez bile.kalkis diyor ki bu ne böle heryer kısır oldu.her yeri kısır yaptım ben böyle alışkın değilim.dedi.zoruma giden iki gündür uykudan fedakarlık Edip hadi bebeği var yetiştirmez diye kalkıp gidip 8 çeşit tatlı kurabiye.pogaca vs tek başıma yapıp bir gün önce de çocuğuna baktım temizliğini yapsın diye .Kız bana bir havlu ve o kadar yapılan işi görmeyip saygısızca kalkıp mutfak havlusu doğru yerde konulmadı diye aşırı tepki göstermesi canımı çok sıktı.iki gün önce bendelerdi herşeyimi kendim yaptım.ve kimse bana yardım etmedi serviste de dahi.zaten kimseden de yardım istemedim ama yardım etselerdi minnet duyardım.Ki ben bir iş yaparken de dizenliyimdir.ama defalarca kullanacağım bir şey i o an nerede olduğu benim için önemli değildir.İş bitince yerine konur.ki ev sahibinin hiçbir şeye dokunmayipta sanki parayla adam tutmuş gibi davranışları beni derinden sarstı

2 çeşit yaparsınız da 8 çeşit nedir ya
kendinizi hizmetçi yerine koymuşsunuz
ki kıymet değer bilmeyen birisi için
3 ay önce yapmış doğumu kendisi ne hazırladı size yardım etti mi hiç
madem beğenmiyosun yaptığım işimi kendin yapsaydın beni hiç sokmasaydın mutfağa deseydiniz
eltiniz bi ilginç siz de öyle
bu da size ders olur bi daha karışmassınız hiç bişeyine

Bence fazla söylenmeyin yaptığınızın sevabını yitirmeyin, yanınıza kar kalsın.

Ve tabii bir daha da böyle şeylere kalkışmayın. İyiniyetinizi kullanan, size minnet duyacağı yerde bir de alay eden bu kadına yardım etmeyi bırakın. Ne hali varsa görsün. Size güvenmesin, bir zahmet işini görsün.

Merhaba arkadaşlar.eltim yeni doğum yaptı yani yeni dediğim 3 ay önce .Dün misafirleri gelecekti bende ikigundur yardıma gidiyorum.hazirliklarini yaptım.cocuguna baktım helal hoş olsun.Kendisi birşey dokunmuyor kısır yaptım yanındaki tava hafifi sıcaktı mutfak bezinin birini alıp onunla tutarak tepsiye boşaltım.mutfak bezi dolap kapağının üzerinde asılıydı o sıra iş yaparken bezi fırının üzerine koydum.bana oradan alaycı bir tavırla ne yapıyorsun onun yeri orası dgl fln gibi hoş olmayan gereksiz bir laf söyledi bende bu kadar işin arasında o an onu dusunemeyecegiimi.isim bitince yerine koyacagimizi söyledim.sonra bir iki parça ocağın kenarına kısır dökülmüş haliyle.o kadar az mı dikkatli bakmadan görünmez bile.kalkis diyor ki bu ne böle heryer kısır oldu.her yeri kısır yaptım ben böyle alışkın değilim.dedi.zoruma giden iki gündür uykudan fedakarlık Edip hadi bebeği var yetiştirmez diye kalkıp gidip 8 çeşit tatlı kurabiye.pogaca vs tek başıma yapıp bir gün önce de çocuğuna baktım temizliğini yapsın diye .Kız bana bir havlu ve o kadar yapılan işi görmeyip saygısızca kalkıp mutfak havlusu doğru yerde konulmadı diye aşırı tepki göstermesi canımı çok sıktı.iki gün önce bendelerdi herşeyimi kendim yaptım.ve kimse bana yardım etmedi serviste de dahi.zaten kimseden de yardım istemedim ama yardım etselerdi minnet duyardım.Ki ben bir iş yaparken de dizenliyimdir.ama defalarca kullanacağım bir şey i o an nerede olduğu benim için önemli değildir.İş bitince yerine konur.ki ev sahibinin hiçbir şeye dokunmayipta sanki parayla adam tutmuş gibi davranışları beni derinden sarstı

Benim eltim bana gelecek işimi gücümü görecek bide havlunun yeri ora değil diye laf etcem. Valla isterse halıya dökülsün kısır,isterse havluyu çöpe atsın feda olsun ne demek eşya için böyle birinin kalbini kırmak. Allah razı olsun,seninkilerde sana yapsın,hakkını ödeyemem diye diye dururm be.

eeee iyilikten maraz dogar bosuna dememislerrr hangi dunyada var eltisine 2 gun bakmak hizmet etmek

Aynı durumda siz olsanız eltiniz size bu kadar yardımcı olur mu? Bence hayır.. Yapmayın size ne onun misafirinden gitmeyin uğraşmayın mecbur musunuz 3 aylık bebeği olan kadın bi zahmet artık kalksın da totosunu kaldırıp işine baksın.. Elti kimdir ya ben neysem o da odur.. Net..

Aynı durumda siz olsanız eltiniz size bu kadar yardımcı olur mu? Bence hayır.. Yapmayın size ne onun misafirinden gitmeyin uğraşmayın mecbur musunuz 3 aylık bebeği olan kadın bi zahmet artık kalksın da totosunu kaldırıp işine baksın.. Elti kimdir ya ben neysem o da odur.. Net..

böylesine nankörmü denir ne denir..
bu size ders olsun, bir daha elinizi sürmeyin.
öyle kolay değil, temizlik yapıp, 7, 8 çeşit pasta börek hazırlamak.
hazırlasında görsün ebesinin örekesini..
tş etmesi gerekirken...

Bir daha yapma bakalim ne hali varsa gorsun. Ben de bi kere yengemin mutfagini temizlemistim, ellerine saglik beklerken yere su damlatmissin dikkatli olsaydin dedi :KK57: Ben de bayramlarda falan gidince servis yaparken kilimi kipirdatmiyorum tek basina kosturup duruyor.

İyi niyetimden, insanlık görevi olarak yaptım diye düşünün, bir daha da istese bile asla yardım falan etmeyin. Kimisine merhametten maraz doğuyor. Ola ki isterse "Ben senin mutfak düzenini bilmiyorum malum geçen tatsızlık çıktı karışmayım" deyin çekilin.

Ne diye kendini bu kadar paraladın allah aşkına bebek üç aylık olmuş artık. Ben de eltim yeni doğum yaptığında eltime gittim benim de bebek üç aylıktı onun da ikinci bebeğiydi. Kvde de beni mutfağa sokmak istedi bende hadi dedim gireyim sen çocuğa bak. Aaa bide baktım lohusalığın ardına sığınıp sizin hesap saçma sapan şeylere söyleniyor bulaşıkları öylece bırakıp ellerimi yıkadım aldım çocuğumu oturdum. İyilikten maaz doğuyor gerçekten yani.

Eltinizin yaptigi terbiyesizlik siz cok yuz vermisiniz ocagin kenarindakisir var dediginde aa oylemi ona bile dikkat ettigine gore iyisin ozaman al bezi eline sil deseydin. Ayriyet cocuk yapmayi goze aliyorsa zorluklarida goze alir benim ikizlerim var tek basima idare ediyorum ne kv ne gorumce yada elti yardimima gelmiyor alistim duzenimi kurdum eltiniz size guvenip mi yapmis cocugu acin gozunu ve bir daha kesinlikle yardim etmeyin.

O laf ettiği bezi eltinin boynuna dolayıp ümüğünü sıkamadın mı??

insanların çoğu böyle hadsiz, arsız ve minnetsiz. size şükran duyması gerekirken, söyledikleri laflara karşı siz de nasıl bir insan olduğunu görmüş oldunuz ve bundan sonra öyle davranırsınız ona karşı. ne olur böylelerine kendinizi ezdirmeyin, sizinle böyle konuşabilmelerine müsade vermeyin.

Kendini ezdirmesene, cevabini ver
Ve bu son olsun, onun icin birsey yapma
İstersede lafi yapistir gitsin
Sessiz kalan ezdiren kendini, hep ayni muameleye kahkumdur
Bencil ol az
Baskalarini bu kadar cok dusunme
Beceremeyen misafir agirlamasin
Yardim edene de Allah razi olsun diyemiyorsa
Geccek o isi

Bütün eltilere gıcığım :sopa:
İnsanlara ne oluyor?
Lafımı yeri gelince bir güzel söylerim, daha da düşünmem. Çocuğa lohusalığa ona buna sığınarak hareket etmesin.

Back
X