eltimle her fırsatta karsılastırıyorlar :( bi bakın

Size tavsiyem; sakın tartışmayın, sinsi sinsi alttan davranın. aldırabildiğinizi aldırın, almadıkları da kalsın. Onlar içten pazarlıklı gelmişler yanınıza belli, erkek aileleri geline harcanacak parayı israf olarak görüyorlar, eltinize almışlarsa bile almadık derler. Evlendikten sonra mesafeli ve soğuk davranın samimi olmaya falan kalkmayın sakın. Ne kadar değer vermişlerse o kadar karşılık verin, uzak olan değer vermeyen tatlı olur tecrübe konuşuyor....

sanırım kayınvaliden cimri birisi ..
eşine deki alışverişe ikimiz çıkalım..
ben öyle yaptım mutluyumm ..
eltinden sanane,ondan banane ..
benim aldıklarımdan kime ne..

eğer alış veriş parasını kaynananlar ödeyecekse,eltini düşünmeleri çok güzel.düşünsene sen ilk gelinsin,yeni geline senden çok alınıyor.(burada çok konu açıldı bu şekilde)
ama alış veriş parasını nişanlın ödeyecekse,ödemeye ai,le karışmayacaksa istediğini al

peki şuan ben onlara karsı hep güler yüzlüyüm annecim falanda dedim bi kere hep anlayışlı davranıyorum sıcak kanlıyım aslında soğuk durmak istyrm mesafe her zaman iyidir şimdiden mi mesafeli duruyum .tesekkür ederim bu arada tatlım :) tecrübe konustu

Burada mesefa icin bi arkadas cok guzel bi ornek yazmisti, sorulara derinlemesine cevap vermeyip kisa cumleler soyluyormus kendide ilgilenmiyormus evlerine gittiginde her odaya giderken musade aliyormus , bak benim kayinvalidem herkesin dedikodusunu yapmak istiyprdu benle otuzbes senelik kocasi, kizi oglu annesi herkes hakkinda zamanla telefonlari zamaninda da acmadim ertesi gun iste iken is yapiyorum siz napiyordunuz deyip kisa kestirmeye calistim hic musait zamanda aramadim ama aradim mi aradim biz gerci birbirimizi hic sevmeyoz kayinvalidem kirk sene once kendisine yapilmadi diye herseyimi kiskanan birisi ondan da yapmak istemiyor kayinvalideler dikkat et yani sen nisanlinla iyi ol isle nisanlini aile olucaz diye, nisanlinin yaninda mesela soyleyecegini cok tatli bi bicimde soyle iste bizde de adetler boyle seklinde , nisanlin yokken suratina bakma dogruduzgun bence yani samimi olma, umarim senin kayinvaliden benimki gibi yarisa girmez senle

Çok zor bi süreç ben de hiç bi şey istemedim, herşeyi eşimle aldık, ödedik, neden dersen ne kimseden bi şey isterim ne de gelip karışsınlar dedim öyle olduğu halde biz yaptık havasına girmeye kalktılar ama ben her ortamda herşeyi ben yaptım diyorum, kuaför paramı bile ben verdim, altınıma filan da karıştırmadım, ama senin düğünü onlar yaparsa iş değişir, söz hakları olduğunu savunurlar , politik davran derim ben istemiyorum ama adet böyle filan de

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Birden bire mesafe koyma, evlenince zaten belli bir mesafe griyor kendiliğinden, çekip evine gider herkes.O mesafeyi devam ettirirsin, resmi davranmaya başlarsın yavaş yavaş.
Ayrı bir aile olduğunuzu hissettir. ufak ufak soğut arayı, yine saygısızlık boyutuda olmasın, mesela hiçbir şeyini anlatma, eşinle ilgili ya da başka konularda. mümkün mertebe fazla konuşma karışma işlerine ki onlar da sana karışacak yüzü bulamasınlar. kısaca politik davranmanı tavsiye ediyorum, o zaman değer li oluyor insan. yüz göz olmak hiç bir şekilde iyi değildir, insan tabii ki eşinin ailesi ile iyi olmak ister ama boşver mesafe çoook daha iyi. boş yere gerginlik gerek yok. ben de eşimin ailesinden sevgiliyken bazı sıkıntılar yaşadım büyük çapta olmasa da, ama baktım ki biraz ağırdan satınca mesafe koyunca bir sorunum kalmadı, ailelerden ayrı şehirde yaşıyoruz, iyi ki de öyleyiz diyorum.

Anne ozaman alamamışsınız şimdi alın eltime haksızlık olmasın diyorsanız de.
Ben eltimden 1 yıl sonra evlendim eltim hasır bilezik istemiş kaynanam almamış değeri kaybolur diye sonra bende istedim bana da almak istemedi eşim alalım ama sana bilezik az yapılır dedi kendi bilezik hakkından alırsın eltime yapılan kadar bilezik alabilirlermiş eltime sette almamış ben onu da aldım az bilezik yapsınlar dedim sonra kaynanam gitti eltime de hasır aldı sorun çözüldü

böyle davranmak en iyisi benim de davranış biçimim bunlara yakın, ben onların bir şeyine karışmıyorum sormuyorum sizli bizliyim oyle olunca karışmak gibi fırsat bulamıyorlar....

böyle davranmak en iyisi benim de davranış biçimim bunlara yakın, ben onların bir şeyine karışmıyorum sormuyorum sizli bizliyim oyle olunca karışmak gibi fırsat bulamıyorlar....

Bende hala sizli bizli konuşurum eltimelede kayınvalidemle de, 2 yıl olacak hiç gerek yok laubali olmaya..

2 yıl önceki aklım olsaydı, kayınvalideme doğru düzgün bir şey aldırmazdım!
Çünkü gebe kalıyorsun, herşeyimi aldı en iyisini aldedi hep ama gel gör ki söz sahibi olmak istedi, nede olsa parası olan konuşur değil mi!
Şimdi yeni eve taşındım, eksiklerim var mümkün olduğunca aldırmamaya çalışıyorum, kızım şunu alayım bunu alayım..... yok ben zamanı gelince alacağım diyorum, çalışan bir bayansanız çok borcunuz yoksa eksik kalsın, hiç takılmayın böyle şeylere, ne kadar çok iyilik yaparlarsa o kadar söz hakkı doğuyor, bence değmez..

ben evlendıgım zaman kayınvalideme hıcbırsey aldırmak ıstemedım,sağolsun o yıne yapacağını fazlasıyla yaptı..ben herseyımı kendım yapayım ıstıyorum,evlilikte ben şunu almıştım da bunu almıstımda,o bısey yapmadı da bu gibi sorunlar cok oluyor..oyuzden her ısımı kendım yapmak ısterım..

aynen katılıyorum size bazı insanlarada BEN YAPTIM hissi cok yaptıysan yaptın zorla mı aldırdık zorla mı yap dedik sanki gereksiz konusmalar işte o yüzden birine gebe kalmak çok zor bn çalışan bi kadınım o yüzden kimseden hiçbişey istemem kendi ailemden bile yani gercekten bişey yaptıkları zaman söz hakkı doğuyor gercekten sana katılıyoum arkadasım

Bende normalde kimsenin bir şeyine tenezül etmem ama bi hata işte tanıyamamışım, aldı en güzellerini hiç masraftan kaçmadı, alenen ben yaptım demese de hep bunu hissettirdi. yeni eve uymayan halılarımı da almak istiyor kendisi ama gidip ben alıcam zevkime göre ona da güle güle kullan demek düşecek sadece:)
Neyse öğrenmiş oluyoruz yaşayarak

oyle yap zaten cnm aman ''az olsun benım olsun'' isterim bende bazen ufak yardımları olsada ona bişey demiyorum yanlış anlamasın diye birde en nefret ettiğim şey dibime kadar gelip benim ev düzen,me ve ailevi sorunlarına karısmak isyemiyorum yani bunu nasıl belirteceğini inan bilmiyor insan senden buyuk e eşinin annsi tmm diyorsun ama yani biyere kadar...şunu da söylim cnm ben evliliğimin başında şu BEN YAPTIM lafını duyunca aklım başıma dank etti ben yaptım nedir yaa

Geçen sorun yaşadık daha seni anlayabiliyorum, hoş bu sadece bize mahsus değil, herkes yaşıyordur eminim, artık çözümü o anda ses etmemekte buldum, vitrinimi kullanmak istemiyorum illa koyalım diyor neredeyse yalvaracak:) dedim neyse sen gideceksin nede olsa o da oradan gidecek, sende öyle yaparsın geri değiştir bıkmadan usanmadan.. :26:

canım merhaba ben geçen yıl ağustosta evlendim özünde kayınvalidem iyi biridir ama bu düğün alışverişinde her ailede olduğu gibi bizimde ters düştüğümüz zamanlar oldu hatta ipler kopma noktasına gelmişti az kalsın nişanı atıyodum neden bilio musun onu almadı bunu almadı diye değil koltuk takımı falan almaya gttk bnm kayınvalidem gösterise şa şaa diyolar ya yere batsın gösterisi !! tam bi ggösteriş manyağıdır bn koltuk takımı beğeniyorum annem ve halam yanımda burun büküyo bunu güzel bunu beğendim diyorum bunu mu beğendin diyo incelio geri cekilio surat bes karış ! bide alısverisn basnda sen ne beğenirsen o alıncak diyo lafa bak yaptıgna bak bide pesine eltisini görümcesini de taktı onlarda karısıyo yorum yapıo yok o söyle yok bu böyle bak bunu al bu güzel kafayı yicektim kaynanam bi taraftan yok o gelcek güzel sec yok bu gelcek güzel olsun bizi delirttiler halamda basbakan mı gelcek beni görmeye gelen evim için gelmesin dedi bnde dedim ki yok istemiyorum tamam çıkalım burdan siz ne istiyosunuz onu alalım dedim hemen geri vites hepsinde bi görsen yok biz öle demek istemedik yapma böyle diye yalvarmaya basladılar aksamda hanife sunu beğenmedi yok bunu beğenmedi diye esime diyomuş tabi bunları çok sonradan öğrendim demem o ki ne alıolarsa alsınlar ama kendi zevkinden taviz verme kendin seç almadıkları bişey için de yüz göz olma hiç. zamanla sen tmamlarsın ha temel seylerde oyun bozanlık yapıosa bizim adetlerimizde bu var tamam sunu almadınız ama bunu almalıyız de ne kadar cok senn istedgini alırlarsa söz sahibi olurlar ve tepene çıkarlar asıl söyleyeceğim şu ki evlilign basnda mesafeni yok arkadasım bn çok güleryüzlüyüm kayınvalidem dengesiz biraz şimdi yavas yavas gerçek yüzünü göstermeye basladı 8 aydır yapamadıgm mesafeyi koymaya karar verdim birkaç dengesizligini yakaladım zaten ayakta herkesi yöneten bir kadın. tecrübeyle sabit bu anlattıklarım ve diğer arkadaslarda aynı şeyi söylüyo herkesin bir bildiği var saygıda kusur etme ama herseyini anlatma mesafeli ve kısa cümleler kur kimseye iyilik yaramıyo nisanlıyken sımarttım bunları hep bu yüzden oldu bunlar.

bide mümkün mertebe nişanlınla bağını güçlendir onu kafaya al mümkünse alısverişe nisanlınla çık bn esimle alışverise cıkmadığım için çok pişmanım onunla bu işleri yapsaydım bunların yoğu yasanmayacktı bu yazdıklarımı yabana atma ....

canım yaşın küçük mü bilmiyorum ama sen şimdiden nişan alışverişirinde
altın alımında,düğünde,ev düzmesinde böyle şeylere alışsan iyi olur yada tavrını koy
çünkü kv şimidden sürekli seni eltin ile kıyaslıyor ise göz dağı vermek istiyor olabilir

birde maddi anlamda herşeyi eşin mi yapacak yoksa ailesinde destek olacak mı
eğer destek olacak isler kv burnunun her zaman sokacaktır

yok herşeyi eşin yapacak ise o zaman annecim biz x'le anlaştık bunları almaya veya almamaya karar veridk deyip
sıvışabilrisin ama şimdiden allah yardımcın olsun
ne diyim.amin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…