- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
sizce nasıl davaranıyım sözlüyüm suan. kayınvalidem falan iyi gibiler şimdilik ama farkediyorumda mesela söz alışverşnde bizim bir tane askılı gecelik tarzı birşey alınır biz alalım edik işte eltimin ad X olsun X'e biz alamdık dedi neyse öyle diyince bizde almadık . nişan alışverişi konusu açıldı yine kayınvalidem: X sadece iki etek bi ayakkabı aldı dedi(önünü bağlıyo) biz sormadan söylüyor görümcemine düğünü var yakında bizde çeyiz kesmede hala var onu konusurken bu seferde X çeyizdede doğru düzgün bişiy almadı hiçç 2 milyarlık birşey aldı falan diyip bana bakıyo
BİRİNCİS ; eltim almaıs diye bende mi almamak zorundayım
her alıcagım seyin önünden eltimi öne sürerek ona almadık demesi bnim moralimi bozuyo o evleneli 4 sene olmuş
eltine almadık dedikleri zaman ben alıcagımdan vazmıgeceyim ?
sizce en doğrusu nasıl olur
onlaar karsı simdiden nasıl davranıyım tecrübeli ablalarım yardım edin kafam çok karısık onlar öyle söyledikçe annemde cok üzülüyor.
yüzlerine direk söiyim mi yani yada annemmi söylesin abla.(yaşım19) büyüksndr diye dedim :)Canım selamlar öncelikle. Benim kaynanamda sana yapılanın aynısını bana yaptı.Her bohça alışverişimde eltimde bizimle gelmiştir.
Birincisi eltin birşeyi almamış diye sen de almamak zorunda değilsin mesela makyaj yapmıyordur takım almamıştır ama sen yapıyorsun diyelim almayacakmısın ? Birde şunu anlayamıyorum sana şimdi ne alırlarsa hepsi bohçada onların şanına senin evine gidecek. Yani sana ne yaparsa yine onun gururu onu konuşacaklar. Üstelik o evleneli 4 yıl olmuş o o zaman belkide yoktu alacağın bişey ? Ne saçmalık bu böyle ya cahiliyet.... Madem o kadar hak hukuk davası yürütüyorlar senin istediğin bişeyi almak zorundalar o zaman senin istediğinden iki tane alacak diğerini de ona verecek veya yanında götürecek öteki gelininide bundan istiyomusun ne istiyorsan al diyecek...
sizce nasıl davaranıyım sözlüyüm suan. kayınvalidem falan iyi gibiler şimdilik ama farkediyorumda mesela söz alışverşnde bizim bir tane askılı gecelik tarzı birşey alınır biz alalım edik işte eltimin ad X olsun X'e biz alamdık dedi neyse öyle diyince bizde almadık . nişan alışverişi konusu açıldı yine kayınvalidem: X sadece iki etek bi ayakkabı aldı dedi(önünü bağlıyo) biz sormadan söylüyor görümcemine düğünü var yakında bizde çeyiz kesmede hala var onu konusurken bu seferde X çeyizdede doğru düzgün bişiy almadı hiçç 2 milyarlık birşey aldı falan diyip bana bakıyo
her alıcagım seyin önünden eltimi öne sürerek ona almadık demesi bnim moralimi bozuyo o evleneli 4 sene olmuş
onlaar karsı simdiden nasıl davranıyım tecrübeli ablalarım yardım edin kafam çok karısık onlar öyle söyledikçe annemde cok üzülüyor.
eğer alış veriş parasını kaynananlar ödeyecekse,eltini düşünmeleri çok güzel.düşünsene sen ilk gelinsin,yeni geline senden çok alınıyor.(burada çok konu açıldı bu şekilde)
ama alış veriş parasını nişanlın ödeyecekse,ödemeye ai,le karışmayacaksa istediğini al
yüzlerine direk söiyim mi yani yada annemmi söylesin abla.(yaşım19) büyüksndr diye dedim :)
bidaki nişan alışverişinde ne olucak bilmiyorum ayrıca canım nasıl davranıyım ben onlara simdiden . sonrada öyle devam ederim
belli değil tatlım o konu daha bizde ödeyebiliriz sonucta calısıyoruz ama bizde ödesek glemeden durmazlar bişey farketmiyor yani sadece alma konusu değil bohçaya diğer koydukları şeylerdede öyle umursamadkları belli oluyo cevremizdel,ki herkes öyle söyledi pintiler heralde biraz diye sonucta iyi yaparlarsa yine onlar met edilecek benlik değişen bişey olmuyor allaha şükür herseyim var sadece ben onlar hakkında simdiden cevremn böyle düşünmesini istemiyorumegem abla harika yorum yine :)
ama kızımız cevaplamıyor bu yorumları hiçbirşekilde
bu alışverişleri kv den ödüyorsa hakkı var kadının fazlasını yapmamakla
nişanlın mı ödüyor kv de mi?
bi cevaplarsan konu sahibi iyi olacak...
canm sen lnden gldgnce aılesıyle mhattap olma ıslerını solunun ustunden halletmeye calıs sana su kadar dıyım benım esım bır evın bır oglu ama dsun oglan evlendırdıklerı halde bn onlardan 3-0 ondeyım barı bellı oluyo utanmasalar promosyon olsa oyle kız alcaklar ea allahım ya
promosyon gelin hee amma güldüm haklsn canım
Kesinlikle katılıyorum size.nişan çarşısı kadar saçma bi olay görmedm ben,şahsen kendimde çıkmadım.eltime de alındı sizin bahsettiğiniz makyajdı çamaşırdı falan.hatta eşimede söyleyip durdular çarşıya çıkılmıcakmı diye.ben hiç oralı olmadm ve eşimede güzel bir dille çıkılmayacağını söylemesini rica ettim.ne münasebet ya iç çamaşırı gecelelik gibi özel giyimlerin kv ile fln alınması bana çok abest geliyo.eltim çalışmadığı için alamamış olabilir çıksın alsınlar.ben çalışıyorum ve herşeyi eşimle beraber beğenip aldık.Yahu yeni tanidigin kv'den ile iç çamisiri, gecelik alip, hatta konu olmasi ne kadar çirkin ya.
Insanlar evlendiklerinde niye böyle eziyetlere giriyorlar?
Artik herkezin maddi durumu ortada, herkez kendine iç çamasirini, geceligini alabilir.
Bunu karsi taraftan arzu etmek bana gerçekten abes geliyor.
Türk kültüründe hersey (gereksiz) tabu oluyor, kocanin yaninda giyecegin gecelegini, kvden almasi nasil oluyorda
tabu olmuyor vallahi hiç anlamadim.
Ve bu tür olaylar zaten nisanda olur, birde sözde olmasini ilk defa duyorum.
Eger bir tavsiye verebilirsem, fazla yüz göz olmayin karsi tarafla.
Bohçaymis, gecelikmis hiç gerek yok.
Sadece nisan ile beraber bi söz/nisan kiyafetine bakarsiniz olup biter.
Yahu yeni tanidigin kv'den ile iç çamisiri, gecelik alip, hatta konu olmasi ne kadar çirkin ya.
Insanlar evlendiklerinde niye böyle eziyetlere giriyorlar?
Artik herkezin maddi durumu ortada, herkez kendine iç çamasirini, geceligini alabilir.
Bunu karsi taraftan arzu etmek bana gerçekten abes geliyor.
Türk kültüründe hersey (gereksiz) tabu oluyor, kocanin yaninda giyecegin gecelegini, kvden almasi nasil oluyorda
tabu olmuyor vallahi hiç anlamadim.
Ve bu tür olaylar zaten nisanda olur, birde sözde olmasini ilk defa duyorum.
Eger bir tavsiye verebilirsem, fazla yüz göz olmayin karsi tarafla.
Bohçaymis, gecelikmis hiç gerek yok.
Sadece nisan ile beraber bi söz/nisan kiyafetine bakarsiniz olup biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?