Eltiyle nasıl anlaşılır bilen varsa beri gelsin!

evlimutluhuzurlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
168
4
26
Eskişehir
Kızlar benim garip bir eltim var...

Benden 2 yıl önce evlendi aynı yaştayız o lise mezunu ben ise devlet memuruyum.. onun en büyük şanssızlığı iki bebeğini düşürdü.. bu hamileliklerinin birinde nişanlıydım düşürdüğünde eşini aradım geçmiş olsun ddim.. ikincisinde ise ona tebrik mesajı attım eşini de arayıp tebrik ettim... gel gelelim ki bu kız kayınvalideme neden beni aramıyorlar da eşimi arıyorlar o mu doğuracak diye şikayet etmiş.. neyse günler geçti bu çocuğu da düşünce bu kez tam 5 kez aradım geçmiş olsun diye fakat açmadı ben de mesaj attım... zaten ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve hiç samimi değiliz.. bi tutmadı elektiriğimiz ... ve onlaar şuan çok çocuk istiyorlar ve benim kayınvalidemde anneme ya önce onların olsun sonra sizin kızınızın olur şimdi onlar üzülür mutsuz olur komplekse girerler bi de olmaz falan allah korusun demişti bu büyük bir ayıp değil mi kızlar? biz de bir buçuk senedir evliyiz.. neyse biz Rabbimden diledik çok şükür bi bebeğimiz olduğunu öğrendik.. kayınvalideme söyledik tabi pek sevinmedi ve eşime hemen sordu abine dedin mi diye... biz de yok dedik.. kayınvalidem eşimin abisini işteyken arayıp işte bebekleri oldu senin karının yannda söylemek istemedim üzülür diye haberin olsun demiş o da anne üzülcek doğru ama napalım bizm de arayıp tebrik etmemiz lazım demiş.. neyse aradı abisi eşimle konuştu bana da selam söylemiş kapattı... asıl mesele şu iki gün sonra eltim mesaj attı : tebrik ederim bebeğin olacakmış bize söylemedin eğer bunu ben yapsaydım çoktan aileyi birbirine katardın! ben de ys nispert yapar gibi söylemek istemedim ufak bi burukluk olur diye söylemedim dedim o da açmış ağzını yummuş gözünü yok ben hep kendimi beğeniyormuşum da kusursuz değilmişim de falan sayfalarca mesaj...

ah kızla ben bununla ne yapcam... yarın birgün yüzyüze bakcaz diyorum deme diyorum kız o kadar pişkin ki beni şimdi görse bişey yokmuşcasına naber nasılsın der... bense bi kez kırıldım mı bi daha düzelemiyorum.. kayınvalidem de oğlu üzülmesin diye bişey demiyor bu kıza...ben nasıl bi yol izlesem napsam ne olur uzun yıllar evli olanlar ya da bi fikri olanlar bi akıl verin....

Eğer karşında ki normali iyi bir insan olsaydı anlaşılırdı canım .
Ama seninki kıskancın teki .
Sen ne güzel anlayışlı davranmışsın, onu üzmemek için .
Ah biraz da anlasalar yapılan iyilikleri .

Eğer karşında ki normali iyi bir insan olsaydı anlaşılırdı canım .
Ama seninki kıskancın teki .
Sen ne güzel anlayışlı davranmışsın, onu üzmemek için .
Ah biraz da anlasalar yapılan iyilikleri .

beni sevmedi hissediyorum.. düğünümde kuaförde sırf kız kardeşimle gittim o ise başka bi kuafördeydi abisiyle eşim beni almaya geldiğinde eşini arayıp ya onun acelesi mi var önce beni al o beklesin biraz dedi artık düşün... bi kez kalkmadı oynamadı tebrik dahi etmedi..

Benden 2 yıl önce evlendi aynı yaştayız o lise mezunu ben ise devlet memuruyum.. onun en büyük şanssızlığı iki bebeğini düşürdü.. bu hamileliklerinin birinde nişanlıydım düşürdüğünde eşini aradım geçmiş olsun ddim.. ikincisinde ise ona tebrik mesajı attım eşini de arayıp tebrik ettim... gel gelelim ki bu kız kayınvalideme neden beni aramıyorlar da eşimi arıyorlar o mu doğuracak diye şikayet etmiş.. neyse günler geçti bu çocuğu da düşünce bu kez tam 5 kez aradım geçmiş olsun diye fakat açmadı ben de mesaj attım... zaten ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve hiç samimi değiliz.. bi tutmadı elektiriğimiz ... ve onlaar şuan çok çocuk istiyorlar ve benim kayınvalidemde anneme ya önce onların olsun sonra sizin kızınızın olur şimdi onlar üzülür mutsuz olur komplekse girerler bi de olmaz falan allah korusun demişti bu büyük bir ayıp değil mi kızlar? biz de bir buçuk senedir evliyiz.. neyse biz Rabbimden diledik çok şükür bi bebeğimiz olduğunu öğrendik.. kayınvalideme söyledik tabi pek sevinmedi ve eşime hemen sordu abine dedin mi diye... biz de yok dedik.. kayınvalidem eşimin abisini işteyken arayıp işte bebekleri oldu senin karının yannda söylemek istemedim üzülür diye haberin olsun demiş o da anne üzülcek doğru ama napalım bizm de arayıp tebrik etmemiz lazım demiş.. neyse aradı abisi eşimle konuştu bana da selam söylemiş kapattı... asıl mesele şu iki gün sonra eltim mesaj attı : tebrik ederim bebeğin olacakmış bize söylemedin eğer bunu ben yapsaydım çoktan aileyi birbirine katardın! ben de ys nispert yapar gibi söylemek istemedim ufak bi burukluk olur diye söylemedim dedim o da açmış ağzını yummuş gözünü yok ben hep kendimi beğeniyormuşum da kusursuz değilmişim de falan sayfalarca mesaj...

ah kızla ben bununla ne yapcam... yarın birgün yüzyüze bakcaz diyorum deme diyorum kız o kadar pişkin ki beni şimdi görse bişey yokmuşcasına naber nasılsın der... bense bi kez kırıldım mı bi daha düzelemiyorum.. kayınvalidem de oğlu üzülmesin diye bişey demiyor bu kıza...ben nasıl bi yol izlesem napsam ne olur uzun yıllar evli olanlar ya da bi fikri olanlar bi akıl verin....

Hiç üzülüp canını sıkma bebeğini düşün vede mesafe koy...Sen üzerine düşen inceliği yapmışsın o ise anlamamış..Sen eltinden yakınmışsın ya kıskanç görümcesi olanlar ne yapsın onlara mesafe koysanda bir yere kadar oluyor elti gibi olmuyor canım...

Hiç üzülüp canını sıkma bebeğini düşün vede mesafe koy...Sen üzerine düşen inceliği yapmışsın o ise anlamamış..Sen eltinden yakınmışsın ya kıskanç görümcesi olanlar ne yapsın onlara mesafe koysanda bir yere kadar oluyor elti gibi olmuyor canım...

şükür görümcem yok bi de o olsaydı bu ailede çıldırırdım kesin... :(

okuyunca eltim olmadığına şükrettim. kafana takmamaya çalış, hamileliğin tadını çıkar. ne yani onların çocukları hiç olmayacak olsa siz de mi ömür boyu bekleyeceksiniz. herkesin kendi hayatı... Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.

sizi kıskandığı çok açık , psıkolojısının ıyı olmadıgı da cok acık..

bu bebek işi onu iyice sarsmış sizin hamile oldugunuzu duyunca bütün hıncını da sizden almış....

siz hiç kafanıza takmayın zaten sık görüşmüyormussunuz merhaba der gecersiniz....

bebeğinize kendi sağlığınıza dikkat edin..

Son düzenleme:

benmde eltimle problemim olduğu için elti konuları ilgimi çekiyor ve senin konunu görünce anladım ki bu eltiler hep aynı sorunlardan dolayı problem çıkarıyorlar genelde.. benimkide evlendiğinden beri çocuk istemiyor benim eşim bizim düşündüğümüzü söyleyince açtı ağzını yumdu gözünü nasıl olurda ilk torun bizden olurmuş daha onların çocuğu yokmuş falan filan.. sen onun seviyesine düşme derim ancak kayınvaliden onu bu şekilde korumaya devam ederse daha çok tepenize çıkar benden demesi.. sen onunla yüz göz olma seviyeli ol dediklerinide takma boşver kıskandığı çok belli .. oda keşke bebeklerini düşürmeseymiş evlat kaybetmiş üzüldüm ama tabi herşeyin hayırlısı.. umarım kendine çeki düzen verirde bu düşüncelerinden vazgeçer..

Ben bu konularda hassasim. İyi yada kotu, sevin yada sevmeyin, o sizin eltiniz. İki kere bebegini dusurmus, neden onu arayipta bi gecmis olsun demediniz? Kayninizi aramak, mesaj cekmek olur mu hic? Ayip etmissiniz, kadin tabiki kirilir size.

Canım mesafeli dur , samimi olma ve onu öyle kabul et
Bir insanı huyu boyle diyip kabul edersen, fazla değer de vermezsen kirilmazsin da söylediklerine

Eltimle fazla samimi olamadık , ona kalsa biz aramıyoruz , ama büyük olan ve önce evlenen o , onun bana yol göstermesi gerekirken , o benden bekliyor .fazla samimi olmadıgımız icin sorun yok aramızda , yoksa olurdu belki , boyle iyiyiz :)

ince düşünen biri gibi sanıyosunuz kendinizi yada nasıl ince düşünülür onu bilmiyosunuz. dayımın iki kızınında çocuğu olmuyo benden çok önce evlendiler. bebek mevlüdüne özellikle çağırdım bebeğimi istediklerinde verdim ve birdaha onlar bırakmadan hiç ellerinden almadım. şimdi ben ayy aramayım çaarmayım mevlüde üzülürler deseydim daha yanlış olurdu bence. tek çağardığım akrabam onlardı. özellikle bu durumlarına üzüldüğümü bilmelerini ve kendilerine acıdığımı düşünmelerini istemedim. eve siz eltinize acıyosunuz demiyorum ama o böyle hissetmiştir. eltinize söylemeseniz bile abisine eşinizin eşine söyeyemedik üzülür diye demesi büyük düşüncesizlik. adamın canı yokmu oda üzülür. müjdeyi vermek yeterli iyi niyetli haber vermekte geri kalanı karşı tarafı kırar üzer farklı düşünmesine neden olur. bide bu af eltinize kadar gidiyo kadının bu lafa içerlemesine karşılık sizde ne biliyim için burkulur diye demedim diye yine hiç söylememeniz gereken bişey söylüyosunuz. ben eltinizi haklı buldum. üstelik ilk düşüğünde evet ilk olarak eltinizi aramanız gerekirdi. çocuğu karnında taşıyan o. çocuk ikisinin ama parçasından kopan ve tıbbi müdahale gören eltiniz. bunun üzerine öğrenince arayıp özür dilememişsiniz ve eltinizde 2. seferde telefonu açmamış. gayet yerinde bir tepki vermiş size.

Son düzenleme:
Nasil siz dugununuzde sizi tebrik etmedigine kiziyorsaniz oda gecmis olsuna aramadiginiz icin kizmakta gayet hakkli
Eltinizin kiskanc oldugunu dusunmuyorum
Ama konunuzun basinda daha o lise mezunu ben memurum diye ifade etmissiniz ki konunuzla egitim durumun hic alakasi yok

Ayrica 1 tane eltim var 1 tanede iki ay sonra olacak insallah ikisiylede muhabbetim iyidir bir sykinti yasamadim insallahda yasamam gerci simdiye kadar patlak verirdi olacak olsaydi ikisindende memnunum allahim yuvalarina huzur ve mutluluk versin

Biraz hatalari kendimizde aramaliyiz diye düsünenlerdenim yani kendime yapilmamasini istemedigim hic birseyi baskasinada yapmiyorum mesela sende düsün bakalim muhakkak orta yolu bulacaksinizdor

Allahim bebeginide sag saglim kucagina almayi nasip etsin inaallah

iki çocuğunu düşürmek çoook büyük bir tramva

insanın atlatması çooook zordur.çok daha anlayışlı olman gerekir.

mevlananın dediği gibi hayattta karşımıza çıkan herkez aynamızdır

birisini kıskançlıkla suuçluyorsanız mutlaka siz de kıskançsınızdır

bir insanı düzeltmenin tek yolu koşulsuz sevgi vermektir

ben bunu uygulamaya başladıktan sonra hayatım öyle değişti ki

bir insan size kötülük yaptığında karşınızdakini suçlamadan önce hemen dönüp kendinize soracaksınız ben hangi kötü huyum yüzünden

bu kötülükle karşılaştım diye

başkalarının kötülükleri yerine kendi günahlarınızı kırdığınız insanları yaptığınız kötülükleri düşüneceksiniz karşınızdaki insanı koşulsuz seveceksiniz

inanmıyorsanız deneyip görün

bunları kendinizde düzelttikçe mucizevi şekilde karşınızdaki insanlar değişiyor

ya ben sadece şunu demek istiyorum. bebeklerinizle hava atmayın. varen allah alır da !!!!!!!!!!!
karnındayken de alır kucağındayken de !!!!!!!!!!!!!!
çok korkarım ben bundan. benim eltiminde 5 yıldır yok. benim çocuğum var ama herkesin ki gibi benim yavrum da allah a emanet.
bugün varız yarın yokuz.... o yüzden yavrularınızı nispet konusu yapmayın!!!!!!!!!!!!!!

Anlaşamazsın canım. Hatun çirkefse, fesatsa bide üstüne cahilse anlaşamazsın.

Bende var çünkü bitane, anlaşamıyoruz. Bende senin gibi böyle alttan aldım aldım, aman cahildir dedim sallamadım ama tepeme çıktı. En sonunda bir patladım pir patladım herkesin ağzı açık kaldı. Neyseki bizde herkes benim tarafımda kv kayınpeder eşim ve çevredeki herkes onun ne denli cahil olduğunu bildiğinden hep bana ''aman sen ona aldırma o cahil'' modundalarda bi nebze beni rahatlatıyor bu.

Ben ona istediğini vermiyorum, sende verme. Ne mi? Kavga.Sürtüşme.Münakaşa. Onların canları kavga ederek fesatlıklarını çıkartmak istiyo. duymazdan görmezden gel ona istediğini verme daha çok delirecektir. Kan bağın olmasada çekiyorsun mecbur napıcaz

Kesinlikle takma, kötü söz de etme. Belli ki psikolojisi bozuk o kadar çocuk düşürmek zor bir süreç. Ayrıca ben hamileyken aranıp eşim tebrik edilse ben de bozulabilirdim aslında neden ben aranmıyorum diye.

Diğer şeyleri bilemem de eşini telefonla arayıp karına tebriklerimi ilet demeniz çok garip olmuş. Benim kocamı arasa eltim, tebrik ederim fotosenteze de tebriklerimi ilet dese, bende çok bozulurdum. Bence uygunsuz davranmışsınız, bayansınız tanımasanız dahi eşini arayana kadar kendisini arayabilirdiniz.

Back
X