Eltimin davranışı ne anlama geliyor

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba hanımlar.
Bu bir dert değil lakin eşimle nasıl mana koyacağımızı bilemediğimizden sizlere ve büyüklerime başvurmak istedim.

Şöyle ki, eltim 18 yaşında evlendi. Eşi sert ve sinirli yapıda bir insandır. Eşimle kardeş gibi beraber büyüdüler diyebiliriz. Kendi de hep dile getirmiştir bunu. Mesela "hiç unutmam x abi hep sunu bunu alirdi biz sehire inemedigimizde getirirdi sagolsun" veya "x abinin bizi suraya gezmeye götürme sozu daha vardi biz cok istedik olur demisti" dedi.
Hatta esini aramasi gereken yerde o yorulmasin diye "x abi bizi burdan alsana bizi eve biraksana, oglani okuldan alicanmi" gibi ricalari olur
Hani anlayacağinız kendi abisinden görmediği maddi manevi yardimlari eşimden gördü.

4 senedir biz evliyiz yeri geldiginde hala görür hepsi helal hoş olsun.
Kendi agiziyla "tr geri dönünce bana şunu getirsene" der. Elti olarak ben orda otururm ama sirtini döner ona güya söyler. Eşimde bana duyurarak cevap verir bana danisir. Herhalde maksat beni orda dis kapinin dis mandali yerine koymamak.

Şimdi bu denli kardeş gibiler. Ama eltim whatsapp durumunu eşime karsi gizlemis. Tevafuken fark ettik aa sende baksana ne güzel dedigim an eşim fark etti.
Bu arada eşim o güne kadar durum bakmayı bilmiyordu. Nerde bakılıyor gostersene filan dedi. Yogun calistigi icin aksamlari biraz facese gezer sadece
Eltim nerdeyse hiç paylasim yapmaz. Bilemedim, belki senede 2 x filan.
Eşim bende yok görünmedi dedi. Ama hala güncel duruyor. Eşimin telinden son girdigi saate duruyor. Yani engel durumuda yok.
Eşim üzüldü." Ben ona abisinden daha yardimci oldum halbuki" dedi.
Öyle konu kapandı.
Genel olarak erkeklere kapatmışsa bunu anlarım. Kız arkadaslarla paylaşım yapar,sunum paylasır vs. Saygidan abartmamak adına görmesini engelleyebilir, laubali olmamak için belki.
Ama zaten bunları yapmiyor. Öyleyse buna neden ihtiyac duydu onu anlamadık.

Kendisini cözmem çok zor.
Biz gittigimizde tavırları öyle bir hal alir ki" benide alsaydiniz benide cagirsaydiniz "vs. Kendisine gelince ama geri cekilir.
Genel olarak bana şü kötülüğü oldu diyemem, 4 sene icinde soktugu laflari saymazsak.
Ama olur aile icinde der göz yumarım.
Kandilini ve cumasini kutlarim geri dönmez..isine gelince cevap verir. Cocuklari okulda esi sehir disinda..benim 2 kücük cocugum var zamanım daha kisitli sorumluluklarim fazla ama saygidan,
eskilerin tabiriyle yol olarak büyük diye mesaj atarım tinlamaz.
Ama dedigim gibi bir basbas bagiran kötülügü yok. Kendisine sormaktan veya kv cıtlatmaktan vazgectim, çok önemsemis veya sikayet etmis gibi olmak istemedim.

Bir iki samimi arkadasima bahsettim,: madem hic paylasim yapmiyor ve abi kardes gibiler, her istedigini siz yapiyorsunuz o zaman bunu gizlemek ayip olmus".dediler
Bundan sonra nasıl davranmalıyız..bununla ilgili kafamı bu durum kurcaladı.
Buraya kadar okudugunuz için tşk ederim. Hepinizin anneler günü kutlu olsun

Son düzenleme:
1- whatsapp durumu nedir?
2- whatsappda sunum paylasmak nedir?

Benim bilmedigim bir kullanim sekli mi var whatsapp'in anlayamadigim icin soruyorum? Ona gore konuya yorum yapicam

Instastory gibi bir özelliği var.
Bazı bayanlar sofra sunumu veya gezdikleri yerleri arkadaslariyla filan foto atar ya o anlamda:)

Niye takılıyosunuz ki sizin için bu kadar önemli biri mi. Naparsa yapsın. Side eşinizim tlin onu tamamen engelleyin bakalım soracak

Niye takılıyosunuz ki sizin için bu kadar önemli biri mi. Naparsa yapsın. Side eşinizim tlin onu tamamen engelleyin bakalım soracak
Kv hepimizin samimi bir sekilde iyi gecinmemizi ister. Bizden baska bir beklentisi yok. Bende insanlarla aslinda iyi gecinirim bosver diyorum.
Bu sartlar altinda bunu yapmasini garipsedik

Ben aslinda detayli aciklamistim. Paylasim yapmaz nerdeyse. Bu seferki paylasim cocuklarla bir aktifiteydi

genelde yapmaz ama yapmış. sık veya az ne fark eder.
bazı kişilerin paylaşımlarını görmesini istememiştir.
whatsappın amacı zaten o değil ki.
insg.dan eklimi eşiniz.

Aşırı iyi taraftan bakacak olursak,
Eltinizin yasi geckinse ve teknoliji ile arası yoksa birkaç kişiye gizlemek isterken yanlışlıkla farklı isimlere de tiklamis olabilecegi geldi aklıma. Bence fazla önemsemeyin.

Iki gün önce komşum Aa bak abla kardeşin durumda ne paylaşmış dedi. Bir baktım ben de yok. Hemen kardeşime yazdım beni mi engelledin aşkolsun diye. O da, yok artık abla saçmalama bir kaç gündür kafayı yedi whaysap atmadığım halde durum çıkıyor, birisinde varsa birisinde hiç görünmüyor dedi. Ve arkadaşlarında da aynı şey olmuş fotoğraf falan attı.

O yüzden öyle hemen alınıp kırılmayın bir sorun bence.

Eltim 27 yasinda. Tabii o böyle isterse ben baskı kurmam. Elti kayın yani olmasada olur tabii. Aradaki ilişkiye binaen sormak istedim.

Bazı şeyleri eşinizin görmesini istememiş olabilir ya da genel olarak erkeklere kapatmıştır . Olabilir yani çok Abes değil .

Demek ki mesafeli bir yapısı var . Sizde aynı şekilde davranırsınız . Dert değil bence

Beni de kaynim engellemis durumlardan. Gecen dedim ki telefonunu ver durum gizlilik ayarlarina girdim. Kendimi buldum engellenmiştim. Ama sadece ben degil rahat 50 kisi falan engelliydi. Sonra yemin flan etti ben engellemedim diye. Ve engellilerin arasinda bazi arkadaslari bile vardi gorunce cok sasirdi. Ben kimseyi engellmedim dedi sadece. Bir yanlislik olabilir diye dusunuyorum. Konudan eltinize bahsedebilir veya esinizin bahsetmesini saglayabilirsiniz.

biraz saçma olmuş..o zaman çıkarcı bi yapısı var sadece çıkarları için eşinize abi abi demiş :kahve:

valla en iyisini ben yaptım sanırım..

instagramdan ve faceden çıkardım..whatsappta zaten bişi paylaşmıyorum..

niye çıkardım çünkü benim instagramda paylaştığım bir hikayeyi üzerine alınmış :işsiz: ben de her seferinde sen üzerine alınır mısın alınmaz mısın diye düşünemem, huzur kaçırma dedim çıkardım :KK53:

1. Başkasından gizlemek istemiştir yanlışlıkla eşinizinkide eklenmiştir
2. Sadece eşiniz görsün istemiştir yanlışlıkla sadece ondan gizlemiştir
3. Eskiden bi durumu gizlemiştir eşinizden, uzun zaman sonra paylaşınca düzeltmeyi unutmuştur.

Size olan tavrını da şöyle yorumluyorum; abi-kardeş gibi büyümüşler ya kızımız gözdeymiş. Yerini siz almışsınız. Sizi kıskanmıştır. Görümce gibi elti gibi değilde

Demek ki, kardeş gibi de olsak, eltiye yaranamıyormuşuz :işsiz:

Öküz altında buzağı aramak, dedikleri bu olsa gerek.

Adamı bari doldurmayın, kardeşlikleri devam etsin :KK12:

Back
X