Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.
Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.
Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.
Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.
Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.
Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.
Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.
Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.