- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Hiçbir fikrim yok, ama tekrar mr isteseniz doktorunuzdan?
Inşallah yatış şeklinizden dolayıdır, doktor olabilir dediğine göre var öyle bir ihtimal.
Skolyoz şüphesi varsa,ayakta,omurgayı kapsayan röntgen çekiyorlar.
Yani tekrar MR istemeyebilirler.
Benim hatırladığım,tam boy röntgen deniyordu ama aslında omurga görüntüsü...
Bir de balıklama atlayacak gibi öne eğilince belli oluyor.Kürek kemiğinin biri biraz daha çıkık olabiliyor.
Skolyozda boy grafisi çekilir yani radyografilerle rahatlıkla tespit edilebilir. Çok nadirdir MR istendiği, özel hastane mi gittiğiniz yer? Çekimde kontrast madde kullandılar mı? Duruşunuz uygun olmasaydı muhtemelen uyarılırdınız..
Skolyoz'da bildiğiniz S şeklinde gözükür diyorum ya basit bir röntgenle bile anlaşılır varsayalım ki var yaşınız genç fizik tedavi ve sporla ilerlemesi engellenir, yıpratmayın kendinizi bu kadar derim.
Omurgamda bisey farketmedim ama bi omzum digerine gore daha dusuk ve sol kurek kemigimde daha yukaridasanirim skolyozum
mr çekilirken durdugun pozisyon skolyozun görüntüsüne engel olmaz. çok çile çekmiş bir skolyoz hastası olarak bana güven. muhtemelen derecen çok düşük ve doktor fiziktedaviye yönlendirip egzersiz verecek. onları mutlaka uygula. spor olarak yürüyüş pilates ve yüzmeden başka önermem. diğer sporlardan kaçın. ayakta çok durma. gçmiş olsun.
20 yasindaymissin genelde dogustan oluyo diye biliyorum bu hastaligi. Yani bisey olsaydi simdiye kadar cok ilerlerdi... Insallah degilsindir uzme kendini
Canım bu kadar büyütülecek bi mevzu değil ki neden telaşlandın sen.
Rabbim dermansız dert vermesin, ne hastalıklar var.
Mr tekrar isteyeceğini sanmıyorum, bi röntgenle bile belli olur o.
Benimde skolyozum vardı, şimdi biraz düzeltmişim.
Yaşım da 23 ayrıca bende gencim. Senin yaşlarında çıkmıştı benimki de.
Egzersiz verir doktor onları yaparsın, yüzersin bide geçer merak etme.
Herşeyin bi çaresi var yeter ki umutsuzluğa kapılma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?