• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi kıskanıyorum

Nurseyna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
80
10
48
İzmir
Merhaba arkadaşlar konuya nasıl girsem bilmiyorum çoğunuz kızacak bana , kızın zaten biraz nasihate ihtiyacım var.
Şimdiye kadar el bebek gül bebektim yeni gelin gelmesini hazmedemiyorum , örneğin yeni bir şey alınacaksa ve benimle beraber alınıyorsa en güzelinin seçilmesi ve kalitelisi alınması için elimden geleni yapıyorum her hangi bir şey hissetmiyorum ama bensiz alınan bir şeyi gördüğüm zaman içime fesatlık giriyor çok rahatsız edici bir duygu bu , eltimle bir problemim yok , o değil bir başkası olsa ben bunları yine hissedecektim .
Sorun bende yani , kendimi yeni doğacak kardeşini kıskanan çocuklar gibi hissediyorum paylaşmak istemiyorum kimseyi.Nasıl aşabilirim bunu ?

Merhaba arkadaşlar konuya nasıl girsem bilmiyorum çoğunuz kızacak bana , kızın zaten biraz nasihate ihtiyacım var.
Şimdiye kadar el bebek gül bebektim yeni gelin gelmesini hazmedemiyorum , örneğin yeni bir şey alınacaksa ve benimle beraber alınıyorsa en güzelinin seçilmesi ve kalitelisi alınması için elimden geleni yapıyorum her hangi bir şey hissetmiyorum ama bensiz alınan bir şeyi gördüğüm zaman içime fesatlık giriyor çok rahatsız edici bir duygu bu , eltimle bir problemim yok , o değil bir başkası olsa ben bunları yine hissedecektim .
Sorun bende yani , kendimi yeni doğacak kardeşini kıskanan çocuklar gibi hissediyorum paylaşmak istemiyorum kimseyi.Nasıl aşabilirim bunu ?

öncelıkle bu kadar acık sozlu oldugun ıcın senı tebrık edıyorum ama kıskanmanı gerektırecek bısey yok ortada senın zamnındada san yapılmıstır emınım sureklı kendıne oku dua et sen seytana uyma kotu seyler dusunme

öncelıkle bu kadar acık sozlu oldugun ıcın senı tebrık edıyorum ama kıskanmanı gerektırecek bısey yok ortada senın zamnındada san yapılmıstır emınım sureklı kendıne oku dua et sen seytana uyma kotu seyler dusunme
Kendimi öyle teselli etmeye çalışıyorum , sanki sizinle paylaşınca günah çıkarıyormuşum gibi kendimin farkındayım ama içimden gelen bir duygu bu yani kafam da kurup kurup düşünerek hissettiğim bir şey değil farkın da olmadan yüzüm düşüyor ve ben utanıyorum.Yakıştıramıyorum kendime.

bugün aynı şeyleri bende hissettim kuzum ama insanız sonuçta önemli olan farkına varman kendine hakim ol takmamaya çalış ben küçük gelinim mesela büyüğü kıskandım :D bi anlık bişey sonrada pişman oluyosun işte :D

bugün aynı şeyleri bende hissettim kuzum ama insanız sonuçta önemli olan farkına varman kendine hakim ol takmamaya çalış ben küçük gelinim mesela büyüğü kıskandım :D bi anlık bişey sonrada pişman oluyosun işte :D

Bazen empati yapmaya çalışıyorum sonra gelen ben olabilirdim , senin için böyle hissettiklerini anlasan kötü hissederdin diye telkin veriyorum kendime ama ah sen gel bir içime anlat onu :)))
Belki oda benim için böyle hissediyordur bilemiyorum , oda hissetmesin kötü bir duygu yaf.

Birakin böyle kiskancliklari ne olur. .
Her koyun kendi bacagindan asılır. .
Sizin esiniz farkli, eltnizin esi farkli..
Nedir bu ego tatmini? Eltnizin sizden farki ne?
Sadece evlilik tarihleriniz farkli hepsi bu..
Herseyin en iyisine layiksa, dua edin en güzel
Dunya malini nasip etsin allah..
Ikinizde esitsiniz. .yok birbirinizden farkiniz..
.

Birakin böyle kiskancliklari ne olur. .
Her koyun kendi bacagindan asılır. .
Sizin esiniz farkli, eltnizin esi farkli..
Nedir bu ego tatmini? Eltnizin sizden farki ne?
Sadece evlilik tarihleriniz farkli hepsi bu..
Herseyin en iyisine layiksa, dua edin en güzel
Dunya malini nasip etsin allah..
Ikinizde esitsiniz. .yok birbirinizden farkiniz..
.

Evet evet ben de kendime bunları söylüyorum ama o an içime gelen his öyle olmuyor hani oturup düşüneyim kendi kendimi doldurayım falan değil bu. Nereden çıktı bu şimdi der gibi düşündüklerimle hislerim aynı değil.
Hani tektim ya herkes etrafım da dönüyordu , alışmışım tabi Dünya benim etrafım da dönüyor misali.
Benim gelinle ufacık bir problemim yok aksine çok dikkat ediyorum hareketlerime kırılmasın , gücenmesin , dışlanmış hissetmesin diye .
Oda hanım hanımcık bir saygısızlığı yok.
Mal da mülkte gözümde yok sanırım ilgiyi kıskanıyorum ama yani onlar da olacak taştan çıkmadı ya bu kız. Ben o an hissetmek istemiyorum işte mutlu olmak istiyorum karşımda ki insan için ve cidden istiyorum bunu .

İnsanlık hali bu olur öyle şeyler ben kıskanır mıydım bilmiyorum ama seni de suçlayamam sonuçta umursamamak elinde değil .
Bende sevgilimi çok kıskanırım hatta insanlıktan çıkarım kıskanırken ama o da elimde olan bir şey değil yapım böyle senin ki de öyle demek ki zamanla alışırsın inşallah .
Bunlar olağan hani kendinden küçük kardeşi kıskanır ya çocuklar öyle bu olayda doğal yani :)
Rabbim hayırlısını versin her şeyin hakkınızda :)

şöyle telkinde bulun iyi bir insan bunu yapmaz ve benim içimi en iyi Allah biliyor.onun rızası için düzelmeliyim dee yoksa kendini ikna edemezsin.mahşerde ben seni çok iyi bilirim sen kıskancın fesatın tekisin herkesi kandırdın ama beni kandıramazsın diyeceğini düşün.

Benim eltim yok ama olsa ben sanmıyorum seveceğimi...

acaba benim eltim mi açtı konuyu diye düşündüm.benim eltimde sizin gibi olduğu için zehir etti herkese düğünü.ve 6 sene oldu evleneli hala herkesi bunaltıyor fesatlıktan kıskançlıktan..ona düğününd eyapılması gerekenler yapılmış ama benm düğünümde de şişirdi kendini çekti kendi noldu kaynanamlar onada yeni oturma grubu aldı kına gecesinde kaynana kına yakılırken gelinin avucuna altın koyar onada verdi altın.o da sizin gibi tek gelin olmaya alışmış benikabullenemedi hala.o tek gelin kalsın diye evlendirmeseydiler bari oğullarını.ama noluyor kendinden soğuttu herkesi kısaknçlığıyla fesatlığıyla.

Merak etme eminim ki oda sana karşı zaman zaman kıskançlığa düşüyordur:)
Bu her elti arasında olan bir şey değil mi ki:)
Ya sorun olur aralarında yada güzel geçinseler bile zaman zaman içten içe biraz kıskançlık olur :)
Önemli olan bunu dışa vurup hayatı birlikte yaşadığınız insanlara zehir etmemek.

walla bende içimde fesatlık hissediyorum da herkes kendine yakışanı yapar diyorum sonra
ama benmki kayınpederden kaynaklı
adam daha dün karşıma geçmiş büyük gelin kınasında orkestra istedi bende onun yerinde sana bir çift bilezik alim dedim de bilezik aldım dedi. kaynvalide de büyük geline çok altın taktın buna da baktırdın haksızlık ettin dedi
bende film koptu
senin şanına o da baba dedim
orkestra istemedik diye mi almadın keşke en baştan keseymişim ya orkestra ya altın diyeymişim dedim
bizde gelin arabadan inerkende maddi bişeyler verilir geline
adam eltime teee fi tarihinde bin beş yüz liralık set almış
bana da tek bir cumhuriyet
gelde kıskanma işte

walla bende içimde fesatlık hissediyorum da herkes kendine yakışanı yapar diyorum sonra
ama benmki kayınpederden kaynaklı
adam daha dün karşıma geçmiş büyük gelin kınasında orkestra istedi bende onun yerinde sana bir çift bilezik alim dedim de bilezik aldım dedi. kaynvalide de büyük geline çok altın taktın buna da baktırdın haksızlık ettin dedi
bende film koptu
senin şanına o da baba dedim
orkestra istemedik diye mi almadın keşke en baştan keseymişim ya orkestra ya altın diyeymişim dedim
bizde gelin arabadan inerkende maddi bişeyler verilir geline
adam eltime teee fi tarihinde bin beş yüz liralık set almış
bana da tek bir cumhuriyet
gelde kıskanma işte

bu konuda haklısınız ayrımcılık konuusnda bende kızıyorum asla eltime de kendime de haksızlık edilsin istemem ama bana çok haksızlık edilmiş kaynanmlar kendi ağızlarınla söylüyor o ilk meraktı ona herşey fazla yapıldı sana yapılmadı diye.bu konuda kızıyorum kıskanmıyorum ama elti hala yapıyor kıskançlık fesatlık kendinden soğuttu yıldırdı herkesi.eltimin 2 çocuğu var künyeler küpeler bilezikler altınlar fazlasınla yapıldı bende 6 seneden sonra tüp bebkle gebe kaldım bana kaynanam bişey yapmaya niyetim yok pek bişey umma dedi gelde buna kızma..he böyle durumlarda kıskançlık yaparsın haksızlık olduğu için ama herşey normalken sen eltini kıskanırsan anca kendinden soğutursun.

bu konuda haklısınız ayrımcılık konuusnda bende kızıyorum asla eltime de kendime de haksızlık edilsin istemem ama bana çok haksızlık edilmiş kaynanmlar kendi ağızlarınla söylüyor o ilk meraktı ona herşey fazla yapıldı sana yapılmadı diye.bu konuda kızıyorum kıskanmıyorum ama elti hala yapıyor kıskançlık fesatlık kendinden soğuttu yıldırdı herkesi.eltimin 2 çocuğu var künyeler küpeler bilezikler altınlar fazlasınla yapıldı bende 6 seneden sonra tüp bebkle gebe kaldım bana kaynanam bişey yapmaya niyetim yok pek bişey umma dedi gelde buna kızma..he böyle durumlarda kıskançlık yaparsın haksızlık olduğu için ama herşey normalken sen eltini kıskanırsan anca kendinden soğutursun.

walla başka türlü bi kıskançlığım yok Elhamdulillah
doğrusun bunu kıskanmıyorum da kızıyorum aslında
yani yapmamışsın bari söyleme ona şunu yapmıştık bunu yapmıştık diye
gerçi o söylemese elti gelip diyo gıpta damarımı deşiyo da
kayınpeder de sen altın olacan kızım ne gereği var altının diyo o zaman işte zor tutuyorum kendimi
doğru ben altınım ondan altın alınmadı, diğeri altın değil altın olsun diye uğraşıldı diyesim geliyo
mesafeyi korumakta fayda var
:1: susuyorum :24:

Bir arkadaşım vardı aynı durumda, yeni gelin konusu olup tanışmalar konuşulunca tabii o heyecan, ilgi falan bizimkinin yüzünü düşürdü pabucum dama atıldı diye espirisini de çok yapardı :) haliyle ilgi bölünüyor hatta o aileye yeni giriyor diye ilgilenme daha fazla oluyor. Sizde demişsiniz el bebek gül bebektim diye, ama alışın eşiniz tek çocuk olmadığından bir gün mutlaka bu olacaktı, ki ben zamanla da alışacağınızı düşünüyorum..

Sen yine iyisin ben olmayan eltimi kıskanıyorum:17: kv kp görüncemı kaynımi hepsini çok seviyorum tek korkum ya kaynım evlendiğinde onu daha çok severlerse diye şimdi den içim içimi yiyo:41:

Evet evet ben de kendime bunları söylüyorum ama o an içime gelen his öyle olmuyor hani oturup düşüneyim kendi kendimi doldurayım falan değil bu. Nereden çıktı bu şimdi der gibi düşündüklerimle hislerim aynı değil.
Hani tektim ya herkes etrafım da dönüyordu , alışmışım tabi Dünya benim etrafım da dönüyor misali.
Benim gelinle ufacık bir problemim yok aksine çok dikkat ediyorum hareketlerime kırılmasın , gücenmesin , dışlanmış hissetmesin diye .
Oda hanım hanımcık bir saygısızlığı yok.
Mal da mülkte gözümde yok sanırım ilgiyi kıskanıyorum ama yani onlar da olacak taştan çıkmadı ya bu kız. Ben o an hissetmek istemiyorum işte mutlu olmak istiyorum karşımda ki insan için ve cidden istiyorum bunu .

Zaten dünyanın kendi etrafımızda dönmediğini bi anlasak..Ah bi anlasak!
Hepimiz etten kemikteniz,herkes layığını elbet bulacak..
Siz kalbinizde fesat beslemeyin..Yarın birgün sizinde belki bi kızınız olur,aynı durum onun başınada gelsin ister misiniz?
Kıskanç taraf-yada kıskanılan taraf...

Benim eltim yok ama olsa ben sanmıyorum seveceğimi...

Sen yine iyisin ben olmayan eltimi kıskanıyorum:17: kv kp görüncemı kaynımi hepsini çok seviyorum tek korkum ya kaynım evlendiğinde onu daha çok severlerse diye şimdi den içim içimi yiyo:41:

Ne kadar fesat barındırıyorsunuz kalbinizde..
Midem bulandı bu yorumlardan..Daha tanımadığınız,eşinizin kardeşinin karısını kıskanıyorsunuz.
Ne kadar kendini beğenmişlik,dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünmektir bu..
Tamam,bazı zaman birine yapılıp,diğerine yapılmaz kıskanılır..Yada haksızlığa gelinemez vs.

Fakat ortada hiç birşey yokken,durduk yere,'eşinizin,kardeşinin karısını' kıskanıyorsunuz.
Bilmem farkında mısınız?Dıdı nın, dıdısı...

Sizler bu fesat kalp ile nasıl anne olup çocuk büyüteceksiniz?
Yakışıyor mu evli bi kadına bu kıskançlıklar..

Dünyada bi sizler yoksunuz hanfendiler..
Belki gelecek gelinler,sizlerden kat be kat üstün olacaklar.
'El elden,akıl akıldan üstündür' demişler..

Gerçekten bu düşüncelerden ve durduk yere olan kıskançlıklarınızdan midem bulandı..

Ne kadar fesat barındırıyorsunuz kalbinizde..
Midem bulandı bu yorumlardan..Daha tanımadığınız,eşinizin kardeşinin karısını kıskanıyorsunuz.
Ne kadar kendini beğenmişlik,dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünmektir bu..
Tamam,bazı zaman birine yapılıp,diğerine yapılmaz kıskanılır..Yada haksızlığa gelinemez vs.

Fakat ortada hiç birşey yokken,durduk yere,'eşinizin,kardeşinin karısını' kıskanıyorsunuz.
Bilmem farkında mısınız?Dıdı nın, dıdısı...

Sizler bu fesat kalp ile nasıl anne olup çocuk büyüteceksiniz?
Yakışıyor mu evli bi kadına bu kıskançlıklar..

Dünyada bi sizler yoksunuz hanfendiler..
Belki gelecek gelinler,sizlerden kat be kat üstün olacaklar.
'El elden,akıl akıldan üstündür' demişler..

Gerçekten bu düşüncelerden ve durduk yere olan kıskançlıklarınızdan midem bulandı..

Hop hop ne oluyo be:47:bu nasıl bi ağır yorumdur kendine gel sözlerine dikkat et:47: nerden girdin nerden çıktın bunun annelikle insanlıkla ne alakası var.Size ne be kıskanırim kıskanman ışte sizlerde durduk yere ortada birşey yokken böyle adamı sinir edersiniz benimde senin bu çirkefligine midem bulandı. Ya mesajıni okudukça küplere biniyorum daha söylenecek çok söz var ama olmuyo ışte burda yürü git işine:47:

Back
X