eltimle her fırsatta karsılastırıyorlar :( bi bakın

büyükler gelinleri arasında adaletsizlik yapmamak için böyle şeyler söyleyebiliyorlar bazen
ona 5 tane adana bilezik aldık size de öyle olacak hayır ben desenli bilezik beğendim desenizde adana olacaktır kural bu
ama sizden hediye istemek efendim o şunu aldı sizde alın demek hiç hoş değil beğendiğini kendiniz alın
lafın yeri geldi mi de annecim kıyaslama yapmayın vs tarzı seyler söyleyebilirsiniz tatlı bir dille anlar umarım

İmkanınızı zorlayıp ikiniz yapın alışverişi, hep beraber çıkmayın. bu meseleler yüzünden kendi ailenizle bile aranız bozulabilir saçma sapan bir alışveriş mevzusuna her iki aile dahil olunca olan evlenecek çifte oluyor.
Biz kendimiz aldık kayınvalide zaten hep geri çekildi çaktırmadan, bizde kimseyi işimize karıştırmadık şuanda evime gelip kaynanalık taslayamıyor, ama diğer gelinlerinde o hakkı bulabiliyor. Gerçi borç borç bir yere kadar şuan zorlanıyoruz ama bu yönde kafam rahat.

eltim yok
ona alınmadı diye sana alınmaz mı bilemedim ama
çarşıya nişanlınla beraber git
ikiniz ne begenirseniz bütçenize göre alır gelirsiniz

Canım selamlar öncelikle. Benim kaynanamda sana yapılanın aynısını bana yaptı.Her bohça alışverişimde eltimde bizimle gelmiştir.
Birincisi eltin birşeyi almamış diye sen de almamak zorunda değilsin mesela makyaj yapmıyordur takım almamıştır ama sen yapıyorsun diyelim almayacakmısın ? Birde şunu anlayamıyorum sana şimdi ne alırlarsa hepsi bohçada onların şanına senin evine gidecek. Yani sana ne yaparsa yine onun gururu onu konuşacaklar. Üstelik o evleneli 4 yıl olmuş o o zaman belkide yoktu alacağın bişey ? Ne saçmalık bu böyle ya cahiliyet.... Madem o kadar hak hukuk davası yürütüyorlar senin istediğin bişeyi almak zorundalar o zaman senin istediğinden iki tane alacak diğerini de ona verecek veya yanında götürecek öteki gelininide bundan istiyomusun ne istiyorsan al diyecek...

yüzlerine direk söiyim mi yani yada annemmi söylesin abla.(yaşım19) büyüksndr diye dedim :)
bidaki nişan alışverişinde ne olucak bilmiyorum ayrıca canım nasıl davranıyım ben onlara simdiden . sonrada öyle devam ederim

canm sen lnden gldgnce aılesıyle mhattap olma ıslerını solunun ustunden halletmeye calıs sana su kadar dıyım benım esım bır evın bır oglu ama dsun oglan evlendırdıklerı halde bn onlardan 3-0 ondeyım barı bellı oluyo utanmasalar promosyon olsa oyle kız alcaklar ea allahım ya

kv den hak geçmesin diye yapıyor bence
nişanlınla konuş kv öbür gelinine ne yaptıysa sana da o kadar yapsın
diğer istediklerini nişanlınla sen alın
ben kv ni doğru buldum.. dikkat ediyor

egem abla harika yorum yine :)
ama kızımız cevaplamıyor bu yorumları hiçbirşekilde
bu alışverişleri kv den ödüyorsa hakkı var kadının fazlasını yapmamakla
nişanlın mı ödüyor kv de mi?
bi cevaplarsan konu sahibi iyi olacak...

Bence canım sen muhatab olarak karşına alma onları mesela çarşıya çıkılacak x zamanda neler alınacak peki bu alışverişte? diye ya baştan sözleşin neler alınacağı bilinsin önceden..Annen desin mesela bizde şunlar şunlar olur bohçada sizde neler olur diye sorup konuşabilirsiniz mesela hem alışveriş sırasında da diyemez sana eltin bundan almadı sende alma diye.. Birde kullanmayacağın birşeyi alma bence eltin birşey kullanıyor aldı mesela sendemi almak zorundasın hayır anne de mesela benim şuna şuna ihtiyacım yok ama şunu şunu alırsam kullanabilirim diye tatlı dille söyleyebilirsin diye düşünüyorum. Benim durumum çok zordu seni bilemiyorum ama benim eltim kaynana olmuştu alışverişte kaynanamsa eltim olmuştu resmen :) Allahtanki senin eltin gelmiyor alışverişlere Bende kullanmayağım hiçbirşeyi aldırmadım ona aldı diye kullanmayağım şeyi bana almasın. Birde bu bohça alışverişleri sırasında canım karşı taraf dikkat eder böyle şeylere acaba afedersin ama acaba paragözlermi nasıl aileler falan diye gözetlerler yani.. Şunu bunu istiyorum diye çok diretirsende sen çula çaputa meraklısın kızım derler..

belli değil tatlım o konu daha bizde ödeyebiliriz sonucta calısıyoruz ama bizde ödesek glemeden durmazlar bişey farketmiyor yani sadece alma konusu değil bohçaya diğer koydukları şeylerdede öyle umursamadkları belli oluyo cevremizdel,ki herkes öyle söyledi pintiler heralde biraz diye sonucta iyi yaparlarsa yine onlar met edilecek benlik değişen bişey olmuyor allaha şükür herseyim var sadece ben onlar hakkında simdiden cevremn böyle düşünmesini istemiyorum

promosyon gelin hee amma güldüm haklsn canım

o zaman nişanlın ve kv ile konuş
anneciğim hak geçirmek istemiyorsun anladım
çok güzel bir düşünce bana da hak geçirilse bende üzülürüm
sen bana elyime ne yaptıysan onu yap
benim istediklerimi de nişanlımla biz hallederiz gibi konuş bence

ben büyük eltiyim.. benim eltimin talebi olmadığı halde
bana düz ona burgu bilezik alındı kv demi çoook severim
ama neden böyle yaptılar diye hala içimdedir.. bence kv iyi yapıyor..

Belki ilk gelin evlenirken o an ki maddi durumlarına göre en iyisi yapıldı, fazlası yapılamazdı? 3 sene bile o kadar farkediyor ki, X iki etek almış, sen 3 alamıyorsun ama 1 alsan, kimse X iki almıştı sende al demez. :)

Sen neden onun kendine yaptığı alışverişe göre hareket edeceksin ki ? Onun istememiş olması seninde istemeyeceğin anlamına gelmiyor. Ha durum yoksa neyse, erkek arkadaşımın büyük yengesi, kendinden sonra evlenen 2 eltisine göre kendini camdan aşağı atmalı o zaman, herşeyi ailelerin yapmasına bu yüzden karşıyım işte, sonra böyle kıyaslamalara dönüyor olay ve eminim sadece bu konuda değil, her konuda eltinizin yaptığıyla ölçülendirilecek, onun kadar yapmanız istenecektir.

Son düzenleme:
ben herseyı aldırdım valla 3 yıllık evlılıyım 4x4 luk yaptılar allah razı olsun sımdı gerıye baktıgımda ıcımde uhte yok.allah herkesi boyle aılelerle karsılastırsın

Her bölgenin örfü, adeti birbirinden farklıdır. Bizde erkek tarafı alır, adetlerimiz böyle diyin. Aksini insanların yadırgayacağını söyleyin.

Canım kayınvalidenlerin durumu çok mu kötü pintilikten mi böyle yapıyo? Şayet para var ve yine de kıyas yapıyosa bence iki şekilde halledebilirsin bunu...ya bu tarz şeylerde ailen muhatap olsun ve seni tenhada kıstırıp yok efendim X'e almadıydık demesine izin vermesinler aile ortamında işin usulünden laf arasında da olsa bahsetsinler yani....ya da sözlün eğer ailesinin ağzına bakan bi tip değilse ona gizlice mağduru oyna: yani işte canım ben de masraf olsun istemem yalnız bunlar bir kere olur hayatta görünce almak istiyorum ancak anneme de bişi diyemiyorum vs vs vs....(ay adamı tiyatrocu yapar böyle kaynanalar yaaaa) Ya da son seçenek yapılana razı olup eşinle bu tarz muhabbetlere girip aranı bozma..Bu da zor ama belki daha risksiz olanı....Kolay gelsin tatlım

Kesinlikle katılıyorum size.nişan çarşısı kadar saçma bi olay görmedm ben,şahsen kendimde çıkmadım.eltime de alındı sizin bahsettiğiniz makyajdı çamaşırdı falan.hatta eşimede söyleyip durdular çarşıya çıkılmıcakmı diye.ben hiç oralı olmadm ve eşimede güzel bir dille çıkılmayacağını söylemesini rica ettim.ne münasebet ya iç çamaşırı gecelelik gibi özel giyimlerin kv ile fln alınması bana çok abest geliyo.eltim çalışmadığı için alamamış olabilir çıksın alsınlar.ben çalışıyorum ve herşeyi eşimle beraber beğenip aldık.

Canım ne yapmak istiyorsan onu yap yok ayıp olur yok utanırım deme sonra benim gibi evlendikten sonra içinde kalır eşini yer durursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…