• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi kıskanıyorum

ya kızlar benim evliliğimde yıllar geçti ama bende içimi dökeyim dedim ,ben ilk gelindim bende kıskançlık felan olmadı şükür ama bende şöyle bir durum yaşadım ,ben evlenirken babam sizin şanınız ne kadar takı takmak istersiniz o kadar takın dedi ,onlarda iyi kötü birşeyler taktılar ,ama sonra eltim evleneceği zaman eltimin aileside öyle söyledi sizin şanınız ne kadar isterseniz diye ,bir gün daha bu meseleler konuşulurken görümcem şöyle bir kelime kullandı bana allah razı olsun baban bizi hiç üzmedi bu konularda ,yeni alacağımız gelinin aileside çok anlayışlı hiç üzmedi ,ama biz tabii sana taktığımız kadar altın takamayız ona ayıp olur dedi ben şok oldum ,sana taktığımız kadar az demek istedi,yeni gelin alırken kendimi değersiz hissetmemi sağlamışlardı sağolsunlar ,tabiii o zamanlar çok genç olduğum için böyle hisstmiştim ,şimdi kendi değeriminde farkındayım ,çevremdeki insanlarında, sevgiler.

belki bana kızacaksınız ama eşyayımı kıskanıyorsunuz:1::1:
eltin güzeldir anlarım kv eltini daha çok sever onuda anlarım
altı üstü eşya ya:ssz:

Ne kadar fesat barındırıyorsunuz kalbinizde..
Midem bulandı bu yorumlardan..Daha tanımadığınız,eşinizin kardeşinin karısını kıskanıyorsunuz.
Ne kadar kendini beğenmişlik,dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünmektir bu..
Tamam,bazı zaman birine yapılıp,diğerine yapılmaz kıskanılır..Yada haksızlığa gelinemez vs.

Fakat ortada hiç birşey yokken,durduk yere,'eşinizin,kardeşinin karısını' kıskanıyorsunuz.
Bilmem farkında mısınız?Dıdı nın, dıdısı...

Sizler bu fesat kalp ile nasıl anne olup çocuk büyüteceksiniz?
Yakışıyor mu evli bi kadına bu kıskançlıklar..

Dünyada bi sizler yoksunuz hanfendiler..
Belki gelecek gelinler,sizlerden kat be kat üstün olacaklar.
'El elden,akıl akıldan üstündür' demişler..

Gerçekten bu düşüncelerden ve durduk yere olan kıskançlıklarınızdan midem bulandı..
Pardon ama sana ne oluyor....????????

Biz burada konu sahibine konusu hakkında yorum yazmışız ,, aynı duygular içindeyiz diye...

SEnin kalkıp da yaptığımız yorumla ilgili bizi yargılama gibi bi HaKkın var mı...!!!!!!!!!

SEnden izin mi almalıydım nasıl cevap yazmalıym bu konuya diye...????

Forum kurallarını aşmadığımız sürece yöneticiler bile neden böyle yazdınız şu konuya demiyor ,,, sen neden kalkıp müdahale ediyorsun..???
Kaç yaşına gelmiş insanım ben ,,,, Kİmsenin aklına ihtiyacım Yok..

BUrada asıl MİDE bulandıran senin YOrumun olmuş...!!!!

Utanmadan kalkıp ANNEliğime LAF atmışsın ......

Sen hiç dert etme olUR mu nasıl anne olup , çocuk büyüteceğİmi...

Benim anneliğim de dörtdörtlük , çocuğumun yetiştiriliş biçimi de......!!!!

Son düzenleme:
Benim eltim yok ama olsa ben sanmıyorum seveceğimi...

acaba benim eltim mi açtı konuyu diye düşündüm.benim eltimde sizin gibi olduğu için zehir etti herkese düğünü.ve 6 sene oldu evleneli hala herkesi bunaltıyor fesatlıktan kıskançlıktan..ona düğününd eyapılması gerekenler yapılmış ama benm düğünümde de şişirdi kendini çekti kendi noldu kaynanamlar onada yeni oturma grubu aldı kına gecesinde kaynana kına yakılırken gelinin avucuna altın koyar onada verdi altın.o da sizin gibi tek gelin olmaya alışmış benikabullenemedi hala.o tek gelin kalsın diye evlendirmeseydiler bari oğullarını.ama noluyor kendinden soğuttu herkesi kısaknçlığıyla fesatlığıyla.
Yok ben zehir etmem , o kadar hadsiz değilim ne yaşayacaksam içim de yaşarım , dediğin gibi ama uzun süre tek gelin olmaya alışınca böyle oluyor sanırım .Ama bu durum beni rahatsız ediyor , küçük gelin ben de olabilirdim .

Merak etme eminim ki oda sana karşı zaman zaman kıskançlığa düşüyordur:)
Bu her elti arasında olan bir şey değil mi ki:)
Ya sorun olur aralarında yada güzel geçinseler bile zaman zaman içten içe biraz kıskançlık olur :)
Önemli olan bunu dışa vurup hayatı birlikte yaşadığınız insanlara zehir etmemek.
Olabilir canım olsa da şaşırmam gördüğüm , okuduğum böyle eltiler arasın da kıskançlıkların olduğu gerçeği.

walla bende içimde fesatlık hissediyorum da herkes kendine yakışanı yapar diyorum sonra
ama benmki kayınpederden kaynaklı
adam daha dün karşıma geçmiş büyük gelin kınasında orkestra istedi bende onun yerinde sana bir çift bilezik alim dedim de bilezik aldım dedi. kaynvalide de büyük geline çok altın taktın buna da baktırdın haksızlık ettin dedi
bende film koptu
senin şanına o da baba dedim
orkestra istemedik diye mi almadın keşke en baştan keseymişim ya orkestra ya altın diyeymişim dedim
bizde gelin arabadan inerkende maddi bişeyler verilir geline
adam eltime teee fi tarihinde bin beş yüz liralık set almış
bana da tek bir cumhuriyet
gelde kıskanma işte
Sorsan onlara ama her şeyi eşit yapıyoruz derler ,okusun yeni evlenecek kızlar , isteye bildiğinizi isteyin acımayın .O kadar değer görüyorsunuz.

bu konuda haklısınız ayrımcılık konuusnda bende kızıyorum asla eltime de kendime de haksızlık edilsin istemem ama bana çok haksızlık edilmiş kaynanmlar kendi ağızlarınla söylüyor o ilk meraktı ona herşey fazla yapıldı sana yapılmadı diye.bu konuda kızıyorum kıskanmıyorum ama elti hala yapıyor kıskançlık fesatlık kendinden soğuttu yıldırdı herkesi.eltimin 2 çocuğu var künyeler küpeler bilezikler altınlar fazlasınla yapıldı bende 6 seneden sonra tüp bebkle gebe kaldım bana kaynanam bişey yapmaya niyetim yok pek bişey umma dedi gelde buna kızma..he böyle durumlarda kıskançlık yaparsın haksızlık olduğu için ama herşey normalken sen eltini kıskanırsan anca kendinden soğutursun.
O ilk meraktı ne demek insan söylemez bari ,bişey yapmaya niyetim yokmuş sizinkiler de bi rahatmış .

walla başka türlü bi kıskançlığım yok Elhamdulillah
doğrusun bunu kıskanmıyorum da kızıyorum aslında
yani yapmamışsın bari söyleme ona şunu yapmıştık bunu yapmıştık diye
gerçi o söylemese elti gelip diyo gıpta damarımı deşiyo da
kayınpeder de sen altın olacan kızım ne gereği var altının diyo o zaman işte zor tutuyorum kendimi
doğru ben altınım ondan altın alınmadı, diğeri altın değil altın olsun diye uğraşıldı diyesim geliyo
mesafeyi korumakta fayda var
:1: susuyorum :24:

Bir arkadaşım vardı aynı durumda, yeni gelin konusu olup tanışmalar konuşulunca tabii o heyecan, ilgi falan bizimkinin yüzünü düşürdü pabucum dama atıldı diye espirisini de çok yapardı :) haliyle ilgi bölünüyor hatta o aileye yeni giriyor diye ilgilenme daha fazla oluyor. Sizde demişsiniz el bebek gül bebektim diye, ama alışın eşiniz tek çocuk olmadığından bir gün mutlaka bu olacaktı, ki ben zamanla da alışacağınızı düşünüyorum..
Ben de zamanla alışırım diyorum kendi kendime ama gittiğim de ev benimdi kafama göre takılıyordum şimdi nasıl davranmam gerekecek kestiremiyorum .

Sen yine iyisin ben olmayan eltimi kıskanıyorum:17: kv kp görüncemı kaynımi hepsini çok seviyorum tek korkum ya kaynım evlendiğinde onu daha çok severlerse diye şimdi den içim içimi yiyo:41:
Canım ben hiç böyle durumlar yokken söylerdim kaynanama ilginizin daha fazla kaydığını görürsem kıskanırım diye.Alınan edinenler için değil onunla ilgilenildiğini gördüğüm zaman oluyor .

Zaten dünyanın kendi etrafımızda dönmediğini bi anlasak..Ah bi anlasak!
Hepimiz etten kemikteniz,herkes layığını elbet bulacak..
Siz kalbinizde fesat beslemeyin..Yarın birgün sizinde belki bi kızınız olur,aynı durum onun başınada gelsin ister misiniz?
Kıskanç taraf-yada kıskanılan taraf...
Canım farkındayım zaten inan öyle hissettiğim de rahatsız oluyorum , dediğin gibi kızım da olabilirdi , kardeşim de .Bir şey alınacağı zaman benim de fikrim alınıyorsa öyle hissetmiyorum ama bak , benim dediğim olmasına gerek yok şunu şöyle yapıyoruz sen ne düşünüyorsun dediler mi gayet iyiyim , ama buda doğru değil.

belki bana kızacaksınız ama eşyayımı kıskanıyorsunuz:1::1:
eltin güzeldir anlarım kv eltini daha çok sever onuda anlarım
altı üstü eşya ya:ssz:
Yok canım eşya da gözüm yok öyle şeyleri kıskanmam ilgi bölünüyor ya şimdi şeytan dürtüyor beni :)

Canım kıskanmanı gerektirecek hiç bişey yok ortada
Ve ne kadar şanslısın ki ona yapılan şeyler sana da yapılmış
Halen de seni düşünüp bişeyler alan kv var karşında
Tabiki kıskandığın zamanlarda olacak,insanız hepimiz
Ama lütfen ileriye gitmesin,eltinle ilişkini etkilemesin

Benimde önümüzdeki birkaç seneye eltim olur herhalde, şuan kim olduğu bile meçhul..

Şuan bende ilk ve tek gelinim, halimden memnunum, eltim gelince nasıl olacak bende bilmiyorum :1: ayrım yapmazlarsa pek sorun olmaz sanırım. Kardeş gibi elti örnekleri var, öyle olursak ne ala :1:

bende evlenirken eltim kurum kurum kuruldu
surat surat sıfatı kaydı resmen
bide üstüne adığımız ettiğimiz herseyi sorgular olmuşlar kaynımla birlikte
eşim duymuş evde annesine sorarkenn
ufak bi kaynım var o evlensin gelen geline prenses gibi davranıcam
aslaaa bana davranıldığı gibi davranmıcam ona yazık değilmi
çatlasın hırsından diğeride..(benimkidee çok nemrutt arkadaşş yaaa:ssz::ssz:)
bi güleryüz göstermedi bana bee sanki ben gelince onu kovalıcaklar evden

benim de hiç eltim yok olmayacakta çünkü eşim tek oğlan ama olsaydı kıskanacağımı sanmıyodum hiç...
kıskananlarıda anlamıyorum ...

Canım kıskanmanı gerektirecek hiç bişey yok ortada
Ve ne kadar şanslısın ki ona yapılan şeyler sana da yapılmış
Halen de seni düşünüp bişeyler alan kv var karşında
Tabiki kıskandığın zamanlarda olacak,insanız hepimiz
Ama lütfen ileriye gitmesin,eltinle ilişkini etkilemesin
Evet gerçekten kıskanmam gerektirecek en azından maddi olarak kıskanmam gereken bir durum yok.Eskiden ramazanları beraber geçirirdik , torunlarıyla ilgilenirlerdi bunlar azaldı hatta bitti diyebilirim .
Sebebide küçük kaynım iş sebebiyle başka şehirde sürekli ordalar , ki ben severim eşimin ailesini başta normal geliyordu ama şimdi farkın da olmadan içerlediğimi görebiliyorum.

Benimde önümüzdeki birkaç seneye eltim olur herhalde, şuan kim olduğu bile meçhul..

Şuan bende ilk ve tek gelinim, halimden memnunum, eltim gelince nasıl olacak bende bilmiyorum :1: ayrım yapmazlarsa pek sorun olmaz sanırım. Kardeş gibi elti örnekleri var, öyle olursak ne ala :1:
İnşallah olmaz canım ama şu şeytan yok mu bozgunculuk yapmak için elinden geleni yapıyor.Ben kardeş gibi olmayı beklemiyorum kötü olmayalım da inş.Okuyorum çünkü burda görüyorum zor biraz o şekilde.

bende evlenirken eltim kurum kurum kuruldu
surat surat sıfatı kaydı resmen
bide üstüne adığımız ettiğimiz herseyi sorgular olmuşlar kaynımla birlikte
eşim duymuş evde annesine sorarkenn
ufak bi kaynım var o evlensin gelen geline prenses gibi davranıcam
aslaaa bana davranıldığı gibi davranmıcam ona yazık değilmi
çatlasın hırsından diğeride..(benimkidee çok nemrutt arkadaşş yaaa:ssz::ssz:)
bi güleryüz göstermedi bana bee sanki ben gelince onu kovalıcaklar evden
Canım ben sana açık olucam nasıl hissettiğini ben söyleyeyim , görümce yoksa o evde evin kızı gibi hissediyorsun kendini gelin gibi değil , ben ilk göz ağrıyım modun da oluyorsun,bunlar istemsiz oluyor inan bana.Ben belli etmemeye çalışıyorum , karşımdakide insan nihayetin de en güzel günlerini benim ona olan hareketlerimi düşünerek geçirmesini istemem . Zaten geline karşı art niyetim yok o olmasa başkası olacaktı ben yine böyle hissedecektim , ben büyükleri paylaşmakta zorlanıyorum .

benim de hiç eltim yok olmayacakta çünkü eşim tek oğlan ama olsaydı kıskanacağımı sanmıyodum hiç...
kıskananlarıda anlamıyorum ...
Canım herşey insanlar için ben de kıskananları anlamıyordum kocaları ayrı , evleri ayrı neyin kıskançlığı diye ama insan için de oldumu daha iyi anlayabiliyor.

Son düzenleme:
benim de birçok konuda nasihatlere ihtiyacım var ama bir konuda nasihat verebilirim o da eltini kıskanmanın saçmalığı! elinde değil anlayabiliyorum ama lütfen kendi eşyalarınla, eşinle, hayatınla mutlu olmayı öğren...ben böyle mutluyum benim sıkıntım da sürekli beni iğnelemeleri... ama içimde zerre kadar kıskançlık yok..

şöyle düşün, bugün ona alınanların yarın modası geçecek.. zaten bir perde yaptırıyosun evine bir hafta sonra daha güzeli yenisi çıkıyor... düşünsene.. Allah eşine sağlık sıhhat versin kazancı bol olsn yenisini alırsın...

temiz baktıktan sonra kendine de eşyana da güllük gülistanlık..hiç kıskanma...

benim de birçok konuda nasihatlere ihtiyacım var ama bir konuda nasihat verebilirim o da eltini kıskanmanın saçmalığı! elinde değil anlayabiliyorum ama lütfen kendi eşyalarınla, eşinle, hayatınla mutlu olmayı öğren...ben böyle mutluyum benim sıkıntım da sürekli beni iğnelemeleri... ama içimde zerre kadar kıskançlık yok..

şöyle düşün, bugün ona alınanların yarın modası geçecek.. zaten bir perde yaptırıyosun evine bir hafta sonra daha güzeli yenisi çıkıyor... düşünsene.. Allah eşine sağlık sıhhat versin kazancı bol olsn yenisini alırsın...

temiz baktıktan sonra kendine de eşyana da güllük gülistanlık..hiç kıskanma...
Ah canım keşke alınanları kıskansam en fazla gider daha iyisini güzelini alırım :)
Bak misal bir şey alınıyorsa ve benim de fikrim soruluyorsa bildiğimin en kalitelisine en güzeline yönlendiriyorum mutlu oluyorum o zaman.Gördüğüm de hoşuma gidiyor .İllede benim söylediğim olması şart değil .
Bensiz bir şey yapılmışsa o zaman neden bana da sormadılar oluyorum ki sormak zorun da olmadıklarını ben de biliyorum ama dediğim gibi uzun süre gelin olunca o evin insanı gibi hissediyorsun kendini .
Tamam kaynanamla da problemlerim oluyor olmuyor değil ama o evi kızı ben gibi hissediyorum ve yanlış olduğunun farkındayım bunu aşmak istiyorum işte bende. Ama dediğin de söylediklerin de yüzde yüz haklısın .

RUYAbuse kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

Alıntı maize kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Sen yine iyisin ben olmayan eltimi kıskanıyorum kv kp görüncemı kaynımi hepsini çok seviyorum tek korkum ya kaynım evlendiğinde onu daha çok severlerse diye şimdi den içim içimi yiyo

Ne kadar hastalıklı düşüncelerdir bu düşünceler arkadaş..
Şimdi damarınız mı kabardı?
Burda insanlara kötü örnek oluyorsunuz bu iki mesajla,farkında mısınız?
Allah kıskanç insanı sevmez,hele sizin gibi henüz ortada hiç birşey yokken,içinde kıskançlık güdeni hiç sevmez..

Çocuklarınızda varmış,yarın onlar okula başlayacak,yada okula gidiyorlar..
Siz Allah bilir,diğer çocukları,çocuklarının velilerini falanda cayır cayır kıskanır,çocuklarınızda gül gibi örnekler olursunuz..

Anneymişsiniz hemde,anne olan böyle örnekler veremez toplumda..
İstediğiniz kadar köpürün,kızın,havaya kalkın..
Ben o yazdığım,ve şimdi ki mesajımın arkasındayım..

Sizin gibi kıskanç gelinler yüzünden,yeni gelen gelinin evlilik hayatı,belkide ilk cicim ayları mahvoluyor..
Sizin gibi kıskançlık besleyenler,gelen gelinin burnundan getiriyor evliliği..

Çoluğunuza,çocuğunuza böyle kötü örnek olursunuz,bir an önce kendinize gelin derim..

not:Kesinlikle bundan sonra yazacaklarınıza cevap vermeyeceğim..

Son düzenleme:
Canım ben sana açık olucam nasıl hissettiğini ben söyleyeyim , görümce yoksa o evde evin kızı gibi hissediyorsun kendini gelin gibi değil , ben ilk göz ağrıyım modun da oluyorsun,bunlar istemsiz oluyor inan bana.Ben belli etmemeye çalışıyorum , karşımdakide insan nihayetin de en güzel günlerini benim ona olan hareketlerimi düşünerek geçirmesini istemem . Zaten geline karşı art niyetim yok o olmasa başkası olacaktı ben yine böyle hissedecektim , ben büyükleri paylaşmakta zorlanıyorum .

Canım herşey insanlar için ben de kıskananları anlamıyordum kocaları ayrı , evleri ayrı neyin kıskançlığı diye ama insan için de oldumu daha iyi anlayabiliyor.

sen iyisin canım
bizimki nin suratı bize huzur vermedi
bi çöp kadar yardımları dokunmadı
misafir gibi geldiler gitiiler düğünede:ssz:

RUYAbuse kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

Alıntı maize kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Sen yine iyisin ben olmayan eltimi kıskanıyorum kv kp görüncemı kaynımi hepsini çok seviyorum tek korkum ya kaynım evlendiğinde onu daha çok severlerse diye şimdi den içim içimi yiyo

Ne kadar hastalıklı düşüncelerdir bu düşünceler arkadaş..
Şimdi damarınız mı kabardı?
Burda insanlara kötü örnek oluyorsunuz bu iki mesajla,farkında mısınız?
Allah kıskanç insanı sevmez,hele sizin gibi henüz ortada hiç birşey yokken,içinde kıskançlık güdeni hiç sevmez..

Çocuklarınızda varmış,yarın onlar okula başlayacak,yada okula gidiyorlar..
Siz Allah bilir,diğer çocukları,çocuklarının velilerini falanda cayır cayır kıskanır,çocuklarınızda gül gibi örnekler olursunuz..

Anneymişsiniz hemde,anne olan böyle örnekler veremez toplumda..
İstediğiniz kadar köpürün,kızın,havaya kalkın..
Ben o yazdığım,ve şimdi ki mesajımın arkasındayım..

Sizin gibi kıskanç gelinler yüzünden,yeni gelen gelinin evlilik hayatı,belkide ilk cicim ayları mahvoluyor..
Sizin gibi kıskançlık besleyenler,gelen gelinin burnundan getiriyor evliliği..

Çoluğunuza,çocuğunuza böyle kötü örnek olursunuz,bir an önce kendinize gelin derim..

not:Kesinlikle bundan sonra yazacaklarınıza cevap vermeyeceğim..

Kendince millete nasihat vereceğim derken sen de biraz diline ve düşüncelerine hakim olacaksın, insanlara hakaret etmeyeceksin. Milletin kalbi kötü, seninki mi temiz oldu şimdi? Sakın geri adım atma, mesajlarının arkasında dur aman! Belki inat da fesatlıkla aynı kefeye konulabilir ama, insan diline hakim olacak kazara olamazsa da düzeltmesini bilecek.

Konu sahibinin niyeti kötü olsaydı buraya yazmazdı, hatta kabullenmez yeni eltiye dünyayı dar ederdi. Kimse farkında değil ama bazı şeyleri kabullenmek bir erdemdir. Keşke herkes kötü huylarını kabullenip düzeltmek için çareler arasa....

Şuanda eltim yok ama ilerde olacak. Valla ben bir tek çocuğu bizden önce yaparlarsa kıskanırım. Hem de çok fena :(

insan bir düşününce kıskanmıyor değil...

benim henüz bir eltim yok, tanışabileceğim elti adayım da yok...

bu konuda kv, kp, görümce, kayın vs gilin tutumu çok önemli bence...

eğer bana gelip de ilk tanışma gününden daha 'ay çok gzl, ay çok hamarat, ay ailesi çok iyi insanlar' vs vs

diye ballandıra ballandıra anlatmaya başlarlarsa (ki bu huy vardır onlarda) o zaman ben de gıcık olurum ister istemez,

ama eltime karşı değil, eşimin ailesine kızarım !!! bana yapılan haksızlıklarda eltimin bir suçu yok o zaman bence...

sanki o anlatılan vasıflar bende ve ailemde yokmuş da nihayet olanı bulmuşlar gibi gelir bana da...

şu 'gelinleri yarıştırma oyununa' gelmem inş.

ben kendi kabuğuma çekilirim ve olanları izlerim
eğer şahsıma ihtiyaç duyulursa da abartmadan elimden geleni yapmaya çalışırım
Allah rızası için...

Son düzenleme:
sen iyisin canım
bizimki nin suratı bize huzur vermedi
bi çöp kadar yardımları dokunmadı
misafir gibi geldiler gitiiler düğünede:ssz:
Ben de fazla karışmamaya çalışıyorum , burada okudum çünkü kimileri hoşlanmıyor , belki benim bu tutumum da yanlış algılanıyordur , gelin benimle hiç bir şekilde iletişime geçmiyor durum böyle olunca onun koyduğu mesafeyi bana da korumak düşüyor , sanırım karşılıklı bazı şeyler.

Konu sahibinin niyeti kötü olsaydı buraya yazmazdı, hatta kabullenmez yeni eltiye dünyayı dar ederdi. Kimse farkında değil ama bazı şeyleri kabullenmek bir erdemdir. Keşke herkes kötü huylarını kabullenip düzeltmek için çareler arasa....
Gerçekten kötü niyetim yok , yeterince olgun biri değilim sadece , kötü huylar birden değişmez ama anlatınca kendimi daha iyi hissettim , yazdıkça aslında neler hissettiğimi daha iyi analiz ettim . Eksiklerimi az çok daha iyi görüyorum bana düşen artık kibarca teklif etmek kabul edip etmemek onlara kalmış , ben ablalılığımı yapayım da en azından ileride tek çöp bile tutmadı diye düşünmesin.

Şuanda eltim yok ama ilerde olacak. Valla ben bir tek çocuğu bizden önce yaparlarsa kıskanırım. Hem de çok fena :(
Rabbim en kısa zaman da kavuştursun evladına :)
Ama kıskançlık öyle kötü bir haslet ki rabbim sırf bunun için elin de olanı bile alabilir , bu duygudan kurtulmamız gerek .

insan bir düşününce kıskanmıyor değil...

benim henüz bir eltim yok, tanışabileceğim elti adayım da yok...

bu konuda kv, kp, görümce, kayın vs gilin tutumu çok önemli bence...

eğer bana gelip de ilk tanışma gününden daha 'ay çok gzl, ay çok hamarat, ay ailesi çok iyi insanlar' vs vs

diye ballandıra ballandıra anlatmaya başlarlarsa (ki bu huy vardır onlarda) o zaman ben de gıcık olurum ister istemez,

ama eltime karşı değil, eşimin ailesine kızarım !!! bana yapılan haksızlıklarda eltimin bir suçu yok o zaman bence...

sanki o anlatılan vasıflar bende ve ailemde yokmuş da nihayet olanı bulmuşlar gibi gelir bana da...

şu 'gelinleri yarıştırma oyununa' gelmem inş.

ben kendi kabuğuma çekilirim ve olanları izlerim
eğer şahsıma ihtiyaç duyulursa da abartmadan elimden geleni yapmaya çalışırım
Allah rızası için...
Gelinleri yarıştırma oyununu ilk defa duydum oda neymiş öyle :)
Eşinin ailesi dediğin gibi yaparlarsa ister istemez bozulur insan , kayınvalidemle konuşuyoruz dedim ki orda neden böyle davranılmadı gelinin evini kastediyorum , biz de öyle bir şey yok dedi (gelinin ailesiyle kendilerini kastediyor) , dedim ki siz ne ara biz oldunuz , biz ne ara dışarıda kaldık .ufacık bir kelime bile insanı bozabiliyor .Olmaz inşallah ama .

Ay korktum simdi bende de 4 elti olacak :9: Sana olan ilgi bölünecek bu yüzden yediremiyorsun ama kendini yeni eltinin yerine koy o da ilgiye muhtac evlat edilmis cocuk gibi :1: Onu anlamaya calısırsan zamanla cözülecektir bu durum canım:16:

Back
X