• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocukları bana bırakması

Mecburum gibi davranıyor direk kapıya geliyor kendisi süslenmiş gidiyor bana da çocuk bak diyor
Ben pisliğine derim az sonra bizde disari cikicaz diye. Ne kadar sıklıkla tekrarlayan bir durum bu. Ayrica kendisine benim çocuğum ufak ikisini idare edemiyorum diyebilirsiniz, gece uykusuz kalıyorum cocukla beraber bende uyuyorum da diyebilirsiniz.

Ben pisliğine derim az sonra bizde disari cikicaz diye. Ne kadar sıklıkla tekrarlayan bir durum bu. Ayrica kendisine benim çocuğum ufak ikisini idare edemiyorum diyebilirsiniz, gece uykusuz kalıyorum cocukla beraber bende uyuyorum da diyebilirsiniz.
Ilk evlendigimde onun yakinindaydi evim o zamanda getiriyordu böyle. Sonra evimi uzağa taşıdım ama tekrar yakinindayim on gün falan oldu taşınalı başladı bırakmaya yine

Iki gün değil onun evinin olduğu yerden uzağa taşınmıştım o zaman birakamiyordu fakat onceki evim yine ona yakındı yine getirip bırakıyordu yeni evliydim o zaman çocuğum yoktu o zaman da bakıyordum. Hatta daha yeni evliydim ablam bana misafirliğe gelmiş düğünden sonra memlekete gidecek yank bi daha gelmesi zor hala daha gelmedi evime neyse o zamanda kapiya gelmişti cocuklara bak diye bende yok demiştim. Hemen kocasını aramış beni şikayet etmişti eşimle aram açılmıştı.
Esinize direk iki çocuğu idare edemiyorum, yorgun oluyorum diyin, hatta madem o kadar kolay sen cocuga bak ben gezicem biraz diyip cikin, beceremezse eltinize götürsün.

Ilk evlendigimde onun yakinindaydi evim o zamanda getiriyordu böyle. Sonra evimi uzağa taşıdım ama tekrar yakinindayim on gün falan oldu taşınalı başladı bırakmaya yine
Suanda buna dur demezseniz, sonrasi ciddi sıkıntı. Kadin yüzsüz sizde yüzsüz olun 1 2 kere siz götürün bırakın cocugunuzu ona ayni şekilde. Anlasin.

1 gün bile bakmak istemeyebilirsiniz, o ayrı ama alt tarafı 2 gün bakmışsınız, her gün bakamam diyeceğiniz bir durum olmamış henüz.
Bakmak istemiyorsanız kibarca geri çevirin. Eşiniz gidip "çocuğunu eşime bırakma" diyemez ki.

Ama eşinizin bak diye diretmesi de ayrı saçmalık. Eşinizin kanından olan herkese bakma zorunluluğunuz mu varmış?
Çok meraklıysa kendi baksın.
Kutsal kan gibi bir şey herhalde. 🙈

Hastalık,aciliyet vb durumları göz önüne alırım ve zaruri değilse sormadan,rica etmeden çocuğunu bırakmaya çalışana hayır derim.
Eşimin akrabası olması yeterli değil tek başına yani.
Çok istiyorsa kendi müsait zamanlarında alıp baksın. Bana gezme tozma vb konular için ısrar etmesin.
Bebeğiniz var.
Açık açık söyleyin ben bakamam,bana göre plan program yapma diye.

Ozaman oturun bakın.
Öyle diyemem aramız açılır şunu diyemem eşim bozulur.
Biz napalım yani.
Çok katıldım bu yoruma. Onu yapamam bunu diyemem. Geriye tek seçenek kalıyor; oturup bakmak 🤷‍♀️

Böyle eşlerinin ailesine sırf eşinden çekindiği için gıkı çıkmayan kadınlara üzüntüyle kızgınlık arasında gidip geliyorum.

Ayy başlarım kanına ya
Eltiniz gelince kabul etmeyip geri gönderecektiniz yani en azindan cocugu gelip alinca bu sondu artik bana birakmazsan sevinirim benimde çocuğum var deyip geçin.

Kocalarına danışmadan su bile içemiyorlar :KK70: biz mi asiyiz anlamadım ki.
Adamda kanımdan diyormuş. Al bak o zaman😬

ay adam ne desin ki allah aşkına
dur ben konuşayım terbiyesiz mi diyecek
hayır onu demese bile ne diyebilir kadını arayıp bırakma çocuğunu mu diyecek?
adamda cidden suç yok bu durumda, kanından boşver bakıver deyip geçiştirmiş işte...

Merhaba herkese. Eltim dün ehliyet kursuna gittiği için çocuğunu bana burakti çocukta 7 yaşında falan. Dün dedim tamam kalsın. Bugünde kapıyı tam bebeğimi uyuttum uyutcam kapı çaldı tabi bebeğim uyandı neyse açtım kapıyı çocuğunu okuldan alıp bana bırakacak süslenmiş bi yere gidiyor ama sormadım nereye diye yine tamam dedim. Eşime diyorum ki ben her gün çocuk bakamam o da o benim kanım bak abimin çocuğu o bak. Bende diyorum ki çocuğu büyüsün o zaman hangi kursa gidiyorsa gitsin ben her gün çocuk bakmak zorunda mıyım? Sizce?
Yaklasiminiz hoşuma gitmedi
Benim de eltim suslenip biyere gidebilir çocuğunu bana bırakabilir, bende süslenip kaynanama bırakıp gezebilirim

( gerçi paronayak bir insanım bebek veya evcil hayvanımi kimseye güvenemem umarım bunu aşarım...)

Bu dediginiz olay eltimin benimle samimiyeti siradansa ..çok değilse yani .. kabul edemeyeceğim bişey olurdu

Ha bir de habersizce pat diye çocuk sende kalsin diye zile basması olmamış burasi eleştiriye açık işte

"Çocuğum uyuyunca ya uyuyorum ya da banyo filan yapıyorum, uyumadığında da benim de işim gücüm ve dışarıda planım oluyor. Çok çok acil bir durum olmadıkça bana bırakma lütfen." diyerek çocuğu içeri almadan kapıyı kapatacaksınız.

Eşiniz " benim kanım, benim ailem, benim soyum sülalem "cilerden belli ki. Ona yansıtmadan halledin konuyu. Israr edip dayatıyorsa da" soylu sülalenin kanından tüm çocukların sorumluluğu bana ait değil, kabul etmiyorum bu uydurulmuş görevi"demesini de bilin LÜTFEN

1 gün bile bakmak istemeyebilirsiniz, o ayrı ama alt tarafı 2 gün bakmışsınız, her gün bakamam diyeceğiniz bir durum olmamış henüz.
Bakmak istemiyorsanız kibarca geri çevirin. Eşiniz gidip "çocuğunu eşime bırakma" diyemez ki.

Ama eşinizin bak diye diretmesi de ayrı saçmalık. Eşinizin kanından olan herkese bakma zorunluluğunuz mu varmış?
Çok meraklıysa kendi baksın.

Alttarafı 2 kez bırakmış yani
Hergünmü? abartmayın isterseniz.

İstemeyebilirsiniz, istemekde zorunda değilsinz tabiki. Bende eltimin çocuklarına bakmak istemezdim heleki keyfe hiç istemezdim ama bunu eşime değilde direk eltime söylerdim.
ama böyle böyle alışıp gidecek elti emrivaki ile çocuk baktırmaya
baştan önünü kesmesi lazım

konu sahibi eşiniz bişey demez dememeli siz diyin
acil bişey olmadıktan sonra bakamam.. ki o zaman bile bakmam çok zor vs

Neden her konuda eşlerinizden fikir alıyorsunuz eşinize ne oluyor çok meraklı ise kanına kendisi otursun baksın kendi sorunlarınızı kendiniz halledemiyor musunuz kaldı ki bende hoşlanmam mesuliyet kabul etmem Allah korusun neler okuyoruz çocuk sonucta bu bunun sorumlulugunu almak istemem hiç bir zaman yapmacagim bir şeydir bu başına bir iş gelse evin içinde sorumlusu ben olurum bu şekilde dile getirin

Back
X