Eltime karşı nasıl davranmam gerekecek?

Yok canm bnm sen bni yanlis anladn yalakalik anlaminda demedim.. Olumlu yondeydi o... Demek istedgm sey her iki taraf icinde sen zaten elinden gelenin en iyisni yapmissn birak sen ustune dahs cok dustukce yani olumlu olarak yardmci olmaya calstkca dahada kendini bisey sanio... Allah niyetini bilio zatn sen adimini attin birak bundan sora yokmus gibi dawran ayni ortamdayken bile... Bu sefer dahada delirir... Hem etrafnddakilerde (esin ailen vs) cabani gordu bundan sonraki negatif olumsuz biseyden zaten onu sormlu tutarlar..:61:

Eltiniz için bir sürü hafif argo kullanmışsınız hala gidecemde görecemde yanında olacamda diyorsunuz:60:
Ya sevmiyorsunuz eltinizi kabul edin:61:
Sadece eltinizi bir nişan isabeti olarak görüyorsunuz.
Kaleyi içerden feth etme çabaları..
On ikiden vurmaya çalışıyorsunuz eşinizin ailesine cici görünmek için.
Bunuda büyük isimlerden biri olan büyük eltinizde göstermeye çalışıyorsunuz(kullanarak)
Yapmayın etmeyin siz eltinizi sevmiyorsunuz tek amacınız göz boyamak:12:

hiç de umrumda olmazdı açıkcası...yok aileymişiz bir araya gelecekmişiz falan filan, sonuçta kendisi sizin kadar ince düşünmüyor,o sizinle bir kooperatifliğe girmiyo ki...siz niye kendinizi bu kadar parçalıyorsunuz?neticede millet gene bir arıza olduğunu anlar siz dört dönüp de o artistlik yaptığı vakit,kaldı ki aileyi siz mi kurtaracaksınız? bir ağırlığınız bir duruşunuz olmalı...bu anlamsız çabanızla sadece itibarınızı hepten kaybedersiniz...hastalık ve cenazede kabul dargınlık olmaz ama tepsi tepsi de birşeyler hazırlamazdım açıkcası,en yakın çiçekçiden çiçeğimi kapar ziyaretine giderdim,5-10 dakka ahlayıp vahlar sonra da hasta ziyareti kısa sürer derler gitsem ii olcak gari der evime dönerdim.bi sonraki konuşmam da herhal zoraki bir araya gelişimde olur o da slm'dan öteye gitmezdi herhal.büyükmüş...peh!size saygı duyana saygı duyun, size nasıl yaklaşılıyorsa,iki katını geri verin,üzülen siz olursunuz yoksa...

Aileyi siz mi kurtaracaksınız..Çok doğru:68:
İyide zaten gitmiş evine evinde-görmek istemiyor hasta gününde zaten insan
stresli yorgun olur o zaman hepten fıttırabilir kadıncağaz.
Çay bardaklarını götürmesi bile sorun olmuş bayana ki haklı insan sevmediği
bir insanı mutfağına sokmak istemeyebilir.
Şahsen ben cicili bicili görünmek istemezdim hiç kimseye neysem oyum.
Düne kadar onlar mı vardı milletin akrabalık bağlarını sağlam tutmak için kendimi paralayım.

niye rahat birakmiyorsunuz kadini istemiyor iste sizi

yüzünüze haykirmasimi lazim seni görmek istemiyorum diye

iyiligi kim icin yapiyorsunuz ,esiniz ve ailesine iyi görünmek icin mi ALLAH icin mi?

dost düsmanda kimmis baksaniza sizi umursamiyor bile

yorumlarinizda onu hep bi asagilama icerisindesiniz size o kücük gelen seyi bir de bize söyleyinde dogruca, biz karar verelim aradaki sorun kücük mü degil mi ?

eltiniz mi hakli siz mi haklisiniz,kimbilir o yazsa suraya neler neler diyecek

haklısın sen arkadaşım dost var düşman var mecburi bir ortamda bir araya gelindiğinde bir merhaba olmalı diye düşünüyorum. ki bunlar bi aile sık sık bir araya gelinecek ortamlar olabilir. bu niye yalakalık olsun ki, olgun iki insan gibi merhaba denilir köşeye çekilinir. ama eltide o olgunluk yok belli ki .. zaten konu sahibi özel hayatında görüşmüyormuş arayıp sormuyormuş. hastalık içinse ayrı ayrı hem evine hem hastaneye gitme bence. o kadarı fazla kaçar. zaten anlamıyor insanlıktan. evine gitmektense hastanede kısa bir geçmiş olsun ziyareti yeterli olur. bu arada da kaynına (eltine değil)abi varmı bir ihtiyacınız, çocuklarla ilgilenmemizi ister misiniz diye sorabilirsin. ya da eşin sorsun.bu da insanlıktandır.

merhabalar, sabrınıza hayran kaldım.Sizi önce bu husus da tebrik ederim:71:
ve konuyla ilgili kişisel fikrim bence siz en doğrusunu yapmışsınız ve yapmaya da devam etmelisiniz çünkü siz busunuz bu sizin tabiatınız da var,isteseniz de kötü davranamazsınız vicdanınız çok duyarlı çünkü ve buda çok güzel ve değerli bir özellik.Siz eltiniz gibi olmayın farklı kalın fark yaratın huzurunuz bozulmaz aksine ruhunuz doğruyu yaptığı için ekstra huzurlu olur diye düşünüyorum.Diğer türlü olursa hem eltinizin davranışları hemde sizin tabiri caizse ona karşı misillemeniz sizi daraltacak çünkü öyle davranmak sizin tabiatınıza aykırı. Diye düşünüyorum tabii insiyatif sizin nasıl dilerseniz öyle olur inşallah hakkınızda en güzeli ve hayırlısı olur.çok üzülmeyin çünkü eltiniz sizin gibi çok naif bir insanı kaybediyor o üzülsün ;)

ooofffff cok tutarsizsin.
Bir yandan devekini bilmem ne diyorsun eltine, bir yandan ilgi göstermek istiyorsun.
Bence eltin senin icini okumus onun icinde senden uzak kalmak istiyor hakli olarak.

Ikincisi, cok komigime gidiyor, nedense baskalariyla problemi olan kocasina saldiriyor, varsa yürek yüzüne söyle bunlari, esin ne yapsin. Aciyorum bu erkeklere bazen böyle kadinlarla evli olanlari sadece tabiki...
Kalpten gelen gercek ilgi her zaman yolunu bulur ama seninki, gercek duygular degil, ondan samimiyet olusmuyor aranizda.

arkadaşım sen ne söylediğini sanıyorsun sen kimsin ki yok efendim böyle kadınla evli olduğu için eşime acıyacaksın... lütfen terbiyeni takın yaptığın yorumu da adam gibi yap... ben eşime bu konuda saldırmadım sadece durumun ne olduğunu anlattım o kadar onu da asla arada bırakmadım ve eşim de benden son derece memnun anlıyor musun beni... eşim de zaten bir araya gelmemizi normal hayatta istemiyor ama bu durum farklı aile bağı olunca arada silip atamıyorsun en azından eşimle bana öyle geliyor. eşimin sadece yengesi değil aynı zamanda teyzesinin kızı. öte yanda abisi var... zor zamanında geçmiş olsuna gitmek ki bu gerçekten iş olsun diye sırf insan olduğıu için ve içimden geldiği için olacak çok mu yanlış... sevmesem bile kendisinin hastalığına çok ama çok üzüldüm öyle karşındaki eşek diye sen de eşek olamıyorsun

Son düzenleme:
Bu "kalite" kelimesi dikkatimi çekti açıkçası.Eltinle ilgili açtığın diğer konuda da sıkça kullanmışsın.Belki farkında olmadan eltini küçümsüyor olabilirsin.Sözettiğin dargınlık sebebi önemli görünmüyor.Ama sonradan laf taşıyanlar olduysa,yani birilerine yorum yaptıysan ve eltinin kulağına gittiyse sorun büyümüştür.
Hastalık tabii ki destek olunması gereken bir dönem.Sen de üzerine düşeni fazlasıyla yapmışsın.Birbirinizden hoşlanmıyorsanız sık görüşmenize gerek yok.Gerekli ortamlarda gerektiği kadar konuşarak mesafe bırakabilirsiniz.
[/QUOTE
ben asla arkasından konuşmadım kimse de bana cesaret edip neden knuşmuyorsunuz demedi bile çünkü kimseye bişey demedim yansıtmadım. dışarıdaki şahıslar ağzından laf alır her zaman yüreğinden koz almaz bunu iyi biliyorum çünkü... kendisi konuşuyor ama herkese de ilan ediyor bana da şık gelimyor bu. ayrıca zaten durum dediğinden farklı değil ben de artık onu çıkardım hayatımdan gerek kalmadığım sürece zaten asla bir araya gelmiyoruz... o benden değil asıl ben ondan kaçıyorum şimdi o ufak birşeye kızıp herkesle kin tutan biri etrafında küs olduklarının sayısı hayli fazla. bende sadece eşimle birlikte zor zamanında bulunmak istedik başka bişey değil yani

haklısın sen arkadaşım dost var düşman var mecburi bir ortamda bir araya gelindiğinde bir merhaba olmalı diye düşünüyorum. ki bunlar bi aile sık sık bir araya gelinecek ortamlar olabilir. bu niye yalakalık olsun ki, olgun iki insan gibi merhaba denilir köşeye çekilinir. ama eltide o olgunluk yok belli ki .. zaten konu sahibi özel hayatında görüşmüyormuş arayıp sormuyormuş. hastalık içinse ayrı ayrı hem evine hem hastaneye gitme bence. o kadarı fazla kaçar. zaten anlamıyor insanlıktan. evine gitmektense hastanede kısa bir geçmiş olsun ziyareti yeterli olur. bu arada da kaynına (eltine değil)abi varmı bir ihtiyacınız, çocuklarla ilgilenmemizi ister misiniz diye sorabilirsin. ya da eşin sorsun.bu da insanlıktandır.

gerçekten ben yapılan yorumlar karşısında şok oldum herkes o kadar farklı yerden bakmış ki olaya beni sanırım bir tek siz anlamışsınız. durum zaten aynen sizinde bahsettiğiniz gibi... evet işte benim de danışmak istediğim bu idi öyle asıp kesmeyle olmuyor bu işler... kesinlikle bu fikrinize katılıyorum ben de zaten eşime dedim sen söylersin çocuklarla olan durumu dedim. benim de söylemem doğru olurmu kendi mi hepten onun karşısında küçük düşür müyüm acaba gibi bir yorum almak istedim insanlardan herkes bir anca bilip bilmeden üstüme doğru geldi... hastane de kısa birgeçmiş olsundan öteye zaten gidemez ama insan olarak eşimin dediğim gibi sadece yengesi de değil teyzasinin kızı bize düşer tabiki teflifte bulunmak... teşekkür ederim tek anlayan siz olmuşsunuz beni

merhabalar, sabrınıza hayran kaldım.Sizi önce bu husus da tebrik ederim:71:
ve konuyla ilgili kişisel fikrim bence siz en doğrusunu yapmışsınız ve yapmaya da devam etmelisiniz çünkü siz busunuz bu sizin tabiatınız da var,isteseniz de kötü davranamazsınız vicdanınız çok duyarlı çünkü ve buda çok güzel ve değerli bir özellik.Siz eltiniz gibi olmayın farklı kalın fark yaratın huzurunuz bozulmaz aksine ruhunuz doğruyu yaptığı için ekstra huzurlu olur diye düşünüyorum.Diğer türlü olursa hem eltinizin davranışları hemde sizin tabiri caizse ona karşı misillemeniz sizi daraltacak çünkü öyle davranmak sizin tabiatınıza aykırı. Diye düşünüyorum tabii insiyatif sizin nasıl dilerseniz öyle olur inşallah hakkınızda en güzeli ve hayırlısı olur.çok üzülmeyin çünkü eltiniz sizin gibi çok naif bir insanı kaybediyor o üzülsün ;)

off çok gerildim herkes çok farklı değerlendirmiş beni tanımadan gerçekten. yorumunuza teşekkür ederim... ilk zamanlar eşimde çok üzülüyordu bu duruma şuanda o da benden destek yani çünkü ben elimden geleni yaptım yalakalık asla yapmadım yapmam da kula kulluk etmem ben öyle olsa etrafından ayrılmazdım gider popohlardım yada yenge niye böyle yapıyorsun sorun ne derdim onu bile sorma taraftarı değilim kendi tirp yaparsa kendi çeker mantığındayım... sormadım sormam da kendini nimetten sanar diye... kızdıysa birşeyime büyüklük yapsın sen böyböyle böyle yaptın desin bana. bir çok kişi yalakalık yapmakla cici olmaya çalışmakla suçlamış beni ama asla niyetim o değil. benim eltime kullandığımı kelimeyi çirkin bulan insalar peki nasıl diyebiliyor elti de kimmiş aileden bile saymayın... elti evet bence de hiç bişey ama mecburen aileden işte mecburen ortamda denk geliyorsunuz arada bir aile bağı var ne yazık ki... ben de size peşinde gezeyim mi diye sormadım ağır bir ameliyattan geçecek ne yapmalıyım diye sordum sordum size kalsa hastaneye de gitmeyeyim yalakalık oluyor ya da cici görünmeye çalışıyorum di mi...asıl ben yapılan yorumlara acıdım şimdi....

Bu kadar olay yaşanmışken; siz evine gidip geçmiş olsun demişsiniz. Çay muhabbetiyle ve kayınvalidenizin evinde yaptığı hareketle o size ve yaptıklarınıza verdiği değeri kanıtlamış zaten.

Abartı olan, iyilik perisi gibi görünen olay şu; evine gideyim, yemek yapayım, çocuklarına bakayım....

Ne gereği var. Hastaneye git geçmiş olsun de, gerekirse (ki bence gereksiz) evine git kayınbiraderine yapabileceğim bir şey var mı de olsun bitsin. Çocukları getireyim, biz bir aileyiz bilmm ne muhabbetlerine girme.

O sana değer vermiyor, yapılanların kıymetini bilmiyorsa abartmayacaksın bence. Üstüne düşeni yap gerisine karışma.

Bu kadar olay yaşanmışken; siz evine gidip geçmiş olsun demişsiniz. Çay muhabbetiyle ve kayınvalidenizin evinde yaptığı hareketle o size ve yaptıklarınıza verdiği değeri kanıtlamış zaten.

Abartı olan, iyilik perisi gibi görünen olay şu; evine gideyim, yemek yapayım, çocuklarına bakayım....

Ne gereği var. Hastaneye git geçmiş olsun de, gerekirse (ki bence gereksiz) evine git kayınbiraderine yapabileceğim bir şey var mı de olsun bitsin. Çocukları getireyim, biz bir aileyiz bilmm ne muhabbetlerine girme.

O sana değer vermiyor, yapılanların kıymetini bilmiyorsa abartmayacaksın bence. Üstüne düşeni yap gerisine karışma.
yok canım zaten evine gidip yemek yapma çocupuna bakma değil... sadece bana düşer diye düşünüyorum sormak gerekir sonuçta... sadece çocukları ben bakabilirim diycem ama dediğiniz gibi eltime değil de kaynıma sorayım eşim zaten diyecek abisine. ben üzerime düşeni yapayım da sonra geri çekilicem sonuçta... herşey kaldığı yerden devam... hastane ceneze işinde böyle olmak lazım

Haklısın böyle olmak lazım ama iyiliğe her zaman iyilikle karşılık vermiyorlar maalesef. Eşinin abisine teklif et kabul ederse ne ala etmezse yoluna bakarsın sen de...

Haklısın böyle olmak lazım ama iyiliğe her zaman iyilikle karşılık vermiyorlar maalesef. Eşinin abisine teklif et kabul ederse ne ala etmezse yoluna bakarsın sen de...

aynen öyle işte bu kadar ben de bundan ötesinden bahsetmiyorum zaten... dediğin gibi sadece kaynıma sorayım ister versinler ister vermesinler zaten vermeyeciğini biliyorum ama üstüme düşüni de yapmalıyım gerisi kendine kalmış

Eltiniz için bir sürü hafif argo kullanmışsınız hala gidecemde görecemde yanında olacamda diyorsunuz:60:
Ya sevmiyorsunuz eltinizi kabul edin:61:
Sadece eltinizi bir nişan isabeti olarak görüyorsunuz.
Kaleyi içerden feth etme çabaları..
On ikiden vurmaya çalışıyorsunuz eşinizin ailesine cici görünmek için.
Bunuda büyük isimlerden biri olan büyük eltinizde göstermeye çalışıyorsunuz(kullanarak)
Yapmayın etmeyin siz eltinizi sevmiyorsunuz tek amacınız göz boyamak:12:

Üzgünüm ama arkadaşa katılıyorum.Yazdıklarınızdan çıkardığım eltinizi beğenmediğiniz
ve sevmediğiniz.Eltinizin kendini sizden çekmesinin sebebi kıskançlık v.s. de olabilir ya da
sizinle alakalı çok haklı sebepleri de olabilir.Aynı ailedeyiz demişiniz ama o kadar da yakın davranmanıza gerek yok,
onu idare etmek durumunda değilsiniz.Hastalığında ya da sıkıntılı
günlerinde bir geçmiş olsun dersin olur biter.

Son düzenleme:
Üzgünüm ama arkadaşa katılıyorum.Yazdıklarınızdan çıkardığım eltinizi beğenmediğiniz
ve sevmediğiniz.Eltinizin kendini sizden çekmesinin sebebi kıskançlık v.s. de olabilir ya da
sizinle alakalı çok haklı sebepleri de olabilir.Aynı ailedeyiz demişiniz ama o kadar da yakın davranmanıza gerek yok,
onu idare etmek durumunda değilsiniz.Hastalığında ya da sıkıntılı
günlerinde bir geçmiş olsun dersin olur biter.

ben de zaten hastalık dışında kapısını açmadım ki onun dışında gidip geldiğimi mi yazmışım ben de mi var anormallik...

Aman ne ısrar ediyorsun seni sevmemiş sende mesafeli ol adı üstünde e-l-t-i kızkardeş değil!

Back
X