Eltime takılan altınla bana takılan arasındaki fark

flowerworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
194
20
48
26
Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda

Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Huzursuzluk çıkarma boşver sen de mesafeni ayarlar yoluna bakarsın.

Eşinizden isteyin madem içinize dert olduysa .

Huzurunuz yerindeyse de bosverın umursamayın bu saatten sonra koşa koşa size kelepçe set almaya gitmeyeceklerse anca kırar kırılır öyle kalırsınız lüzumu var mı sizce ?

sen istemis miydin?
belki sen istememissindir o istemistir
sen "ay kimseyi zora sokmayayim" kafasindadir o "e kolay mi gelin oluyorum. yapsinlar" kafasindadir. ya da anteplidir, hakkarilidir onlara oylesi yakisir 14 ayar lafi etmek bile küfürden farksiz olacağından dile getirmemislerdir:)
ya da senin esin 25 yasinda birikimi yokken ailesinin eline bakarken evlenmistir. kayinbiraderin 30 yasindadir - evlenecegim mahcup olmayayim diye birikimini yapmistir.
ha diyorsan ki "ben cok istedim az verdiler" haklisin. ama sen istemediysen kim niye sana talep ettiğinden fazlasini versin ki?
ben de birsey istemedim ne ceyrek ne gelinlik ne nisanlik. herseyimi kendim yapıyorum,evrak masraflarini da yari yariya ödüyoruz kafam rahat:) benim cicegimin kardesi yok, olsa bile onlarda boyle adetler yok ama velev ki o da evlendi talep etti fazlasini aldi. alabilir yani
o da onun tercihi.
gereksiz seylere takilip evliliginizi yipratmayin bence.
zaten size takilanlar nasil kocanizin arabasina - ortak eve falan gittiyse ona takilanlar da ayni yere gider bir yerde esinlenirsiniz:)

Bunlara mı takılıyosunuz ya sidik yarışı bu. Bakın hayatınıza kapatın kapınızı evinize odaklanın. Girin işe çalışın karı koca yapın istediğiniz takıyı.

Durumdan duruma değişir. Ailesinin o zamanlar durumu iyi değildir ona güçleri yetmiştir lafı edilmez. Kaynınız daha fazla para koymuştur ayarı yüksekten alınmıştır lafı edilmez. Senaryolar böyle uzar gider. Huzurunuz yerindeyse eşiniz ile, şuan sizden hiçbir şeyi kısmıyorsa, değer veriyorsa hiç huzursuzluk çıkarmaya gerek yok bence. Takılmayın sizde böyle şeylere. Durduk yere altın için huzur kaçırmaya gerek var mı?

Mahkemeye ver evine celp gidince gorurler. NE DEMEK ELTİYE FAZLA ALTİN 😡😡😡😡

Hepsini eşinizin anne babasının yaptığını nereden biliyorsunuz belki kaynınız da para katmıştır

Kimsenin ailesinin birşey yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. Evlenecek yaşa gelmiş hiçbir işlerine karışılmasını istemeyen insanlar bir zahmet kendi maddi imkanlarıyla evlensin. Aile yaparsa da jest olarak yapmıştır. Altını isteyeceğin kişi eşin.

Sana da az yapmamışlar bence. Eşinden iste o sana alsın

Hepsini eşinizin anne babasının yaptığını nereden biliyorsunuz belki kaynınız da para katmıştır
di mi, belki de abisini görüp "karima 14 ayar altin takmayayim, biraz birikim yapip oyle yuva kurayim" diye düşünmüştür.
benim bir arkadasim var, onlarda da cok altin muhabbeti olmazmis. bizde de hic olmaz. ama evlenecegi kiz mardinliydi. kizin babasi demis ki "bizde böyle. o kizimin ablalari okumadigi , ev kizi oldugi halde (atiyorum) 250 gram altinla evlendiler, hicbiri de kiraya gelin gitmedi. benim kizim okudu atandi, evlendiginde sana da yardim edecek. simdi neden kizima 25 gram altin veresiniz ki? okumasi onun ayibi da mi ablalarindan düşük degerle evlensin kiraya ciksin"
cocuga da cok mantıklı gelmis, ailesine izah etmis. sonuc olarak istenen altinlari aldilar - buyuk sehirden ömürlük yasayacaklari sehre ataninca da ev alacaklar.
yani istemeyeye meme yok, belki o cocugun varsa abisinin ailesi "çocuklarımız mutlu olsun yeter, kendinizi zora sokmayin" demistir ona 25 gram altin verilmistir.
ben burada hak vs oldugunu düşünmüyorum.
altin icin istemeyi kendine yediriyorsan - ailen kendine yakistiriyorsa tabii ki daha cok altin takılabilir. aglamayana meme yok

Ayrıca bazı kadınları da anlamıyorum. birçok konuda modern takılıyorlar ama konu altın olunca herkes birden gelenekselleşiyor. Eş ailesinin takı takma adeti eskidendi. Kendi evine almıyor ki gelini. Birkaç sene sonra belki küsecek evine bile sokmayacak. çocuklarını zorla da evlendirmiyorlar sevdiğiyle evleniyor herkes. Aile yapıyorsa içlerinden geldiği için yapmalı. Ona şunu taktılar bana da bunu takacaklar gibi bir zorunlulukları var mı?

Ne boş muhabbet. Bize altın sorduklarında bir şey istemedik. Eltim Antepli olduğu için talepleri oldu. Ona fazladan yapıldı. Umrumda bile olmadı. Eşyaları da daha pahalıdır, avangard olanlardan. Bana bedava verseler almam. Ben beğendiğimi almıştım zaten. Hatta düğünü de otelde yemekli oldu. Benimki öyle değildi. Zerre kadar aklımdan geçmedi, tüh ben de isteseydim keşke demedim. Geçmiş bitmiş olay. Bunları gündem etmenin size ne faydası var? Kafanızı daha faydalı işlere yorun.

Back
X