- Emoji Skoru
- 7.408
- Puanlar
- 108
- Konu Sahibi Istanbulluhanim
Xiaomi kim sizin nickiniz İstanbulluhanim değil mi? Ve kaç mektup gelmiş olabilir ki? Eltiniz de tuhaf ama bence kayınvalideye de dikkat edin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 mektup gelmişti. Kayinvalidenin hatası gidip beni eltiye anlatması x söyle x böyle beni anlatıyormuş kızlarımızı kiyas ediyormuş eltimde açık açık bundan gıcık kaptigini söyledi bana. Kendisi örnek verdi kızına kitap okuyordu sonra kaynanam ona "x yapmasaydı bi işe yaradığını düşünmezdim". Kızım cok akıllı konuşkan kendini güzel ifade eder güya onu demek istemiş kayinvalide eltiyeXiaomi kim sizin nickiniz İstanbulluhanim değil mi? Ve kaç mektup gelmiş olabilir ki? Eltiniz de tuhaf ama bence kayınvalideye de dikkat edin.
Xiaomi yi tel kendi değiştirdi siz yazınca gördümXiaomi kim sizin nickiniz İstanbulluhanim değil mi? Ve kaç mektup gelmiş olabilir ki? Eltiniz de tuhaf ama bence kayınvalideye de dikkat edin.
Maalesef. Kaynanaya her şeyi anlattım ama sende gorusme zorlamam dedi. Görüşmem eskisi kadar senede 2 3 kere yeterli.Ne kadar sessizsiniz.
Tek dikkatimi çeken bu oldu.
Belkide evet beni soğutmak için. O can ciğer kuzu ama kaynanaylaŞehzade doğuracağım demesinden anla cehaletiniCiddiye alma muhatap da alma. KV ile ilgili söylediklerine de çok inanma. Uyduruyor olabilir
Mesafe her zaman iyidir KV ile de elti ile de. Bana bulaşmayan yılan bin yaşasın kafasında ol rahat edeceksin. Hiçbir yorum yapma yanında o iyi olur sen kötü olursun.Belkide evet beni soğutmak için. O can ciğer kuzu ama kaynanaylaarkasında da beğenmiyor ama hep eleştiriyor
Yorum yapmam kayinvalideyle ayda 1 görüşmek bana yetiyor eltiyle de bundan sonra senede 2 3Mesafe her zaman iyidir KV ile de elti ile de. Bana bulaşmayan yılan bin yaşasın kafasında ol rahat edeceksin. Hiçbir yorum yapma yanında o iyi olur sen kötü olursun.
Orası öyle ama size bir laf ettiği zaman da susup kendinizi ezmeyin onu demek istiyorum. Bu had bildirme ve sınır çizme konuları kavgasız da olur. Siz cevap vermedikçe haddini aşmış.Maalesef. Kaynanaya her şeyi anlattım ama sende gorusme zorlamam dedi. Görüşmem eskisi kadar senede 2 3 kere yeterli.
Sana ne yapıldıysa yapıldı.. hepsi edepsizlik hepsi saygısızlık. Ben elti vekayın dan çok çektim yani saçma sapan şeylerle çok üzüldüm. Hep değer veren gönül kapısı açık olan üzülür. Sizin ortada böyle bir tartışmanız da yok. Hazır yokken bu tavırlara son vermeniz lazım yani dirsek dayıyorlarsa dışlıyorlarsa ozaman sende aynısını yapıcaksın. Arama sorma evine de alma. Burda ama en büyük rol eşinde. Eşin seni ezdirmemesi lazım. Mesela ben okurken hep elti kaynana okuyorum eşin nerde bu süreçte? Ben karışmam diyip işin içinden sıyrılıyorsa olmaz bu iş. Dur diyecek resti çekecek. Walla şükür o konuda eşimin eywallahı yok. Zamanında anasını silmişliği var hakketti. Göklere çıkardığı eltim ona bi tekme koydu şimdi de süt dökmüş kedi gibi. Senin yapacağın en iyi şey hepsini baş başa bırakmak. Ben allaha havaale edip aradan çekilmiştim bu maskeli balodanUzun olacak ama üşenmeyenler okusun. 6.5 yıllık evliyim evin ilk geliniyim. Biz 5 sene çok uzakta 1.5 sene ise eltime çok uzak olmayan bir mesafede oturuyoruz. Neyse ben her sene hatta bazen senede 2 kere eltimi kaynım bana yatılıya gelmek isterdi (tatil bölgesindeyiz) bende her sene severek ağırlıyor onlara değer verdiğimi gösterirdim. Ikinci gelmesinde kaynanamlar da bizdeydi ve bana "kaynanam seni baştan aşağı süzdü ters baktı" dedi orda şaşırdım bir sey demedim. Yine aynı gelmesinde "kaynanama sormuşlar hangi gelince iyisin o da onu söylemiş". Açıkçası kaynanamın bana ters bakmasından ziyade gelip bunu bana anlatması beni düşündürdü bunda nasıl bir iyi niyet olabilir? Daha sonra olaylar olmadı. Biz uzakta yaşıyorduk. Senede 1 2 kere bizde kayinvalideme yatılı giderdik 10 14 gün en fazla ordada eltim bizi ya yemeğe ya çaya çağırırdı (14 gün içerisinde ki o zamanlar çalışan bayandı asıl o zamanlar bizi çağırmasını beklemezdim). Neyse 5 sene uzakta yaşadıktan sonra biz kayinvalidemlere 120km uzağa taşındık (eltim kaynanama 4 dk mesafede arabayla). Ve haftalar geçiyor aylar bir kere bile evine çağırmadı. Hatta evine çağırmayı bırakın evinden kovarcasına kapıyı yüzüme kapattı.
Biz taşınma sebebiyle ilk 2 3 ay mektuplarımız onun evine gitti ve bir gün önceden haber vermesine rağmen çok kırıcı bir tavır sergiledi o gün. Kapısına tıkladım sinirli ve atarlı bir şekilde mektubu elime verip su vereyim arabada içersin diyip kapıyı geri kapattı? Orda şok oldum yani eve buyur etmesini beklemiyorum zaten ama 1.5 saat yoldan gelmişim lohusayım 2 haftalık bebeğimle 2.5 yaş kızımla hiç olmadı yalandan 2 3 dk kapı önünde konuşmasını beklerdim. Orda kendimi aşağılanmış hissettim üstelik çat kapı gitmedim haber vermiştim. 1 ay sonra yine mektup sebebiyle esim abisine yazdı abisi de mektubu elden vermek yerine annesinin postasına bıraktı. Üçüncüsüne daha mektupla işimiz yoktu başka bir sebeple yaşadıkları şehire gittik ve bana gel bende oturalım dedi. Basta gerek yok dedim kafede oturalım yok yok dedi bende oturalım. Buluşma saati gelince bana "ben çıktım geliyorum" diye yazıyor. Ben orda yine şok oldum ve açık açık bizi evinde istemediğini belli etti. Hatta biz buraya taşıncağımız belli olduğu zaman son tatile geldiğimizde kaynım bizi evine çağırmıştı. Ben kaynanamin evinde mutfakta eltimle konuşuyordum kaynım yanımıza gelip "yarın bizde mangal yapacağız diyor" ve eltim kaynıma öyle ters bir bakış atıyor ki adam yerin dibine girip geri çıktı mutfaktan. Suratı zaten beş karış kaynim çıkınca da uff kim uğraşacak kim temizlik yapacak diyor bana halbuki orda davetli olan biziz. Bende boşver dedim başka bir zaman geliriz müsait değilsen. Yok yok dedi gelin ben hallederim. O akşam da ona gittiğimizde kaynanam da orda hepimize tavırlı soğuk.
Neyse gel zaman git zaman benim kızım vardı tek torundu derken ikinciye hamile kaldım 3 aylık hamileyken duyurdum ve sonraki ay o da hamile olduğunu söyledi. Hamile kaldıktan sonra da bana ses kaydı atıp "ben buna yetişmem lazım dedim" diyor. Neyse ben onu tebrik ettim sarıldım dua ettim. Benim ikinci kızımın cinsiyeti belli olmadan karnıma bakıp "seninki kız ama" demişti gözlerini havaya kaldırarak kendisi de 4 haftalik pirinç tanesi kadar bebeğe "şehzadem şehzadem" diye ortalıkta geziniyordu. Derken ikimiz dogum yaptık ve bir gün bana diyor ki kaynanam benim hakkımda xiaomi söyle yapıyor xiaomi böyle yapıyor diye anlatıyor o da rahatsız mış kızlarımızı kıyaslıyormuş artık gıcığıma gidiyor demiş bana bunları mesaj atarak söylüyor bana. Sonra ara ara yine bu tarz yorumları oldu işte "kaynanam seninle konuşurken gözlerinin içine bakıyor benim yüzüme bakmıyor bile" veya "seninle böyle konuşamıyor sen yüz vermedin benim gibi" ara ara şahit oldum eltime laf sokuyorlar sık olmasada. Sanki eltim bana gıcık oldu buraya taşınmam onu rahatsız etti. Ve kaynanamın tavırları beni anlatması sebebiyle gıcık oldu. Ayrıca senin kızına isimli künye yapıldı benimkine yapılmadı sana 8 bilezik yapıldı bana 6. Halbuki öyle bir şey yok onada banada 6 bilezik yapıldı. Ama oyle bir anlatıyor ki sanki kaynanam bana ölüp bitiyor beni yere göğe sığdıramıyor o da dışlanmış elti. Halbuki alakası yok dib dibeler her gün görüşüyorlar. Neyse asıl konum eltim kaynanam yanında melaike bi öpüp sarılmalar canım eltim özledim demeler ama baş başa iken kapıyı yüzüme çarpmalar lohusa kadını evinden kovmalar durup dururken numarami silmeler (bunu 2 kere yaptı) gelip kaynanam sana böyle ters baktı süzdü demeler, yalandan 2 kere çağırıp tamam dediğimde ben çıktım geliyorum demeler, 1 sene boyunca 1 kere evine çağırmamalar. En son ki olayda rest çektim artık. Kaynanama bana gelmek istediğini söyledi bende çağırdım 2 küçük çocuğum var yarım gün çalışıyorum haliyle temizlikti hazırlıktı 2 gün sürüyor. Geleceğim dedi. O gün ne geldi ne de haber verdi. Gelmemesinden haber vermemesi beni çok rahatsız etti. Sana haber vermeyecek kadar umursamıyorum takmıyorum demek değil mi. Sonra ben tavrımı belli ettiğimde 1 2 hafta sonra bana beklerim diyor. Siz sizi bu kadar evinde istemeyen bir eltiye bir daha gider miydiniz? Ben gitmeyi düşünmüyorum mesafe de koyacağım.
Benim kayinvalideme anlatma tek sebebim eskisi gibi eltimle görüşmeyi düşünmediğim için. Şimdi durup dururken görüşmezsem tek suçlu ben olacağım. Halbuki burda beni aşağılayan evden kovan kocası evine çağırdı diye surat asan durup dururken numara silen kayinvalidenin lafını gelip taşıyan ben değilim. Kaynananın bunlardan hicbirinin haberi yoktu tabi. Her şeyi anlattım kayinvalideye haberin olsun ben artık bu kişiyle eskisi gibi görüşmeyecegim. Ama tahminim kayinvalidem üzülmüştür özellikle gelip onun yaptığı şeyi bana taşıması.Onlar birbirine yakın oturuyor. Tabi ki arkanızdan konuştuk demezler ama elti sizi sevmiyor kaç kere belli edecek bunu daha. Bence siz her manada uzak olun. Kaynana ortalığı karıştırıyor olabilir.
Eltinizle selamdan öteye gütmeyin. Siz sınırınızı çizememişsiniz. Ne yaparlarsa yapsınlar. Kv de anlatıp iyice ortalığın karışmasına sebep oluyorsunuz.
Eşim de eltimin ne olduğunu biliyor. Hatta birkaç ay öncesinde yazma sorma gidince kayinvalidenin evinde yalandan 1 2 saat otur yeter. O da her şeyin farkında sevmiyor eltiyi. Abisine de kırgın karısına fazla yüz verdiği için. Hatta eşimde soğudu abisinden eskisi gibi yazmaz sormaz eve de çağırmaz. Elti ve kayin demişler kaynanana bize gelmek istediklerini bizde bu sebepten çağırdık ama o sondu.Sana ne yapıldıysa yapıldı.. hepsi edepsizlik hepsi saygısızlık. Ben elti vekayın dan çok çektim yani saçma sapan şeylerle çok üzüldüm. Hep değer veren gönül kapısı açık olan üzülür. Sizin ortada böyle bir tartışmanız da yok. Hazır yokken bu tavırlara son vermeniz lazım yani dirsek dayıyorlarsa dışlıyorlarsa ozaman sende aynısını yapıcaksın. Arama sorma evine de alma. Burda ama en büyük rol eşinde. Eşin seni ezdirmemesi lazım. Mesela ben okurken hep elti kaynana okuyorum eşin nerde bu süreçte? Ben karışmam diyip işin içinden sıyrılıyorsa olmaz bu iş. Dur diyecek resti çekecek. Walla şükür o konuda eşimin eywallahı yok. Zamanında anasını silmişliği var hakketti. Göklere çıkardığı eltim ona bi tekme koydu şimdi de süt dökmüş kedi gibi. Senin yapacağın en iyi şey hepsini baş başa bırakmak. Ben allaha havaale edip aradan çekilmiştim bu maskeli balodanondan sonra neler oldu neler. Ama beni bağlarmı? Asla etme bulma dünyası.. ahı hafife alanlar anlayacak. Anlamadıkca da daha da hayat ders verecek. Kötülükle iyiliği kimse bulamaz.
Bence elinizi kolunuzu çekin ses etmeyin. Eşinde farkındaymış bu önemli. Ama annesine de ezdirmesin seni. Kim olursa olsun. Elti el kızı o senin için öyle sende onun için öylesin. Bırak ortalığı karıştırcak bişey bulamasın. Bırak baş başa birbirlerini yesinler. Birbirlerine layikler hepsi. Sen o seviyeye ait değilsin. Sınırın net olmalı. Çizgini çek bunu yaparken hiç çekinme. Bunca şey ayıp olmuş sana onlara hiç ayıp olmaz merak etme. Kibir kin kıskançlık insanı yok eder. Siz inadına mutlun olun eşinizle. Kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin. Onlar yarış halindeler ama sen bu yarışa dahil olmayınca ellerinde patlayacak bu meseleEşim de eltimin ne olduğunu biliyor. Hatta birkaç ay öncesinde yazma sorma gidince kayinvalidenin evinde yalandan 1 2 saat otur yeter. O da her şeyin farkında sevmiyor eltiyi. Abisine de kırgın karısına fazla yüz verdiği için. Hatta eşimde soğudu abisinden eskisi gibi yazmaz sormaz eve de çağırmaz. Elti ve kayin demişler kaynanana bize gelmek istediklerini bizde bu sebepten çağırdık ama o sondu.
Ay sorma bi ara taktı bana ne zaman hamile kalacaksın ne zaman cocuk yapacaksın gel aynı anda hamile kalalım aynı hafta doğum yapalım ah benimki senin büyük kizinla aynı günde doğsa ne güzel olur blablabla. Allahtan 3 aylık hamileyken söyledim hamileliğimi yoksa herhalde gerçekten aynı hafta dogum yapardık5eltim var hepsiyle iyiyiz ama birinden böyle bir tavır görsem bırak evine gitmeyi selam bile vermem heralde.
Çok sinir bozucu , şehzade nedir![]()
Kesinlikle öyle daha eski samimiyet eski güler yüz hepsi bitti. Senede 2 3 kere resmi bir şekilde kayinvalidenin evinde ancak o kadar.Bence elinizi kolunuzu çekin ses etmeyin. Eşinde farkındaymış bu önemli. Ama annesine de ezdirmesin seni. Kim olursa olsun. Elti el kızı o senin için öyle sende onun için öylesin. Bırak ortalığı karıştırcak bişey bulamasın. Bırak baş başa birbirlerini yesinler. Birbirlerine layikler hepsi. Sen o seviyeye ait değilsin. Sınırın net olmalı. Çizgini çek bunu yaparken hiç çekinme. Bunca şey ayıp olmuş sana onlara hiç ayıp olmaz merak etme. Kibir kin kıskançlık insanı yok eder. Siz inadına mutlun olun eşinizle. Kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin. Onlar yarış halindeler ama sen bu yarışa dahil olmayınca ellerinde patlayacak bu meselebu çok daha keyifli oluyor sana garantisini veriyorum
![]()