Emar hakkinda.. Allah rizasi icin yardim!:(

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Merhaba arkadaslar..

Sabahtan beri beynimi kemiren bi sorunum var Allah rizasi icin yardim edin

Dün emar cektirdim ama cekilirken yamuk uzandim yani duz yatmadigimin farkindaydim ama biseyde demedim..dun aksam resimleri aldim bugun doktoruma gittim bu arada omurgamin filmi cekildi.

Simdi size sorum bu duz yatmamanin emar sonuclarima bi etkisinin olup olmadigi? Doktorum skolyoz oldugunu soyledi sabah bende yan yattigimdan boyle biseyin olup olamicani sordum ondanda olmus olabilir dedi ama kafam cok karisik pazartesi sonuclar gelicekmis ve ben yatagima yattim sabahtan beri agliyorum nolur biseyler soylein yardim edin bana

Hiçbir fikrim yok, ama tekrar mr isteseniz doktorunuzdan?
Inşallah yatış şeklinizden dolayıdır, doktor olabilir dediğine göre var öyle bir ihtimal.

Skolyoz şüphesi varsa,ayakta,omurgayı kapsayan röntgen çekiyorlar.
Yani tekrar MR istemeyebilirler.
Benim hatırladığım,tam boy röntgen deniyordu ama aslında omurga görüntüsü...
Bir de balıklama atlayacak gibi öne eğilince belli oluyor.Kürek kemiğinin biri biraz daha çıkık olabiliyor.

Cevap verdiginiz icin cok saolum Allah razi olsun.. Niye daha fazla ustunde durmadim anlamiyorum hemen cikip eve geldim simdide kapandi doktor gecenlerdede on gogus kafesimden rontgen cekmislerdi ama onda boyle bisey demediler:S onda belli olmaz deilmi ? of cok kotuyum Allah beterinden saklasin ins

Skolyozda boy grafisi çekilir yani radyografilerle rahatlıkla tespit edilebilir. Çok nadirdir MR istendiği, özel hastane mi gittiğiniz yer? Çekimde kontrast madde kullandılar mı? Duruşunuz uygun olmasaydı muhtemelen uyarılırdınız..

Skolyoz suphesiyle gitmemistim sirtimda ve boynumda kas tutulmalari vardi ve agri koluma yayiliyodu yani fitik suphesiyle gittim ama grafiklerde bi omuzum digerine gore daha dusuk duruyo duz yatmadigimi hissettim ama belkide hic duz yatamiyorumdur? yani mr skolyoz icin istenmemisti tesadufen bda cikti

Skolyoz'da bildiğiniz S şeklinde gözükür diyorum ya basit bir röntgenle bile anlaşılır varsayalım ki var yaşınız genç fizik tedavi ve sporla ilerlemesi engellenir, yıpratmayın kendinizi bu kadar derim.

Skolyoz'da bildiğiniz S şeklinde gözükür diyorum ya basit bir röntgenle bile anlaşılır varsayalım ki var yaşınız genç fizik tedavi ve sporla ilerlemesi engellenir, yıpratmayın kendinizi bu kadar derim.

Tesekkur ederim mr grafiklerini yukleyemiyorum ama bariz bi omzum digerine gore dusuk

Omurgamda bisey farketmedim ama bi omzum digerine gore daha dusuk ve sol kurek kemigimde daha yukarida sanirim skolyozum

mr çekilirken durdugun pozisyon skolyozun görüntüsüne engel olmaz. çok çile çekmiş bir skolyoz hastası olarak bana güven. muhtemelen derecen çok düşük ve doktor fiziktedaviye yönlendirip egzersiz verecek. onları mutlaka uygula. spor olarak yürüyüş pilates ve yüzmeden başka önermem. diğer sporlardan kaçın. ayakta çok durma. gçmiş olsun.

Sabahtan beri agliyorum ve bunu bi turlu kabullenemiyorum umarim Rabbimin gucune gitmez Allah sizede acil sifalar versin benim yasim 20 bundan sonra cok bi ilerleme olurmu? Bide agir kaldirma ve hamilelik gibi konularda herhangi bi sakinca varmi? Aklimi kaciracak gibiyim Allahim al bu derdi benden

20 yasindaymissin genelde dogustan oluyo diye biliyorum bu hastaligi. Yani bisey olsaydi simdiye kadar cok ilerlerdi... Insallah degilsindir uzme kendini

20 yasindaymissin genelde dogustan oluyo diye biliyorum bu hastaligi. Yani bisey olsaydi simdiye kadar cok ilerlerdi... Insallah degilsindir uzme kendini

Tesekkur ederim skolyoz oldugu kesin galiba surekli Allahim bu bi kabus olsun ve uyaniyim diyorum dogustan degil ama ne zaman basladi bilemiyorum sadece omuzumun birinde dusukluk farkediyodum aynaya bakinca ama dik durmadigimdan kaynaklaniyo saniyodum yer gök dua ustune ama bu hastalik hic gecmez diyolar yani benim hic normal bi omurgam olmucak dua etmek istiyorum Allahim bu hastalik gecsin diye ama umudum yok denecek kadar az nerdeyse

Benim kardesim skolyoz hastasi tedavisi var sukurler olsunki... Baslangic asamasindasindir ozaman (insallah oyle bisey yoktur tabi) herseyin hayirlisi

Canım bu kadar büyütülecek bi mevzu değil ki neden telaşlandın sen.
Rabbim dermansız dert vermesin, ne hastalıklar var.
Mr tekrar isteyeceğini sanmıyorum, bi röntgenle bile belli olur o.

Benimde skolyozum vardı, şimdi biraz düzeltmişim.
Yaşım da 23 ayrıca bende gencim. Senin yaşlarında çıkmıştı benimki de.

Egzersiz verir doktor onları yaparsın, yüzersin bide geçer merak etme.

Herşeyin bi çaresi var yeter ki umutsuzluğa kapılma.

Saolun ama sabahtan beri agliyorum gozlerim balon gibi oldu annemde agliyo

Ama hic gecmezmis bu hastalik yani omurga hic bizaman 0 lanmazmis o yuzden cok uzuluyorum bide hep kamburlasicam ve ameliyat olucam gibi dusunuyorum cok kotuyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…