• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltımın kızı otizm

Dasmeer_86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
885
2.831
33
39
Arkadaşlar benim de eltımın kızına otızm teshısı konuldu.
Ben çok sık görüşmuyorum eltımle ama bu duruma çok üzüldüm.
En son nöroloji uzmanına götürdüler genetik test istemiş sımdı sonuç bekliyorlar.
Özel eğitime de gidiyor.
Çocuk ıkı yaşını ıkı ay geçti.
Ama pek bır ilerleme yokmuş.
Eltım de pek eğitimden anlayan kadın değil.
Ben eşime dedım tv tablet olmasın ya da paketlı gıdalar vs.
Kıtap felan yolladım okusunlar çocuğa diye.
Ama dediğim gıbı çok egıtımden anlayan aıle degil.
Ben yardımcı olmak istiyorum başka ne yapılabilir?
Eğitim anlamında özellikle?

Çocuğa nasıl davranmaları lazım?
Konuşma yokmuş. Göz teması çok arada sırada oluyormuş.
Hanı iletişim şuan sıfıra yakın.

Maddi durumları uygunsa eve özel eğitim hocası gelmesi çok daha iyi olur.

Özel eğitime gidiyor dediniz ek olarak glutensiz kazeinsiz diyet yapsın vitamin eksikliği mutlaka vardır otizimli çocuklarda oluyor ben doktorlarla konuştum kan tahlili tutum bir sürü vitamin eksikliği çıkmıştı oğlumda vitamin takviyeleri kullanıyorum ve ağır metal detox yaptım yapıyorum oğlumun göz teması yerine geldi yabancılarla da göz teması kuruyor artk yabancilar bir şey sorduğunda tam konusamasa da cvb vermeye çalışıyor önceden sadece su iciciem ve anne diyordu 3 aydır diyet yapıyorum şimdi gel git düştü al ver kaka yaptım çiş yaptım su ye yürü ana baba aç kelimeleri söylemeye başladı taklit yeteneği sifirdi şimdi herkesi taklit ediyor çocuklarla asla oynamazdi ablası abisiyle bile şimdi hem onlarla hem bütün çocuklarla oynuyor komutları çok anlamıyordu şimdi ne desem anlayıp yapıyor 3 ayda böyle olduysa bir yılda tamamıyla toarlayıp bu teshisten kurtulacagimizi düşünüyorum bu bağırsaktan kaynaklı lütfen diyet yapsın ve detox vitamin takviyeleri versin ben oğlumun degisime bizzat şahidim

Özel eğitime gidiyor dediniz ek olarak glutensiz kazeinsiz diyet yapsın vitamin eksikliği mutlaka vardır otizimli çocuklarda oluyor ben doktorlarla konuştum kan tahlili tutum bir sürü vitamin eksikliği çıkmıştı oğlumda vitamin takviyeleri kullanıyorum ve ağır metal detox yaptım yapıyorum oğlumun göz teması yerine geldi yabancılarla da göz teması kuruyor artk yabancilar bir şey sorduğunda tam konusamasa da cvb vermeye çalışıyor önceden sadece su iciciem ve anne diyordu 3 aydır diyet yapıyorum şimdi gel git düştü al ver kaka yaptım çiş yaptım su ye yürü ana baba aç kelimeleri söylemeye başladı taklit yeteneği sifirdi şimdi herkesi taklit ediyor çocuklarla asla oynamazdi ablası abisiyle bile şimdi hem onlarla hem bütün çocuklarla oynuyor komutları çok anlamıyordu şimdi ne desem anlayıp yapıyor 3 ayda böyle olduysa bir yılda tamamıyla toarlayıp bu teshisten kurtulacagimizi düşünüyorum bu bağırsaktan kaynaklı lütfen diyet yapsın ve detox vitamin takviyeleri versin ben oğlumun degisime bizzat şahidim
Köyde oldukları ıcın zaten paketlı gıda ile işleri yok.
Hep doğal besleniyor bızlere göre.
Ben özel hoca tutun dedım de maddı olaraktan ziyade ona para vermezler yanı.
Bende en azından egıtsel manada şunları yapın vs diyorum.
Detoks duydum.
Vitamin eksikliği ıcın takvıye yazmış doktor.

Köyde oldukları ıcın zaten paketlı gıda ile işleri yok.
Hep doğal besleniyor bızlere göre.
Ben özel hoca tutun dedım de maddı olaraktan ziyade ona para vermezler yanı.
Bende en azından egıtsel manada şunları yapın vs diyorum.
Detoks duydum.
Vitamin eksikliği ıcın takvıye yazmış doktor.
Paketli gıda da önemli bende vermiyorum ama köyde olunca sağlık olmuyor maalesef çünkü Gluten dediğim ekmek kek şehriye arpa bulgur vs bunlar köylerde de yeniyor kazeinde süt ürünleri peynir yoğurt tereyağı vs bunlarda köyde sıkça tüketiliyor çocuğun yemeklerini de mutlaka zeytinyağıyla yapmak gerekiyor ben çok fayda gördüm bunlardan keserse bağırsak düzelmeye başlıyor anca öyle vitamin emilimi olur çünkü genelde bağırsakta emiliyor glutene ve kazeini mutlaka dikkat etsinler ha bzn küçük bir parça kek vs abilerden ablalardan görüyorlar çocuklarda veriyor bu tür şeyler olabilir ama hemen a Gluten yedi diye vazgeçmeli ısrarla devam ederse diyete fayda fazlasıyla görür

Paketli gıda da önemli bende vermiyorum ama köyde olunca sağlık olmuyor maalesef çünkü Gluten dediğim ekmek kek şehriye arpa bulgur vs bunlar köylerde de yeniyor kazeinde süt ürünleri peynir yoğurt tereyağı vs bunlarda köyde sıkça tüketiliyor çocuğun yemeklerini de mutlaka zeytinyağıyla yapmak gerekiyor ben çok fayda gördüm bunlardan keserse bağırsak düzelmeye başlıyor anca öyle vitamin emilimi olur çünkü genelde bağırsakta emiliyor glutene ve kazeini mutlaka dikkat etsinler ha bzn küçük bir parça kek vs abilerden ablalardan görüyorlar çocuklarda veriyor bu tür şeyler olabilir ama hemen a Gluten yedi diye vazgeçmeli ısrarla devam ederse diyete fayda fazlasıyla görür
Bunları soylerım de pek dikkat ederler mı bilemedim.

Bunları soylerım de pek dikkat ederler mı bilemedim.
İnşallah ederler bunları yapıp arada meyve ve kuruyemiş de verseler çok çok iyi ceviz badem falan ben öylede yapıyorum zor bir süreç diyet kolay değil bende zorlandım ama ilk aydam itibaren değişiklikleri farkedince devam ettim şimdi geldiğim nokta mucize gibi oğlumun takıntılı davranışları da kayboldu gittikçe sağlıklı çocuklar gibi olmaya başladı o yüzden başkaları da faydalansın istiyorum bunun için yazıyorum Allah şifa versin

İnşallah ederler bunları yapıp arada meyve ve kuruyemiş de verseler çok çok iyi ceviz badem falan ben öylede yapıyorum zor bir süreç diyet kolay değil bende zorlandım ama ilk aydam itibaren değişiklikleri farkedince devam ettim şimdi geldiğim nokta mucize gibi oğlumun takıntılı davranışları da kayboldu gittikçe sağlıklı çocuklar gibi olmaya başladı o yüzden başkaları da faydalansın istiyorum bunun için yazıyorum Allah şifa versin
Amın sağolasın.
Bende üzüldüm en son gıttıgımde göz teması kurmadı.
Ismıyle seslendık bakmadı hıc.
Gelişim olsun istiyorum da keşke özel hoca tutsalar daha da ıyı olur.

Amın sağolasın.
Bende üzüldüm en son gıttıgımde göz teması kurmadı.
Ismıyle seslendık bakmadı hıc.
Gelişim olsun istiyorum da keşke özel hoca tutsalar daha da ıyı olur.
Keşke benimde özel hoca tutacak durumum yoktu eğer yapamazlarsa diyet ve detox yapsınlar benim oğlumda da 3 ay öncesine kadar göz teması yoktu değil yabancılarla babasıyla bile ilgilenmezdi ama şimdi hem akraba hem yabancı herkesle göz teması kurup sarılıyor onlarla konuşmaya çalışıyor her konuda baya gelişti çok uzattım kusura bakmayın ben çok fayda gördüğüm için detaylı yazıp anlatmak istedim

Back
X